Philadelphia aardbeien cheesecake repen

86

Sinds mijn team van insiders druk bezig is met het bakken van Philadelphia cheesecakes heb ik ongelooflijk veel zin in deze taarten. Ik zie namelijk alleen maar heerlijke taarten voorbij komen die ik het liefst allemaal wil proeven. Wát een heerlijke creaties worden er gemaakt zeg. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over, want ik wil het eerst met jullie hebben over deze Philadelphia aardbeien cheesecake repen. Na al die foto’s van mijn insiders moest en zou ik zelf ook aan de slag gaan met een lekker recept voor cheesecake.

Ik koos ervoor om niet de bekende ronde Philadelphia cheesecake te bakken, maar een vierkante vorm te gebruiken. De laag cheesecake maakte ik ook minder hoog, zodat je eigenlijk een soort kleine gebakjes krijgt. Een beetje het idee van een luxe koek bij de koffie, alleen is dat nu dus een stukje cheesecake. Voor de bodem gebruikte ik Bastogne koeken en daar bovenop zit een hele eenvoudige laag vanille cheesecake. In die laag zit hier en daar wat aardbeienjam verstopt en die zie je bij het serveren bovenop ook weer terug. Hier waren deze cheesecake repen een groot succes. En omdat ze wat kleiner zijn, kun je ook prima nog een tweede stukje nemen 😉 .

Philadelphia aardbeien cheesecake repen

Deze Philadelphia aardbeien cheesecake repen zullen bij velen goed doen. De combinatie van de Bastogne koeken bodem met de Philadelphia is verrassend lekker.
Porties: 16 stuks (20×20 vorm)

Ingrediënten

 • 200 gram Bastogne koeken
 • 80 gram ongezouten roomboter
 • 300 gram Philadelphia Naturel
 • 180 gram fijne kristalsuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 2 eieren (M)
 • 200 gram aardbeienjam (volgens recept)
 • 8 aardbeien

Instructies

 • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Begin dan met het maken van de bodem. Hiervoor maal je de koekjes fijn in een blender of keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit aan de verkruimelde koekjes toe, roer goed door elkaar. Stort het koekjes mengsel op de bodem van de bakvorm en gebruik een lepel om het gelijkmatig te verdelen en stevig aan te drukken. Zet de vorm in de koelkast.
 • De vulling voor deze cheesecake repen is ook eenvoudig te maken. Doe de Philadelphia naturel, suiker, vanille extract en de eieren in een kom en mix door elkaar tot een egaal mengsel.
 • Haal de vorm uit de koelkast en giet het cheesecake mengsel op de bodem. Pak nu de helft tot twee derde van de aardbeienjam erbij, ik gebruikte een potje zelfgemaakte jam. Roer even goed door zodat het wat losser is, verdeel dan met een theelepel de jam in delen over de Philadelphia cheesecake. Ze zakken naar de bodem, maar dat is niet erg. Straks bij het aansnijden zie je de toegevoegde jam wel weer. Als je vindt dat er genoeg jam in de cheesecake zit, kan hij in de oven.
 • Bak de Philadelphia aardbeien cheesecake repen in 35-40 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte).
 • Na het bakken laat je de cheesecake afkoelen tot hij lauw is, daarna dek je de vorm af met folie en laat je hem minimaal 2 uur in de koelkast staan. Daarna kun je hem aansnijden. Serveer ieder stukje Philadelphia cheesecake met wat extra aardbeienjam en een halve aardbei.
Bewaren

Net zoals cheesecake zijn deze repen 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. Gelieve in een doos in plaats van afdekken met folie, zodat de warme lucht nog wel kan ontsnappen.

Cheesecakes van mijn insiders

Binnenkort geef ik je een uitgebreider overzicht met de creaties van mijn insiders, maar ik wilde vast even laten zien wat voor heerlijke taarten er gebakken zijn. De eerste die je ziet is lekker fruitig, met citroen, aardbeien en sinaasappel. En laten we de spiegellaag niet vergeten. Daarnaast zie je een sinaasappel cheesecake met Bastogne bodem en de taart helemaal rechts is een appel-kruimel cheesecake. Ja hoor, doe mij van alle taarten maar een puntje.

Als je op Instagram zoekt via #MijnPhiladelphiaCheesecake kom je trouwens nog veel meer heerlijke taarten tegen. Ook vind je heerlijke recepten op de site van Philadelphia.

Dit is een samenwerking met Philadelphia, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

31 reacties

 1. Tanja schreef:

  Waar heeft u deze bakvorm gekocht en hoe groot is hij.

  1. Dorien schreef:

   ik weet niet welke vorm Laura gebruikt, maar ik gebruik de vierkante brownievorm van de action.
   Die werkt perfect voor de recepten in vierkante vormen op dit blog 🙂

  2. Laura Kieft schreef:

   Waar ik hem gekocht heb weet ik niet meer, maar hij is 20x20cm (formaat staat altijd bij de ingrediënten)

 2. Ria v Dijk-Smits schreef:

  Moet hij in de oven?

  1. Laura Kieft schreef:

   Jazeker, dat staat in het recept 🙂

 3. Britt schreef:

  Dit lijkt me heerlijk!

 4. Yvonne schreef:

  Lijkt mij geweldig lekker. Ga ik zeker maken!

 5. inge schreef:

  Waarom kan ik het recept van de aardbeien cheesecake niet zien? Is het niet openbaar?Ik ben geabnoneerd op op je nieuwsbrief.

  1. Laura Kieft schreef:

   Omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die uitschakelt kun je alles gewoon goed zien 🙂

 6. Riny schreef:

  Hoi Laura,
  Bedankt weer voor je heerlijke recept.

  Misschien ligt het aan mij. Je tekst is al een poosje voor mij moeilijk te lezen door de lichte kleur grijs.
  Heb je iets veranderd aan de tekstkleur?
  Groetjes, Riny

  1. Laura Kieft schreef:

   Er is niets veranderd aan de tekstkleur, wat gek dat het nu lichter is. Misschien iets met de instellingen van je scherm?

 7. Gemma schreef:

  Hoi Laura,

  Als ik dit recept wil gaan maken, maar in een springvorm van 24 cm, kan ik het recept dan keer 2 doen?
  En de baktijd verlengen tot een uur?

  Dankjewel!

  1. Laura Kieft schreef:

   Hier heb ik op Handige Baktips verschillende artikelen over geschreven, zie onder andere deze: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ en deze: http://www.handigebaktips.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

 8. Sabine schreef:

  Ik ga hem binnenkort maken. Hoelang kan je een cheesecake bewaren?

  1. Laura Kieft schreef:

   Je kunt ze ongeveer 4 dagen bewaren.

 9. Jacqueline schreef:

  Hallo Laura,

  Bedankt voor je recept. Het is heerlijk! Alleen zakt bij mij de jam niet naar onderen, komt dat omdat je eigen gemaakt jam gebruikt?

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat zou kunnen inderdaad, of misschien waren mijn stukjes jam groter. Voor de smaak maakt het gelukkig niet uit 😉

 10. Monica schreef:

  Ben benieuwd net gebakken gaat zo de koelkast in
  Normaal zit r altijd iets van bloem bakpoeder of zure room in ben benieuwd hoe de substantie word…..

 11. Gerda schreef:

  Ik heb deze gisteren gemaakt, wel extra een lepel bloem door het beslag gedaan. Zag er na 40 minuten mooi uit, af laten koelen en toen geserveerd met een aardbei. Was erg lekker, maar ook erg zoet! Volgende keer doe ik minder suiker of geen jam, ik had nog wel halvajam gebruikt. De bodem was wel erg lekker!

 12. Maya schreef:

  Samen met m’n dochter deze cheesecake gemaakt voor de verjaardag van m’n zoon. Super lekkere taart en de kinderen hebbeb 2 stukjes opgegeten. Ze wilden nog wel een derde 😉

 13. Carmen schreef:

  Hee

  Hoort de Cake nog zacht te zijn als hij uit de oven komt ?

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat ligt eraan wat je bedoelt met zacht. Hij moet gaar zijn, dat kun je controleren met een prikker.

   1. Carmen schreef:

    Moet de prikker er dan schoon weer uitkomen? ?

 14. Sharon Zijlstra schreef:

  Hi Laura,

  Ik wil dit recept graag maken! Kan ik het denk je invriezen, zonder de jam en aardbei bovenop? Dan voeg ik dat op de dag dat ik het wil serveren toe.

  Dankjewel! Ik ben een groot fan : )

  1. Laura Kieft schreef:

   Ja hoor, dat kan.

 15. Lin schreef:

  Super makkelijk te maken en ook erg lekker met kersen vlaaifruit!

 16. Nicoline schreef:

  Hoi, heb deze net gemaakt. Ik bak altijd met hetelucht, de temp die ik dan aan moet houden is de temp die in een recept vermeld staat voor boven-onder warmte. Dus heb m 40 min op 180 gehad, maar prikker kwam er niet droog uit. Heb m diverse keren verlengd, in totaal wel dikke 20 minuten nog. Laatste 10 daarvan met alufolie erop om het te donker kleuren tegen te gaan. Middenin nog klein beetje vochtig. Hoe zou dit kunnen? Heb je recept gevolgd. Roomkaasmengsel wel even een tijdje gemixt met de mixer, voordat het klontvrij was. Misschien te lang? Was vloeibaar, jam zakte er ook gelijk in grotendeels. Zag er wel uit zoals op jouw foto.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hi Nicoline, bij een cheesecake kun je nooit testen met een cakeprikker. Een cheesecake komt altijd wiebelig en ietwat dun-achtig de oven uit. Na het opstijven in de koelkast is deze pas goed. Bij hetelucht moet je altijd de temperatuur van een onder-bovenwarmte recept 10-20% lager zetten.

   1. Nicoline schreef:

    O dank je wel Laura! Komt omdat ik hierboven in de reacties las dat de prikker er droog uit moest komen, zie hieronder. Maar ik ken mijn oven inmiddels, die wordt iets minder warm dus als er in recept staat 180 electrisch moet ik dat voor hete lucht aanhouden bij mijn oven. Nu heb ik idd een wat bruinere cheesecake, hij smaakt prima maar wat korrelig bij aansnijden. Denk omdat ie dan te lang in de oven is geweest.

    “Hoort de Cake nog zacht te zijn als hij uit de oven komt ?

    Beantwoorden
    Laura Kieft 2 jaar geleden
    Dat ligt eraan wat je bedoelt met zacht. Hij moet gaar zijn, dat kun je controleren met een prikker.

    Beantwoorden
    Carmen 2 jaar geleden
    Moet de prikker er dan schoon weer uitkomen? ?

    Beantwoorden
    Laura Kieft 2 jaar geleden
    ja inderdaad. “

 17. Inge schreef:

  Wat een topper dit recept!
  En wat een fijne toevoeging, die omreken tool ))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *