10 Zoete Amerikaanse foodtrends

Gepost: 5 oktober 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Trends voorspellen kan ik niet, geen idee waar ik moet beginnen. Ik kan hooguit bij het zien van ideeën een schatting maken of het een succes wordt of niet. Op zoet gebied gaat dat mij aardig af, al zit ik er ook regelmatig naast. Wat ik dan wel kan, is trends spotten. Dat begint bij die ideeën waarvan ik denk dat het wel eens iets kan worden. Die houd ik onbewust in de gaten, en als ik ze dan steeds vaker zie, dan noem ik het een trend. Want zo werkt het toch? Ik volg via sociale mediakanalen als Instagram veel Amerikaanse zoetekauwen. De laatste tijd ben ik eens gaan opletten welke zoete foodtrends ik daar kon spotten. Ik kwam met gemak aan dit lijstje van 10 trends, waarvan sommigen ook al een beetje zijn overgewaaid naar Nederland. Van een paar anderen hoop ik juist dat ze snel overwaaien. Genoeg gekletst, laten we eens kijken wat we -misschien- in Nederland kunnen verwachten op zoet gebied!

1 | donut ice-cream cones

Een hoorntje met softijs, heerlijk vind ik dat. Maar waar ik nu echt enthousiast van word, zijn de hoorntjes die van donuts zijn gemaakt. Tenminste, ik ga er vanuit dat dat heerlijk moet zijn. Op vele Instagram accounts zie ik ze voorbij komen, maar in Nederland heb ik ze nog niet gespot. Een variant hierop die ik ook veel zie, zijn de churro cones. Kan ook alleen maar lekker zijn.

2 | over the top milkshakes

Eerlijk gezegd is dit niet helemaal mijn ding. Ze zien er gaaf uit hoor, maar waarom zou ik een stuk lolly’s, donuts en allerlei ander snoepgoed op mijn milkshake willen hebben? Niet aan mij besteed dus deze milkshakes die een complete maaltijd zijn geworden. Soms wordt er zelf een punt taart bovenop de milkshake gezet. Jawel, in Amerika zijn deze milkshakes hot! Het gaat zelfs zo ver dat mensen er voor in de rij staan, in New York bij Black Tap bedraagt de wachttijd rustig 5 uur. Zou jij het ervoor over hebben?

3 | ombre cakes

Deze ombre cakes ken je misschien wel, in Nederland zie ik ze ook al een tijdje voorbij komen. De taart verandert in de hoogte van kleur, van verschillende tinten blauw tot compleet andere kleuren die goed bij elkaar passen. Ik vind het prachtig en het staat ook nog steeds op mijn lijstje om zelf te maken

4 | candy bar cakes

Deze zie je ook steeds meer in Nederland, kijk maar eens naar de spektakeltaart die ik zelf maakte. Maar in Amerika gaan ze nog een stapje verder. Inmiddels zie ik daar taarten met een complete snoepwinkel bovenop, tot donuts aan toe. Ziet er gaaf uit, maar mijn praktische ik vraagt zich vooral af hoe je dat nu doet met aansnijden?

5 | Macaron ice cream sandwich

Ook niet geheel nieuw, wie de schappen bij AH goed heeft bekeken zag ze daar ook al liggen. Maar dat neemt niet weg dat ze toch een soort opmars maken. Ik zie deze sandwiches van macarons met ijs steeds vaker voorbij komen.

6 | bubble waffle cones

Nog een bijzonder ‘ijshoorntje’, deze is gemaakt van een bubble waffle. Voor zover ik heb kunnen ontdekken is het gewoon een wafel, maar dan gemaakt in een ijzer waarmee je dit grappige patroon krijgt. Vervolgens de wafel vouwen tot hoorn en dan vullen met ijs.

7 | mirror cakes

In Nederland zijn deze mirror cakes ook steeds iets bekender, al noemen wij ze spiegeltaarten. Belangrijkste is dat de bovenkant zo glad en glimmend is, dat je jezelf erin kunt zien. Je maakt het met een ganache als basis, en voegt hier onder andere gelatine en glucosestroop aan toe voor stevigheid en glans.

8 | dromenvangers

Ik heb altijd al iets gehad met dromenvangers, een kleintje hangt bij mijn bed en ik heb ook nog een grote die ik al jaren geleden kocht. Je snapt dat ik dit dan ook een hele leuke trend vind. Ik heb inmiddels al taarten, koekjes en lolly’s gezien met dromenvangers erop. Stuk voor stuk prachtig!

9 | ice cream rolls

Dit voorjaar waren de bakjes met rolletjes ijs die voor je neus gemaakt worden al een regelrechte hype. In de zomer zag ik ze bijna niet meer, maar nu de laatste weken staat mijn tijdlijn op Instagram er weer vol mee. Ik vind ze nog steeds leuk, en daarom verdienen ze een plekje in dit overzicht.

10 | galaxy

Ook weer een geheel nieuwe trend op bakgebied; galaxy, ofwel baksels met een ruimte thema. Soms gecombineerd met een spiegeltaart, gemaakt van fondant of geschilderd op een koekje. Ook het galaxy thema is helemaal hip op dit moment!

Zijn er nog leuke zoete trends die jij hebt gespot?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Kunnen we binnenkort ook een mirror cake van jou verwachten?

 2. Chantal schreef:

  Ziet er wel heel leuk en gezellig uit hoor! Ik zou het zelf ook wel willen maken, sommige dingen dan.
  Maar goed, om het zo te kopen.. Dan is het echt een complete maaltijd vind ik.

  En maar gek vinden waarom Amerikaanse kinderen/mensen zo dik worden/blijven als ze dit als tussendoorte nemen 😀

 3. Margot schreef:

  Wow! Alles ziet er wel super uit, maar wat een porties!

 4. Nicole schreef:

  Al die foto’s zien er zo gaaf uit! Wel erg over de top, haha. Ik vind vooral die milkshakes geweldig!

 5. Nicole schreef:

  Wat een leuke trends! Wel een beetje over de top, haha! Ik vind vooral die milkshakes erg gaaf!

 6. Daniëlle schreef:

  Ik vind het er altijd zo gaaf uitzien! Maar ik denk dat ik na een paar happen echt vol zit en misselijk ben!

 7. Rain_nie schreef:

  De bubble waffle (zonder ijs) is een welbekende comfortfood vanuit Hong Kong. Het lekkerst als ze net van de wafelijzer komen. Luchtig, krokant en zoet. Echt mijn favoriet!

 8. Tieneke schreef:

  Wat een ontzettend leuke post zeg Laura, ik hou ervan. Wat zou ik zelf ook graag eens zo’n mooie spiegeltaart maken. En dan liefst met kleurverloop, zoals die laatste galaxy!

  Tieneke

 9. Jaa de mirror cakes en dripcakes zijn echt super leuk!! Zie ik inderdaad heel veel vanuit Amerika, op IG en pinterest! Echt super mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *