Snel hazelnoten pellen

Gepost: 18 februari 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

In de winkels zie je vaak twee soorten hazelnoten in de schappen liggen. Die met een vliesje/velletje en degene zonder dat donkerbruine jasje. En ja, dan zijn er ook nog de hazelnoten die je eerst moet kraken, maar die laat ik in dit artikel even achterwege. De meeste recepten vragen om hazelnoten zonder vliesje. Die kun je natuurlijk gelijk zo kopen, maar die zijn wel een stuk duurder dan de hazelnoten waar het vliesje nog omheen zit. Het kan zo 10 euro schelen per kilo. Omdat het niet moeilijk is om zelf het vliesje te verwijderen en ze daar ook nog eens heel lekker van worden, vertel ik je vandaag hoe je snel hazelnoten kunt pellen.

snel hazelnoten pellen

Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10-12 minuten in de oven op 180 graden. Stort ze daarna op een schone theedoek. Wrijf de hazelnoten tussen de doek heen en weer zodat de vliesjes loslaten.

Haal de hazelnoten tussen de vliesjes vandaan en gebruik ze in je recept. Of bewaar ze in een pot tot gebruik, dat kan natuurlijk ook.

De hazelnoten worden ontzettend lekker doordat je ze even brandt in de oven, bovendien gaat je huis er ook heerlijk van ruiken!

Recepten met hazelnoten

Ik gebruik hazelnoten graag in de keuken, of om gewoon zo een handje van op te eten. In Het Laura’s Bakery Bakboek staat een zalige hazelnoot schuimtaart, ik denk dat dit het beste recept ooit is dat ik met hazelnoten heb gemaakt. Maar er zijn nog meer recepten met hazelnoten die ik graag maak, dit zijn mijn favorieten:

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Astrid Keereweer schreef:

    Goriemorgen Laura kan ik het ook zo doen met amandelen met vlies. Ik wil er graag spijs van maken. Bvd Astrid.

  2. Tjitske schreef:

    Dank voor je tip over het verwijderen van de vliesjes van de hazelnoten. In plaats van in de oven rooster ik ze nu in een droge koekenpan op matig vuur. Steeds schudden. Dan gaat ook heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *