Gesponsord door Alpro. Heerlijk voor Sinterklaas: een lactosevrije appel speculaas cake. Zo kan iedereen genieten van een lekkere Sinterklaas lekkernij.
Appel speculaas cake maken
Voor iedereen die graag gezonder en meer plantaardig wil snoepen heb ik vandaag een heerlijk recept: een appel speculaas cake! Naast dat deze cake goed bij de Sinterklaas periode past is hij ook nog eens lactosevrij, dus uitermate geschikt voor iedereen met een lactose allergie.. En voor iedereen die zoveel mogelijk plantaardig probeert te eten. Door het zelfrijzend bakmeel te vervangen voor een glutenvrij meel kun je er ook eenvoudig een glutenvrije cake van maken. De appel speculaas cake serveerde ik met Alpro Op te Kloppen. Jawel, ook plantaardig en lactosevrij! Smullen geblazen :D.
Ziet er heerlijk uit.
Goed idee met deze vorm van Alpro Soja voor slagroom.
Gebruik je dan ook minder calorieën dan slagroom?
Exact aantal calorieën durf ik niet te zeggen, maar omdat het geheel plantaardig is, is het wel beter voor je.
Dat ziet er weer goed uit!
Zou ik deze al vandaag kunnen maken voor morgen of is hij dan minder lekker?
Ja hoor, kun je al prima vandaag maken voor morgen!
Mmmmmmmmm, ziet er heel goed uit! Ga ik zeker een keer proberen!
ga het ook eens uitproberen
Ziet er erg lekker uit! Met speculaas en appel zit je altijd goed!
Mmm, het huis ruikt heerlijk naar kaneel nu hij in de oven staat! Perfect voor dit regenachtige herfstweer!
Ik was op zoek naar een lekkere cake voor mijn verjaardag, toen kwam ik dit recept tegen. Wat is deze cake lekker! En eigenlijk harstikke makkelijk! Heb je tips tegen het plakken in de bakvorm? Ik had de bakvorm goed ingevet, maar toch bleef er veel aan de rand plakken. Groetjes!
Naast invetten, ook even bestuiven met bloem. Dan blijft hij niet plakken 🙂
OP het werk hebben we geen Alpro op te kloppen. Kunnen we gewoon als alternatief gewoon slagroom gebruiken?
Dat kan zeker.
Wauw, al even een beetje sinterklaas gevoel in huis, met deze winterkou. Heerlijke cake en makkelijk om te maken!
Net een warm stukje geproefd, erg lekker! Ik had alleen koek en speculaaskruiden (in 1 potje) dus dat gebruikt maar ind zelf dat er nu niet zoveel speculaas smaak aan zit.
En wat een ideale tip om na het insmeren can het cake blik nog met bloem te bestuiven, eindelijk een cake waar de bodem netjes uit het blik komt, is uniek voor mij 😉
Zie nog zoveel lekkere recepten op je site, ben helemaal fan!
Moet de 200 gram suiker donkerbruine basterdsuiker zijn?
Nee gewoon (fijne) kristalsuiker, anders had dat erbij gestaan.
Kan ik de appels ook vervangen door rozijnen? Zo ja, hoeveel gram rozijnen adviseer je en verandert er dan nog iets aan de andere ingrediënten? (Rozijnen bevatten minder vocht dan appel?)
Dat kan. Dan zou ik de rozijnen een kwartiertje laten wellen in lauw water en daarna goed laten uitlekken en eventueel droogdeppen. Dan hoef je verder niets aan de receptuur te veranderen.
Hoi Laura,
Is het boven en onder warmte of hete lucht stand van de oven?
Groetjes Floor
alles is voor boven- en onderwarmte.
heb nog ongezouten roomboter in huis. kan dat ook
Vandaag gemaakt en hij is super lekker! Bedankt voor dit recept.
Hallo,
Kun je ook speculooskoekjes gebruiken ipv speculaaskruiden? En hoeveel zou je er dan van nodig hebben?
Ik maakte al eens eerder een speculooscake, misschien is dat wat voor je: https://www.laurasbakery.nl/speculoos-cake/
Hi Laura,
Kun je de plantaardige boter ook vervangen door plantaardige olie? Alvast bedankt voor je antwoord.
Groetjes
Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je zeker proberen! Het zal wellicht een wat andere structuur geven.
Dank u wel. Deze ga ik zeker eens proberen.