10 best bekeken recepten van 2016

31 december 2016
1

Caramel shortcake 3a

Elk jaar blik ik altijd even terug op de leukste gebeurtenissen van het jaar, je kon het van de week al lezen op het blog. Dan kijk ik altijd naar momenten en mijlpalen. Nu kijk ik naar de artikelen, want ik was wel heel erg benieuwd wat nu de populairste recepten van het afgelopen jaar waren. Uiteraard zit mijn Oma’s appeltaart daar tussen, maar ook verrassend veel basisrecepten. Leuk om te zien dat jullie -net als ik- ook zo dol zijn op een goede basis. Ik begin bij nummer 10 van de best bekeken recepten van 2016 en zo gaan we door naar nummer 1!

10. Caramel shortcake

Al vanaf het eerste moment dat ik dit recept op het blog zette was het populair. Zo leuk om te zien dat het dat nog steeds is. Wekelijks hoor ik van mensen dat ze dit recept hebben gemaakt, sommige zelfs al vele keren. Het is ook een favoriet van mij, deze Twix taart.

Hier vind je het recept!

smeuïge brownies 2a

9. Smeuïge chocoladebrownies

Dé beste brownie ooit als je het mij vraagt. Dit is ook het eerste basisrecept in deze lijst trouwens. Ik mag dit recept maar wat graag gebruiken om lekker mee te variëren.

Hier vind je het recept!

vanillecreme 2

8. Botercrème

Iedereen die botercrème vies vindt, raad ik aan om dit recept eens te proberen. Geloof mij dat je bij zult draaien. Deze crème smaakt namelijk niet naar boter en kun je eenvoudig een ander smaakje geven door ingrediënten toe te voegen.

Hier vind je het recept!

havermout banaan koekjes 2a

7. Havermout banaan koekjes

Ik was eigenlijk best verrast om dit recept in de top 10 te vinden. Het is onderdeel van de meer gezonde en verantwoorde recepten op mijn blog en daar zijn er niet zo heel veel van. Toch stonden er veel van dit soort recepten in het overzicht, deze stond dus zelfs in de top 10!

Hier vind je het recept!

Boterkoek 3

6. Boterkoek

Yum! Ik heb al gelijk weer zin in een stukje. Boterkoek vind ik zo ontzettend lekker. Voor mijn eigen veiligheid maak ik het niet al te veel, maar ik probeer wel regelmatig te variëren met dit recept als basis.

Hier vind je het recept!

biscuit 2a

5. Biscuit recept

En weer een basis. Dit recept is echt ontzettend populair en eentje waar ik ook wekelijks vragen over beantwoord. Zelf een biscuit maken is niet moeilijk, maar het duurt soms even voor je het onder de knie hebt. Vooral qua luchtigheid luistert het soms best nauw. Maar als het je dan lukt, heb je een heerlijke luchtige basis voor taarten.

Hier vind je het recept!

rolo koekjes 3a

4. Basisrecept koekjes

Dit is misschien wel mijn meest favoriete basisrecept, ik ben echt gek op het bakken van koekjes. Nooit zit ik zonder inspiratie, ik heb eerder moeite om te kiezen welke smaken ik ga maken. Dit recept mag ik graag als basis gebruiken.

Hier vind je het recept!

mon-chou-taart-3a

3. MonChou taart

Ik vind het best grappig dat ik jaren geen MonChou taart lustte, toen na wat proberen een lekker recept vond en dit nu één van de best bekeken recepten is. Nooit gedacht dat deze taart zo hoog in de lijst zou staan. Maar toch snap ik het wel. Het is een taart die snel en eenvoudig te maken is en gewoon ook nog eens erg lekker.

Hier vind je het recept!

basisrecept vanillecake 2

2. Basisrecept vanillecake

Dit is -naast de koekjes- mijn andere favoriete basisrecept. Ik ben namelijk ook dol op het bakken van cakes. Dit recept gebruik ik vrijwel iedere keer weer als basis voor alle cake recepten op het blog.

Hier vind je het recept

oma's appeltaart 3

1. Oma’s appeltaart

Op dit recept ben ik het meest trots, mijn Oma’s recept voor appeltaart. Hoe gaaf is het dat dit recept dan ook al jaren het best bekeken recept is op mijn blog? Aan iedereen die hem nog nooit heeft geprobeerd: DOEN!

Hier vind je het recept!

En dat was hem dan, de top 10 van recepten in 2016. Erg leuk om te zien zo’n overzicht. Ik ben benieuwd hoe de top 10 er volgend jaar uit zal zien. Misschien veranderd hij wel bijna niet, de recepten in dit lijstje zijn namelijk wel echte toppers.

Wat is jouw favoriete recept van mijn blog?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Danielle schreef:

    Mooie lijst! Alles ziet er heerlijk uit!

  2. Linda Triest schreef:

    Wat een mooie lijst! Ik denk dat je met al die fijne basisrecepten een heel breed publiek bereikt. Van beginners die zich precies aan het recept houden tot bakkers die willen varieren met een goede basis. Er staan er een paar bij die ik zeker nog wil gaan proberen! Alvast een heel fijne jaarwisseling en een heerlijk 2017.

  3. Marieke schreef:

    Mooie lijst inderdaad. En heel veel van deze recepten heb ik dit jaar ook gebakken. Het zijn allemaal mooie recepten. Favoriet? Nee die heb ik niet, er is zoveel lekker 🙂 Ik houd van afwisseling!
    Ik ga zeker door met bakken. Vandaag staat de appel/kaneelslof op de planning. De bodem is al klaar, vandaag nog opmaken. En de roomkaas/bacon rolletjes (hoe noem je ze?) ga ik maken.
    Fijne jaarwisseling.

  4. Aimée schreef:

    Ja, die overheerlijke appeltaart van je oma is dit jaar ook bij ons een aantal keer uit de oven gekomen. Gisteren nog in co-productie door mijn zonen van 10 en 12. Kinderlijk eenvoudig, maar ouderwets lekker!
    En vanavond voor oud & nieuw wat van die borrelhapjes. Zo meteen aan de slag…..

  5. Trudy schreef:

    Wat prachtig dat Oma’s appeltaart nog steeds op nummer 1 staat!
    Daar mag je trots op zijn!
    We wensen je een fijne jaarwisseling!!

  6. Linda schreef:

    Heb dit jaar ook veel gebruik gemaakt van je leuke recepten. Een van mijn favorieten (en ook bij de andere gelukkigen die ze mochten proeven bij mij thuis) is de truffel met witte chocolade. Heeeeeerlijk en super makkelijk! Fijne jaarwisseling!

  7. Trudy schreef:

    PS. Aan jou natuurlijk wel de uitdaging om een hele nieuwe top 10 te maken 🙂

  8. Britt schreef:

    Oeh, niet te veel doorkijken als je honger hebt haha! Ik vind het geweldig om te zien dat de ‘basis’, of meer traditionele recepten zo goed bekeken worden, omdat je daar ook grotendeels je boek aan hebt gewijd. Ik moet de appeltaart dan toch eens gaan proberen, kijken of hij net zo goed wordt!

  9. Lise schreef:

    Wat een leuke lijst! Het biscuit recept van je blog maak ik het vaakst, maar ben ook erg fan van de aarbeientiramisu en zowat al je recepten met appel en kaneel. Ook in 2017 veel succes met je blog! Ik zal je in ieder geval blijven volgen.

  10. Liza schreef:

    Absolute favoriet, en ken het inmiddels uit mijn hoofd: de caramel shortcake. Sinds ik je boek heb gebruik ik dat vaker dan je website, maar ik volg toch ook elke dag je posts op instagram voor speciale dingetjes. Fijne jaarwisseling, dank voor alle inspiratie!

  11. irma schreef:

    Ik ben groot fan van je recepten. Ze zijn duidelijk, makkelijk en vooral heel belangrijk: ze kloppen!
    Ik wens je een fijne jaarwisseling en ik blijf je site bezoeken!

  12. Carolien schreef:

    Heerlijk, Oma’s appeltaart. Nog nooit zulke lekkere appeltaart gemaakt en gegeten ;).

    Fijne jaarwisseling en alvast de beste wensen voor 2017!

  13. Laura schreef:

    Hoi Laura,
    Al langere tijd zie ik heerlijke recepten op jouw blog voorbij komen, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen om er een uit te proberen. Aankomende week wil ik graag 2 taarten gaan maken voor een verjaardag, de appeltaart en een cheesecake van jouw blog! Alleen vraag ik mij af of ik daar een siliconen bakvorm voor kan gebruiken, die heb ik namelijk. Naar mijn idee kan dat niet voor een taart zoals cheesecake of appeltaart omdat die dan kapot gaat als je hem eruit haalt. Klopt dit? Voor jou als ervaren bakker misschien een simpele vraag, maar voor mij als beginnend bakker nog een dilemma. ? kan ik siliconen bakvormen voor de taart gebruiken? ZoJa, hoe krijg je de taart er dan mooi uit?
    Ik hoop dat je mij met dit dilemma kan helpen! Dan kan ik twee (hoop ik) heerlijke taarten gaan bakken ?
    Groetjes, Laura

    1. Laura schreef:

      Siliconen kan, maar ik vind het zelf niet zo prettig werken. Voor een cake gaat nog wel, maar voor cheesecakes en appeltaarten zou ik dit inderdaad niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *