Paaskoekjes: Easter egg kisses

31 maart 2013
46

Het is Pasen en dat betekent dat in zo’n beetje elk huishouden nu wel een zak met chocolade paaseitjes zal liggen. Met een beetje mazzel hou je nog wat over om later op te smikkelen, óf om deze lekkere paaskoekjes met chocolade eitjes mee te maken. Wie weet heb je nog wel iets lekkers nodig voor de visite die vanmiddag komt of wil je ze meenemen naar familie. Waarschijnlijk zul je alle ingrediënten wel in huis hebben en kun je gelijk aan de slag met deze heerlijke paaskoekjes!

Easter egg kisses

Wil je graag leuke paaskoekjes maken zonder met icing aan de slag te gaan? Trek de chocolade paaseitjes uit de kast en maak deze leuke Easter Egg Kisses!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 15 paaseieren (eventueel met vulling naar keuze)
  • schaaltje kristalsuiker

Instructies

  • Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng dit er goed doorheen. Voeg bloem en zout in een kom bij elkaar en voeg dit in delen toe aan het botermengsel. Maak een bal van het deeg en laat dit minimaal een uur in de koelkast rusten.
  • Zodra het deeg uit de koelkast komt maak je hier balletjes van. Als deze allemaal zijn gevormd rol je ze door het schaaltje met suiker. Leg de balletjes op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
  • Zodra je koekjes uit de oven komen druk je gelijk de paaseieren erin, nu zijn de koekjes namelijk nog zacht. Laat de koekjes met rust zodra je de eitjes erin gedrukt hebt, de chocola smelt en zal zijn vorm verliezen als je het bijvoorbeeld nog wat meer wil aandrukken. Laat de koekjes volledig afkoelen en de chocolade eitjes volledig uitharden voor je ze serveert.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Dit lekkere koekje had een paaseitje met butterscotch vulling. Heerlijk! In de zak die ik bij HEMA kocht zaten ook nog de smaken crispy, karamel en chocolade mousse. Je kunt natuurlijk zelf een smaak kiezen die jij het lekkerst vindt!

Fijn Paasweekend allemaal!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

36 reacties

  1. de Bakmadam! schreef:

    Leuk idee, en ziet er weeral lekker uit! Fijne paasdagen!

    1. Eveline schreef:

      Heb ze net gemaakt. Zien er niet zo mooi uit,als op het plaatje maar oooo zo lekker. En heb zelfgemaakte vanillesuiker als omhulsel gebruikt.

  2. Sabien Wedman schreef:

    Leuk idee! Ziet er heerlijk uit 🙂 xoxo

  3. Carola schreef:

    Leuk bedacht!

  4. Anonymous schreef:

    Heel simpel en zal ongetwijfeld ook heel lekker zijn.
    Ook voor jou en je familie fijne Paasdagen!

  5. Anneke schreef:

    Het smaakte heerlijk, ik heb er een caloriebommetje van gemaakt door belgische prailine`s te gebruiken

  6. Willeke schreef:

    We hadden nog eitjes van vorig jaar liggen. Niks mis mee maar niemand eet ze op. Het deeg ligt in de koelkast….. Nu kunnen ze niet wachten tot ze klaar zijn!!!
    Groetjxs Willeke

  7. Anja schreef:

    Zojuist gemaakt! Heerlijk. alleen de paaseitjes waren gesmolten tot hoopjes chocolade. dit was wel jammer, maar de smaak is heerlijk!!! Bedankt voor het recept.

    1. Laura's Bakery schreef:

      he wat jammer zeg. Bij mij worden de chocolaatjes ook altijd wel zacht maar als je er echt helemaal vanaf blijft stollen ze vanzelf weer en behouden ze hun vorm. Kan het misschien aan de kwaliteit van de eitjes liggen?

  8. Carla schreef:

    Heerlijk recept! Ik had alleen bedacht dat de koekjes ook wel wat kleiner konden dus ongeveer 30 balletjes gemaakt ipv 15. Toen ik de paaseitjes dr op deed snapte ik waarom het dr 15 moeten zijn… heb de koekjes nu te klein voor de paaseitjes dus die glijden/smelten dr zo van af. Al doende leert men 😉

  9. marloes schreef:

    Hoi,

    Gaan de koekjes als balletjes de oven in en druk je ze als ze uit de oven zijn plat of doe je ze deels plat al de oven in?

    Heb veel zin om de koekjes te maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee ze gaan als balletjes in de oven. In de oven zakken ze dan deels in en dan druk je daarna de chocolaatjes erin 🙂

  10. Sanne Nijholt schreef:

    is het normaal dat de koekjes moeilijk gaar worden? Ik heb ze de dubbele tijd al in de oven!

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is wel normaal dat de koekjes nog zacht zijn wanneer ze uit de oven komen, ze garen dan nog verder namelijk. Overigens zijn dit sowieso koekjes die niet bros worden, maar juist iets zachter blijven.

  11. Cesca schreef:

    Geachte Laura,

    Ik ben begonnen koekjes te bakken met je recepten. De eerste keer waren ze mislukt ( denk omdat de deeg te plakkerig was ) nu heb ik een vraagje over het deeg , mijn deeg voelde na een nachtje in de koelkast nog steeds plakkerig, gaf af aan mijn handen dus heb ik weer wat bloem weer toegevoegd. De deeg bleef er glanzend uitzien en kreeg ook glanzende handen van het deeg, maar geen restjes plakten meer aan mijn handen, dus stopte ik met het toevoegen zodat ik niet teveel van de meelverhouding met het recept zou afwijken. Koekjes zijn weer mislukt. enig idee wat ik fout doe met het deeg? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gebruik je wel ongezouten roomboter? Ik heb namelijk nooit dat mijn koekjesdeeg glimt, klinkt alsof je misschien olie of een anders soort boter gebruikt?

  12. Cesca schreef:

    Gebruik van blueband de blauwe halvarine. Werkt perfect voor cupcakes, dus dacht ook voor koekjes. ( vond bakboter niet zo fijn werken, daarom de halvarine ) Ik zal is andere boter kopen. bedankt voor de tip! Van het weekend poging nummer 3 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Halvarine is niet geschikt voor bakken, dat is waarschijnlijk ook de oorzaak dat het niet lukte. Mijn advies is om voor bakken altijd ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) te gebruiken, daar krijg je de mooiste en lekkerste resultaten mee.

  13. Michaela van Lith schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn heerlijk. Heb gekleurde suiker gebruikt voor nog meer Paasgevoel. Ik vind ze wel veelste te groot als je er maar 15 stuks van maakt. Uit het eerste deeg (dubbele recept) heb ik er 38 gehaald en die waren echt te groot. Volgende deeg (ook dubbel recept) heb ik er 53 uitgehaald en zelfs die zijn nog groot genoeg. Op jouw foto lijken ze niet zo groot of zijn jouw paaseitjes groter ??

    Groetjes Michaela

    1. Laura schreef:

      ik had gevulde paaseitjes die wel iets groter dan gemiddeld zijn, daar zou het aan kunnen liggen 😉

  14. Anja schreef:

    Ze liggen in de oven!!! Ik ben benieuwd!

  15. Anja schreef:

    Ruikt heerlijk!! Paaseitjes er net ingedrukt. Koekjes barsten dan wel heel erg. Ligt dat nog ergens aan of hebben We ze er te diep ingedrukt ?.

    1. Laura schreef:

      Dat zou goed kunnen, of misschien waren de koekjes al iets te gaar waardoor ze gingen barsten. De smaak zal er in ieder geval niet minder om worden 😉

      1. Anja schreef:

        Nee dat klopt, ze waren heerlijk!!!!! Die met Rolo moet ik ook nog eens proberen hoor ?.

  16. Marieke schreef:

    Klassieke koekjes hier in Amerika. Alleen met paaseitjes ipv Hershey’s kisses is de naam een beetje gek 🙂

  17. Susan schreef:

    Beste Laura,

    Vandaag deze koekjes gebakken. Alles leek goed te gaan, totdat ik na een tijdje afkoelen ging kijken. Vrijwel alle paaseitjes waren enorm gesmolten, soms zo erg dat de vulling eruit liep. Ik heb exact dezelfde paaseitjes als jij gebruikt, en ze er direct na het bakken snel in een keer in de koekjes gedrukt en niet meer aangekomen zoals in het recept stond. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat zonde dat ze helemaal gesmolten zijn. Misschien ligt het toch aan de eitjes. Kan zijn dat ze al een keer warm zijn geworden (warme omgeving of in zon oid) waardoor ze daarna minder goed hun vorm behouden.

  18. Femke schreef:

    Kan je ook margarine gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar met roomboter is lekkerder.

  19. Anja schreef:

    Het deeg smaakte wat zurig en de koekjes nu ook. Ik kan alleen niet plaatsen waaraan het zou liggen. Jij een idee?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is wel heel erg gek en heb ik zelf dan ook nog nooit meegemaakt bij dit deeg. Waren alle ingrediënten nog wel goed? Je hebt ook niet nog iets anders toegevoegd dan in het recept staat?

      1. Anja schreef:

        Vorig jaar smaakten ze prima! Mijn dochter wilde ineens bakken dus ik heb gebruikt wat ik in huis had. Heb Blue Band Goede start gebruikt, maar dat kan eigenlijk niet de zurige smaak verklaren denk ik. Wel dat het deeg wat meer plakte ?. Achteraf blijkt dat de bloem al wel een paar weken over datum Was. Misschien is dat het dan? Het ligt hier in de kelder, mijn moeder zei dat ik het niet in de kelder moet bewaren omdat het daar vochtig is/kan zijn. Gelukkig heb ik nóg wat paaseitjes over dus ik haal nieuwe bloem en roomboter om het van de week nog eens te proberen ?.

        1. Laura Kieft schreef:

          Het zou de bloem kunnen zijn, al weet ik niet zeker of dat ook een zure smaak kan veroorzaken. Boter denk ik zelf ook niet, al heb ik geen ervaring met die boter.

  20. karin schreef:

    kan ik de witte basterdsuiker vervangen door normale suiker of lichte basterdsuiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, maar zorgt wel voor een iets ander resultaat.

  21. Eveline schreef:

    Ik heb ze net gebakken,zien er wel niet zo perfect uit als jou plaatje maar oooo zooo lekker.
    Heb er 20 uit gekregen en als omhulsel heb ik zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt…yummie.
    Bedankt Laura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *