Behind the scenes: september + oktober 2019

Gepost: 14 november 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Behind the scenes: september + oktober 2019
0

Zoals je misschien hebt gemerkt, heb ik vorige maand geen behind the scenes artikel online geplaatst. Ik kwam eind september terug van vakantie en eigenlijk was het gelijk een gekkenhuis. De eerste week was ik vrij zen, al gok ik dat dat ook te maken had met de jetlag, maar daarna was het ontzettend druk. De vernieuwde website werd gelanceerd, nog geen week later was mijn nieuwe boek verkrijgbaar en zo waren er nog veel meer dingen die mijn aandacht nodig hadden. De behind the scenes die ik wilde schrijven over mijn vakantie bleef ik maar opschuiven, waardoor ik uiteindelijk besloot om hem gewoon maar samen te voegen met die van oktober. En let je even niet op, is het ook alweer half november. Beter laat dan nooit zal ik maar zeggen 😉 . Ik licht vandaag de hoogtepunten uit van zowel september als oktober. We beginnen dus met mijn vakantie in Peru en gaan dan over naar alle projecten en werkzaamheden rondom Laura’s Bakery.

bts sept-okt 2019 7

Peru dus. 4 September stapte ik in het vliegtuig voor een rondreis van 2,5 week door het land. We begonnen in Lima en eindigden in Cusco. Het grootste deel van de rondreis, reisden we door het Andesgebergte. En dat is hoog. Heel erg hoog. We sliepen bijvoorbeeld op 3800 meter, maar maakten ook een stop op bijna 5000 meter hoogte. Daar moet je op je dooie gemakje rondlopen. Echt stap voor stap. Even snel naar een uitzichtpunt lopen kan, maar dan ben je na een paar meter ook gelijk bekaf. Die hoogte vond ik zelf heel erg pittig en had ik flink onderschat. Van geen eetlust meer hebben tot een paar nachten met hartkloppingen waarin ik ontzettend ziek was. ‘Gelukkig’ had ik vooral ’s nachts last van de hoogte waardoor ik overdag wel gewoon overal aan mee kon doen, al was het dan op een rustig tempo. En daar was ik blij mee, want ik had geen moment willen missen. Ik laat je een paar van de hoogtepunten zien om te voorkomen dat dit een gigantisch lang stuk wordt 😉 .

bts sept-okt 2019 2
bts sept-okt 2019 3

Er was een dag waarop we twee hele gave excursies hadden. Met een klein vliegtuigje boven de Nazcalijnen vliegen en een buggytour door de woestijn. Dat vliegen had ik een beetje onderschat. Het eerste kwartier zat ik met een gigantische grijns in het vliegtuigje en vond ik gelijk al dat ik dit vaker moest doen. Na dat kwartier werd ik misselijk. Nu kan ik best iets hebben, maar zo misselijk was ik echt nog nooit geweest. Om iedereen de lijnen op de grond goed te laten zien, vlieg je zowel rechtsom als linksom om de figuren heen. En dan niet een klein beetje schuin om het te zien, voor mijn gevoel hingen we steeds bijna verticaal in de lucht. Het was een fantastische ervaring die ik niet had willen missen, maar wat was ik blij toen we weer waren geland haha.

Nadat bijna iedereen misselijk uit het vliegtuig was gestapt, werden we naar ons hotel gereden. Daar konden we snel even lunchen om vervolgens aan onze buggytour in de woestijn te beginnen. En dat was echt fantastisch. Alsof we meededen aan Dakar, op topsnelheid scheurden we door de woestijn om uiteindelijk te gaan sandboarden terwijl de zon onderging, prachtig!

bts sept-okt 2019 4
bts sept-okt 2019 5

Door naar Arequipa, hier begonnen we echt te stijgen en kreeg ik voor het eerst last van de hoogte. In Arequipa bezochten we het prachtige en kleurrijke Santa Catalina klooster en maakten een wandeling door de stad. ’s Avonds aten we bij restaurant Zig Zag (aanrader!) waar ik koos voor een alpaca steak, iets wat ik echt wilde proberen in Peru. En lekker dat het was! Veel lekkerder dan het hapje cavia een paar dagen later trouwens, dat vond ik geen aanrader.

De Colca Canyon is ook iets wat je echt niet mag overslaan in Peru, hier hebben we ontzettend veel condors gespot. Ons geduld werd wel op de proef gesteld, want we begonnen met ruim een uur staren naar een condor in de verte die daarna binnen een paar seconden verdwenen was. Ook tijdens de wandeling kwamen we niet verder dan wat vogels in de verte. Maar bij het laatste uitzichtpunt werden we getrakteerd op ruim 10 condors die ontzettend dichtbij kwamen en vlak over onze hoofden raasden. Iets om nooit te vergeten.

bts sept-okt 2019 6
bts sept-okt 2019 8

Het Titicacameer was iets waar ik ontzettend benieuwd naar was. Het is het hoogst navigeerbare meer ter wereld. Per boot begonnen we bij de rieteilanden en kregen we uitleg hoe de mensen daar leefden. We hebben zelfs nog een boottochtje gemaakt in hun traditionele rieten boten.

En dan: Machu Picchu, de grootste reden waarom ik deze reis wilde maken. Al om kwart voor 7 ’s ochtends stonden we in Machu Picchu en het was fascinerend. Het is zoveel mooier dan je op alle plaatjes en filmpjes ziet.  We hadden ook veel mazzel met het weer, we begonnen met een beetje mist die nog tussen de bergen hing (prachtig!) en het was verder helder en zonnig waardoor we een ontzettend goed zicht hadden

Home NEW

Tot zover Peru in hoogtepunten, al heb ik nog lang niet over alle hoogtepunten wat verteld. Dat krijg je met zo’n prachtige reis. Eenmaal thuis werd ik opgewacht met slingers en taart, want ik was in Peru jarig geweest en dat vierden we thuis nog even klein met de familie. Dat was heel erg leuk thuiskomen.

Eenmaal terug moest ik vrijwel gelijk weer aan het werk. Er was namelijk nog meer dan genoeg te doen voordat ik mijn twee grote projecten kon lanceren. En niet alleen die projecten werden gelanceerd, ik had ook mijn eerste werkdag met collega Judith. Voor mijn vakantie waren Mariette en Monica al gestart en nu met Judith erbij is team Laura’s Bakery voorlopig compleet.

Project 1 dat werd gelanceerd is de vernieuwde website! Je hebt het vast niet gemist, maar mocht je nog even over alle nieuwe functies willen lezen, dan kan dat hier. Er zijn al gigantisch veel accounts aangemaakt en iedereen is druk bezig met het opslaan van favoriete recepten. Heel erg gaaf om te zien dat dit zo enthousiast wordt ontvangen! Zelfde geldt voor de omrekenfunctie, waarmee je je recept eenvoudig omrekent naar een grotere of kleinere vorm. De komende tijd zullen er nog wat kleine dingen aangepast worden om de site zo optimaal mogelijk te maken, maar het is al een flinke verbetering op de vorige site.

Het Borrelhapjes Bakboek-1a

Tussendoor zijn we ook gestart met het verzenden van nieuwsbrieven. De eerste ging half oktober de deur uit, inclusief een uitnodiging die er alleen was voor nieuwsbrieflezers. De nieuwsbrieven bieden extraatjes die je anders niet hebt. Toegang tot recepten die nog niet online staan bijvoorbeeld, maar ook exclusieve winacties. Mocht je je willen inschrijven, dat kan hier.

Project nummer 2: Het Borrelhapjes Bakboek! Ik kan mij niet voorstellen dat je het hebt gemist, maar mocht je er meer over willen lezen kan dat in dit artikel. Al binnen een dag nadat het boek beschikbaar was werd duidelijk dat er een tweede druk nodig was. En nog geen week later werd ik weer gebeld door de uitgever dat ook de derde druk besteld ging worden. Ik had natuurlijk gehoopt dat mijn boek een heel groot succes zou worden, maar de verkoop gaat momenteel echt boven verwachting goed. Het is fantastisch om al jullie foto’s te zien van de recepten die jullie gemaakt hebben uit het boek. Ga er vooral mee door zou ik zeggen 😉 .

bts sept-okt 2019 1

Ik had ook de laatste bakdagen met Lian. Beiden wilden we andere richtingen op met onze bedrijven, dus dat betekende een einde aan onze samenwerking. Lian gaat volledig voor haar eigen business en ikzelf ben ook druk bezig met het anders inrichten van mijn bedrijf. Dat is spannend, maar ook heel erg leuk.

En ik denk dat ik zo de belangrijkste dingen wel heb gehad. Ik heb absoluut niet stilgezeten de afgelopen weken. Er is aan toffe opdrachten gewerkt en ook rondom het boek en de nieuwe site zijn er nog meer dan genoeg werkzaamheden. Als je mij volgt op Instagram heb je dat vast meegekregen. Verder zijn we druk bezig met plannen voor het nieuwe jaar.

November zal vooral in het teken staan van achterstallig werk wegwerken en voorbereiden op de feestdagen en het nieuwe jaar. Ook werk ik nu nog maar 4 dagen per week. Na bijna dit hele jaar 6-7 lange dagen per week gewerkt te hebben is mijn energievoorraad zo goed als op. Ik ga dus meer rust pakken, want naast dat het nodig is, word ik er ook weer creatiever van. Vorig jaar heb ik dit ook een periode gedaan en dat is zo goed bevallen dat ik het nu weer opnieuw ga doen. En nu ik een team om mij heen heb verzameld is het ook mogelijk. Er blijven geen werkzaamheden liggen als ik een dag niet werk en dat is heel erg fijn. Ik heb dus zin in deze maand. Ik zal je in de volgende behind the scenes laten weten hoe het is bevallen 😉 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Audrey schreef:

  Ik kan me wel voorstellen dat je in zulke drukke tijden de kijkjes achter de schermen even vergeet. Goed dat je nu meer rust gaat pakken!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik ga m’n best doen 😉

 2. Carla schreef:

  Wat leuk dat “Behind the scenes” weer terug is! Ik dacht dat je er mee gestopt was vanwege de nieuwe site! Wat heb je een schitterende vakantie gehad en wat een mooie foto’s, helemaal degene waar jij op staat met de Machu Picchu op de achtergrond.
  Slim om een pas op de plaats te maken door een dag minder te gaan werken!
  Ik wens jullie hele team heel veel succes en inspiratie!!
  Groetjes aan allen!
  Xus,
  Car

  1. Laura's Bakery schreef:

   Superlief, dankjewel Carla!

 3. Trudy schreef:

  Een heerlijke leesblog met prachtige foto’s. Leuk!
  Groet voor alle medewerkers.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel Trudy! Ik geef het door 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *