WK inspiratie

Gepost: 11 juni 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

WK inspiratie 1

Ideeën heb ik genoeg. Ik had een mooi lijstje gemaakt met zoete voetbal lekkernijen voor het WK van dit jaar. Alleen heb ik wegens grote drukte geen één van die ideeën uit kunnen werken. Daar baal ik van! Om jullie toch wat ideeën te geven ben ik op zoek gegaan in mijn archief voor wat WK inspiratie. Het kan natuurlijk niet dat we vrijdag klaar zitten voor de eerste wedstrijd van oranje en dat er geen lekkers op tafel staat! 

De meeste oranje dingen die ik online heb staan waren gemaakt voor Koningsdag, maar deze kun je natuurlijk prima gebruiken voor een EK of WK voetbal. De Hollandse aardbeien bijvoorbeeld, je zou er ook nog een paar in oranje candy melts kunnen dippen. Of leuke schuimpjes de je oranje kleurt en versiert met rood-wit-blauwe sprinkles. Op het blog heb ik ook een categorie voor jullie aangemaakt waar allemaal leuke oranje zoete WK hapjes in staan.

WK inspiratie 2

Bestaande recepten kun je ook prima omzetten tot een WK proof hapje. Wat dacht je van de Oreo truffels? Dip ze in oranje candy melts en strooi er rood-wit-blauwe sprinkles overheen. Of neem rode, witte en blauwe candy melts en strooi er oranje sprinkles overheen. Alles is mogelijk!

Herinner je je de valentijn koekjes met sprinkles op rand nog? Vervang de hartvormige sprinkles door sprinkles in Hollandse kleuren en rol hier je koekjesdeeg doorheen. Of.. als je heel enthousiast bent; kleur het koekdeeg oranje (laat cacaopoeder dan achterwege) en rol het deeg door rood-wit-blauwe sprinkles heen. Dat zou leuk zijn!

WK inspiratie 3

Als tegenhanger van al het zoet zetten we ook graag iets hartigs op tafel. Gelukkig staan er al genoeg lekkere borrelhapjes op het blog om uit te kiezen. Wat dacht je van de pizza bonbons bijvoorbeeld, of maak jij liever de kaasstengels?

Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit wat ik vrijdag op tafel zet. Weet jij het al?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Joke Kieft schreef:

  Wat een leuke ideetjes, je zou bijna zin in het WK krijgen.
  Ondanks dat ik totaal geen voetbal liefhebber ben ga ik er zeker wat van maken!

  Liefs, mam ❤️

 2. Trudy schreef:

  Maakt niet uit dat het uit het archief komt, het ziet er super uit.
  Met zoiets moois op tafel moeten ze wel winnen!

 3. MySimplySpecial schreef:

  Die aardbeien zijn leuk!

 4. Mirne schreef:

  Vooral de pizza bonbons vind ik wel erg leuk! Zoet is natuurlijk makkelijk, kun je bijna alles wel een oranje kleurtje geven, maar daar hou ik niet zo van.

 5. Marja schreef:

  Vrijdag heb ik ook nog een verjaardag van mijn wederhelft, dus de tv gaat aan, dan zijn die pizza bonbons een superhapje voor later op de avond! Bedankt voor je idee! En het maakt mij niet uit dat het uit het archief komt hoor! Het is evengoed heerlijk! Liefs, Marja

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk dat je ze gaat maken! 😀

 6. Lisanne schreef:

  Ooh, wat leuk zo’n aantal ideeën op een rijtje! Heb gelijk zin om aan de slag te gaan! En dat terwijl ik vrijdag zelf niet eens thuis ben haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *