Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

MonChou Taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 april 2014
in Taarten, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

mon chou taart 1a

Ik ben MonChou gaan waarderen in de loop der tijd. Het heeft lang geduurd voordat ik mij over de drempel van ‘kaas in een zoet gerecht’ heen kon zetten, maar het is mij gelukt! Ik vind het nu zelfs lekker en kan ervan balen als de taart op is zonder dat ik een klein puntje heb kunnen proeven. Wie had dat ooit gedacht nadat ik een vies gezicht trok na mijn allereerste hapje MonChou taart? Met enige regelmaat verwerk ik nu MonChou in een gerecht. In de MonChou cupcakes natuurlijk, maar ik gebruikte het ook voor Oreo truffels en natuurlijk deze MonChou taart!

mon chou taart 3a

Recept afdrukken

MonChou taart

Een heerlijk recept om zelf MonChou taart te maken. Deze taart maak je zonder oven en heeft een bodem van bastogne koeken.
Porties: 14 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom (+ 2 el suiker)
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram MonChou
  • 2 blikken kersenvlaaivulling (1 blik is ook voldoende, je hebt dan alleen in verhouding meer gelei en minder kersen)

Instructies

  • Maal de koeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa. Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. Zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.
  • Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. In een andere kom meng je de suiker, vanillesuiker en MonChou tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe aan het MonChou mengsel en mix dit goed door elkaar.
  • Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig wordt.
  • Als je één blik vlaaivulling gebruikt kun je deze gelijk over de taart verdelen. Gebruik je twee blikken zoals ik heb gedaan? Haal dan alleen de kersen uit het blik met een vork. Overtollig gelei blijft dan in het blik zitten. Zo heb je lekker veel kersen op de taart maar wordt het niet te vol omdat je niet alle gelei gebruikt. Verdeel de kersen gelijkmatig over de taart.
Bewaren

Laat de MonChou taart in de koelkast staan totdat je hem serveert.

mon chou taart 2a

En nu smullen maar van de MonChou taart!

mon chou taart 4 - twista

Ik heb een kleine toevoeging aan dit heerlijke recept! Ik maakte voor mijn moeders verjaardag deze taart nog een keer maar besloot om er nu een twist aan te geven. In plaats van de kersenvlaaivulling gebruikte ik bosbessenjam. Daar bovenop verse bosbessen en frambozen en smullen maar!

Zo zie je maar dat je prima kunt variëren met dit recept 🙂

Vorige post

Volgende post

10x mijn favoriete zoete instagram accounts
Behind the scenes – April 2014

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 217

  1. Andrea - 4pure says:
    7 jaar geleden

    Ziet er lekker uit. Ik maak hem vaak zomers met vers fruit!

    Beantwoorden
    • Annemarie says:
      1 jaar geleden

      Ik heb je recept gemaakt, maar de slagroom-monchou vulling blijft heel vloeibaar. Je kunt er niet makkelijk puntjes van snijden. Hoort dat?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Nee, dat hoort helaas niet.. Ik ben bang dat je de slagroom dan niet goed opgeklopt hebt.

        Beantwoorden
      • Robert says:
        8 maanden geleden

        Hier hetzelfde. De oorzaak is niet dat de slagroom niet goed opgeklopt was maar dat zij een taartbodem met opstaande rand gebruikt. Jammer van het onduidelijk recept, zeker met gasten die voor een verjaardag langs komen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Ik heb het recept ook regelmatig gemaakt zonder opstaande rand en ook dan gaat het prima. Wellicht heb je te zachte roomkaas gebruikt (ik gebruik graag die kleine stevige pakjes van monchou hiervoor) en eventueel kun je nog een slagroomversteviger gebruiken als je de slagroom anders niet goed stevig krijgt.

          Beantwoorden
      • linda says:
        8 maanden geleden

        Wat ook kan helpen is een zakje klopfix door de slagroom kloppen. Dat werkt altijd goed. Al moet ik zeggen dat ik m gisteren vergeten was en nergens last van had. Gewoon een mooie stevige taart.
        Gr Linda

        Beantwoorden
  2. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    MonChou taart blijft toch wel erg lekker!

    Beantwoorden
  3. Naomi says:
    7 jaar geleden

    Mmmm! Heb gisteren je appeltaart gemaakt…heeeeeerlijk! Een blijvertje 😀

    Beantwoorden
  4. Margreet says:
    7 jaar geleden

    dat ziet er goed uit!!
    een goed uitprobeersel in deze vakantie! zo vervelend als je moet proeven 🙂

    Beantwoorden
  5. Wilma says:
    7 jaar geleden

    Een beetje gelei van de vlaaivulling in de magnetron verwarmen. Daar een geweekt blaadje gelatine in oplossen en dit door de vlaaivulling mengen. Resultaat: bij het snijden van de taart loopt de vulling er niet af. Je presenteert een mooie punt gebak en geen kliederhoop.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Slimme tip! Ik moet zeggen dat het bij deze taart ook goed bleef zitten maar hij heeft dan ook lang genoeg in de koelkast gestaan.

      Beantwoorden
      • Brigitte smaak says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura kan ik de taartvulling ook met aardbeientaartvulling doen

        Beantwoorden
        • Brigitte smaak says:
          5 jaar geleden

          Ik wilde ook nog even zeggen dat ik je site geweldig vind ven er al aan verslaafd super dir uitleg en foto’s gr Rn ga zo door

          Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Ja hoor, dat kan zeker.

          Beantwoorden
  6. kübra says:
    7 jaar geleden

    Wat een goede tip, Wilma! Ga ik onthouden. Laura, kan je dit gerust een dag van te voren maken? Bijv. woensdag middag/avond maken en donderdagavond serveren?

    Groetjes Kübra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt de taart prima een dag van tevoren maken!

      Beantwoorden
  7. bea says:
    7 jaar geleden

    Hallo, hier in België hebben we geen MonChou , mag ik dit vervangen met bv: philadephia kaas?

    Beantwoorden
    • sneksniltje says:
      7 jaar geleden

      Misschien wel te vinden in de Belgische vestigingen van Albert Hein ? Ik probeer het deze week eens na te kijken in de Albert Hein in Harelbeke en Kortrijk. Ik moet daar deze week toch in de buurt zijn.
      ’n vrolijk groetje,
      sneksniltje

      Beantwoorden
    • Tjitske says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik verse roomkaas van de Lidl, werkt ook prima! 😉

      Beantwoorden
  8. bea says:
    7 jaar geleden

    Hallo, ben vergeten te zeggen dat ik grote ben van u website, goeie uitleg met mooie foto’s. Heel tof, doe zo verder!!!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dankjewel! Wat leuk om te horen 😀
      Wat betreft je vraag, philadelplia is niet helemaal hetzelfde en ook zachter, maar je zou het zeker eens kunnen proberen als alternatief. Dit wordt namelijk ook nog wel eens in zoete recepten gebruikt!

      Beantwoorden
  9. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Deze maken voor moederdag nu al zin in de taart.

    Beantwoorden
  10. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Bij wat moet de vanillesuiker? Bij de slagroom of monchou of nog ergens anders ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      bij de suiker en monchou, heb het gelijk even aangepast voor de duidelijkheid 🙂

      Beantwoorden
      • Lotte says:
        7 jaar geleden

        Bedankt dan kan ik gelijk weer verder

        Beantwoorden
  11. henriette says:
    7 jaar geleden

    Ijn de nieuwe week is mijn man jarig en die wil een monchoutaart dus ga ik met jouw recept de taart maken.

    Beantwoorden
    • Anke says:
      9 maanden geleden

      Ik ga deze vanaf maken met de kersen uit de boom, moet ik hiermee ook gelatine gebruiken?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        https://www.laurasbakery.nl/zelf-kersenvlaaivulling-maken/

        Beantwoorden
  12. henriette says:
    7 jaar geleden

    Inmiddels de taart gemaakt, Wat een heerlijk recept en veel lekkerder dan een pak mix. Bovenop heb ik ipv kersen een pot eigengemaakte pruimenjam gedaan . Bedankt voor het heerlijke recept.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      oh, dat klinkt ook heel lekker zeg!

      Beantwoorden
  13. lieke says:
    7 jaar geleden

    Zondag wil ik deze heerlijk uitziende taart maken. Wat voor een bakblik gebruik je? En bekleed je ook de rand met de bodem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het maakt niet veel uit wat voor een taartvorm je gebruikt, een springvorm voldoet ook prima. Ik gebruikte een lage taartvorm met losse bodem. Ik bekleed alleen de bodem van de taartvorm met bakpapier.

      Beantwoorden
  14. liset says:
    7 jaar geleden

    Hoi hoi
    normaal gebruik ik zo’n pakje van dr oetker maar dit keer wilde ik wat anders proberen. Het probleem is nu dat hij heel snel inzakt,en dus niet stevig blijft. Het ziet er niet heel mooi uit op een bordje maar de smaak is er niet minder om.
    Iemand nog tips om inzakken tegen te gaan??
    Alvast bedankt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Heb je de taart lang genoeg laten koelen in de koelkast? En het mengsel niet te lang mixen, daar wordt het ook minder stevig van.

      Beantwoorden
      • liset says:
        7 jaar geleden

        Ja zeker wel 3 uur eer ik hem aan sneed. Misschien de volgende keer een zakje klopfix erin doen?
        Dankjewel voor je snelle reactie!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Het zakje klopfix zou ik volgende keer zeker even proberen, hopelijk gaat het dan wel goed 🙂

          Beantwoorden
    • Denya says:
      5 jaar geleden

      Jawel, ik doe er een zakje klopfix bij het kloppen. Altijd goed en stevig!

      Beantwoorden
  15. Mildred says:
    7 jaar geleden

    Ik heb enige tijd geleden ook een mon chou taart gemaakt en nadat ik de koekkruimels gemaakt had er meteen in de machine de boter bijgedaan. Dit ging prima, ik kreeg een lekker ‘deegje’ en de smaak was ook goed. Scheelt weer een pannetje 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Had je de boter wel gesmolten, of ook dat niet? Kan ik volgende keer wel eens proberen 😉

      Beantwoorden
  16. monsieur says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura, ik vraag mij af wat voor boter ik het beste kan gebruiken i.c.m. dit recept en eigenlijk ook gewoon bij andere taart recepten ? Is dat roomboter, margarine of…..
    Waar ik ook benieuwd naar ben is of je inmiddels het recept hebt gemaakt met klopfix ? Zo ja, hoe is dit uitgepakt ?

    Bedankt !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Altijd ongezouten roomboter (indien anders vermeld). Ik heb het nog niet met klopfix gemaakt, het gaat eigenlijk gewoon altijd goed zonder 🙂

      Beantwoorden
  17. Mildred says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura, nee ik heb het er gewoon in stukjes bij gedaan. En had overigens ook gewoon een pot kersen gebruikt die ik gebonden had met aardappelzetmeel, is ook wat minder zoet. Ben benieuwd wat jouw bevindingen zijn….. Oh ja, en ik gebruik ook altijd de goedkoopste variant van zuivelspread. ( heet het eigenlijk zo?)
    Groetjes Mildred

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ah, dan snap ik het al 😉 Voor deze taart moet je echt een pakje MonChou gebruiken en geen zuivelspread. Als je in een recept wel zuivelspread moet gebruiken kun je ook het best voor een beter merk gaan, deze blijven steviger terwijl de goedkoopste versies juist heel snel slap en waterig worden.

      Beantwoorden
      • Mildred says:
        7 jaar geleden

        Hoi Laura, er was iets mis gegaan met beantwoorden. Dit vorige was een reactie op mijn eerdere bericht en niet op het bericht wat erboven staat. Ik heb géén problemen als ik goedkope zuivelspread gebruik, taart lukt dan ook goed.
        Groetjes Mildred

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Oh sorry, ik denk dat ik reacties door elkaar heb gehaald.. Wel goed om te lezen dat het jou dus wel is gelukt met zuivelspread. Misschien toch ook maar eens proberen, ben wel benieuwd wat het verschil is. Want zuivelspread vind ik gewoon zo los veel lekkerder 🙂

          Beantwoorden
  18. Roos says:
    7 jaar geleden

    Ik heb de taart voor mijn verjaardag gemaakt! Heerlijk! Ik heb er kersenjam op gesmeerd en geserveerd met verse frambozen en bramen. Dank je voor het recept en de mooie website. Ik ga zeker vaker een recept proberen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Klinkt als een heerlijke combinatie!

      Beantwoorden
  19. Mathilde says:
    6 jaar geleden

    Heb de taartvorm met bastognekoekbodem in de vriezer staan en vrijdag maak ik de vulling, aangezien ik de taart maak voor een verlovingsfeestje zaterdag. Ben weer heel benieuwd! Dit is het 3e product wat ik van jouw website maak, Laura!:-)

    Beantwoorden
    • Njz says:
      1 jaar geleden

      Ten eerste geweldige website! Bijna alle recepten lukken met deze duidelijke uitleg! Helemaal top.

      1 vraagje nog. Ik heb kleine bakjes waar ik. De Monchou taart (maar dan met mascarpone) in maak. Ik moet alleen anderhalf uur naar werk rijden volgende week. Is dit een probleem? Wat is de Max, luchtdicht buiten de koelkast in deze (februari) periode. Ik hoor het graag, alvast bedankt

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Hi Nikkie, dat is voor mij ook giswerk. Dat lijkt me wel de absolute max. dat je ze buiten de koeling kan laten.

        Beantwoorden
  20. Bets says:
    6 jaar geleden

    Zelf monchou taart maken leek me leuk. Ik maakte mn taart in een bakblik een dag voor gebruik. Bij het aansnijden blijkt mn taart in te zakken. Heel slachtveld op het taartbordje 🙁 Lees net dat het een ander ook al is gebeurd. Ik baal van mn product en doet me twijfelen aan je recepten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je wel MonChou (dus ook dit merk) gebruikt en niet een andere roomkaas? Misschien is je slagroom niet goed stijf geweest, heb je het er te lang doorheen geklopt.. het kan aan veel dingen liggen, maar het is voor mij natuurlijk zo moeilijk te zeggen waar dit aan ligt omdat ik niet met je mee kan kijken in de keuken. Ik heb deze taart al heel vaak gemaakt en hij is nog nooit mislukt. Aan dit recept twijfel ik dus zeker niet 😉

      Beantwoorden
      • George says:
        12 maanden geleden

        Ik heb kersen vulling gebruikt die al gelatine erin heeft. Dat ging helemaal prima!

        Beantwoorden
    • Tineke says:
      6 jaar geleden

      Als de monchou taart inzakt, heb je misschien eerst de monchou geklopt, en daarna de slagroom. Dan moet je heel goed de kloppers schoonmaken, want een klein beetje vet eraan, en de slagroom word niet stijf.
      Ook moet je de slagroom door de monchou mengen, en niet andersom.
      Zo heeft mijn moeder dit altijd verteld aan mij.

      Beantwoorden
      • Netty says:
        5 jaar geleden

        Je verwart het kloppen van slagroom volgens mij met het kloppen van eiwit. Slagroom is namelijk van zichzelf al vet, dus het zou onzin zijn dat slagroom niet stijf zou worden als er een beetje vet aan de kloppers zit.
        Dat is alleen het geval bij het kloppen van eiwit.

        Beantwoorden
  21. Mildred says:
    6 jaar geleden

    Hoi Bets, wat jammer. Ik maak regelmatig deze en andere producten en heb hier gelukkig geen last van. Ik kan me wel goed voorstellen dat je het niet leuk vind, neem aan dat je het recept gewoon volgt? Ik experimenteer namelijk nog wel eens, en ja, als het dan niet lukt is het mijn eigen schuld. :-). Succes verder, enne…. niet opgeven, de recepten zijn echt wel goed!

    Beantwoorden
  22. anita says:
    6 jaar geleden

    hallo Laura
    kan je de bodem ook van cookie dough maken ? of wordt dat te zacht?
    zal je wel gewoon chocolate chip cookies kunnen gebruiken om dan te verkruimelen en bij de boter in te doen?
    alvast bedankt
    Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Cookiedough wordt te zacht. Maar je kunt wel de koekjes zelf verkruimelen voor de bodem!

      Beantwoorden
  23. mina says:
    6 jaar geleden

    Hey laura

    heb 2 vraagjes

    1.ik zou graag deze taart maken ik heb de monchou voor warme gerechteb in huis. Kan ik deze gebruiken op het pakje staat koude en warme gerechten.

    2. Er staat op 250 ml slagroom heb enkel 200 ml in huis kan dat kwaad? En wil de bodem van speculooskoekjes maken

    gr

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Mina,
      Voor deze taart heb je echt de pakjes (met folie) nodig. 200 ml kan niet heel veel kwaad, maar de smaak zal wel iets anders zijn. Voor de bodem kun je ook speculoos koekjes gebruiken!

      Beantwoorden
  24. mina says:
    6 jaar geleden

    Hey

    ik heb hem uiteindelijk gemaakt.
    toch met de mochou warme gerechten,
    room had nog een pakje staat 😉
    Het was super goed gelukt heb bij de kersen wat gelatine gedaan perfect.
    Enkel vond ik hem enorm zoet te zoet zelf dus volgende keer minder suiker. Mar zeer geslaagd.

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  25. Eva says:
    6 jaar geleden

    Hij is heerlijk en goed gelukt!
    Heb alleen de helft vd suiker gebruikt, we vinden hem anders te zoet. Met 50gram suiker issie ook heerlijk!

    Beantwoorden
  26. gerdina says:
    6 jaar geleden

    hallo, ik heb nog een tip om het een beetje lichter te houden en de slagroom te vervangen door klopklop. ik doe dit al jaren….en dit vind ik persoonlijker lekkerder….
    verder idd een leuke site, ga zeker meerdere lekkernijen uitproberen :- )

    Beantwoorden
  27. Sander says:
    6 jaar geleden

    Hoi Lau Lau,

    Een vriend van me (Bas) vindt je een erg leuke dame, heb je een vriend?
    Bas is 35 jaar oud, maar gedraagt zich ooit jonger.
    Zijn hobby’s zijn tennissen, risken en slechte grappen maken.

    Met vriendelijke groet,
    Sander

    Beantwoorden
  28. sjoerd says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk recept dat ik al jaren maak voor de verjaardagen. Zelf gebruik ik maar 100 gram boter en geen suiker. De taart is zoet genoeg van zichzelf.

    Beantwoorden
  29. Roos says:
    6 jaar geleden

    Wat ook heel lekker is: 2 pakjes monchou met 200 gram poedersuiker mengen en 1 zakje klop klop met 80 ml. Melk stijf kloppen. Dit daarna bij elkaar voegen en je hebt een heerlijke vulling!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat ga ik ook eens proberen 🙂 klinkt goed.

      Beantwoorden
  30. Youssra says:
    6 jaar geleden

    Hoi!
    De taart heb ik vandaag uitgeprobeerd,
    Hij staat ondertussen 2.5 uur in de koelkast en ondertussen in de diepvries, maar helaas wordt de vulling niet stevig.
    Waar kan dit aan liggen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat het alsnog opstijft?

    Alvast bedankt.
    Liefs Youssra.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Was de slagroom goed stijf? Of heb je de gehele vulling misschien te lang doorgeklopt, daardoor verliest het zijn luchtigheid en wordt het niet goed stevig.

      Beantwoorden
  31. Inge says:
    6 jaar geleden

    Heeyy ik wil ook de taart nu gaan maken alleen hoeveel gram koekjes heb je ongeveer nodig? Ik kon nl geen pak vinden dus kocht ik maar 4 kleinere pakjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een pak Bastogne koeken is 260 gram

      Beantwoorden
  32. inge says:
    6 jaar geleden

    Dankje ik had het maar een beetje op gevoel gedaan haha. Mmm.. De taart was echt heerlijk geworden! Vanavond weer een stukje ik heb er nu al zin in

    Beantwoorden
  33. Simone says:
    6 jaar geleden

    Wat voor slagroom moet ik gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een bekertje slagroom om op te kloppen

      Beantwoorden
  34. Charissa says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vraagje, 🙂
    gebruikt u roomboter of gewone boter?
    gezouten of ongezouten?

    gr Charissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ik gebruik altijd ongezouten roomboter (tenzij anders vermeld)

      Beantwoorden
  35. Sophie says:
    6 jaar geleden

    In wat voor bakvorm maak je dit?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een lage taartvorm met losse bodem heb ik hier gebruikt

      Beantwoorden
  36. marian pol says:
    6 jaar geleden

    Wat lijkt me deze taart heerlijk die wil ik graag maken , maar welke monchou gebruik je ? Hier heb je 2 soorten de harde in een klein pakje en zachte in een bakje.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik de kleine pakjes 🙂

      Beantwoorden
  37. Maaike says:
    6 jaar geleden

    De mensen bij wie de taart inzakt, gebruiken jullie wel de rechthoekige pakjes monchou? Want er is ook monchou uit een rond bakje, maar die moet je niet gebruiken, die is veel te zacht!

    Ik heb nog nooit een ingezakte monchoutaart gehad en ik gebruik zo’n beetje dezelfde hoeveelheden als Laura (ik maak ‘m zeker vier keer per jaar en dus weeg ik inmiddels niets meer af). Dus aan het recept ligt het niet! Ik maak hem overigens altijd de avond ervoor zodat de taart lang genoeg kan opstijven, en doe de topping er dan ook pas direct voor het aansnijden op.

    Tip: Leg de monchou alvast buiten de koelkast als je aan de bodem begint, dan kan die wat op kamertemperatuur komen en mengt het later beter met de slagroom. Klop de slagroom goed stijf.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bedankt voor de aanvullende tips 🙂

      Beantwoorden
  38. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Hai Laura,

    Wat een heerlijk recept zeg. Zou je deze taart ook in kunnen vriezen? Een goede vriendin is op zoek naar een aantal taart recepten die ze in kan vriezen, zodat ze indien nodig, kort van te voren een aantal stukken uit de vriezer kan halen.

    Groetjes nicole

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      In principe kun je hem wel invriezen al lijkt het mij iets lastig met deze vulling. Verpak hem in ieder geval goed luchtdicht.

      Beantwoorden
  39. Marly says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    ik ga deze taart morgen samen met mijn zusje maken voor mijn ouders die 20 jaar getrouwd zijn.
    We willen de taart morgen middag/avond maken en pas zondag middag en avond serveren. Wat kunnen we dan het beste doen met de kersen topping?
    Gewoon eerst de bodem met monchou+slagroom maken en die in de koelkast doen en dan zondag de kersen er pas op? Of gewoon de hele taart compleet maken en dan zondag serveren?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Marly

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt hem morgen ook gewoon helemaal maken en dan zondag serveren, geen probleem 🙂 Veel plezier en gefeliciteerd met je ouders!

      Beantwoorden
      • Marly says:
        6 jaar geleden

        Okay, bedankt voor je reactie!
        Dankjewel! Fijn weekend.

        Beantwoorden
  40. Anita says:
    6 jaar geleden

    Hmmmmmm……..verrukkelijke taart. Heb hem met taartina gemaakt, dan krijg je ook zo een mooie bovenkant.

    Beantwoorden
  41. harriet says:
    6 jaar geleden

    Hoi hoi,ik gebruik voor de vulling een blikje taartvulling en een pot uitgelekte kersen!

    Beantwoorden
  42. Elza says:
    6 jaar geleden

    Een paar weken geleden heb ik deze taart gemaakt. Hij is heerlijk! Donderdag wil ik ‘m weer maken, maar ik wil proberen de vulling ‘voller’ te maken: Meer vulling die luchtig is. De vorige keer was het laagje vulling vrij dun. Heb je tips hoe ik dit kan doen? Meer slagroom misschien?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De crème hoort niet dun te zijn. Belangrijk is dat je de slagroom rustig mengt door de MonChou, met een spatel is prima. Daarna kun je hem nog even laten opstijven in de koelkast. Je zou ook nog een zakje klopfix aan de slagroom kunnen toevoegen.

      Beantwoorden
  43. Rineke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Weet je wat ik altijd gebruik voor de bodem en een hele lekkere combinatie met de monchou en de kersen is?
    Volkorenkaakjes i.p.v. bastognekoeken! En nog wat gezonder ook…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ook lekker inderdaad!

      Beantwoorden
  44. Bert says:
    6 jaar geleden

    Om inzakkken van de taart te voorkomen, kun je 3 of 4 gelatineblaadjes (dr Oetker) oplossen in 100 ml lauwwarm water.
    Zet een pannetje met het water op het kleinste pitje en laat de gelatineblaadjes oplossen.
    Als de gelatine is opgelost, mix deze dan “Let op!” NIET door de slagroom, maar door de monchou en maak de taart af.

    Beantwoorden
  45. Bert says:
    6 jaar geleden

    Ik lees nog iets over dunne creme.
    Dit is vaak het gevolg van de bereidings en omgevingstemperatuur.

    Zorg bij warm weer of een warme omgeving voor goed gekoelde schalen of bakjes om de (voorgekoelde) monchou en slagroom te verwerken.
    Koelen kan door de schaal of bak in koud water te zetten en daar eventueel ijsblokjes aan toe te voegen.

    Slagroom opkloppen bij warm weer blijft lastig!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Thanks voor de aanvulling, goede tip van de koude schalen!

      Beantwoorden
  46. Karin says:
    5 jaar geleden

    Heeeerlijk!! Eergisteren deze taart gemaakt voor de verjaardag van gisteren en het was een groot succes. Er werd zelfs gevraagd of ik `m ècht zelf gemaakt had, haha! Ik heb de tip met de gelatine blaadjes toegepast (2 blaadjes bij 2 blikken vlaaivulling) dit werkte erg goed. Ook een zakje klopfix bij de slagroom, alles goed lang laten opstijven, hartsikke stevig! En ik had het bakblik vantevoren ligt ingevet met een klein beetje boter, ipv bakpapier. Ging ook prima. Goed geslaagd dus!

    Beantwoorden
  47. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb deze taart gemaakt. Ik vond em te zoet. Ik wil graag in suiker minderen, maar hoeveel moet er dan bij. Heb jij tips.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat is heel persoonlijk. Ik vind hem zo lekker, als je minder wilt zou ik gewoon naar smaak minder suiker toevoegen.

      Beantwoorden
  48. Annemarie Arends says:
    5 jaar geleden

    mijn schoondochter heeft de taart gemaakt voor de verjaardag van mijn kleindochter. ik heb gesmuld van de taart. ik heb haar het recept gevraagd en ze zei dat het op haar Facebook stond. zodoende. deze taart maak ik met de kerstdagen. weet ik zeker dat het geslaagd is.

    Beantwoorden
  49. Marja says:
    5 jaar geleden

    Maak je de monchoutaart nu in een quichevorm? Gaat daar ook bakpapier in?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik een taartvorm met losse bodem, die bekleed ik inderdaad met bakpapier.

      Beantwoorden
  50. Anna says:
    5 jaar geleden

    Eindelijk is het me gelukt om van dit recept een lactosevrije monchoutaart te maken! De eerste 3 keer was hij ook heerlijk maar zakte hij in als een plumpudding en dat zet je je gasten niet graag voor. Mijn zoontje heeft last van lactose intolerantie maar is dol op monchoutaart. Ik heb de boter vervangen door lactosevrije boter, de slagroom van Minus L gebruikt en de roomkaas van Minus L. Om de taart stijf te krijgen heb ik 4 blaadjes gelatine in koud water gelegd en vervolgens uitgeknepen en opgelost in 3 eetlepels heet water en dat bij het roommengsel in gedaan. De taart is heerlijk geworden!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat goed dat het is gelukt (en dat hij ook nog steeds lekker was)!

      Beantwoorden
  51. Inge says:
    5 jaar geleden

    Toevallig net gemaakt, staat nu in de koelkast tot morgen… Ik maak hem tegenwoordig trouwens met Mascarpone ipv. Mon Chou, is wat zachter, krijg je minder snel klontjes en vind ik wat fijner werken. Smaakt wel precies hetzelfde. En voor de bodem gebruik ik gewoon margarine (wel uit een pakje, heb 1x zonder bij na te denken uit een fles gebruikt, maar dat stolt natuurlijk niet.. ?)
    Heerlijke taart!

    Beantwoorden
  52. Els Janssens says:
    5 jaar geleden

    wat is de doormeter van het bakblik

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat staat bij het recept, 26 cm

      Beantwoorden
    • Eline says:
      2 jaar geleden

      Ik maak het vaak in een cakevorm. Ziet er iets minder gezellig uit, maar neemt minder ruimte in in de koelkast. Wat weer fijn is bij een verjaardagsfeestje.

      Beantwoorden
  53. Anoniem says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    Ik vroeg me af of ik de bodem van de monchou taart ook bijvoorbeeld van cake kan maken?
    Vroeger kocht ik altijd een kant en klare bodem die lekker zacht/cake achtig is.
    De “knapperige” koekjes er onder lijkt me eigenlijk niet zo lekker..

    Of dan misschien een recept voor biscuit en dat als bodem?
    Zou je me kunnen vertellen wat ik het beste kan doen? En hoe ik dat dan het best kan doen met de cake, gewoon in plakken of verkruimelen etc??
    Ik wil de taart graag volgende week voor mijn vriend zijn verjaardag maken.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die gekochte bodems zijn inderdaad een soort biscuit. Er staat ook een recept voor biscuit op het blog, die kun je gewoon gebruiken 🙂

      Beantwoorden
      • Anoniem says:
        5 jaar geleden

        Dankje ik heb hem gevonden,
        kan ik ook een mindere hoeveelheid maken ? Omdat ik alleen de bodem dan nodig heb daarvoor anders heb ik zo’n groot deel over lijkt me..

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Natuurlijk kan dat, geen probleem.

          Beantwoorden
  54. Jolanda says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, kan je ook bevroren vers fruit gebruiken en met bv met gelatine verdikken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Er valt niet veel te verdikken bij bevroren fruit, daar zit geen sap bij. Ik zou gewoon een blikje vulling kopen.

      Beantwoorden
      • Marjan says:
        5 jaar geleden

        Ik doe bij een blikje bosvruchten vlaaivulling verse blauwe bessen en een doosje frambozen uit de diepvries er door. Ik heb dat in de vriezer en koop het als het afgeprijsd of in de aanbieding is, je kan het heel gemakkelijk invriezen.
        Ook vind ik de gelatine tip geweldig.

        Beantwoorden
  55. Christien says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik maak die recept vaak met verjaardagen en hij is heerlijk!
    Nu kijk ik goed naar je foto’s, heb je de taart in een vlaai vorm gemaakt en de bodem ook langs de randen gebruikt?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja ik heb hem ook langs de randen inderdaad.

      Beantwoorden
  56. Arjen says:
    5 jaar geleden

    Hi,

    Weet iemand een goed alternatief voor MonChou? Ik ben onlangs naar Engeland verhuisd en ben dol op deze taart, maar hier verkopen ze nergens MonChou.

    Thanks alvast.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien gewone roomkaas proberen?

      Beantwoorden
      • Arjen says:
        5 jaar geleden

        Ja dat kan ik eens doen inderdaad. Ga ik proberen. Dank!

        Beantwoorden
  57. Bertien says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk! Blij met een recept zonder pakje en zoveel meer smaak. Deze gaan we vaker maken :-). Dank je wel!

    Beantwoorden
  58. Maud says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil even zeggen dat ik zo ongelofelijk veel aan jou recepten heb!! Echt heel erg bedankt hiervoor.
    Groetjes Maud

    Beantwoorden
  59. Tess says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben overmorgen jarig en ik ben van plan morgen de monchou taart te maken.
    Ik had nog een vraagje, doe je de kersenvulling er meteen overheen en erbij in de koelkast of doe je het op de taart als je hem gaat serveren?

    groetjes van Tess

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      ik doe hem er gelijk op als de vulling stevig genoeg is.

      Beantwoorden
  60. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Hoi even een vraagje

    Ik wil zaterdag monchou taart maken en zondag serveren.
    moet ik het dan buiten de koelkast bewaren of in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Monchou moet je in de koelkast bewaren 🙂

      Beantwoorden
  61. Marijke says:
    4 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb de taart in de koelkast ? kan ik ook een stukje invriezen of kan dat niet?
    Mvg Marijke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is mogelijk ja.

      Beantwoorden
  62. Marjolein says:
    4 jaar geleden

    Hoi hoi,

    Ik heb deze heerlijke monchou taart al een paar keer gemaakt, alleen is hij niet heel stevig op het moment dat ik hem aansnijd. Ik heb de afgelopen keer ook klopfix gebruikt, maar ook dan is hij zacht op het moment dat hij op het gebaksbordje ligt. Er ligt dan geen stevige punt op het bordje.
    Wat doe ik fout?
    Ik heb de slagroom stevig genoeg geklopt. Ook dus klopfix erbij. Lang genoeg in de koelkast (vaak zelfs een nachtje).

    De smaak is echter wel super!!

    Hopelijk kan je me helpen…

    Groetjes Marjolein

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk heb je het mengsel met de monchou dan te lang gemixt, daar wordt het dunner van en dan lukt het bijna niet om het voldoende op te laten stijven in de koelkast.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        4 jaar geleden

        Thanks Laura, dan gaan we het minder lang door elkaar roeren 😉

        Groetjes

        Beantwoorden
        • Tineke says:
          4 jaar geleden

          Ik heb ook wel eens gehoord dat je eerst de slagroom moet kloppen, en dan pas de monchou als je dezelfde gardes/kloppers gebruikt, monchou is vet, en daar kan slagroom niet tegen. En dan word het niet stijf.

          Beantwoorden
          • Natalie says:
            4 jaar geleden

            Tineke, slagroom is vet van zichzelf, dus het is onzin dat slagroom niet tegen vet kan. “Het vetaandeel van slagroom bedraagt 30 à 40 procent.”

          • Laura Kieft says:
            4 jaar geleden

            Zoals Natalie zegt heeft het vet hier inderdaad niets mee te maken (dat is bij eiwitten). Het mengsel wordt hooguit te dun wanneer het te lang/hard gemixt is.

    • Linda says:
      4 jaar geleden

      Ik doe voor de stevigheid een extra pakje monchou door de taart, en een zakje klopfix.

      Beantwoorden
  63. Eefje says:
    4 jaar geleden

    Ook heel lekker met maria-koekjes en deze met de hand in stukjes breken. Vervolgens ook de boter toevoegen.
    De slagroom extra stevig maken met klop-fix, voor een nog beter resultaat.

    Beantwoorden
  64. Hanneke says:
    4 jaar geleden

    Ik kreeg veel klontjes in het mengsel toen ik de slagroom bij de monchou deed en dit toen mixte. Hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Als je de monchou vantevoren goed glad mixt zou je niet al te veel klontjes moeten krijgen. Probeer dus een klontvrij mengsel te krijgen voordat je de slagroom toevoegt.

      Beantwoorden
      • Hanneke says:
        4 jaar geleden

        Ah dat zou het inderdaad goed kunnen zijn, want die had ik nog niet zo lang gemixt. Dankje, ga ik de volgende keer proberen 🙂

        Beantwoorden
  65. Arianne says:
    4 jaar geleden

    Laura, hoe lang van tevoren kan ik de monchou taart maken. Ik krijg nl woensdag en zaterdag visite.
    Of is een deel invriezen dan verstandiger?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik bewaar hem meestal zo’n 2-3 dagen, misschien dat 4 ook nog gaat. Invriezen kan, maar vind ik persoonlijk bij deze taart niet prettig. Komt dan een laagje vocht op meestal bij ontdooien door condens.

      Beantwoorden
  66. Anke says:
    4 jaar geleden

    Klinkt allemaal erg lekker ik wil het ook eens proberen maar dan met de kersen uit de tuin

    Beantwoorden
  67. Charlie says:
    4 jaar geleden

    Hoi! Kon mijn eigen recept niet zo snel vinden, dus gebruikte ik de jouwe.
    Ik vond de verhouding boter-bastognekoek niet fijn: na het afkoelen zag ik de roomboter er in plasjes bovenop liggen. Vond later mijn recept weer en zag: 100 gram boter en anderhalf pak bastognekoek. Misschien een tip.
    Maar dank voor het idee om alleen de kersen uit 2 blikjes te gebruiken, dat was lekker!

    Beantwoorden
  68. Rini says:
    3 jaar geleden

    Volkoren biscuits ook heel erg lekker op de bodem. ..

    Beantwoorden
    • Annie says:
      2 jaar geleden

      Speculaasjes ook lekker als bodem.

      Beantwoorden
  69. Jeannette says:
    3 jaar geleden

    De Aldi verkoopt nu ook vlaaivulling, een grotere pot en goedkoper, misschien een tip…

    Beantwoorden
    • Jollie says:
      3 jaar geleden

      Leuk!

      Beantwoorden
  70. Mirjam says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb afgelopen weekend dit recept gebruikt voor mijn monchou taart en een dag van te voren de MonChou bodem in de koelkast laten stijven. De volgende ochtend de kersenvulling erop gedaan en pas na 7 uur de taart eruit gehaald en aangesneden. Alleen was de taart zo flubberig dat ik er niets mee kon doen. Het is voor het eerst dat ik het met bakpapier maak ipv ingevette springvorm en toen ik de springvorm eraf haalde viel hij helemaal uit elkaar. Ik heb hem vervolgens even in de vriezer gedaan maar dat hielp ook niet helaas..
    Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik hoorde ook dat als je het zonder slagroom doet hij steviger wordt? Is dat een optie?
    Bedankt alvast!!
    Groeten Mirjam

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Gaat het om de vulling of de taartbodem? Ik krijg het idee dat het de vulling is, als die te dun is heb je waarschijnlijk te lang/hard gemixt waardoor het dun is. Als je rustig spatelt en de slagroom goed stijf klopt krijg je gewoon een stevige crème die in de koelkast nog verder opstijft.

      Beantwoorden
      • Janneke says:
        3 jaar geleden

        Ik heb hem gisteren gemaakt en ook bij mij was hij te dun. Ik had de slagroom gemixt met een zakje klopfix. Daarna door de monchou gespateld, niet gemixt.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Heb je wel de pakjes MonChou in een wikkel gebruikt? Niet de bakjes dus.

          Beantwoorden
          • Janneke says:
            3 jaar geleden

            Ik heb inderdaad een bakje MonChou gebruikt, niet die met wikkel. Zou dat het zijn?
            Vroeger maakte ik altijd monchoutaart met 2 bakjes roomkaas en dat ging prima.

            Bedankt voor je reactie!
            Ik had als topping trouwens verse frambozen, blauwe bessen en granaatappelpitjes gedaan.

          • Laura Kieft says:
            3 jaar geleden

            Grote kans dat dat het is, dit recept werkt het best met de MonChou in een wikkel.

  71. Karen says:
    3 jaar geleden

    Hallo Mirjam, heb je misschien niet de harde monchou gebruikt maar de zachte versie voor warme gerechten?

    Beantwoorden
  72. Wendy says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb dit recept al talloze malen gemaakt en het is een prima recept.
    Ik doe bij de monchou nog een zakje klopfix zodat het mengsel niet inzakt en ipv de ongeklopte slagroom doe ik er kant en klaar geklopte slagroom in een beker bij…

    Nu heb ik een kerst versie gemaakt met als bodem kerstkoekjes en als topping de granberry jam van de ikea… heeeerlijk…

    Fijne feestdagen, Wendy

    Beantwoorden
  73. Jacomijn says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura,
    Het is een heerlijk recept! Ik gebruik hem altijd voor een verjaardagsfeest-taart.
    Nu wil ik graag een wat kleinere versie van de taart maken. Kan ik dan alle ingrediënten, de hoeveelheden, halveren?
    Groetjes Jacomijn

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan gewoon, hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/recepten-verdubbelen-of-halveren/

      Beantwoorden
  74. Petra says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura.dit is een heerlijke taart alleen de hoeveelheid boter is veel te veel vind ikzelf.Ik vond laatst mijn oude recept van vroeger terug en daar staat bij 75 gram boter.En dan zijn de koekjes ook helemaal verzadigd en wordt hij goed hard.Scheelt weer een paar calorieen en is minder zwaar?.Verder mix ik de pakjes monschou altijd met de mixer met een beetje ongeklopte slagroom om geen klontjes te krijgen.

    Beantwoorden
    • Michelle says:
      3 jaar geleden

      Ik heb net een heerlijke taart gemaakt, alleen ik vind de boter ook wel to much! Als je een pak genruikt heb je iets van 60 gr nodig. Het mengsel was wel goed, maar boter is wel erg veel. Daar krijg je ook een harde bodem door zeker?

      Beantwoorden
  75. Liset says:
    3 jaar geleden

    Ik hou van monchou taart <3
    Laatst 2 taarten gebakken voor mijn verjaardag, maar met beide taarten had ik ruzie!
    Ten eerste zakte mijn taarten in en ten tweede kon ik niet goed punten scheppen omdat mijn bakpapier scheurde.. waardoor ik onder het bakpapier schepte in plaats van erboven..
    Heb je misschien tips om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat het bakpapier scheurt kan ook zomaar aan het gebruikte bakpapier liggen, misschien is de kwaliteit niet zo goed. Wat het inzakken betreft is zo zonder verdere info lastig te zeggen, heb je het recept helemaal gevolgd?

      Beantwoorden
  76. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ooit een heerlijke monchoutaart gemaakt met verse aardbeien en witte chocoladerasp. Werkelijk, zaaaaalig!

    Beantwoorden
  77. Ingrid says:
    3 jaar geleden

    Ik maak de bodem van kaakjes en dan kruimelen. Pan met boter. Halve pot aardbeienjam en boter

    En onder de vlaaivulling laagje banaan

    Beantwoorden
  78. daniele says:
    3 jaar geleden

    Hij is zo lekker en lukt altijd supergoed!!! jammie voor mij nooie een oetker meer. Ik volg je op insta en maak zoveel van je!!!

    Beantwoorden
  79. daniele says:
    3 jaar geleden

    Hij is zo lekker en lukt altijd supergoed!!! jammie voor mij nooit een oetker meer. Ik volg je op insta en maak zoveel van je!!!

    Beantwoorden
  80. Samantha says:
    3 jaar geleden

    Deze taart al meerdere malen gemaakt en ben er dol op. Alleen na een dag of 2 komt er vocht onder de bodem waardoor hij zachter wordt. Idee hoe ik dit tegen kan gaan? Bedankt voor je super lekkere recepten elke keer 😍

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is gewoon de werking van de ingrediënten, kun je niet voorkomen (behalve dan sneller opeten 😉 )

      Beantwoorden
  81. Marjolein says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke taart, heel erg bedankt voor het recept! Maar ik vraag me wel af of de hoeveelheid boter in combinatie met de bastogne wel klopt. Bastogne bevat van zichzelf al vrij veel vet. De meeste recepten met bastognebodem houden ca 50 gram boter aan. Ik had vol vertrouwen jouw recept gevolgd, maar de volgende ochtend kon ik de hele koelkast schoonmaken omdat de taart in een grote plas vette smurrie lag! 🙁 Volgende keer gebruik ik minder boter.

    Beantwoorden
  82. Jenske says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Leuk recept! Even een vraagje, is het mogelijk om dit recept te gebruiken voor mini taartjes? Oftewel met een siliconen bakvorm van 15 stuks, diameter van 4 cm en een hoogte van 2 cm (zie https://www.kookwinkel.nl/silikomart-bakvorm-15-cilinders-o-4-cm-silicone-bruin) ?

    Sowieso is mijn vraag eigenlijk meer algemeen bedoeld: wanneer kan je een taart recept gebruiken om mini taartjes te maken in bijv. een dergelijke bakvorm? Ik vind dat altijd zo leuk serveren op een feest een schaal met van die mini taartjes (en deze ziet er erg lekker uit daarvoor!)

    Alvast hartelijk bedankt voor je reactie!

    Met vriendelijke groet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In principe kan je elk recept in het groot of juist klein maken. Leuk juist 🙂 Alleen in dit geval zou je even na moeten gaan hoe je ze er netjes uit gaat krijgen, dat kan soms lastiger zijn.

      Beantwoorden
  83. Mattie says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    heerlijk de monchou taart.
    Wel vind ik hem erg zoet.
    Met de helft minder suiker vind ik hem nog steeds heerlijk.

    Beantwoorden
  84. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,
    Kan het kloppen dat de hoeveelheid boter in verhouding met de Bastogne niet helemaal lekker is?

    ik heb hem laatst gemaakt met 150 gram boter en hem een half uur in de koelkast gezet maar heb hem daarna weg gegooit omdat hij echt niet harder ging worden en heel erg vet bleef.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      gebruik je wel ongezouten roomboter?

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        2 jaar geleden

        ja het was echt ongezouten roomboter (heb het nog even in de koekkast gecheckt 🙂 ) en alles was van te voren goed afgewogen. Van de week maak ik hem weer voor een verjaardag dus wilde het even checken. Maar ik gebruik gewoon wat minder.

        Beantwoorden
  85. Demi says:
    2 jaar geleden

    Maak hem al jaren. Alleen houden ze hier niet van kersen dus gebruiken we aardbeien taart vulling.. heerlijk!

    Beantwoorden
  86. Ria says:
    2 jaar geleden

    De taart was heerlijk ik doe alleen de helft boter( dan is de bodem niet zo hard) en de helft suiker.
    Vind wel 14 stukjes uit 26cm doorsnee erg klein( maar dat is persoonlijk)

    Beantwoorden
  87. Janneke says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik snap niet dat je zoveel boter moet gebruiken voor dit recept. Met die hoeveelheid wordt de bodem erg vet en klef. Met de helft heb je nog een prima en stevige bodem. Ik lees dat meerdere mensen dit aangeven maar dat je hier nooit op reageert. Laten we een taart vooral niet ongezonder maken dan nodig is😉
    Heb deze taart al meerder keren gemaakt, met minder boter dan, en vind het verder een goed recept.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Iedereen is vrij het aan te passen zoals ze zelf willen en dat doet men ook naar gelang zoals je in de reacties kunt lezen. Niks moet en dat is wat bakken juist zo leuk maakt.

      Beantwoorden
  88. Inge says:
    2 jaar geleden

    Goedemorgen,

    Vroeger moest je het vocht van het blik kersen verwarmen en de gelatine hierin oplossen. Daarna de kersen erbij en af laten koelen daarna ging het op de monchoutaart.
    Ik zie dat hier helemaal geen gelatine door de kersen moeten. Blijft de bovenkant dan nog wel een beetje stijf?

    Gr. Inge

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, blijft netjes liggen op de taart.

      Beantwoorden
  89. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Na de moncoutaart altijd met een bast of je koek vulling gemaakt te hebben, maak ik hem dit weekend met een biscuitbodem, eigenlijk dus een slagroomtaart met op laag 1 monchouvulling en op de laag erboven kersenvlaaivulling.
    Mijn vraag is waar ik de taart moet afsmeren, gewoon de monchouvulling? Of alleen slagroom en aan de buitenkant bastognekoekkruimels plakken? Of heb jij een ander idee?
    Is het handig om de biscuitbodem na afkoelen en doorsnijden weer in de springvorm te doen en op te bouwen?
    Na vullen springvorm er dan af en dan afsmeren en decoratie? Is met streepjes pure chocolade strooien zeg maar lekker of is witte beter?
    Een hoop vragen 😀
    Bedankt alvast enne… Ik ben erg blij met al jouw tips!
    Miranda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zou gewoon monchou gebruiken, dat heb je dan toch al gemaakt. En verder: gewoon doen wat je mooi en lekker vindt.

      Beantwoorden
  90. G says:
    2 jaar geleden

    Afgelopen zaterdag zin om een lekkere monchou taart te maken voor bij de zondagse koffie… Kon zo gauw mn recept niet vinden dus vond ik deze en voor het eerst gemaakt. Fantastisch lekker zeg! Geweldige recepten op deze website! 🙂
    Alhoewel ik de taart flink zoet vind en denk dat het met de helft van de suiker ook nog steeds lekker is, is het een heerlijke taart. In Canada kan ik niet monchou vinden zoals in Nederland, dus gebruik ik gewoon 250gr roomkaas. Bastognekoeken kan ik alleen in de Hollandse winkel vinden dus dat is nogal prijzig. Als ik een heel pak Maria biscuits gebruik smaakt het ook prima. Ik heb m’n bakblik iets kleiner zodat de bodem ook aan de zeikanten omhoog loopt; dan valtie ook niet uit elkaar als de vulling perongeluk te slap uitvalt.
    Naar mijn idea is het juist de bedoeling van online recepten dat je ze aanpast aan je eigen voorkeuren en smaak

    Beantwoorden
  91. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Hi! Ik zie her en der zoveel verschillende recepten met 200/600 gram monchou..wat is het verschil? Of heeft dit puur met smaak te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je krijgt een andere consistentie en het zal vast ook een stukje smaak zijn. Ik maak de topping echt altijd op deze manier, heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  92. Zaira Hofman says:
    2 jaar geleden

    Ik doe altijd een beetje van de kersen gelei door de monchou, dan word hij mooi roze.
    Of met iets meer gelei en dan met een satéprikker doorroeren. Ook een mooi effect. Net eff iets meer voor weinig extra werk.

    Beantwoorden
  93. Erica says:
    2 jaar geleden

    Helaas is 150 gram boter is echt te veel en 100 gram suiker ook.
    Ik houd van zoet maar dit is echt te veel, jammer nu is de taart mislukt.

    Beantwoorden
    • Ineke says:
      2 jaar geleden

      Jammer zeg want het is echt een heerlijke taart;) ik ben in de loop van de tijd minder suiker gaan gebruiken.

      Pakje roomkaas en 250ml slagroom met 50gr basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker is wat ik nu nu zelf gebruik.

      Beantwoorden
  94. Ineke says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke taart en lekker snel gemaakt 😀 ik doe door de bodem nog 2 a 3 scheppen aardbeienjam zodat ie net wat zachter is bij het aansnijden.

    Beantwoorden
  95. Willeke says:
    2 jaar geleden

    Altijd lekker monchoutaart. Ik kan mijn recept even niet vinden en heb jou recept deels gebruikt. Bij het lezen wist ik de hoeveelheden weer. Ik geniet altijd erg van je blog en kom hier regelmatig voor inspiratie. Maar nu heb ik toch een vraag. Bij de kersenvlaaivulling schrijf je dat je bij 1 blik in verhouding meer gelei hebt dan kersen. Maar de verhouding blijft toch hetzelfde of je nu 1, 2 of 3 blikken gebruikt. Het volume wordt alleen maar meer.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hi Willeke, wat ik bedoel in mijn tekst is dat je aan 1 blik genoeg zou kunnen hebben om de bovenkant van de taart af te dekken. Er zit alleen zoveel gelei in die blikken, dat ik liever twee blikken gebruik, de gelei daarvan wegkieper en met name de kersen gebruik.

      Beantwoorden
  96. Janine & Eva says:
    2 jaar geleden

    Wij hebben de taart vandaag ook gemaakt. Lekker aardbeien door de MonChou gemixed en natuurlijk als topping erop! Daarnaast nog kruidnootjes op de taart en afgemaakt met wat witte chocolade (met knetter) schaafsel 🥰
    Heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Yum, dat klinkt als een heerlijke combinatie 🙂

      Beantwoorden
  97. Marilies says:
    1 jaar geleden

    ik vind Bastognekoeken echt niet lekker en bak een bodem van zandkoekjesdeeg
    van tevoren met een nepvulling, zodat hij mooi vlak blijft.
    daarna warme bodem een beetje ‘inkrassen’ met een vork zodat de vulling beter pakt,
    en uiteraard af laten koelen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat kan natuurlijk ook!

      Beantwoorden
  98. 27dessertmeister says:
    1 jaar geleden

    Lieve Laura,

    Tot onze grote verbazing is deze dinsdag het toetje uitstekend gelukt. Het was een heerlijke taart, alleen had banaan ons een lekkere toevoeging geleken.

    We kijken uit naar volgende week!

    Met vriendelijke groet,

    Noot en LeLe

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen! Dus volgende week voegen jullie ook nog banaan toe? Eetsmakelijk 😉

      Beantwoorden
  99. Allie says:
    12 maanden geleden

    Heyyy Laura
    Ik ben net 13 geworden en voor Mn verjaardag wou ik deze taart ik heb hem zelf gemaakt omdat ik later ook bakker wil worden. Je bent mijn voorbeeld en ik stop nooit met bakken:)
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ah wat lief! Gefeliciteerd!

      Beantwoorden
  100. Mira says:
    11 maanden geleden

    Hoi! Ik woon in Spanje en hier kan ik geen vlaaivulling kopen ( tenminste, niet waar ik woon, wellicht is ’t ‘ergens’ in Spanje wel te verkrijgen) Dus, ik maak deze taart sinds een paar jaar met (goede) aardbeien of bosvruchten jam met daarop verse frambozen en bosbessen, net zo lekker als het origineel 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Oeh ja dat is ook erg lekker! Anders kun je ook altijd nog eens proberen het zelf te maken: https://www.laurasbakery.nl/zelf-kersenvlaaivulling-maken/

      Beantwoorden
      • Mira says:
        10 maanden geleden

        Bedankt, dat ga ik uitproberen!

        Beantwoorden
  101. Renate Lofvers says:
    10 maanden geleden

    Ik doe wat gelatine door het mengsel met de slagroom en monchou ipv Klopfix. Het zakt niet in.

    Beantwoorden
  102. Annefleur says:
    10 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ik heb even een vraag, is het mogelijk om de monchoutaart met bastogne bodem of überhaupt een koek kruimels bodem in te vriezen? Op Google stonden verschillende reacties maar ik dacht ik vraag het even aan jou, aangezien ik vele recepten van je heb gevolgd😊

    Liefs annefleur

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      In principe kun je hem wel invriezen al lijkt het mij iets lastig met deze vulling. Verpak hem in ieder geval goed luchtdicht.

      Beantwoorden
  103. Anja says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik ga deze week een monchou taart maken en ik wil als bodem ijzerkoekjes gaan gebruiken. Wat denk jij? Zou dit kunnen? Gr. Anja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Zeker! Soort boterkoekbodem 🙂

      Beantwoorden
  104. Joanne says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,

    De afgelopen tijd heb ik steeds problemen met het kloppen van m’n slagroom! Steeds in de schift! Kan ik ook gewoon kant en klare opgeklopte slagroom bij de monchou doen? En zo ja, is de hoeveelheid dan hetzelfde als de ongeklopte slagroom? Dus ook gewoon 250 ml? Dan weet ik zeker dat het goed gaat namelijk…

    Dank je! Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Waarschijnlijk heb je dan te lang geklopt/gemixt. De slagroom goed in de gaten houden als je aan het mixen bent. Ik heb het nog nooit getest met kant-en-klare opgeklopte slagroom helaas.

      Beantwoorden
  105. Isa says:
    9 maanden geleden

    Ik vindt het helaas geen goed recept. Hij zakt helemaal in elkaar en hij is veel te zoet. Ook is de boter veel te royaal waardoor je een vette bodem krijgt. Heb de hele taart weg moeten doen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat jammer dat de taart niet goed gelukt is bij je! Hij hoort zeker niet in elkaar te storten en te zoet blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

      Beantwoorden
    • Anne says:
      4 maanden geleden

      De bodem was bij mij ook wel te vet. Voordat ik het mengsel erop deed, heb ik met keukenpapier gedept, zodat er geen vettige laag op de bodem lag. De oorzaak hiervan kan liggen in het soort koekjes dat je gebruikt (ander merk bijvoorbeeld) of hoe fijn je koekkruimels zijn.
      Verder is het mijn ervaring dat er soms monchoutaarten zijn die minder stevig zijn. Het gebeurt gewoon wel eens. Dit ligt vaak toch aan de opkloptijd van de slagroom. Sowieso is dit recept echt prima!
      Overigens gebruik ik Philadelphia, wat ook prima resultaat geeft.

      Beantwoorden
      • Else says:
        3 maanden geleden

        De verhouding boter/koek in dit recept lijkt niet goed, de koekkruimels dreven in de boter. Ik zou terug gaan naar 90 gram boter op één pak bastognekoeken. En wij hebben aan de slagroom klopfix toegevoegd om te zorgen dat het monchoumengsel beter opstijfde.

        Beantwoorden
  106. Suuz says:
    2 maanden geleden

    Hai Laura,

    de taart was voor de rest heel lekker. Maar ik raad echt aan om er een zakje klopfix door te doen. Ik zie het in veel reacties terug dat de taart in elkaar zakt. Dat was bij ons ook zo, ookal stond ie lang in de koelkast. Dus, een zakje klopfix kan geen kwaad.

    Joe!

    Beantwoorden
  107. Evelien says:
    2 maanden geleden

    Eerste keer monchou taart, was gezien de reacties bang dat deze in elkaar zou zakken maar dat was helemaal niet! Bedankt voor dit recept.

    Mijn tips: gebruik slagroom met minstens 35% vet en klop deze koud op in een koude kom. Je moet deze echt goed stijf kloppen (maar mag niet gelig/boterig worden).

    Verder, de monchou op kamertemperatuur romig en luchtig kloppen (maar ook weer niet te lang doorkloppen). En heel belangrijk, de slagroom en de monchou niet te lang doorkloppen (even met de mixer op lage stand, tot het goed gemixt is, niet langer!)

    Beantwoorden
  108. Linda says:
    1 week geleden

    Kun je dit ook maken in een siliconen bakvormen (paashaas) of heb je echt een bakblik nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 dagen geleden

      Deze taart zou ik niet maken in een siliconen vorm, dan krijg je hem er niet goed uit.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten
  • FIJNE PAASDAGEN ALLEMAAL! Ik ben benieuwd welke paasrecepten jullie gaan maken van de site! Ik overweeg nog een portie lemon meringue pie fudge 😍.⁠
⁠
Verder heb ik heel veel zin in een uitgebreid ontbijt, mijn favo maaltijd van de dag (zeker met dit soort dagen). Uiteraard zullen er de nodige paaseitjes sneuvelen, en mevrouw Lot verwacht ook lekkere snoepjes gok ik. Gelukkig heb ik er daar genoeg van in huis 😋🐰⁠
⁠
#fijnepaasdagen #happyeaster @lotjehetkonijn

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Behind the scenes – April 2014

Behind the scenes - April 2014

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-3

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan