Wegwerp spuitzakken

24 december 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
2
wegwerp spuitzakken
Welke spuitzakken gebruik jij?

Deze vraag behoort tot de top 3 met meest gestelde vragen. Welke spuitzakken gebruik ik nu eigenlijk? Toen ik net begon kocht ik een een mooie stoffen spuitzak van goede kwaliteit. Super ding hoor, maar ellendig om schoon te maken. Hele kleine spuitmondjes bleven er ook niet zo goed in zitten. Bij het decoreren van koekjes gebruik ik meerdere spuitzakken tegelijk en daarvoor vond ik deze ook niet handig. Via via kon ik toen aan snoepzakken komen die best wel stevig waren. Ik gebruikte ze bijna overal voor, maar bij een stevige vulling kon de zak knappen. Niet handig! Daarna ben ik overgestapt op wegwerp spuitzakken, ideaal! Ik knip het puntje er af om de spuitmond eruit te halen en dan gooi je de nog vieze spuitzak gewoon weg. Dat is nog eens snel opgeruimd!

Snoepzakken als spuitzak

Ik heb dus lange tijd snoepzakken gebruikt als spuitzak. Het is een prima oplossing die niet al te duur is. Maar ik vind ze zelf niet altijd even fijn werken.

Regelmatig had ik lekke zakken of ze knapten kapot zonder dat er ook maar echt kracht op werd gezet. Als je regelmatig spuitzakken gebruikt is dat niet handig.

Waar kun je snoepzakken kopen?
Bij veel snoepwinkels kun je er wel een paar kopen als je er om vraagt. Als je een pasje hebt voor de groothandel, kun je ze hier in grote aantallen kopen.

wegwerp spuitzakken
Wegwerp spuitzakken

Na mijn ervaringen met snoepzakken ben ik overgestapt op wegwerpzakken. Ik wil nooit meer iets anders. Deze puntzakken zijn gemaakt om als spuitzak te gebruiken en kunnen dus ook tegen een stootje. Stevige icing? Geen probleem, deze zakken gaan niet stuk.

Er bestaan veel verschillende wegwerp spuitzakken, van hele grote groene zakken tot kleinere transparante spuitzakken. Ikzelf gebruik altijd de wegwerpzakken van Wilton. Daar bestaan verschillende maten in, ik heb die van 30 centimeter.

Waar koop je wegwerp spuitzakken?
Bij taartdecoratie winkels kun je deze wegwerp zakken kopen. Er bestaan veel verschillende merken en maten, ikzelf koop altijd deze.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Joke schreef:

  Bedankt voor deze geweldig fijne tip
  Met vr.gr. joke

 2. Bianca schreef:

  Persoonlijk vind ik dit hele dure spuitzakken.

  Ik bestel ze bij .. (mag de naam niet noemen denk ik) voor € 20,59 voor 100st en deze zijn vrij groot, 59cm. Zijn geweldige spuitzakken…

 3. Esther schreef:

  Hi Laura,

  Bedankt voor de tip! Ik ga ze ook aanschaffen voor o.a. het spuiten van toefjes op de lemon meringue taart. Vraagje moet ik daarvoor ook spuitmondjes kopen? Of krijg ik zonder ook een mooi resultaat? Waar heb jij jouw spuitmondjes gekocht en van welk merk? En hoe bevestig je dan zo’n mondje op een wegwerpzak?

  Groetjes Esther

 4. Jolande schreef:

  Hi Laura,
  Zijn deze nog steeds je favoriet?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja! Heb ik altijd in huis.

   1. Jolande schreef:

    Dan kan ik ze ook aanraden. Heb nu andere in huis van de kookwinkel. Maar online kopen is wel handiger.

 5. Piet Verver schreef:

  Beste Laura.
  Op zoek naar spuitzakken, en jawel, bij Laura gevonden, d.w.z. een plaatje met afbeelding van een door en enkele spuitzakken er naast/bij.
  Logisch dat ik de prijs wil weten, maar helaas Laura, ik vind niet waar ik de prijs kan vinden.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Helemaal onderaan het artikel staat gewoon een link naar een verkooppunt waar je ook de prijs kunt vinden.

 6. Aranka schreef:

  Ik ben dan ook heel benieuwd wat voor spuitmondjes je gebruikt, ik heb al zoveel verschillende zakken gekocht (incl mondjes) maar ik krijg echt nooit mooie toefjes, het ziet er altijd gewoon uit als een opgelepeld hoopje.. ligt dit aan mijn techniek of heb ik verkeerde mondjes? Het is zo frustrerend als je een mooie taart / cupcake hebt en hem dan zo verpest 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *