Paasei konijn

23 maart 2016 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
6

Paasei konijn

Al ruim een maand geleden liep ik in de supermarkt langs een hoge stapel dozen die vol zaten met grote holle paaseieren. Ik nam gelijk twee zakken mee, melk en wit. De melkchocolade eieren heb ik al gebruikt en gevuld met kwarktaart (hier staat het recept), voor de witte zocht ik nog een leuk idee. Scrollend door mijn oude artikelen kwam ik de paaseieren tegen die ik had omgetoverd tot Mr. & Mrs. Potato Head. Dat was zó leuk om te maken, dat ik besloot om van de witte chocolade eieren een ander figuur te maken. Ik koos voor een konijn, want wat past er nou beter bij Pasen dan de konijnen en (paas)hazen?

Dit heb je nodig

 • chocolade paasei
 • marsepein of fondant
  • wit
  • roze (deep pink – Americolor)
  • geel (Golden Yellow – Wilton)
  • oranje (Orange – Rainbow Dust)
 • zwarte parels

Je kunt natuurlijk ook andere kleuren marsepein gebruiken. Ik kleurde de (witte) marsepein zelf, maar je kunt ook voorgekleurde marsepein of fondant kopen.

Paasei konijn

Ik heb geen speciale tools gebruikt bij het maken van dit konijn, met je handen vorm je alle onderdelen. Je hebt alleen een mesje nodig voor de voeten en tanden. Begin met de voeten, van roze marsepein maak je twee kegeltjes. Druk deze wat platter en maak met een mesje voorzichtig 3 inkepingen aan de bolle kant. Zet de twee voetjes naast elkaar en plaats het paasei erop. Als de voetjes niet lang genoeg zijn kan het ei naar achter kantelen, dit los je op door een extra stukje marsepein achter de voeten te bevestigen.

Na de voeten ga je verder met de tanden. Druk witte marsepein plat en snij er een klein rechthoekje uit, met een mesje druk je zacht een streepje in het midden om er twee tanden van te maken. Plak deze op het ei. Van oranje marsepein maak je zijn wangetjes, dit zijn twee kleine balletjes die je plat drukt. Bevestig ze een beetje over de tanden heen. Van gele marsepein maak je een klein driehoekig neusje, plak ook deze vast.

Maak van witte marsepein twee kleine rolletjes, druk ze plat zodat ze ovaal worden. Dit zijn de ogen, bevestig ze boven het neusje en druk twee zwarte parels in de ogen als pupil. De oren maak je van gele en roze marsepein. Van de gele marsepein maak je een groot ovaal plakje, met de roze marsepein doe je hetzelfde, maar deze maak je iets kleiner. Leg de roze marsepein op de gele en druk voorzichtig vast, knijp één kant samen om een puntje aan het oor te maken.

Plak de oren bovenop het ei vast. Marsepein die net gevormd is, is nog zacht. Dat zal dus snel in elkaar zakken. Je kunt de oren van tevoren maken en aan de lucht laten drogen zodat ze steviger worden, maar je kunt ze ook plat bevestigen of eventueel verstevigen met een cocktailprikkertje. Let wel op met eten dat niemand per ongeluk een prikker doorslikt.

Paasei konijn

Mijn marsepein was plakkerig genoeg en zat gelijk goed vast aan het ei. Als jouw marsepein of fondant wat droger is, kun je ook een theelepeltje in heet water dopen. Houd dit tegen de plek op het ei waar je iets wilt plakken, de chocolade zal smelten waardoor je de marsepein makkelijk vast kunt plakken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

Laura Kieft

12 reacties

 1. Ilse schreef:

  Wat ziet dat er vrolijk uit! Echt heel leuk ideetje!

 2. Emma schreef:

  Dit ziet er echt heel erg grappig en vrolijk uit! Zonde om op te eten!

 3. Diana schreef:

  Wat ontzettend leuk gemaakt! Creatief!

 4. Nicole schreef:

  Wat een schatje zeg! Erg leuk gedaan!

 5. Joyce schreef:

  Hihi, die mister en misses potato head heb ik enkele weken ook op youtube ergens zien passeren. Leuk idee 🙂

 6. Wat een creativiteit! Leuk om te kijken hoe je dat maakt, misschien ben ik ooit ook zo handig met marsepein… 😉

 7. Willy schreef:

  Wat een leuk idee heb je ons weer gegeven!
  Ook wil ik je nog hartelijk bedanken voor het delen van jou keuken inrichting. Ik vond het een super dee en ben zo vrij geweest om jou idee ook toe te passen in mijn keuken.Er was wel minder ruimte voor een werktafel, maar toen ik bij Ikea was hadden ze ook een kleinere maat die wel in onze keuken paste. Ik ben er ontzettend blij mee en wilde jou dat toch even laten weten.

  Hartelijke groeten,
  Willy

 8. Margot schreef:

  Wat leuk gedaan! Knap hoor!

 9. Lianne schreef:

  Dat ziet er even vrolijk uit! Heel leuk gedaan Laura! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *