Sinterklaasrecepten zijn voornamelijk zoet, ook hier op Laura’s Bakery zijn er genoeg Sinterklaas baksels te vinden. De hartige recepten zijn er ook wel te vinden, maar zijn wel in de minderheid. Tijd voor hartige sinterklaasrecepten dus! Vorige week kwam de hartige banketstaaf al online, nu voegen we daar deze bladerdeeg cadeau pakketjes aan toe. Ze zijn gevuld met een heerlijk roomkaasmengsel en zien eruit als ware cadeautjes. Perfect als lekker hapje op pakjesavond.
BAKTIP: Om de bladerdeeg pakketjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Wat leuk zeg! Wellicht ga ik ze voor 5 december maken 🙂
Hoeveel gram bladerdeeg heb ik nodig?
Mijn rol was 40×24 cm. Het formaat is in dit geval belangrijker dan het gewicht.
Super leuk idee, maar wat voor roomkaas had gebruikt? Wil ze voor kerst maken.
Dat maakt voor dit recept niet zoveel uit.
Kun je ze ook maken met velletjes bladerdeeg? en zo ja wat is de verdeling daar dan van
Ja hoor dat kan! Je zou de afmetingen van een grote lap bladerdeeg even moeten vergelijken met de velletjes die je gaat kopen. Je kunt kleinere velletjes aan elkaar plakken bijvoorbeeld of een ander formaat pakketje maken.
Heb ze inmiddels gemaakt en een plakje bladerdeeg door de helft gedaan, daarna op op de helft daarvan wat vulsel gelegd en dubbel gevouwd. Werkt prima
Heb hiervoor 8 velletjes gebruikt, dus 16 hapjes
Bedankt voor je reactie