Kerstboom Koekjes

Gepost: 10 december 2013 Laatst bewerkt: 1 december 2023
9

kerstboom koekjes 1a

Met Kerst bak en decoreer ik graag koekjes. Op een of andere manier heb ik daarvoor ook altijd de meeste ideeën. Ik mag graag groots uitpakken maar soms vind ik de eenvoud juist heel mooi. Dat laatste geldt ook voor deze koekjes. Met zo’n glitter kerstboom heeft het koekje nu eenmaal verder weinig nodig. Ik heb daarom gekozen voor een ondergrond in kerstkleuren en het daarbij gelaten met het idee dat eenvoud siert. En dat is ook zo, zeker bij deze prachtige kerstboom koekjes.

BAKTIP: Om het deeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.

 

kerstboom koekjes 2a

kerstboom koekjes 3a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstboom koekjes

Prachtige kerstboom koekjes met een duidelijke how to. Ook de benodigde recepten vind je hier.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

 • 30 ronde koekjes (suikerkoekjes of gingerbread koekjes) – uitsteker van ongeveer 7cm
 • Royal Icing (recept)
 • 3 x spuitmondje #2 (Wilton)
 • 3 spuitzakken + adapters
 • Gouden glitters (hologram gold – Rainbow Dust)
 • Gouden sterretjes sprinkles

Deze kleuren icing heb je nodig

 • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
 • Geel = Wilton golden yellow
 • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Geef alle koekjes een basislaag met de rode of groene icing. Laat dit goed drogen. Het is handig om de basis een dag van te voren te maken, zo kun je de volgende dag direct verder. Maak met gele icing het patroon van de kerstboom. Als je het lastig vindt om dit uit de losse hand de doen kun je eerst even oefenen op papier, maar je kunt ook met een prikker voorzichtig het patroon in de icing krassen. Zo kun je eenvoudig de lijnen volgen.
 • Terwijl de icing nog nat is strooi je glitters over de kerstboom. Tik de overtollige glitters weg en wacht tot de icing droog is. Dan kun je met een kwastje en mesje de laatste overbodige glitters weghalen. Plak als laatst met een heel klein beetje icing de gouden sterretjes als piek op de boom.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

kerstboom koekjes 4a

Hele eenvoudige koekjes, maar wel op en top Kerst. Door het gebruik van de glitters vind ik ze ook best chique geworden.

Ga jij liever voor uitbundig versierde koekjes of hou jij soms ook wel van de eenvoud?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Trudy schreef:

  Juweeltjes!

 2. they r looking so lovely! really cute idea!

 3. Joke schreef:

  Hoe mooi eenvoud kan zijn zie je wel weer aan deze prachtige koekjes. Heel mooi gemaakt!

  Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *