Wie de repen Toblerone lekker vindt, is gek op deze Toblerone cheesecake! Een taart die niet in de oven hoeft en gewoon veel te lekker is! Maken dus!
Porties: 12personen (24 cm vorm)
Ingrediënten
Bodem
250gramamandel tongen (of andere (amandel)koekjes)
100gramongezouten roomboter
Vulling
200gramToblerone
100grampure chocola
250gramroomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
200mlslagroom
250grammascarpone
Topping
200gramToblerone
Instructies
Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen eventueel een beetje in.
Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Als je deze niet hebt, kun je ze ook fijnstampen in een kom. Smelt de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel en zet de bodem dan in de koelkast.
Smelt de Toblerone en de pure chocola au bain marie, zet opzij om een beetje te laten afkoelen.
Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig (niet stijf!). Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas, meng tot een glad mengsel.
Voeg dan de gesmolten chocola toe, meng er doorheen tot het mengsel een egale kleur heeft gekregen. Giet de vulling op de koekbodem en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Ter decoratie hak je een reep Toblerone in stukken, verdeel deze over de taart voordat je hem serveert.
Bewaren
Voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.