Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Paasei konijn

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 maart 2016
in Boetseren, Feestdagen, How To, Overig, Pasen
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Paasei konijn

Al ruim een maand geleden liep ik in de supermarkt langs een hoge stapel dozen die vol zaten met grote holle paaseieren. Ik nam gelijk twee zakken mee, melk en wit. De melkchocolade eieren heb ik al gebruikt en gevuld met kwarktaart (hier staat het recept), voor de witte zocht ik nog een leuk idee. Scrollend door mijn oude artikelen kwam ik de paaseieren tegen die ik had omgetoverd tot Mr. & Mrs. Potato Head. Dat was zó leuk om te maken, dat ik besloot om van de witte chocolade eieren een ander figuur te maken. Ik koos voor een konijn, want wat past er nou beter bij Pasen dan de konijnen en (paas)hazen?

Dit heb je nodig

  • chocolade paasei
  • marsepein of fondant
    • wit
    • roze (deep pink – Americolor)
    • geel (Golden Yellow – Wilton)
    • oranje (Orange – Rainbow Dust)
  • zwarte parels

Je kunt natuurlijk ook andere kleuren marsepein gebruiken. Ik kleurde de (witte) marsepein zelf, maar je kunt ook voorgekleurde marsepein of fondant kopen.

Paasei konijn

Ik heb geen speciale tools gebruikt bij het maken van dit konijn, met je handen vorm je alle onderdelen. Je hebt alleen een mesje nodig voor de voeten en tanden. Begin met de voeten, van roze marsepein maak je twee kegeltjes. Druk deze wat platter en maak met een mesje voorzichtig 3 inkepingen aan de bolle kant. Zet de twee voetjes naast elkaar en plaats het paasei erop. Als de voetjes niet lang genoeg zijn kan het ei naar achter kantelen, dit los je op door een extra stukje marsepein achter de voeten te bevestigen.

Na de voeten ga je verder met de tanden. Druk witte marsepein plat en snij er een klein rechthoekje uit, met een mesje druk je zacht een streepje in het midden om er twee tanden van te maken. Plak deze op het ei. Van oranje marsepein maak je zijn wangetjes, dit zijn twee kleine balletjes die je plat drukt. Bevestig ze een beetje over de tanden heen. Van gele marsepein maak je een klein driehoekig neusje, plak ook deze vast.

Maak van witte marsepein twee kleine rolletjes, druk ze plat zodat ze ovaal worden. Dit zijn de ogen, bevestig ze boven het neusje en druk twee zwarte parels in de ogen als pupil. De oren maak je van gele en roze marsepein. Van de gele marsepein maak je een groot ovaal plakje, met de roze marsepein doe je hetzelfde, maar deze maak je iets kleiner. Leg de roze marsepein op de gele en druk voorzichtig vast, knijp één kant samen om een puntje aan het oor te maken.

Plak de oren bovenop het ei vast. Marsepein die net gevormd is, is nog zacht. Dat zal dus snel in elkaar zakken. Je kunt de oren van tevoren maken en aan de lucht laten drogen zodat ze steviger worden, maar je kunt ze ook plat bevestigen of eventueel verstevigen met een cocktailprikkertje. Let wel op met eten dat niemand per ongeluk een prikker doorslikt.

Paasei konijn

Mijn marsepein was plakkerig genoeg en zat gelijk goed vast aan het ei. Als jouw marsepein of fondant wat droger is, kun je ook een theelepeltje in heet water dopen. Houd dit tegen de plek op het ei waar je iets wilt plakken, de chocolade zal smelten waardoor je de marsepein makkelijk vast kunt plakken.

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Flammkuchen met prosciutto
Broodjes gevuld met spek en ei

Related Posts

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
2

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
10

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 12

  1. Ilse says:
    4 jaar geleden

    Wat ziet dat er vrolijk uit! Echt heel leuk ideetje!

    Beantwoorden
  2. Emma says:
    4 jaar geleden

    Dit ziet er echt heel erg grappig en vrolijk uit! Zonde om op te eten!

    Beantwoorden
  3. Diana says:
    4 jaar geleden

    Wat ontzettend leuk gemaakt! Creatief!

    Beantwoorden
  4. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Wat een schatje zeg! Erg leuk gedaan!

    Beantwoorden
  5. Joyce says:
    4 jaar geleden

    Hihi, die mister en misses potato head heb ik enkele weken ook op youtube ergens zien passeren. Leuk idee 🙂

    Beantwoorden
  6. Vivian | stayaliveandcooking says:
    4 jaar geleden

    Wat een creativiteit! Leuk om te kijken hoe je dat maakt, misschien ben ik ooit ook zo handig met marsepein… 😉

    Beantwoorden
  7. Willy says:
    4 jaar geleden

    Wat een leuk idee heb je ons weer gegeven!
    Ook wil ik je nog hartelijk bedanken voor het delen van jou keuken inrichting. Ik vond het een super dee en ben zo vrij geweest om jou idee ook toe te passen in mijn keuken.Er was wel minder ruimte voor een werktafel, maar toen ik bij Ikea was hadden ze ook een kleinere maat die wel in onze keuken paste. Ik ben er ontzettend blij mee en wilde jou dat toch even laten weten.

    Hartelijke groeten,
    Willy

    Beantwoorden
  8. Margot says:
    4 jaar geleden

    Wat leuk gedaan! Knap hoor!

    Beantwoorden
  9. Curly Creative says:
    4 jaar geleden

    Wat een leukerd!

    Beantwoorden
  10. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Dat ziet er even vrolijk uit! Heel leuk gedaan Laura! 😀

    Beantwoorden
  11. Laura | liefdevoorbakken says:
    4 jaar geleden

    Cute!

    Beantwoorden
  12. Je@net says:
    4 jaar geleden

    Wat leuk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Broodjes gevuld met spek en ei

Broodjes gevuld met spek en ei

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019

Sneeuwster taart

07 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer