Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Blueberry lemon muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 mei 2016
in Muffins, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

blueberry lemon muffins 1a

Deze blueberry lemon muffins zijn de laatste van mijn muffin bakmiddag van een tijdje geleden. Zoals je misschien al op de foto’s hebt gezien, maak ik ze meestal per 3 stuks. Ik deel wel vaker een basisrecept in 2, 3 of 4 porties. Dan kan ik lekker veel verschillende smaakcombinaties maken en zit ik niet met een overschot aan muffins. Je kunt tegelijkertijd ook je familie of visite laten kiezen uit verschillende smaken. De laatste smaakcombinatie van mijn bakmiddag is dus blueberry lemon. Een combinatie die het altijd goed doet als je het mij vraagt, zo ook in deze muffins. En wederom een heel eenvoudig recept!

blueberry lemon muffins 2

Recept afdrukken

Blueberry lemon muffins

De combinatie van blauwe bessen en citroen doet het altijd goed. Deze blueberry lemon muffins zijn daarom ook ontzettend lekker en hartstikke makkelijk om te maken.
Porties: 10 muffins

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van een citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 90 gram blauwe bessen

Instructies

  • Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Voeg de bessen toe aan het beslag en spatel ze erdoor. Houd eventueel een beetje achter zodat je nog wat over de muffins kunt strooien.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Verdeel de achtergehouden bessen over de muffins.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik heb ze zo gelaten, maar je zou zelfs nog een beetje citroenglazuur kunnen maken en dit over de muffins gieten.

Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed. Invriezen kan natuurlijk ook, pak ze goed luchtdicht in. Dan blijven ze 3 maanden goed.

blueberry lemon muffins 3a

Vorige post

Volgende post

Smaaktest: Vivalto Lungo VS Vivalto Lungo Decaffeinato
Behind the scenes – mei 2016

Related Posts

Bossche bol

door Laura Kieft
21 april 2021
8

Toen...

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
5

Chocolade fudge...

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
6

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 51

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Deze zien er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  2. Margot says:
    5 jaar geleden

    Slim om meteen meerdere varianten te maken en deze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Alissa nieuwenhuis says:
      12 maanden geleden

      Ik heb meer dan 12 muffins Ik had er namelijk 19 Waar ligt dat aan maar ze smaakten heerlijk Ze hoeven lang in de oven en dat vind ik super chill ik had geen citroen in huis dus ik had citroensap gebruikt kan dat ook

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Citroensap geeft niet hetzelfde smaak effect. Waarschijnlijk heb jij kleinere muffins gemaakt dan ik.

        Beantwoorden
  3. Alissa says:
    5 jaar geleden

    Laura, hoe kom jij aan die mooie muffinvormpjes? Ze zien er zo stevig uit! Waar kan ik die kopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Deze bij de groothandel (Makro) gekocht, maar je ziet ze ook wel eens bij kookwinkels.

      Beantwoorden
  4. Mandy says:
    5 jaar geleden

    Ik heb toevallig gisteren je andere muffinrecepten uitgeprint en was nog op zoek naar een blueberry variant! Bij deze gevonden! 😀
    Ik had wel een vraagje, hoeveel citroenrasp gebruik je in het recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      van één citroen 🙂

      Beantwoorden
  5. GD says:
    5 jaar geleden

    Recept is heerlijk, niet zoet door verhouding bloem suiker. Voor het eerst gelukt zoals op de foto:)

    Beantwoorden
  6. Tanja says:
    5 jaar geleden

    Kun je de bloem ook vervangen door havermoutmeel of boekweitmeel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Geen ervaring mee in dit recept, maar je kunt het zeker proberen.

      Beantwoorden
  7. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Blueberry muffins doen ’t altijd goed!!

    Beantwoorden
  8. Danielle says:
    5 jaar geleden

    De muffins lijken mij heerlijk ! Zou je in plaats van verse blauwe bessen ook diepvries blauwe bessen kunnen gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
      • Eileen says:
        5 jaar geleden

        Moet je de diepvries bosbessen eerst ontdooien of er bevroren doorheen mengen?

        Beantwoorden
  9. Eileen says:
    5 jaar geleden

    Moet je de diepvries bosbessen eerst ontdooien of er bevroren doorheen mengen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan beide.

      Beantwoorden
  10. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Hoi, hoe lang kun je deze muffins bewaren en moet dat in de koelkast vanwege de bessen die erin zitten? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Klein weekje blijven ze goed, in een trommel of een zakje buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura, ik heb net je muffins gemaakt en heb het recept gehalveerd. Ik heb de muffins op 20 min gebakken op 160 graden heteluchtfunctie en halverwege heb ik her muffinblik omgedraaid om het gelijkmatig te bruinen. Echter, de voorste muffins zijn ingezakt! Er zijn wel enkele dingen die ik niet goed had gedaan, namelijk ik ben vergeten het aantal bessen te halveren. Dus heb gewoon de 90 gram gebruikt en de melk en het ei waren direct uit de koelkast gebruikt. Kan het hieraan gelegen hebben? Niet alle muffins zijn ingezakt. De achterste muffins (in de eerste 10 min bakken) zijn wel goed gerezen… Waar kan het aan gelegen hebben? Hartelijk dank voor je hulp!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Het zou inderdaad aan de hoeveelheid bessen kunnen liggen omdat er meer vocht in zit. Of toch iets langer laten bakken voordat je de plaat omdraait.

          Beantwoorden
  11. Ildiko Revesz says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Mijn muffins : http://kepkezelo.com/images/gyfr0n16ay2202s7q314.jpg

    Bedankt je recept.

    Groetjes: ILDIKO

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zien er goed uit!

      Beantwoorden
  12. Esther says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Klinkt lekker deze muffins. Ik ben van plan deze te gaan maken. Weet jij of ik de zonnebloemolie ook door een andere olie kan vervangen? Olijfolie misschien?

    groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het kan, maar daar zit vaak toch een ander smaakje aan. Zonnebloemolie is neutraal en vind ik daarom prettiger om mee te bakken.

      Beantwoorden
  13. T.L Visser says:
    4 jaar geleden

    Wat een geweldig recept! Ik heb deze muffins al twee keer gemaakt met bevroren blauwe bessen, fijn dat ik het deeg kan mengen zonder mixer. ik heb ipv zonnebloemolie olijfolie gebruikt? Ik ga de andere recepten ook uitproberen?

    Beantwoorden
  14. Fleur says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wat een geweldig recept!

    Ik had alleen wat moeite met het beslag wat aan de muffinvormpjes blijft plakken.
    Ligt dit aan de structuur, want mijn vormpjes heb ik ook al voor andere muffinsrecepten gebruikt waar dit niet het geval is?

    Ik vind al je recepeten erg leuk om te maken en iedereen om me heen vindt alles ook erg lekker ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is inderdaad het recept, al verschilt het bij mij nog wel eens per vormpje hoe erg ze blijven plakken. Ik neem het voor lief, want dit vind ik het lekkerste recept 😉

      Beantwoorden
  15. Tjitske says:
    4 jaar geleden

    Goed recept, geen boter erin! Wij gaan ze met lactosevrije melk proberen. Dan kan zoon ze ook eten.

    Beantwoorden
  16. Tessa says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb een vraag ik ben heel hard opzoek naar een recept voor een muffin die nog hoger en groter is als deze zoals je ze kan kopen bij de Albert Hein of Starbucks heb je daar ook een recept voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk gewoon een kwestie van het bakje nog wat voller doen 😉

      Beantwoorden
  17. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Ik heb revange genomen op een mislukte cake, eerder deze week.
    Ik heb gestudeerd op je theorie, het verschil tussen een electrische oven en hete lucht oven, luchtig maar niet te luchtig kloppen, spatelen, het verschil tussen muffins en cupcakes, het nut van het goed doorlezen van het recept en alles vooraf afwegen en nog veel meer,

    en dan nu: heerlijke bosbessenmuffins uit mijn eigen oven.

    Blij!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  18. Stella says:
    4 jaar geleden

    Het recept klinkt erg lekker. Ik vroeg mij alleen af of je baking soda ook kunt vervangen voor bakpoeder van dr. Oetker bijvoorbeeld? Daar heb ik namelijk genoeg van in huis liggen ? Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Baking soda en bakpoeder is niet hetzelfde, helaas.

      Beantwoorden
  19. Anneke says:
    3 jaar geleden

    Vorige week toch maar weer eens geprobeerd om muffins te maken. Maar net als bij eerdere pogingen blijf ik de zonnebloemolie proeven. Alsof het een oliebol is. Doe ik iets verkeerd of hoort het zo? Kan ik de olie ook door bijv. vloeibare boter vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is niet de bedoeling van de muffins. Het zou kunnen liggen aan het soort zonnebloemolie misschien? Vloeibare boter kan ook, je krijgt dan wel een iets ander resultaat.

      Beantwoorden
  20. Thera says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, wij (kinderen en ik) hebben net je blueberry muffins gemaakt; heerlijk!! We hebben wel wat minder suiker gedaan (100 gram) en omdat we geen backing soda hadden, heb ik er een heel zakje bakpoeder in gedaan… heel goed gegaan!! Foto kan ik volgens mij niet toevoegen…
    Namens ons allemaal bedankt!

    Beantwoorden
  21. Mellanie says:
    2 jaar geleden

    Gisteren gemaakt en ze waren heerlijk! Ik had ze mee genomen naar cursus en alleen maar lovende reacties!!!
    Bedankt weer voor het goede recept!

    Beantwoorden
  22. Eline says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil graag de blueberry muffins bakken, maar ik heb olijfolie inplaats van zonnebloemolie is dat erg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zolang de smaak neutraal is kan dat prima.

      Beantwoorden
  23. Klaudia says:
    2 jaar geleden

    Hoi, zonnebloemolie mag toch niet heter dan 180 graden verhit worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit is de eerste keer dat ik dat hoor

      Beantwoorden
  24. Monique says:
    2 jaar geleden

    Heb ze getrakteerd op het werk voor men verjaardag, iedereen vond ze lekker, ik ook natuurlijk! Bedankt😃

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Fijn, graag gedaan natuurlijk.

      Beantwoorden
  25. Pingback: Spelt bosbessen muffins - WayMadi.nl
  26. Karina says:
    1 jaar geleden

    Dit recept zit nu in de oven, nauwja… wel vergeten de blueberries toe te voegen dus dan maar zonder. Heb jij dit ook wel eens? Haha

    Oh, ik heb de crumble van je appel-kaneel muffins toegevoegd én cheesecake! En dat laatste mis ik tussen je muffin recepten.

    Ook zonder de vergeten berries denk ik dat ze lekker zullen zijn!

    Beantwoorden
  27. Marjet says:
    10 maanden geleden

    God-de-lijke muffins! Ik kan niet anders zeggen.

    Beantwoorden
  28. Sofie van Elten says:
    1 maand geleden

    Hi Laura,

    Kan je over deze muffins ook een crumble doen en veranderd dat dan wat in de baktijd ?
    Hoe kan ik ze dan het beste vullen gewoon net als wat je zegt een halve centimeter onder de rand en dan de crumble erover ?

    Groetjes,
    Sofie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Nee, ik denk het niet. Dit kun je zelf het beste in de gaten houden en testen met een cake/satéprikker. En ik zou ze vullen tot 1 cm onder de rand.

      Beantwoorden
      • Sofie van Elten says:
        1 maand geleden

        Bedankt voor de tip !

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Bossche bollen, heerlijk vind ik deze zoete specialiteit uit het Zuiden van het land. Ze lijken voor sommigen misschien op moorkoppen, maar het grote verschil is dat Bossche bollen geen toefje slagroom bovenop hebben. Dat hebben de moorkoppen dan weer wel, met extra chocolaatje of een stukje fruit. Heb jij al wel eens een Bossche bol op?⁠
⁠
Vanaf vandaag kun je ze zelf thuis bakken met het recept op het blog, link in mijn profiel> @laurasbakery.⁠
⁠
#bosschebollen #soezen #denbosch #nederlandsespecialiteiten #bosschebol
  • HIEP HIEP HOERA! Laura @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/176614532_799255157637408_7272784303844075783_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=jdHXzdUzjT4AX9YHXlO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4850c7d273d42019f8d85f06c5ed9147&oe=60A5773B' title='HIEP HIEP HOERA! Laura's Bakery bestaat vandaag 11 jaar! 😱 Ik doe vandaag daarom een extra dansje in de keuken en ik denk terug aan alle bijzondere Laura's Bakery momenten van het afgelopen jaar en dat zijn er nogal wat. Neem bijvoorbeeld bovenstaande hilarische fotoshoot ter ere van het 10-jarig bestaan, het succes van Het Kinderbakboek dat nog geen jaar geleden uitkwam, Het Receptenboek dat inmiddels al bij velen in de keuken ligt en een heel gaaf geheim project waar ik jullie begin mei alles over kan vertellen! En als ik dan bedenk welke leuke dingen er allemaal nog meer gaan komen dit jaar.. Ik kan niet wachten!⁠⁠ ⁠⁠ Deze gezellige confetti taart maakte ik vorig jaar alweer ter ere van het tienjarig bestaan! Het recept staat dus alweer even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠ ⁠⁠ #jarig #hiephiephoera #confettti #sprinkles #taart'>
  • NIEUW! Vandaag starten we met een nieuwe themaweek, namelijk Hollandse lekkernijen. Om te beginnen deel ik met jullie 10 heerlijke recepten van échte Hollandse baksels. Met onder andere deze stroopkoeken, maar ook boterkoek, rijstevlaai en meer. ⁠
⁠
Je leest het artikel via link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#hollandselekkernijen #hollandsebaksels #stroopkoeken #boterkoek #appeltaart
  • THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura @laurasbakery #koekjes #friesedumkes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/175093113_152586510114402_214433561412396332_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=hEQQOA8bZp0AX9LRsBq&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f61e330efc22a8186cea78ad17beaaef&oe=60A76E41' title='THEMAWEEK! Yaaay morgen begint er weer een heerlijke themaweek op Laura's Bakery, ik heb er helemaal zin in. Het is dat deze Friese dumkes al een paar jaar online staan, anders waren ze zeker in deze week online gekomen. Wie raad wat het thema zal zijn? 😁⁠ ⁠ Als je al aan de slag wilt met dit recept, dan vind je het gewoon op het blog via de zoekbalk. Link in mijn profiel > @laurasbakery #koekjes #friesedumkes'>
  • OPROEP! Ik ben op zoek naar jullie allermooiste ingevulde pagina
  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Brioche

no bake kinder chocolade mini cheesecakes

Caramel Shortcake

Broodjes gevuld met spek en ei

Volgende Post
Behind the scenes – mei 2016

Behind the scenes - mei 2016

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bossche bol

21 april 2021
Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Hollands gebak: 10 klassiekers

20 april 2021
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-27

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-7

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-28

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-35

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-40

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-9

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-17

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan