Gegrilde donut en fruit spiesjes

1 juli 2017
8

Door Lian – Wellicht kunnen jullie je het nog herinneren dat ik een paar weken geleden dit recept voor saté spiesjes met jullie heb gedeeld. In dat artikel kondigde ik al aan dat Laura en ik plannen hadden om deze zomer zoete barbecue recepten te gaan delen hier op het blog. Vandaag 1 juli trappen we deze zoete zomer af met gegrilde donut en fruit spiesjes. In juli en augustus zullen we elke zaterdag een nieuw dessert delen dat geschikt is voor op of bij de barbecue. Natuurlijk kunnen een aantal van deze desserts ook in de keuken of oven bereid worden, dus zelfs na de zomer kun je met onze recepten aan de slag. Er staat nog meer leuks op de planning, maar daar zal Laura aankomende week meer over vertellen. 

Ik heb er in ieder geval zin in om weer nieuwe recepten en artikelen met jullie te gaan delen hier op Laura’s Bakery. Ik start rustig op en doe dat met deze zoete spiesjes. Je hebt er niet veel voor nodig en ze zijn snel klaar. Hierdoor zijn ze ideaal als toetje voor op of bij de barbecue.

Gegrilde donut en fruit spiesjes

Een heerlijk fris en zoet barbecue recept: gegrilde donut en fruit spiesjes. Eenvoudig te bereiden op je eigen barbecue!
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 gesuikerde donuts
  • Vers fruit (bv. aardbeien, abrikozen, nectarines, perziken en/of ananas)
  • 35 gram poedersuiker
  • 1 tl melk

Extra benodigdheden

  • barbecue of grillpan
  • houten prikkers

Instructies

  • Laat de houten prikkers 10 minuten in water weken en snijd de donuts in 4 gelijke stukken.
  • Zorg dat het fruit dat je gebruikt ook schoon en in stukken is gesneden. Aardbeien hoef je alleen te ontkronen. Het fruit moet ongeveer dezelfde grote hebben als de donut stukken, zodat je de spies gelijkmatig kunt grillen.
  • Rijg aan iedere prikker twee stukken donut afgewisseld met de stukken fruit.
  • Zorg voor een goed hete barbecue of grillpan en gril de spiesjes 1-2 minuten, keer om en gril nogmaals 1-2 minuten. Zodra je mooie grill strepen hebt en het fruit een beetje zacht wordt zijn de spiesjes klaar.
  • Terwijl de spiesjes op de barbecue liggen maak je het glazuur door 35 gram poedersuiker te vermengen met 1 tl melk.
  • Garneer de gegrilde donut en fruit spiesjes met het glazuur en serveer warm. De spiesjes zijn ook erg lekker vergezeld met een bolletje ijs.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Ik ben benieuwd wat jullie van de barbecue desserts gaan vinden. Volgende week vertrek ik in ieder geval samen met Zoë naar Haarlem voor een paar dagen om nog meer leuks met Laura te gaan plannen en bedenken voor Laura’s Bakery. Houd onze Instastories dus zeker in de gaten. Op naar een heerlijke zomer!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

4 reacties

  1. Marjet schreef:

    Jaaaa wat een goed idee bbq-toetjes! Ik ben nu al fan?.

  2. Ik ben ook fan!! De barbecue staat hier vaak aan. Zelfs in de winter:-)

  3. Margot schreef:

    Oah dat ziet er wel erg lekker uit! Leuk idee om donuts te gebruiken.

  4. Daniëlle schreef:

    Wat een leuk idee! I love donuts en barbecue dus dit is een perfect recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *