Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing?

Gepost: 3 april 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
11

Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing 1

Wie wel eens koekjes decoreert weet vast dat je altijd wat icing overhoudt. Ik gooi het zelf meestal weg, maar er zijn ook manieren om je icing helemaal op te maken. Ik geef je twee leuke en simpele ideeën voor de overgebleven Royal icing! Met deze decoraties kun je weer genoeg andere baksels versieren. En nog leuker, je kunt zo je eigen unieke decoraties maken in elke kleur die je maar wilt. Volgende keer gooi ik mijn overgebleven icing niet meer weg, maar ga ik aan de slag met deze ideetjes.

Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing 3

Sprinkles maken

Door de icing in lange slierten op een vel bakpapier te spuiten kun je zelf sprinkles maken in alle kleuren van de regenboog. Laat de icing helemaal uitharden waarna je de slierten met een scherp mes in stukjes breekt/snijdt. Bewaar je zelfgemaakte sprinkles in luchtdicht afgesloten potjes of bakjes. Handig dus om je Royal icing op te maken, maar je kunt zo ook heel makkelijk sprinkles in elke gewenste kleur maken.

Dropflowers

Ken je die Baukje potjes met suikerbloemetjes nog van vroeger? Wij hadden ze altijd in onze baktrommel zitten en de verjaardagstaarten werden hier elke keer weer mee versierd. Die bloemetjes kun je ook heel eenvoudig zelf maken! Je hebt hiervoor dikke Royal icing nodig en een speciaal spuitmondje. Is je icing nog te dun? Dan kun je hem dikker maken door meer poedersuiker toe te voegen. Op een taartkarton of stukje bakpapier maak je mooie dropflowers.

De dropflowers maak je door de spuitzak recht op je werkvlak te zetten, zet druk op de spuitzak en draai de spuitzak om er een bloemvorm van te maken. Bloemetje groot genoeg? Stop dan met druk zetten en trek de spuitzak recht omhoog weg. Met een andere kleur icing of een pareltje kun je je bloemetje nog een hartje geven.

Onderstaand een overzicht van Wilton spuitmondjes die geschikt zijn voor dropflowers:

Wat kun je doen met overgebleven Royal Icing 2

Wat doe jij met overgebleven Royal icing?

Bron foto’s: 1, 2, 3

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Ria schreef:

  Wat royale icing precies.

 2. Esther schreef:

  Hallo Laura, wat een goede site en leuke ideeën heb je.
  Een vraagje over de dropflowers van royal icing. Ik heb deze zelf gemaakt en gebruikt om de botercrème op mijn cupcakes te versieren. Door het vocht uit de botercrème zijn de bloemetjes gesmolten. Heb jij een tip om dit te voorkomen?
  Groeten, Esther

  1. Laura's Bakery schreef:

   Je moet altijd 1:1 botercrème gebruiken in combinatie met fondant. Dus 100 gram boter & 100 gram suiker samen luchtig opkloppen.

   1. Esther schreef:

    Dank je wel, Laura. Ik heb in dit geval botercrème met melk gemaakt, dus daar zal het dan aan liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *