Zomerse bloemen cupcakes

Gepost: 27 juni 2013 Laatst bewerkt: 1 augustus 2024
Zomerse bloemen cupcakes

Soms heb je helemaal niet veel nodig om iets leuks te maken. Neem deze cupcakes met vrolijke bloemen in het gras nou eens. Je hebt bijna geen materialen nodig om deze gezellige cupcakes te maken. Dat zijn altijd fijne projecten: niet ingewikkeld maar wel met een fantastisch resultaat. Krijg je zin om aan de slag te gaan? Lees snel verder, ik leg je precies uit hoe jij ze ook kunt maken!

BAKTIP: Om het jezelf nog wat eenvoudiger te maken, zou je ook suikerdecoratie bloemetjes kunnen gebruiken of het fondant uitsteken met deze bloemen uitstekers. Net zo leuk (en lekker)!

Gras-bloemen-cupcake-3a
Gras-bloemen-cupcake-4a
Gras-bloemen-cupcake-5a
Gras-bloemen-cupcake-2a

ZOMERSE BLOEMEN CUPCAKES

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Zomerse bloemen cupcakes

Met deze handige how to kun ook jij deze zomerse bloemen cupcakes maken.
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

  • 3 cupcakes
  • Verschillende kleuren fondant (groen, wit, oranje, roze, geel)
  • Sugargun of knoflookpers
  • Kleine bloem uitstekers
  • Kleine pareltjes

Instructies

  • Begin met het maken van de grote bloemen, dan kunnen deze een beetje drogen terwijl je het gras op de cupcakes maakt.
  • Rol van witte, oranje en roze fondant sliertjes van gelijke dikte. Snij hier stukjes vanaf die je tegen elkaar legt. Kijk voor de verhoudingen op de afbeelding linksboven. Buig de sliertjes niet langzaam samen om zo een bloemblad te maken en snij het overtollige fondant weg.
  • Maak zo vijf blaadjes om een bloem te vormen. Voor het hart van de bloem draai je een balletje van gele fondant. Plaats deze in het midden van de bloem en druk deze voorzichtig plat.
  • Voor het gras doe je groene fondant in een sugargun of knoglookpers. Knijp hiermee kleine stukjes fondant naar buiten. Snij de sliertjes steeds af met een mesje zodat je plukjes gras krijgt. Als je genoeg plukjes hebt (je hebt er best een flink aantal nodig) kun je ze op de cupcake aanbrengen om het gras te maken. het werkt het prettigst om de plukjes gras met een needle tool te verplaatsen (of een speld als je deze niet hebt).
  • Als je alle cupcakes van gras hebt voorzien leg je de grote bloemen in het gras. Met de kleine bloem uitstekertjes maak je nog wat bloemetjes die je om de grote bloemen heen plaatst. Plaats pareltjes in de bloemetjes als hart.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Brenda (kookt) schreef:

    Echt respect dat je zo netjes kunt werken met die kleine dingetjes.
    Gister heb ik cupcakes met botercreme gemaakt voor mijn pasgeboren nichtje. Het was al een hele kunst om de boterscreme netjes op de cupcakes aan te brengen 😉

  2. Brenda (kookt) schreef:

    Echt respect dat je zo netjes kunt werken met die kleine dingetjes.
    Gister heb ik cupcakes met botercreme gemaakt voor mijn pasgeboren nichtje. Het was al een hele kunst om de boterscreme netjes op de cupcakes aan te brengen 😉

  3. Sabien Wedman schreef:

    Super leuk Laura! xoxo

  4. Kimberly schreef:

    Die zien er super leuk en vrolijk uit! Mooi gemaakt!

  5. Shirley schreef:

    Ziet er weer goed uit!

  6. Shirley schreef:

    Ziet er weer goed uit!

  7. Shirley schreef:

    Ziet er weer goed uit!

  8. Mickey Vos schreef:

    Zag ze ook al in je boekje staan! Ze zien er echt heerlijk zomers uit!

  9. Carola schreef:

    Erg leuk gedaan!

  10. nelleke schreef:

    Mooi! Maar hoe blijft die bloem op de cupcake zitten, Gebruik je hiervoor water oid?

  11. Jennifer schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb een vraagje,
    Ik zag hier dat je het gras gemaakt hebt met een knoflook pers.
    Ik wilde ook graag gras maken, op dezelfde manier.
    Maar met de knoflookpers word het 1 vierkant blokje in de pers, en er komen bijna geen sliertjes uit… hoe moet ik dit oplossen?
    Groetjes Jennifer

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruikte zelf geen knoflookpers maar een speciale tool voor fondant, geloof dat het een sugargun is (of iets in die richting qua naam).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept