Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-havermout koeken

Lian van Rensdoor Lian van Rens
17 oktober 2018
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Ik mocht na mijn vakantie weer aan de bak en begon gelijk met deze lekkere appel-havermout koeken. Ik koos daarvoor weer voor het basisrecept van Laura, maar maakte een kleine aanpassing om het extra vocht van de toegevoegde appels te compenseren. Ook besloot ik geen twaalf koekjes te bakken, maar voor zes grote robuuste koeken te gaan. Deze koeken zijn lekker knapperig krokant van buiten, maar zijn haast cake-achtig van binnen. Zo ontzettend lekker. Ik houd persoonlijk niet van harde koekjes, dus deze variatie is nu een persoonlijke favoriet van mij. De toegevoegde appel en kruiden maken deze koeken perfect voor het seizoen. Snel maken dus en lekker van genieten met een kopje latte.

Recept afdrukken

Appel-havermout koeken

Heerlijk zoet, fruitig, krokant van buiten en zacht van binnen. Zo horen deze appel-havermout koeken te smaken. Ontzettend lekker bij de koffie of thee!
Porties: 12 kleine (of 6 grote) koeken

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 125 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl Speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 appel
  • 1 el kaneelsuiker

Instructies

  • Meng boter en beide soorten suikers tot één geheel. Voeg dan het ei toe en mix tot een egaal mengsel.
  • Voeg hierna de bloem, havermout, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe. Mix tot een samenhangend deeg.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Doe in een kommetje en voeg de kaneelsuiker toe. Roer door elkaar. Vouw de appels door het koekdeeg tot ze mooi verdeeld zijn.
  • Maak zes ballen van het deeg – gebruik eventueel natte handen – en leg deze op een plaat of rooster met een vel bakpapier. Duw ze lichtjes plat.
  • Bak de appel-kaneel havermout koeken in 20 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de koeken mooi goudbruin kleuren.

Tips

  • Tip: Liever twaalf kleine koekjes? Snijd je appelstukjes zo klein mogelijk, eventueel met een grove rasp raspen kan ook, en bak ze in 15 minuten goudbruin.
  • Bewaren: in een afgesloten trommel zeker een week. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

Vorige post

Volgende post

Pompoenpuree
Appel-geitenkaas bruschetta

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 19

  1. Ozlem says:
    2 jaar geleden

    Bij ingridienten staat 1 ei maar die zie ik niet terug in de bereiding. Ik het er wel in gedaan samen met bloem etc.
    Helaas is het mij niet gelukt om een deegbal van te maken. Nadat ik de appel had ingedaan toen werd het een beetje geheel.
    Nu in de oven en afwachten maar.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het ei wordt al in de eerste zin van de receptuur toegevoegd hoor 😉

      Beantwoorden
  2. Sarah says:
    2 jaar geleden

    gezien de cake achtige kerk, is dan de boter vervangbaak door zonnebloemolie (allergieen)

    Beantwoorden
    • sarah says:
      2 jaar geleden

      kern 🤣😂

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou het niet doen, dit koekdeeg is al zacht en anders krijg je een beslag ipv deeg. Eventueel plantaardige margarine gebruiken als het om lactose gaat?

      Beantwoorden
      • Sarah says:
        2 jaar geleden

        Ik heb nog geen plantaardig kunnen vinden zonder melk en zonder soja bestanddelen 😔

        Beantwoorden
  3. Mia says:
    2 jaar geleden

    Ziet er lekker uit!

    Zou je een keer een taart willen maken in vorm van een auto. Ik zag een filmpje voorbij komen op instagram dat ze met lagen en fondant een Mini Cooper deden maken. Ik zou dit graag voor zijn verjaardag willen maken. Hij heeft ook een mini. Alleen via instagram staan er geen hoeveelheden en hoe je het precies doet. 😁😁

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De kans is zeer klein dat ik dat soort taarten ga maken 😉

      Beantwoorden
  4. Emma says:
    2 jaar geleden

    Prima gelukt en erg lekker! Alleen voor de volgende keer doe ik er minder suiker in, maar dat is persoonlijke smaak hoor.

    Beantwoorden
  5. Jolanda says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn lekker!! Ze waren beide keren al heel snel op. Ik heb er de 2e x ong 75/80 gram suiker ingedaan. Was voor ons zoet genoeg.

    Beantwoorden
  6. Carolien says:
    2 jaar geleden

    GE-WEL-DIG. Ik heb ook maar 70 gram suiker gebruikt en ze zijn fantastisch! Bedankt voor het recept😍

    Beantwoorden
  7. Karen says:
    2 jaar geleden

    Super lekkere koekjes! Hoe bewaar ik ze best? Had ze nu in een blikken trommeltje gestoken, maar nu zijn ze een beetje plat.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een trommel is prima hoor.

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        10 maanden geleden

        Het lijkt wel een combinatie van cake brood en een koekje (misschien omdat ik het recept gehalveerd heb 😉 maar ze zijn heerlijk en daar gaat het om!

        Beantwoorden
  8. Ellen says:
    2 jaar geleden

    Ze staan in de oven en ruiken hemels!

    Beantwoorden
  9. Samantha says:
    10 maanden geleden

    De koeken zijn heerlijk! En zo makkelijk te maken. Ik heb ze al twee keer gebakken. 🙂

    Beantwoorden
  10. Marijke says:
    1 maand geleden

    Heb net gebakken zijn heerlijk ,appel havermout koekjes. En snel klaar ,weet alleen niet hoeveel calorieën ??

    Beantwoorden
  11. Matthias says:
    2 weken geleden

    Het deeg/beslag vol appel was een plakboel, maar eens in de oven werd het een mooi koekje.

    Buitenkant was krokant, maar zodra ik ze opberg in een broodzakje (en nog een plastic zak daarover), worden ze zacht. Hoe voorkom je dit? Ze waren niet meer warm toen ik ze wegstak.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Lastig te zeggen, ik bewaar ze altijd in een trommel. Misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/koekjes-bewaren/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Stracciatella ijs

Chocolate chip muffins

Volkoren kaiserbroodjes

Behind the scenes: oktober 2015

Volgende Post
Appel-geitenkaas bruschetta

Appel-geitenkaas bruschetta

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan