Gegrilde cake met slagroom en kersen

22 juli 2017
20

Dit barbecue toetje is echt simpeler dan simpel. Je kunt het jezelf wat ingewikkelder maken door eerst de cake zelf te bakken, maar ik koos zelf voor een exemplaar uit de winkel. Dan hoef je die alleen nog maar in stukjes te snijden en te grillen op de barbecue. Dan is je gegrilde cake met slagroom en kersen al zo goed als klaar. Het lekkere aan gegrilde cake is dat de buitenkant knapperig wordt, terwijl het midden heerlijk smeuïg is.

Gegrilde cake met slagroom en kersen

Gegrilde cake met slagroom en kersen is een super simpel bbq toetje. De cake heeft een knapperige buitenkant en smeuïge binnenkant.
Porties: 12 personen per 1 cake

Ingrediënten

  • plakjes cake (eventueel gehalveerd)
  • slagroom (zelf kloppen of gewoon een spuitbus)
  • kersen

Instructies

  • Om dit bbq toetje te maken hoef ik geen lang verhaal te schrijven. Waarschijnlijk kun je het zonder ook wel 😉
  • Ik sneed de cake in plakjes en halveerde deze zodat je rechthoekige stukjes cake krijgt. Leg deze op de barbecue wanneer deze niet meer zo heet is en gril de cake aan beide zijden tot er goudbruine strepen ontstaan.
  • Leg ze op een bordje en serveer met slagroom en kersen. Ik ging voor extreem makkelijk en gebruikte een spuitbus slagroom. Je kunt natuurlijk ook je eigen slagroom met wat suiker opkloppen. Of je maakt mascarpone room, ook erg lekker.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren in een afgesloten trommel.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Tessa schreef:

    Dit klinkt echt als een bizar goed idee!!!!
    Echt zo’n gevalletje: waarom heb ik dit nooit eerst geweten?

  2. ingrid schreef:

    ja, inderdaad, ziet er heerlijk uit, en toch snel en simpel
    doet me eraan denken even de tip te geven dat je bv eierkoeken (die eten ze hier snel op, behalve de laatste paar uit zo’n
    pak, dan zijn ze het ineens zat… als je die even roostert…. ook zo lekker, smeuiig van binnen en knapperig van buiten. \
    kaal al lekker, maar ook heel leuk op te pimpen als je visite krijgt tot tractatie als toetje of bij koffie.
    beetje slagroom, en / of lemon curd en wat fruit en je steelt de show.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *