Ruitjes!

29 april 2010
0

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want er zijn heel wat uurtjes gaan zitten in deze taart. Gisteren heb ik hem al gebakken en gevuld, vandaag heb ik hem gedecoreerd. Vandaag ben ik zo’n 7 uur bezig geweest met decoreren. Maar… ik ben nog een beginner, dus in de toekomst en met veel oefening zal het vanzelf gemakkelijker gaan.

Ik vind de taart erg leuk en vrolijk geworden en ben er dan ook supertrots op! Zeker als je nagaat dat dit pas mijn 3e ‘echte’ grote taart is. Ik heb wel kleine bolletjes gemaakt en een kant en klare cake bekleed maar dat is toch anders.

De taart is goed voor 18 stukjes taart (26 centimeter). Hij is gevuld met een laag aardbeienjam/zwitserse room en aardbeienbavarois. Als je de plaatjes groter en beter wilt bekijken hoef je er alleen maar op te klikken.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Joke schreef:

    Zo ontzettend mooi gemaakt !!!!!!!!
    Jij bent geen beginner meer hoor.

    Liefs, Mam XXX

  2. Marije schreef:

    Hoi Laura,
    wat een supermooie taart!! Ik ben een echte beginner ๐Ÿ˜‰ en kwam via deleukstetaarten.nl op jouw weblog. Kun je misschien een keer vertellen wat voor spullen jij hebt gekocht in het begin, dus wat zijn handige benodigheden zodat je beetje kunt beginnen?
    Want zo’n gave taart wil ik ook wel gaan maken ๐Ÿ™‚

  3. Laura schreef:

    Hoi Marije,
    Om te beginnen heb je eigenlijk niet extreem veel nodig. In het begin heb ik de volgende dingetjes gekocht: biscuitmix, suikerbakkerspoeder om botercreme te maken voor het afsmeren (poedersuiker kan ook), fondant (of marsepein), smoother, rolstok van pvc buis (Gamma), kleurstoffen, wat leuke uitstekers (plungers werken echt perfect!), paletmes, taartzaag, spuitzak (om een dijkje te spuiten bij vochtige vullingen), een bakpan/springvorm en wat gekleurde suikerparels. Het is zeker in het begin even investeren maar je hebt er wel veel plezier van. Volgens mij heb ik nu de belangrijkste dingen wel genoemd, mocht je nog vragen hebben kun je me natuurlijk ook altijd mailen: laurasbakery@live.nl

    Succes met het maken van je taarten!

    Groetjes Laura

  4. Thysia schreef:

    Wouw! Echt heel mooi! =)
    Fijne vakantie nog in Barcelona!

    xx. Thysia

  5. anita01 schreef:

    Moet ook even deze taart een compliment geven, waanzinnig mooi…..zal die even smaken, jummie.

    Warme groetjes Anita.

  6. Cookie Cottage schreef:

    Wauw!! Ziet er goed uit deze taart!

  7. Michelle schreef:

    Echt een plaatje deze taart. Zou je me misschien kunnen vertellen hoe je de aardbeienbavarois hebt gemaakt?

    Groetjes Michelle

    1. Laura schreef:

      Hier gebruikte ik destijds een poeder voor, niet volgens recept dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *