Appel-kruimel cheesecake

Gepost: 26 januari 2019 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
403

APPEL-KRUIMEL CHEESECAKE

Wie houdt er nou niet van appeltjes met kaneel in de winter? Met deze appel-kruimel cheesecake ga ik eigenlijk terug naar een van mijn eerste recepten die ik mocht maken voor het blog, namelijk de appeltaart cheesecake. Toch is deze cheesecake een echte cheesecake en was de appeltaart cheesecake meer een appeltaart.

Het leuke aan deze appel-kruimel cheesecake is het gemak van de taart. Je hebt ‘m snel gemaakt en na een nachtje in de koelkast mag je dan eindelijk aanvallen. Het is een heerlijk romige taart waar je lekker van kunt genieten terwijl de winterse buien nog even doorgaan. Bekijk snel het recept om te zien hoe jij ‘m zelf maakt.

BAKTIP: Voor het fijnmalen van de koekjesbodem is het handig om een foodprocessor te gebruiken. Zelf gebruik ik de foodprocessor van KitchenAid. Deze werkt erg prettig en alle opzetstukken kunnen in de kom, waardoor de foodprocessor compact op te bergen is.

APPEL-KRUIMEL CHEESECAKE

APPEL-KRUIMEL CHEESECAKE

APPEL-KRUIMEL CHEESECAKE
Recept afdrukken
4.65 van 14 stemmen

Appel-kruimel cheesecake

Wie houdt er nu niet van cheesecake? Deze appel-kruimel cheesecake is snel te maken en onweerstaanbaar lekker!
Porties: 12 personen
24 cm bakvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 240 gram volkoren digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl kaneel

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 125 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 gram patentbloem
  • 5 appels
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Crumble (kruimellaag)

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram patentbloem
  • snufje zout

Instructies

  • Begin met het maken van de bodem. Maal de digestive koekjes fijn. Smelt de boter. Roer de koekkruimels met het kaneel door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.
  • Maak daarna het beslag voor de cheesecake. In een kom klop je de roomkaas en suiker (de 180 gram) romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room en voeg toe. Voeg het bloem toe en mix tot een egaal mengsel.
  • Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de kaneel en het suiker (de 50 gram) toe en roer door elkaar. Spatel 1/3 van het appelmengsel door het beslag. Giet het beslag op de bodem en strijk glad met een spatel. Verdeel de overige appelstukjes over de cheesecakelaag.
  • Doe de boter, suiker, bloem en het zout in een kom en wrijf met je vingers tot een kruimelmengsel, oftewel de crumble. Verdeel dit over de laag appel en schuif de cheesecake in de oven.
  • Bak de appel-kruimel cheesecake in 60 minuten op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen met de ovendeur een klein beetje open.
  • Zet de appel-kruimel cheesecake een nacht, of minstens 6-8 uur, in de koelkast om verder op te stijven.

Tips

  • Tip: Voor een stevig cheesecake beslag gebruik je Philadelphia of MonChou roomkaas. Zorg dat de roomkaas koud is en mix daarnaast zo kort mogelijk.
  • Tip: Door de appel zal deze cheesecake iets zachter zijn dan je misschien gewend bent. Houd je daar niet van, bak je cheesecake dan 10 minuten langer.
  • Bewaar de cheesecake voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

87 reacties

  1. Lydia schreef:

    Lekker!! Heb hem meteen gepind! Volgens mij heb je wel als basis een ander recept gebruikt, want er staat “bak de kruidnoten cheesecake …” ?

    1. Laura Kieft schreef:

      We gebruiken graag onze reeds gemaakte recepten als basis voor nieuwe baksels omdat we weten dat die goed werken 😉 Tekst is inmiddels aangepast

  2. Hanneke schreef:

    Ik vraag me altijd af wat met roomkaas wordt bedoeld! Is dat philadelphia of bijvoorbeeld monchou?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik graag Philadelphia

    2. Yvonne schreef:

      Ik heb zuivelspread van AH eigen merk gebruikt…
      Vreemd inderdaad, de naam roomkaas staat eigenlijk nergens op.

  3. Therese schreef:

    Hmmm ziet er lekker uit wil hem maken voor vorm 18 a 20 cm doorsnee. Hoe reken ik de hoeveelheid uit?

  4. Sophie schreef:

    Hij staat nu in de oven!

  5. Jolanda schreef:

    Mmmm jammie ik ga h’m maken, maar welke appels gebruik jij?
    Gr Jo

    1. Laura Kieft schreef:

      Zorg dat je stevige appels gebruikt, dat is het prettigst met dit soort taarten.

      1. Jolanda schreef:

        Thanxx

  6. Annelies schreef:

    Roy Fares heeft een gelijkaardig recept. Zalige taart!

  7. Janny schreef:

    Ziet er ontzettend lekker uit. Vind het jammer dat er geraffineerde suikers in zitten. Zijn er ingrediënten waarmee ik die suikers mee zou kunnen vervangen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Hebben wij niet getest en ook geen ervaring mee bij cheesecakes, maar je kunt er zelf uiteraard mee experimenteren.

  8. Willemien schreef:

    Mijn taart staat nu in de oven. Maar het beslag van de cheesecake was heel dun! En ik heb precies de instructies gevolgd. Moest de appelstukjes er voorzichtig op leggen anders verdronken ze…. en gladstrijken was dus al helemáál niet nodig… komt dit wel goed na het bakken en opstijven? Heb nog wel enige hoop gezien de bloem en eieren die het geheel binden….

    1. Emilie schreef:

      Ik heb precies hetzelfde gehad met mijn beslag! Helaas is mijne niet goed opgesteven, zelfs niet na 1,5 dag in de koelkast. Het was 1 prutje helaas…

      1. Laura Kieft schreef:

        Heb je hem wel lang genoeg gebakken? En wat voor soort oven heb je, dit soort dingen gebeuren vaak bij combimagnetrons namelijk.

        1. Emilie schreef:

          Ik heb hem 60 minuten midden in een hetelucht oven gebakken. Het is geen combi-oven. Ik heb gebruik gemaakt van verse roomkaas van de Lidl. Dus de nepvariant van philadeplia. Daarbij heb ik 3 L-eieren gebruikt ipv van 4 medium eieren. Zou het kunnen zijn dat deze neproomkaas niet goed is?

          1. Laura Kieft schreef:

            Dat zou inderdaad het geval kunnen zijn.

      2. Yvonne schreef:

        Ik had ook een dun beslag, eigen-merk van AH roomkaas gebruikt.

        Uiteindelijk bijna 1,5 uur in de oven gestaan, was prima!

    2. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien een goedkope (en dus vochtige, zachte) roomkaas gebruikt? Zonder verdere info is het lastig te zeggen wat (en of) er niet goed gaat.

      1. Michelle schreef:

        Hoi laura, deze heb ik een keer gemaakt en was erg lekker.. maar ik wil het misschien ook eens met wat ánders proberen zoals kersenvlaaivullig op de taart en als bodem speculaas ofzo. Kan dat of moet ik de verhoudingen aanpassen? Ik bedoel dan niet de monchou taart, maar de monchou cheesecake variant. Dat zou je vast ook wel hebben. Groetjes Michelle

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat kan vast en zeker, maar de verhoudingen durf ik je zo op de gok niet te geven.

  9. Danielle schreef:

    Taart was fantastisch! Ik heb ipv karamelsaus Vanillesaus gedaan.

  10. Sylvia schreef:

    Ik zie bij de cheedecake 2x kristalsuiker staan. Hoeveel moet ik nu precies gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je het recept leest zie je dat er op twee momenten voor de cheesecake zelf suiker nodig is (+ voor de crumble laag). Je hebt dus gewoon alles nodig. Voor de duidelijkheid heb ik de grammen in het recept vermeld.

  11. Ingrid uit Reeuwijk schreef:

    Ook ik heb het probleem met het niet opstijven van deze heerlijke taart! Is de hoeveelheid bloem wel goed die aan de roomkaas toegevoegd moet worden? Zelf denk ik dat hier een fout zit, wat is nou 20 gram? Moet het niet 120 of 200 gram zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      20 gram klopt hoor, er gaat altijd maar heel weinig (of geen) bloem in een cheesecake. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat jouw oven meer tijd nodig heeft. Of heb je misschien hele vochtige appels gebruikt? Het is zo zonder verdere info lastig te zeggen wat de oorzaak kan zijn.

      1. Ingrid uit Reeuwijk schreef:

        Nog even een reactie van Ingrid. Ik heb Kanzi appels gebruikt. Maar………de appels zakte gelijk naar de bodem, want het kaasmengsel was veel te dun! Dit probleem had Willemien hier verder terug ook al. Want voor de roomkaas heb ik Philadelphia gebruikt en alles precies afgewogen. Daarom was mijn gedachte gegaan naar de bloem!

        1. Laura Kieft schreef:

          Een cheesecakebeslag is altijd dun, dat is echt niet zo gek. Waarom ze bij jou wel naar de bodem zakten is lastig te zeggen zonder dat ik echt alle details weet (zien zou zelfs nog beter zijn). Het kan ook net iets in de bereiding zijn, of misschien iets niet goed afgewogen, manier van appels toevoegen (rustig of in een keer erin gegooid), etc. Je merkt het, het is soms echt lastig om te zeggen waarom iets niet goed ging.

        2. Lian van Rens schreef:

          Wellicht dat je roomkaas op kamertemperatuur hebt laten komen of te lang gemixt. Het beslag, zeker met Philadelphia, moet dik genoeg zijn waardoor de appels erop blijven liggen. Ik heb deze tips nu toegevoegd aan het recept.

  12. marloes schreef:

    10 minuten langer laten bakken maar hij was in het midden nog steeds een beetje nat. En hij was ook wel heel erg hoog! het liep net wel/net niet over de rand heen. Maar de smaak was verder goed 🙂

  13. Martina schreef:

    Ook mijn taart was veel te dun. Uiteindelijk besloten om de cheesecake eerst al 20 min in de oven te zetten en daarna de appel en crumble toe te voegen. Appel zakte nog steeds naar beneden maar niet helemaal tot de bodem. Midden van de taart blijft ook nat na ruim een uur in de oven te hebben gestaan.

    1. Lian van Rens schreef:

      Tips om dit te voorkomen in het recept toegevoegd.

    2. Laura Kieft schreef:

      Tijden zijn een richtlijn, het kan best zo zijn dat jouw oven gewoon meer tijd nodig heeft.

  14. Willemien schreef:

    Na een koude nacht buiten 🙂 kwam het bij mijn taart wel helemaal goed. Ik had idd goedkope roomkaas, had al bedacht dat het misschien daaraan lag. Wel moest hij veel langer in de oven. Pas na 1.5 uur ofzo werd de crumble een beetje bruin. Ik heb een combi ovenmagnetron met wel functie boven en onderwarmte.

    1. Laura Kieft schreef:

      combimagnetron staat er inderdaad om bekend dat je daar minder goed mee kunt bakken en tijden heel erg afwijken.

  15. Pieternel schreef:

    De taart was inderdaad snel te maken en vooral erg lekker! Maar ook bij mij was de roomkaas direct te dun, er viel niets glad te strijken, het was meer giet-werk en de appels zakten zo in de room.
    En de TL kaneel van de bodem ben ik vergeten, want die wordt in de tekst niet meer genoemd. samengevat toch een best geslaagd recept.

    1. Lian van Rens schreef:

      Tips om dit te voorkomen zijn toegevoegd aan het recept.

  16. Danique schreef:

    Hij staat hier nu in de combi oven al een uur en nog heel zacht. Ik ga denk ik ook voor 1,5uur. Hopelijk komt het goed straks!

  17. Danique schreef:

    Ik heb hem 1uur en 45 min in de comvbi oven gehad. Toen was hij goed. Smaakt heerlijk! Heb wel wat minder appel gedaan anders paste het voor mijn gevoel niet in de vorm.

    1. Laura Kieft schreef:

      Fijn dat hij goed gelukt is! 😀

  18. henny schreef:

    ik had alle tips eb narigheden gelezen en wijs dus zo eigenwijs om het toch zelf te proberen. Wat een desillusie toen ik de rand van de taart haalde. De hele aanrecht lag vol met natte drab. Zo dom dat ik het toch geprobeerd heb want een goedkoop recept is het niet. En rennen naar de banketbakker. Ik heb alles heel precies uitgevoerd. De appelstukjes bleven keurig bovenop liggen.
    Laura is het een idee dat je ZELF dit recept nog eens maakt. Maar dan je eigen recept volgt zoals opgeschreven?
    Ik ben benieuwd of het jou dan wel lukt. Ik heb een gewone traditionele oven. Ik denk dat de appels in combinatie met suiker teveel vocht geeft. Ook al had ik harde appels.

    1. Laura Kieft schreef:

      Lian heeft mijn recept gebruikt, dus daar ligt het echt niet aan hoor 😉 . Het kan aan je oven liggen, maar ook aan de gebruikte ingrediënten zoals al vaker vermeld staat. Het klinkt bij jou alsof hij gewoon nog extra tijd nodig heeft gehad. De baktijd is een richtlijn en kan uiteindelijk per oven verschillen.

    2. Christa schreef:

      Vorige keer dit recept gebruikt met een perfect resultaat. Ga het zo weer proberen :).

  19. Danique schreef:

    Ik heb bij mijn taart wel de suiker door de appel weg gelaten trouwens!

  20. Yvonne schreef:

    De taart is zeer goed ontvangen!

    Ik was verbaasd door het dunne beslag, en snapte niet waarom eerst een deel van de appels door het beslag moest.
    De appels lijken weg te zinken in het beslag. Omdat het er zoveel zijn, vormt het toch een laag.

    Helaas was de bodem erg nattig.
    De volgende keer wil ik proberen de bodem alvast voor te bakken, zodat deze harder is.

    Ook heb ik geen suiker meer toegevoegd aan de appels, er zit al zoveel suiker in!

  21. Rowanne schreef:

    De taart was top! Makkelijk te maken en goed ontvangen door de gasten. Ik vond het beslag niet te dun, ik heb orginele Philadelphia gebruikt aangezien ik een beetje bang was kwa reacties voor een dun beslag. Ik had de mengkom in de koelkast gelegd voordat ik begon om er zeker van de zijn dat het beslag zo lang mogelijk koud bleef. Al denk ik dat het misschien er ook aan kan liggen als de appel toch nog de grof wordt gesneden, dan zakt het natuurlijk zeker in het beslag. Hij heeft bij mij 70 minuten in een elektrische oven gestaan. In ieder geval erg bedankt voor het heerlijke recept!

  22. Annika schreef:

    Geweldige taart. Bezoek vroeg van welke banketbakker deze kwam. Goed gelukt dus! Ik heb de taart wel 90 minuten in de oven gehad. In een vorm van 28cm en 4 xl eieren gebruikt. Verder precies het recept gevold. Geweldig. Gauw weer maken

  23. Jelle schreef:

    Super lekker gaan we zeker nog een keertje maken

  24. Michelle schreef:

    Hoi, ik lees veel reacties over dat het beslag te dun zou zijn, ik wil deze wel proberen voor een weekeindje weg volgende week en mijn vraag is of het nou een oventaart of een koelkast taart is? We hoeven maar een uurtje te rijden, maar heb eerder een keer een Monchoutaart meegenomen en die zakte in vanwege de verwarming in auto. Al had ik hem daar snel in de koelkast gezet en was die weer wat opgesteven en heerlijk. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een taart die uit de oven komt dus niet heel de tijd in de koelkast hoeft te staan dus een uurtje buiten de koelkast. Groetjes Michelle

    1. Laura Kieft schreef:

      Oven, dat staat in het recept 😉

      1. Michelle schreef:

        Ja dat zag ik wel, maar daarna moet hij in de koelkast om op te stijven. Dus kan het kwaad om hem dan een uurtje uit de koelkast te laten?

      2. Michelle schreef:

        Ja dat snap ik wel, maar er staat dat hij nog daarna moet opstijven in de koelkast dus kan het dan kwaad als ik hem er een uurtje uithaal?

        1. Laura Kieft schreef:

          Nadat hij lang genoeg in de koelkast heeft gestaan (volgens recept) kan dat ja.

          1. Michelle schreef:

            Dankjewel, ik ben benieuwd

  25. Michelle schreef:

    Dus het kan geen kwaad om het buiten de koelkast te bewaren voor een uurtje?

  26. Michelle schreef:

    Heb de taart nu in de oven staan, na 1 uur, onderin veel vocht te zien van de appels dus wanneer is een taart gaar? Moet de taart nog bewegen of vast zijn? Groetjes.

    1. Laura Kieft schreef:

      Hij mag nog een heel klein beetje als een pudding bewegen, dat is prima bij een cheesecake

  27. Anniek schreef:

    Gistermiddag deze taart gebakken en hem vanmorgen aangesneden. Door de reacties was dat een spannend moment!
    Maar hij is gelukt! Hij staat stevig en smaakt heerlijk.
    Een aantal tips uit de reacties opgevolgd. Mengkom in de koelkast, kort mixen en de appels klein snijden. Ik heb 4 Elstar appels gebruikt en monchou. Ook heeft de taart 90 minuten in onze kleine combimagnetron gestaan.
    Helaas vanmorgen de caramelsaus vergeten eroverheen te, vanmiddag herkansing. Al smaakte de taart al goed zonder de saus.
    Deze taart ga ik zeker vaker maken!

  28. gaby schreef:

    kan ik de roomkaas ook door mascarpone vervangen

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, je hebt voor dit recept echt roomkaas nodig.

  29. Gerdy schreef:

    Het verbaasd me altijd dat er bij cheesecake recepten altijd koekjes/ biscuitjes worden gebruikt voor de bodem. Waarom zou je hier niet een koekdeegje voor maken? Dan wel eerst afbakken misschien? Hebben jullie daar ervaring mee?

  30. Timmermans01 schreef:

    Na wat recenties vond ik het spannend of ik deze taart wel goed kon maken, want ik ben nog geen goede bakker.. Maar gisteravond had ik er zo zin in om deze taart te maken dat ik samen met mijn zoon van 5 jaar deze taart ben gaan maken. En vandaag was de dag om de taart te proeven. Nou de taart is verrukkelijk, maar wel machtig. Ik heb deze taart bij mijn favorieten gezet, want deze ga ik zeker te weten nog een keer maken. ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen dat de taart zo goed gelukt is bij je.

  31. Marleen schreef:

    Een heerlijke frisse taart die voor herhaling vatbaar is. Hij is goed gelukt en was heerlijk. De crumble bleef wel licht van kleur. Misschien een idee om de volgende x lichtbruine basterdsuiker te gebruiken.

  32. Marion schreef:

    Dit recept al een paar maanden geleden gemaakt voor een familie dag. Iedereen was razend enthousiast en iedereen wou het recept hebben. Wat was hij lekker zeg! En goed gelukt ondanks de reacties en ervaringen van sommige. Vandaag ga ik hem weer maken, maar dit keer voor collega’s. Bedankt voor t recept! ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen. Thanks!

  33. Aniek schreef:

    Ik snap al die negatieve reacties niet. Ik heb als roomkaas monchou gekozen en het beslag had precies de goede dikte. De appels en het deeg bleven er keurig opzitten en zijn helemaal niet weggezakt. Voor mij is dit absoluut een bewaar recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn om te lezen Aniek, thanks 🙂

  34. Daniëlle schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil dit recept graag halveren en maken in een bakvorm van 12cm. Ik heb je artikels gelezen over het aanpassen van de baktijd en het omrekenen van je recept, maar kom er nu eigenlijk niet helemaal uit naar wat ik de warmte Van de oven zou moeten aanpassen of evt de baktijd.
    Gr Daniëlle

    1. Laura Kieft schreef:

      De warmte pas je niet aan bij een ander formaat, alleen de tijd. Zelf heb ik nog nooit zo’n kleine cheesecake gebakken. Zou beginnen met de helft tot 2/3 van de tijd denk ik.

  35. Bussè LInda schreef:

    Hoi, kan ik ook gewone bloem gebruiken ipv patentbloem?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vind jij gewone bloem? Tarwe bloem kan ook prima.

      1. Linda Bussè schreef:

        Thanks!

  36. Maria schreef:

    Ik heb de taart gisteren gemaakt en hij is super gelukt. Ik heb Philadelphia gebruikt. Ik heb het kort allemaal gemixt.

    Ik had helemaal geen nat beslag. De appels bleven bij mij super goed bovenop liggen en zakten helemaal niet weg.

    Ik vond het best eng door alle mislukten taarten die ik in de reacties las. Ik heb hem wel voor de zekerheid 90 min in de oven gedaan om echt safe te zijn.

    De taart is heel de nacht in de koelkast geweest en heb hem er net uitgehaald en hij is echt super stevig! Hij is helemaal perfect gelukt.

    1. Maria schreef:

      Ik had het wel omgerekend naar een 20 cm bakvorm, omdat ik hem wat kleiner wilde.

  37. Renate schreef:

    Heb de taart gemaakt voor mijn verjaardag en hij was een succes! Heb hem wel bijna 1,5 uur in de oven gehad, omdat hij na een uur nog niet echt bruin was.

  38. Kyra schreef:

    Hij was top! Ik heb een vorm van 22cm gebruikt en niks gewijzigd aan het recept, maar houd er rekening mee dat de taart dan net boven de rand uitpiept, ik had uit voorzorg al twee stroken bakpapier langs de randen geplakt met een beetje boter, die staken 1-2cm boven de rand uit, daarmee kwam het goed. Ik heb hem 90 minuten gebakken op 140 graden hetelucht, iets langer vanwege de comments en omdat de kleinere vorm betekende dat de taart hoger was. Monchou en Jonagolds gebruikt, 4 stuks omdat het echt joekels waren.

    Het leek na die 90 minuten alsof er nog vocht op de bovenkant stond, maar de taart was na afkoelen in de oven en een nacht in de koelkast gewoon stevig en de kruimellaag knapperig, dus maak je daar vooral niet al te druk om zou ik zeggen. Ik denk daarom niet dat die volle 90 minuten nodig waren (maar had ook niet het idee dat het heel veel kwaad kon).

    Tip als je dat lekker vindt: ik heb de rasp van een citroen door het cheesecakemengsel gedaan. Vind het altijd wel lekker als cheesecakes daarmee op smaak gebracht worden en het past ook goed bij de appel.

    Bedankt voor dit recept Laura en Lian!

  39. Joanne schreef:

    Taart gisteren gemaakt met -lekker eigenwijs- goedkope roomkaas. Maar hij was echt perfect!
    Vond de taart lekker, maar wel een beetje suiker op suiker (in de roomkaas, op de appels en in de saus). Ik zou hem een volgende keer dus met iets minder suiker maken.

  40. Annelies schreef:

    Gisteren deze taart gemaakt. Ik werd wat benauwd na het lezen van de reacties over zinkende appels en een aanrecht vol smurrie, maar ik heb het tóch geprobeerd…ik heb ook Philadelphia gebruikt, twee keer een XL verpakking. Deze liet ik in de koelkast tot het moment dat ik het ook echt nodig had. Geen centje pijn! De vulling was dik vloeibaar, oftewel: ik kon het schenken, maar moest het wel gladstrijken. Verder heb ik Elstar appels gebruikt voor de vulling. Deze bleven keurig op de bovenkant liggen. Gewoon 60 min in een hetelucht op 150 graden gebakken. Heerlijke taart!

  41. Mariëlle schreef:

    Hoi Laura,
    Super lekker recept! Deze heb ik gebakken voor mijn verjaardag en hij was heel snel op.
    Nu had ik wel een soort uitbarsting met de cheesecake, terwijl mijn springvorm en ingrediënten klopen.
    Ik weet ook niet helemaal precies waar de crumble gebleven is. Heb jij enig idee hoe dit komt?
    Groetjes,
    Mariëlle

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat bedoel je met een soort uitbarsting?

  42. Mariëlle schreef:

    Het cheesecake mengsel rees heel erg en waarschijnlijk werd daardoor de crumble opzij geduwd en lag er cheesecake in de oven

  43. Joke schreef:

    Als de cheesecake klaar is, hoe lang laat je deze dan nog in de oven met deur op een kier?Moet deze helemaal zijn afgekoeld voordat je de cheesecake in de koelkast plaatst?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het liefst wel ja.

  44. Frederike Hulshof schreef:

    Wat een geweldige taart! Ik had me goed ingelezen hier, dus ik maakte me enigszins zorgen. Na het bakken (60 min, hete lucht) nog 10 minuten extra gebakken. De binnenkant leekt wat wiebelig. Daarna een uur afgekoeld in de oven en vervolgens dus 17 uur in de koelkast. En hij is perfect. Ik gebruikte wel monchou roomkaas, de volgende keer neem ik de gok met Milsani roomkaas, die gebruik ik normaal altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *