Jubileum taart

25 januari 2012
2

Je kunt er haast niet omheen, Valentijnsdag op 14 februari. Winkeletalages kleuren al weer roze en rood, (chocolade) lekkernijen in hartvorm vullen de schappen. Toch komt er steeds meer variatie want ik heb in de winkel zelfs chocolade iPad’s, Blackberry’s en navigatiesystemen gezien waar zoetsappige teksten op staan. Deze taart is, al zeg ik het zelf, niet zo zoetsappig en heeft zelfs iets chiques. De dame die deze taart graag cadeau wilde geven aan haar vriend wilde graag een chocoladetaart. Hier heb ik met de vullingen mee rekening gehouden, de fondant heb ik een bruin gekleurd om toch nog een beetje de chocoladesfeer na te bootsen. De vullingen zijn chocoladefudge en een laag vanillecrème met kleine stukjes chocola.

Aan de zijkant heb ik iets nieuws uitgeprobeerd. Eerst heb ik de fondant een reliëfje gegeven met een impressie mat. Met een heel klein sponsje heb ik zachtjes kleurpoeder aangebracht op het fondant. Op de foto is het niet heel goed te zien maar het oppervlak heeft hierdoor een andere kleur dan de rest. Het sponsje dat ik gebruikte heeft de structuur van het gele gedeelte van een schuursponsje. Zorg dat er niet te veel kleurpoeder op zit anders krijg je het effect niet. Ik vond het erg leuk om dit eens te proberen, het ging nog niet helemaal perfect maar ik blijf gewoon oefenen!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Jolanda schreef:

    Heel sjiek hoor Laura … mooi!

    Liefs,
    Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *