Bakken voor Pink Ribbon

Gepost: 26 september 2015 Laatst bewerkt: 24 mei 2023
Bakken voor Pink Ribbon
0

Het is bijna oktober. Een maand waarin de herfst zijn intrede doet, maar ook een maand die draait om borstkanker. Je kunt niet heen om de speciale acties die worden georganiseerd voor Pink Ribbon, een Stichting die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij financieren projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Exact 4 jaar geleden kwam ik zelf in actie voor Pink Ribbon. Ik bakte koekjes en verkocht deze voor het goede doel, in totaal haalde ik €1225,- op! Ontzettend trots ben ik daar op.

De jaren daarna heb ik steeds meer mensen deze koekjes in de vorm van de bekende roze lintjes zien bakken voor het goede doel, ik kreeg er zelfs regelmatig vragen over. Wat ontzettend gaaf vind ik dat, dat mensen geïnspireerd raakten door mijn actie en zelf ook iets organiseren. Natuurlijk geef ik ze stuk voor stuk advies en tips als ze daar om vragen. Dit jaar pak ik het groter aan en organiseer ik de actie Bakken voor Pink Ribbon. Dat kan ik niet alleen en daarom werk ik samen met KitchenAid en Pink Ribbon. Ik ga dit keer niet zelf aan de bak, maar ga zorgen dat er zoveel mogelijk mensen gaan bakken voor het goede doel.

PR_Actielogo_RGB

Samen bakken voor Pink Ribbon

In dit artikel vertel ik je meer over de actie die ik destijds organiseerde. Ik vertel niet alleen hoe ik het toen zelf heb aangepakt, maar ik deel ook recepten, een how to en handige tips en trucs. Ook komt de financiële kant aan bod, van het zorgen voor sponsors tot het bepalen van de prijs. En het allerbelangrijkste: ik vertel je hoe je je kunt inschrijven om mee te doen met de actie Bakken voor Pink Ribbon!

Zo kunnen we met elkaar een heel mooi bedrag ophalen voor dit fantastisch goede doel. Samenwerken dus, want uiteindelijk zal ik een cheque overhandigen aan Pink Ribbon met het totaal opgehaalde bedrag. Tot slot ook nog een leuke verrassing. Hoewel het natuurlijk geen wedstrijd is, willen we wel degene die het grootste bedrag heeft opgehaald belonen met een roze KitchenAid Artisan mixer.

De feiten op een rij

Ik durf helaas met enige zekerheid te zeggen dat iedereen wel iemand kent die borstkanker heeft (gehad). Ikzelf heb twee tantes die zijn getroffen door deze ziekte. Beide hebben het gelukkig overwonnen en zijn er weer helemaal bovenop gekomen. Maar mijn twee tantes zijn natuurlijk niet de enige, jaarlijks wordt er bij 16.000 mensen borstkanker vastgesteld. Ik zeg bewust ‘mensen’, want het zijn niet alleen maar vrouwen die borstkanker krijgen. Hoewel deze ziekte wel het meest voorkomt onder vrouwen (1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker), wordt het jaarlijks ook bij ongeveer 87 mannen vastgesteld.

pink ribbon 4

Mijn koekjes actie

In 2011 besloot ik dat ik iets wilde doen voor Pink Ribbon. Een belangrijke reden daarvoor is natuurlijk dat mijn twee tantes deze ziekte hebben gehad. Met eigen ogen heb ik gezien hoeveel zij hebben aan Stichting Pink Ribbon. Zelf kopen ze ook altijd de verschillende actieproducten die in oktober verkrijgbaar zijn. Ik heb niet lang na hoeven te denken over een actie, koekjes zouden het worden! Ik had gehoopt dat ik 500 euro op zou halen. Dat durfde ik eigenlijk niet hardop uit te spreken want ik vond het best een hoog doel. Maar ik ging aan de slag en al snel bleek dat de actie een gigantisch succes werd.

Met de hele familie

Zo’n succes, dat ik het eigenlijk niet meer in mijn eentje redde. Het huis rook lekker zoet en kleurde helemaal roze. Mijn ouders en zusje hielpen alle drie mee en samen maakten we de actie tot een succes. Als de icing op de koekjes ’s nachts helemaal uitgehard was, stapelde mijn vader ze ’s ochtends vroeg op voordat hij ging werken. Nette stapeltjes van vier koekjes. Hij begon dan ook al met het in zakjes doen en knipte vast de lintjes om de zakjes mee dicht te knopen. Mijn moeder, zusje en ik gingen verder waar mijn vader gebleven was. Voordat iedereen naar het werk of school ging waren alle koekjes ingepakt.

Als ik niet op school zat begon ik alweer met het maken van deeg voor de volgende lading koekjes. Er hebben hier heel wat bakken met koekjes gestaan die wachtten op een mooi roze laagje. Ook bij het decoreren werd ik geholpen. Ik zette de lijntjes en mijn moeder vulde ze op. Teamwork!

pink ribbon 1
Verkopen

Ook bij het verkopen van de koekjes kreeg ik hulp. Ik ben half september jarig en legde op mijn verjaardag vast een lijst klaar. Alle vrienden en familie vertelde ik over de actie die ik zeer binnenkort ging starten en ik vroeg gelijk of ze ook zakjes met koekjes wilden kopen. Ze konden hun naam opschrijven en noteren hoeveel zakjes ze wilden hebben. Ze mochten gelijk betalen, maar ook als ik de koekjes uiteindelijk aan ze gaf. Deze lijsten nam ik ook mee naar school en ik gaf ze aan mijn ouders mee naar het werk.

Iedereen was enthousiast en de actie bleek al een succes te zijn voordat ik ook maar was begonnen met bakken. Mijn vader werkt bij een groot bedrijf, veel collega’s die koekjes konden kopen dus. Één van zijn collega’s hoorde van de actie en besloot ook te helpen. Zij heeft zelf borstkanker gehad en ging gemotiveerd aan de slag. Met de lijst ging zij alle collega’s af, later bracht ze hen de koekjes en nam het geld in ontvangst. Mede dankzij haar is de actie een gigantisch succes geworden. Tassen vol met koekjes nam mijn vader mee naar het werk.

De eindstand

Na een maand keihard bakken bleek hoe groot het succes was. Mijn gewenste 500 euro was binnen no-time gehaald en werd uiteindelijk zelfs meer dan het dubbele! Ik bakte 980 koekjes en vulde daar 245 zakjes mee. De zakjes verkocht ik voor 5 euro per stuk wat zorgde voor een eindbedrag van 1225 euro! Nog mooier is dat ik het hele bedrag kon overmaken naar Pink Ribbon. Ik had namelijk gezorgd voor sponsors en nam zelf ook een deel van de uitgaven voor mijn rekening.

pink ribbon 3a

Hoe pak je zo’n actie nu zelf aan?

Je hebt nu kunnen lezen hoe ik zelf destijds de actie heb uitgevoerd. Dit was de eerste keer dat ik zo’n actie organiseerde en ik heb er veel van geleerd. Ik begon bijvoorbeeld met het inventariseren, eigenlijk verkocht ik al zakjes voordat ik was begonnen met bakken. Dan heb je al een beter beeld waar je naar toe gaat werken. Ik zet hieronder al mijn tips voor je op een rij!

 • Maak in Excel een lijst waarop je kunt noteren wie er koekjes koopt, hoeveel zakjes ze kopen, hoeveel geld dat in totaal kost en een vakje om af te vinken of ze de koekjes ontvangen en betaald hebben. Zo hou je het voor jezelf overzichtelijk.
 • Bewaar de formulieren en het geld goed bij elkaar. Zorg dat het duidelijk en overzichtelijk is.
 • Schakel familie en vrienden in voor de verkoop. Geef ze een lijst mee en vraag of zij het weer aan hun vrienden, familie en collega’s willen verkopen, de koekjes uitdelen en de betalingen bijhouden. Dat scheelt jou weer wat werk en je kunt je actie nog breder uitzetten
 • Schakel familie en vrienden in bij het maken van de koekjes. Vraag of een vriendin een gezellig avondje langskomt, terwijl jullie kletsen kunnen jullie de koekjes decoreren of verpakken. Niet alleen gezellig, maar je hebt ook wat extra hulp.
 • Zorg voor voldoende bakplaten waar je koekjes op kunt leggen om te laten drogen. Vraag het aan de buren of misschien hebben ze in de kantine van je werk wel grote platen die je kunt lenen (dat laatste deed ik).
 • Is er bij jou een (rommel)markt in de buurt? Vraag dan aan de organisatie of jij een (gratis) plekje mag voor de verkoop van je koekjes!
 • Vraag aan een winkelier of je wat zakjes met koekjes in een winkel bij de kassa mag leggen.
 • Niet de mogelijkheden om de actie groot aan te pakken en de hele maand door te bakken? Je kunt natuurlijk ook een dagje bakken met vriendinnen en alle gebakken koekjes verkopen voor Pink Ribbon.
 • Tot slot: plannen is belangrijk. Ik bakte meestal overdag de koekjes en decoreerde ze ’s middags of ’s avonds. Zo kon de icing ’s nachts uitdrogen, de volgende ochtend kunnen ze dan gelijk verpakt worden. Kijk welke planning voor jou handig is.
pink ribbon 2

De financieën

Bedenk van tevoren goed hoe de financiële kant van jouw project eruit gaat zien. Ik zorgde voor sponsors voor de ingrediënten en andere materialen, zelf investeerde ik ook nog wat geld. Zo kon ik het gehele bedrag overmaken naar Pink Ribbon en hoefde ik niet de gemaakte kosten van het opgehaalde bedrag af te halen. Het was ook makkelijker in de communicatie, de volledige 5 euro die ze aan mij betaalden ging naar het goede doel.

Zoek een sponsor

Je kunt naar jouw lokale supermarkt gaan om te vragen of ze ingrediënten willen sponsoren, of misschien ken je wel een ondernemer die jouw sponsor wilt zijn. In ruil daarvoor kun je bijvoorbeeld hun visitekaartjes aan de zakjes met koekjes hangen. Bedenk wel dat Pink Ribbon het belangrijkste doel is en dat daar de meeste aandacht naar uit moet gaan. Maar met een kaartje aan de zakjes waarop staat ‘Mede mogelijk gemaakt door ….’ is niets mis. Zeker niet als dat helpt om een nog groter bedrag op te halen!

Wees niet bang om hulp in de vorm van geld te vragen. Het is voor een goed doel waar over het algemeen de meeste mensen wel aan mee willen werken. Zeggen ze toch nee, dan is dat ook niet erg. Je hebt het in ieder geval geprobeerd!

Geen sponsor?

Kun je geen sponsor vinden? Dan kun je erover nadenken om zelf de kosten voor jouw rekening te nemen. Zie het als ‘investering’, het bedrag dat je anders misschien had gedoneerd kun je nu met wat extra inspanningen omzetten naar een nog veel groter bedrag. Hou er wel rekening mee dat dit bedrag misschien hoger zal oplopen dan je van tevoren inschat als jouw actie een gigantisch succes wordt.

Heb je zelf niet de financiële middelen, maar wil je wel heel graag helpen? Maak dan van tevoren een berekening hoeveel geld zo’n zakje met koekjes jou nu kost. Verwerk hier de ingrediënten, verpakkingsmaterialen en eventueel de kosten van je oven etc. in. Reken niets voor de tijd die je erin steekt. Het is natuurlijk geen project om zelf geld aan te verdienen. Stel dat je per zakje van 5 euro ongeveer 50 cent aan kosten hebt. Dan kun je naar iedereen communiceren dat van de door hun betaalde 5 euro er 4,50 naar Pink Ribbon gaat.

Bedenk dit financiële plaatje van tevoren en meld dit nooit achteraf aan jouw afnemers als de kosten toch hoger uit vielen dan je had gedacht.

Prijs bepalen

Ik vroeg 5 euro voor een zakje met 4 koekjes. Ik vond dit zelf een mooie prijs voor een product voor het goede doel. Het was ook nog eens een mooi bedrag om mee te rekenen. Ik heb van niemand gehoord dat ze het te duur vonden. Sterker nog, er kwamen zelfs mensen nog meer koekjes kopen omdat ze ze zo lekker vonden. Hadden ze weer lekkere koekjes en ze steunden hier het goede doel weer mee.

Koekjes bakken en decoreren!

pink ribbon 3

Deze koekjes zijn gelukkig niet ingewikkeld om te maken en je hebt ook maar 1 kleur icing nodig. Ik zet even kort op een rij hoe je deze koekjes zelf kunt maken.

De uitsteker in de vorm van een lintje kun je onder andere kopen bij Koek-it en PartySweets, maar als je even zoekt op internet zul je nog veel meer verkooppunten vinden. Hier kun je trouwens ook roze kleurstof vinden.

DIT HEB JE NODIG
VOOR ZO’N 35-40 PINK RIBBON KOEKJES

Bak de koekjes volgens recept. Nadat ze zijn afgekoeld maak je ook de icing.

De icing moet na het kleuren nog wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft doe je het in een spuitzak.

pink ribbon 2a
Decoreren

Zoals je op bovenstaande foto ziet is het decoreren niet ingewikkeld. Zet eerst de buitenste lijnen op het koekje, gevolgd door de kleine ‘opening’ in het midden. Vul daarna het vlak gelijk in met icing. Met een cocktailprikker kun je eventuele plekjes bijwerken. Leg het koekje aan de kant en laat helemaal uitharden.

Wel bakken, niet decoreren

Vind jij het decoreren van koekjes wel heel erg enthousiast en houdt dat je tegen om aan de slag te gaan? Je hoeft ze natuurlijk niet per se te decoreren. Je kunt ook het deeg voor vanille suikerkoekjes maken en een beetje roze kleurstof aan het deeg toevoegen. Van het roze deeg bak je mooie roze koekjes die niet per se gedecoreerd hoeven te worden. Bijkomend voordeel: je kunt in dezelfde tijd nog veel meer koekjes maken voor het goede doel!

Wat kun je nog meer bakken?

Ik heb koekjes gebakken voor mijn Pink Ribbon actie, dus dat voorbeeld heb ik ook aangehouden in dit artikel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt bakken voor Pink Ribbon. Ik zet even wat ideetjes voor je op een rij:

 • Cupcakes met een toef, decoreer de toef met een roze lintje van fondant
 • Taarten, gedecoreerd met lintjes of gewoon een beslag of deeg roze kleuren
 • Cake pops
 • Cookie sandwiches met roze crème
 • Oreo truffels met roze decoratie

Eigenlijk kun je elk soort gebak wel Pink Ribbon proof maken. Met een drupje roze kleurstof kom je al een heel eind!

pink ribbon 4a

Doe zelf mee en bak voor Pink Ribbon!

En nu het belangrijkste: doe mee met Bakken voor Pink Ribbon! Of je nu de hele maand flink gaat bakken en verkopen of dat je besluit één weekend te bakken en die baksels te gaan verkopen, dat maakt allemaal niet uit. Alle beetjes helpen en samen kunnen we ervoor zorgen dat er een heel mooi bedrag wordt opgehaald!

Hoe doe je mee?

We hebben een speciale actiepagina aangemaakt op de website van Stichting Pink Ribbon. Op deze pagina kun je het geld doneren dat je hebt opgehaald voor de actie. Je kunt wachten tot het eind van de maand, maar je kunt ook tussendoor al donaties doen. Aan het eind kunnen we alle donaties die onder dezelfde naam zijn geplaatst bundelen en bij elkaar optellen.

Taart en Trends

Op vrijdag 2 oktober zal ik aanwezig zijn op Taart en Trends (Americahallen in Apeldoorn). Hier vertel ik alles over Bakken voor Pink Ribbon en laat ik zelfs nog even zien hoe je de koekjes decoreert. Ook hebben we een aantal startpakketjes met onder andere een uitsteker, koekjesmix, kleurstof, verpakkingen en meer zodat je gelijk aan de slag kunt. Zo’n pakketje kost 5 euro en dit bedrag wordt in het geheel aan Pink Ribbon gedoneerd met dank aan de sponsors In2Bake, Koek-it en Beko verpakkingen.

roze kitchenaid
Win een roze KitchenAid Artisan mixer

Ik zei in het begin al even kort dat het geen wedstrijd is, we zijn met elke bijdrage even blij. Toch heb ik een leuke verrassing, degene die het grootste bedrag bij elkaar weet te bakken, wordt beloond met een roze KitchenAid Artisan mixer ter waarde van €649,-! Wauw, dat is wel een hele mooie beloning voor je inzet nietwaar?

KitchenAid is een officiële partner van Stichting Pink Ribbon. Bij elke roze mixer die wordt verkocht, gaat er 100 euro naar Stichting Pink Ribbon.

Overhandigen cheque

Zoals je weet staat de hele maand oktober in het teken van Pink Ribbon. Al het geld dat we met de Bakken voor Pink Ribbon actie inzamelen wordt bij elkaar opgeteld en overhandigd aan Pink Ribbon. De overhandiging van deze cheque zal plaatsvinden op zondag 1 november op De Tasty in de Jaarbeurs Utrecht. Hier maken we ook bekend wie de KitchenAid heeft gewonnen. Het is dus belangrijk dat je uiterlijk 31 oktober al je ingezamelde geld doneert op de actiepagina!

Vragen?

Ik hoop natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen meedoen met de actie. Weet je nog niet helemaal waar je moet beginnen, is iets onduidelijk of heb je met iets anders nog wat hulp nodig? Stel je vragen dan in de reacties, dan probeer ik je te helpen zodat je met het bakken kunt beginnen!

Ga jij aan de slag? Deel vooral foto’s van jouw actie via social media met de hashtag #bakkenvoorpinkribbon! Vind ik niet alleen heel erg leuk om te zien, ik zal er af een toe ook een paar delen via mijn social media kanalen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

65 reacties

 1. Janneke schreef:

  Hoi Laura, ik wil graag mijn steentje bijdragen, maar waar kan ik zo’n uitsteker en die roze kleurstof kopen?

  Groetjes Janneke

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Janneke,
   Wat leuk dat je ook mee wilt doen! De uitsteker is bij onder andere Koek-it.nl te koop, roze kleurstof kun je bij verschillende webwinkels kopen, maar ook vaak bij kookwinkels.

   1. Janneke schreef:

    Hoi Laura, nog een vraagje over het decoreren van de koekjes. Je gebruikt dus spuitmondje nummer 2 voor het zetten van de lijntjes. Heb je nog een ander spuitmondje nodig voor het opvullen? Dit wordt mijn eerste ervaring met Royal icing dus heb nog geen idee of het me gaat lukken ?

    1. Laura schreef:

     Nee, ik gebruik voor zowel de lijnen als het opvullen spuitmondje 2. Dat werkt heel makkelijk met de 20-seconden icing 🙂

 2. Bianca schreef:

  Wat een goede actie Laura!!
  Ik heb absoluut niet zo een baktalent als jij maar ik heb er wel plezier in.
  En de smaak zit meestal wel goed.

  Een vraagje voor deze actie. Jij zegt in Apeldoorn de starterspakketten te hebben. Zijn die ook online verkrijgbaar?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Nee, helaas hebben we alleen een beperkt aantal pakketten op de beurs in Apeldoorn te koop. Maar wel een goed idee, ik ga het onthouden. Misschien kunnen we er al wat mee en anders wellicht voor een volgende keer 🙂

 3. Eefje schreef:

  Mooie actie waar ik zeker mee aan de slag wil! Ik vraag me af waar ik de steker kan kopen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Die is bij onder andere Koek-it te koop 🙂

   1. Leonie schreef:

    Hmmm wel jammer dat hij daar nu niet op voorraad is. Maar even verder zoeken dan.

    1. Laura's Bakery schreef:

     Ik zag het inderdaad. Ik weet dat ze zeer binnenkort een nieuwe lading krijgen, maar je kunt ze ook bij andere shops vinden 🙂

 4. Marjolein schreef:

  Hallo Laura,

  Ik wil ook meedoen! Zal wel niet zo’n mega-bedrag worden als bij jou want ik werk fulltime maar iets kan ik wel doen. Ik neem aan dat ik ook de losse uitstekers op de beurs kan kopen? Je vroeg laatst wie er vrijdags naar de beurs kwam, ik 🙂 dus dan haal ik hem gelijk als dat kan, maar neem aan dat koek-it er ook staat!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Koek-it is er inderdaad ook, je zult ze daar ook los kunnen kopen 🙂

 5. Margot schreef:

  Wat een mooi dat je die eerste keer zo veel meer koekjes hebt kunnen verkopen dan het had gehoopt. Mooi initiatief!

 6. Simone schreef:

  Hi Laura, wat jammer dat je ze niet online verkoopt! misschien iets voor volgend jaar ja? Maar ik wens je wel super veel succes met de verkoop en met het bakken natuurlijk! Hoop dat het een giga succes wordt!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bedoel je de koekjes of startpakketten? Koekjes wordt sowieso lastig, maar de startpakketten vind ik een goed idee om te onthouden. Hopelijk wordt het een succes en gaan we volgend jaar nog een keer bakken voor Pink Ribbon 🙂

   1. Simone schreef:

    Ik bedoelde eigenlijk de koekjes! Als je bv vooraf kunt aangeven hoeveel koekjes je wil kopen kun je daar rekening mee houden misschien… Maar het moet natuurlijk nog wel te doen zijn…

    1. Laura schreef:

     Daar heb ik de vorige keer over nagedacht, maar ik denk dat het niet te doen is. Niet alleen qua aantallen, maar ook qua verzenden etc.. Vandaar dus deze actie zodat er verspreid door het land allemaal bakkers aan de slag gaan waarbij je koekjes kunt kopen 🙂

     1. Simone schreef:

      Nee, dat is misschien ook wel niet te doen! Onwijs veel succes met de actie, ik hoop dat over heel Nederland veel mensen met je meedoen.

 7. Annette schreef:

  Ik ga mee doen 😀 Moet nog wel even kijken hoe ik het aanpak etc omdat ik zelf geen werk of school ofzo heb. Via mijn vader zijn bedrijf kan ik er vast al wel een hoop verkopen en via via ook wel weer.
  Mijn moeder, tante, oma en overgroot oma hebben allemaal ook borst kanker gehad..

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat ontzettend leuk dat je ook gaat bakken voor Pink Ribbon! Succes 🙂

   1. Annette schreef:

    Thanks 🙂
    Waar heb je de zakjes en lint weg eigenlijk?

    1. Laura's Bakery schreef:

     Ik had destijds zakjes bij Kimya verpakkingen (online) gekocht, het lint bij Blokker.

 8. Bianca schreef:

  Mooi initiatief. Wil zeker kijken of ik kan meedoen.
  Als je van tevoren lijsten laat invullen door mensen die zakjes willen kopen, spreek je dan een bepaalde datum af dat je de zakjes aflevert?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik gaf aan wanneer ik ongeveer verwachtte de koekjes te kunnen afleveren, maar je kunt natuurlijk ook een precieze dag afspreken.

 9. Yvon schreef:

  Hi Laura,

  Wat een gaaf idee! Ik ben helemaal enthousiast en overweeg Pink Ribbon Cake Pops te gaan bakken en deze te verkopen voor Pink Ribbon. Één ding is me alleen niet duidelijk, tot wanneer loopt de actieperiode en voor wanneer moet het bedrag overgemaakt worden?

  Groetjes, Yvon

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk dat je cakepops wilt maken voor Pink Ribbon, super! De actie begint in principe nu al en loopt tot en met 31 oktober. Op 1 november overhandig ik dan een cheque met het totaal opgehaalde bedrag 🙂

 10. Marjolein schreef:

  Hallo Laura,

  Ik had om meer mensen te bereiken jou plaatje geleend wat op pink ribbon staat voor op facebook, inmiddels gaan heel veel mensen hem delen voor mij, natuurlijk voor de opbrengst voor pink ribbon, dat je niet ineens jou eigen aanplakbiljet voorbij ziet komen! 🙂 Als je het niet goed vind dan geef maar een gil, dan haal ik het er weer af. Het was eigenlijk meer bedoeld gewoon voor mezelf, niet om jou plaatje te pikken.

  1. Laura schreef:

   Hi Marjolein,
   Welke afbeelding bedoel je precies. Je mag het gebruiken hoor, zolang de bronvermelding er maar duidelijk bij staat 🙂

   1. Marjolein schreef:

    Hallo Laura,

    De ene helft is met de koekjes en dat je er 5 euro voor vraagt, en dat was ik ook van plan, alles voor het goede doel, en de andere helft een kom met roze icing. Ik had er bij gezet dat het van jou kwam, en dat het jou initiatief is en dat ik daar aan mee ga bakken.

    1. Laura schreef:

     Helemaal goed! Heel veel plezier en succes met bakken 😀

 11. Joyce schreef:

  Dit is echt een leuk initiatief! Volgens mij zal je op deze manier veel geld kunnen ophalen. Ik kijk eens of het voor mij haalbaar is om ook aan het bakken te gaan voor dit goede doel en ik ben benieuwd naar de uiteindelijke eindstand 🙂

 12. Diana schreef:

  Hoi Laura,

  Hele mooie actie. Ik ga meedoen. Zijn de pakketjes ook op zaterdag te koop op de T &T ?
  Groetjes Diana

  1. Laura schreef:

   Mochten er nog pakketjes over zijn denk ik dat je ze ook op zaterdag kunt kopen.

   1. Diana schreef:

    Zou je er aub 1 apart kunnen leggen voor mij. Ik ben er zaterdag om 10.00 uur. Kan hem gelijk ophalen. Heb de actie al op facebook aangekondigd en er zijn al zakjes besteld. Wil ik natuurlijk wel de echte steker hebben 🙂
    Groetjes Diana

 13. Sandra schreef:

  Hallo Laura,

  Het lijkt me leuk om mee te doen, ik heb al vaker grote hoeveelheden koekjes gebakken. Ik zou graag willen weten welke soort en welk formaat zakjes heb je gebruikt voor de stapeltjes van 4 koekjes?
  Alvast bedankt,
  Sandra

  1. Laura schreef:

   Leuk dat je mee wilt doen! Ik weet niet meer exact welk formaat ik gebruikte destijds, ik geloof dat ze iets van 7 centimeter breed waren (en geen blokbodem).

   1. Sandra schreef:

    Dank je, dan heb ik een beetje richtlijn.

 14. Aïsha schreef:

  Wat leuk! Ik kom morgen naar Taart & Trends en hoop een starterspakketje te kunnen bemachtigen. Vorig jaar heb ik 400,- opgehaald voor Pink Ribbon door te abseilen op de Grote Markt in Groningen. Dit jaar ga ik ook aan de bak!

  1. Laura schreef:

   Leuk je even gesproken hebben te gisteren! Heel veel succes en plezier met de actie (maar dat gaat je lukken! 😀 )

 15. Marjolein schreef:

  Hallo Laura,

  De eerste 50 euro zijn binnen! 🙂 Maar een vraag: Heb jij wel eens koekjes verstuurd? IK krijg vraag naar koekjes van mensen die ver weg wonen, maar is het te versturen denk je??

  1. Laura schreef:

   Wat goed! Ik ga toevallig deze week voor het eerst koekjes versturen, twee flinke dozen vol. Ik verpak ze extra goed tussen bubbeltjesplastic. Koekjes zijn behoorlijk breekbaar en bij de post gaan ze er niet per se voorzichtig mee om (ook al staat er breekbaar op). Ik hoop dat het goed gaat, maar kan nog niet uit ervaring spreken dus 😉

 16. Janneke schreef:

  Hier gaat het ook goed met de verkoop hoor! Maar wat een werk, al die koekjes decoreren! Ben er echt al dagen mee zoet om de bestellingen op tijd te kunnen afleveren haha maar heb al veel leuke reacties gehad op mijn koekjes, dat ze er strak uit zien en ook nog eens heel erg lekker zijn! Vind het een hele leuke actie om aan mee te doen!

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te horen! Het decoreren vergt wat werk inderdaad, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt gaat het best vlot. Succes nog!

 17. Dieke schreef:

  Ik zag gisteren pas deze advertentie, maar wil toch graag nog meedoen. Ik heb best veel vrije tijd en denk dat ik wel een mooi bedrag kan ophalen. Ik heb alleen een vraag over die Royal Icing: dat eiwitpoeder, kan ik dat vervangen door vloeibare gepasteuriseerde eiwit?

  1. Laura schreef:

   Leuk dat je mee gaat doen! Eiwitpoeder kun je inderdaad vervangen, maar dan worden de verhoudingen van het water ook anders. Daar heb ik geen ervaring mee, dus dat is even zoeken naar een juiste verhouding.

 18. Dieke schreef:

  Hoi Laura,

  Hoe lang blijven deze koekjes goed/lekker in een afgesloten zakje?

  1. Laura schreef:

   Omdat je ze luchtdicht afsluit in het zakje blijven ze wel een paar weken goed, je kunt ze echt lang bewaren 🙂

 19. Trudy schreef:

  Krijg zojuist de nieuwsbrief van Pink Ribbon waarin gesproken wordt over Laura’s Bakery.
  En dat Laura koekjes met het Pink Ribbon Logo bakt!
  Natuurlijk ga ik ook koekjes kopen!

  Ja, ik ben één van de twee tantes waar Laura aan het begin van dit artikel over sprak.
  Daarom ben ik ook zo trots op wat Laura allemaal doet en al heeft gedaan voor Pink Ribbon.
  Ik vind dat een OCEAAN AAN COMPLIMENTEN waard!! Zo tof!
  En mert mezelf, gelukkig gaat het goed! 🙂

 20. Anouk schreef:

  Oh waaaaaarom zie ik dit nu pas.. had heeeel graag mee willen doen! En toen ik die keukenmachine zag dacht ik helemaal waaaaaauw. Als je het volgend jaar weer doet, doe ik zeker mee!!

 21. Jessie schreef:

  Hoi! Ik doe mee aan de actie, maar kan helaas de actiepagina niet meer vinden. Hopelijk ben ik niet te laat om het geld te doneren?.

  1. Laura schreef:

   Ze zijn momenteel bezig met onderhoud aan de website. Ik zou het morgen gewoon nog even proberen 🙂

 22. Jolien schreef:

  Hoi,

  Is er dit jaar ook weer zo’n actie? Het lijkt mij ook heel leuk om een keer zoiets te doen.

  1. Laura schreef:

   Het is wel de bedoeling dat we dit jaar ook weer gaan bakken voor Pink Ribbon 🙂

 23. Jolien schreef:

  Leuk! Kan ik als bedrijf ook zelf zo’n actie opzetten?

  1. Laura schreef:

   Het is ook mogelijk voor bedrijven om deel te nemen aan de actie 🙂

 24. Simone schreef:

  Hoi Laura, sta je dit jaar ook op de taart en trends beurs met een demo voor deze koekje? Begreep dat je dit eerder hebt gedaan. Ik wil dit jaar namelijk meedoen aan de koekjes-actie voor pink ribbon! Groetjes Simone

  1. Laura schreef:

   Ik geef dit jaar een workshop voor kinderen op T&T, via mijn blog deel ik ook nog een video over het maken van de koekjes.

 25. Iris schreef:

  Hoi,

  Ik doe ook mee!! Waar kan ik mooi verpakking materiaal kopen?

  1. Laura schreef:

   Ik kocht zelf online plastic (blokbodem)zakjes, soms hebben kookwinkels dit ook wel. Roze lintjes kun je bij veel winkels kopen. Leuk dat je meedoet!

 26. Bente schreef:

  Hoi,

  ik had een vraag over de zakjes. Welke maat heb je gebruikt voor de zakjes? Ik vind het moeilijk om deze te bestellen. op de juiste maat.

  1. Laura schreef:

   Ik weet niet meer exact welke maat ik toen besteld heb, je kunt het best even meten hoe groot het stapeltje koekjes is en dan een formaat zoeken dat daar bij past. Ik had blokbodemzakjes trouwens.

 27. Joanne schreef:

  Hi Laura,
  Vraagje ik zou graag koekjes willen gaan bakken om geld in te zamelen voor mijn vriend hij heeft MS en we zijn een crowdfunding begonnen om een HSCT behandeling in het buitenland te kunnen realiseren. Nu vraag ik me af of je eigenlijk zomaar officieel etenswaren mag verkopen en wordt daar niet moeilijk over gedaan wordt je geeft zelf aan bij winkels te verkopen enz?
  Ik zou namelijk bij bedrijven langs willen gaan.
  Heb je misschien nog tips? Ik kan alle hulp gebruiken.
  Mocht je interesse hebben onze website is http://www.uitderolstoel.nl ik ben een officiële stichting begonnen hiervoor Stichting Uit derolstoel

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik heb geen problemen ervaren met de verkoop, daar ik alleen aan familie en vrienden verkocht. Ook van anderen heb ik begrepen dat dit probleemloos ging. Voor de zekerheid kun je het uiteraard controleren bij de punten waar je het zelf wilt verkopen. Verder staan alle tips die ik heb op een rij in dit artikel.

 28. Carina schreef:

  Waar te koop zo een koek uitsteker?
  Wil dit koekje maken voor oktober en geld ophalen.

  1. Laura Kieft schreef:

   Bij onder andere koek-it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *