Candy Cane Cupcakes

11 december 2013 Laatst bewerkt: 2 augustus 2023
14

candy cane cupcakes 1a

Het decoreren van cupcakes hoeft niet altijd met fondant of marsepein. Voor deze candy cane cupcakes ben ik bijvoorbeeld met gekleurd beslag aan de gang gegaan. Door rood en wit beslag in laagjes te bakken, maak je heel eenvoudig een heuse candy cane cupcake. Een mooie witte toef er op met wat leuke sprinkles en je hebt een gezellige Kerst cupcake. Dat is ook wel eens fijn, dat er weinig versierd hoeft te worden voor een super resultaat.

candy cane cupcakes 2a

candy cane cupcakes 3a

candy cane cupcakes 4a

CANDY CANE CUPCAKES recept

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Candy cane cupcakes

Maak eenvoudig candy cane cupcakes met deze how to. Een leuke aanvulling op de Kerst lekkernijen.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

 • 12 cupcakes (recept vanille cupcakes)
 • Botercrème (recept vanille crème)
 • Kleurstof rood en wit (Tulip Red + Bright White – Americolor)
 • 3 spuitzakken
 • Spuitmond 1M – Wilton
 • Candy Canes
 • Sprinkles (zilveren sterretjes en sneeuwvlokjes)

Instructies

 • Maak het cupcake beslag volgens het recept en verdeel het beslag over twee kommen. Kleur de ene rood en maak de andere wat lichter met de witte kleurstof. Vul de spuitzakken met het beslag. Ik koos voor witte baking cups zodat je de laagjes van rood en wit beslag daar ook nog een beetje doorheen ziet.
 • Deze cupcakes smaken gewoon naar vanille cupcakes maar je kunt er natuurlijk ook een candy cane smaak aan geven. Gebruik hiervoor een (peper)munt smaakstof van bijvoorbeeld LorAnn.
 • Spuit het beslag in laagjes in de papieren vormpjes, vul tot ze ongeveer voor twee derde vol zijn. Bak de cupcakes volgens recept. Ondertussen kun je de botercrème maken, maak deze eventueel nog wat  witter als je dit nodig vindt. Ook hier kun je een smaak aan geven.
 • Nu zijn de cupcakes eigenlijk al bijna klaar. Spuit de toeven op de cupcakes en versier deze met de sprinkles en een stukje candy cane.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

candy cane cupcakes 5a

Leuk hè om zo met gekleurd beslag te werken. Heb jij dat ook wel eens gedaan?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Trudy schreef:

  Wat een snoezige cakejes.
  Hier is alles tot in detail. De cakejes zelf hebben meerdere laagjes, het spuitmondje van de spuitzak past er helemaal bij en ook die kleine sneeuwvlokjes op de toef!
  Hiermee kan je de gasten verwennen Laura!

 2. Hazel schreef:

  Jeeetje, wat ben je actief geweest! Wat heb je al veel lekkers gemaakt voor de kerst! Deze zien er ook weer leuk uit en zijn zeker niet al te ingewikkeld om te maken.

 3. Joke schreef:

  Zo mooi gemaakt Laura en je moet maar op het idee komen.
  Super, deze mogen met kerst wel op tafel staan 😉

  Liefs, Mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *