Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Volkorenbrood

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 juli 2014
in Allergenen, Brood, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch, Suikervrij
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

volkoren brood 1a

Na de kleine knoopbroodjes gemaakt te hebben kriebelde het om weer een brood te bakken. Ik besloot dit keer iets te maken uit het boek Bakken met Paul Hollywood en koos voor zijn volkorenbrood. Ik ben nog niet zo’n ervaren broodbakster maar met de uitleg in het boek ging het echt supergoed. Ongelooflijk hoe blij je kan worden als je deeg mooi gerezen is en er vervolgens een heerlijk knapperig brood uit de oven komt dat het hele huis zo lekker laat ruiken.

Ik had nu ook even een zwak momentje om niet gelijk aan te vallen. Al mijn baksels worden natuurlijk eerst op de foto gezet en ik heb er eigenlijk nooit moeite mee dat ik het nog niet direct kan proeven. Dit keer was dat anders, ik had zo’n zin in een vers plakje brood terwijl het nog warm was! Als de wiedeweerga sneed ik dus een paar plakken van het brood terwijl het nog redelijk warm was, maakte zo snel mogelijk de benodigde foto’s en belegde daarna mijn brood om het als avondmaaltijd te nuttigen. Heerlijk!

volkoren brood 2a

volkoren brood 3a

volkoren brood 4a

volkoren brood 5a

Recept afdrukken

Volkorenbrood

Een lekker recept om zelf volkorenbrood te maken volgens het recept van Paul Hollywood. Nog een beetje warm is dit zelfgebakken brood heerlijk!
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 400 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram instantgist
  • 40 gram zachte ongezouten roomboter
  • 320 ml lauwwarm water
  • olijfolie om te kneden

Instructies

  • Doe beide bloemsoorten in de kom. Voeg het zout en gist toe, elk aan een andere kant van de kom zodat ze nog niet met elkaar in aanraking komen (zout zorgt ervoor dat het gist niet meer goed kan werken). Voeg ook de boter toe en driekwart van het water.
  • Zet de mixer aan zodat alle ingrediënten zich met elkaar vermengen. Voeg de rest van het water beetje bij beetje toe. Ga hiermee door tot alle bloem aan de zijkanten ook gemengd is. Het kan zijn dat je minder water nodig hebt, of misschien een klein beetje meer. Uiteindelijk heb je een zacht deeg nodig, maar het mag niet al te nat zijn.
  • Ik vind het zelf prettig om het laatste stukje met de hand te kneden, zo voel je goed of het deeg wel of niet klaar is.Daarvoor vet je je werkoppervlak en handen met wat olijfolie in, dan blijft het niet plakken. Blijf kneden tot je een mooi soepel deeg hebt. In het begin kan het nog wat nat aanvoelen, maar als je eenmaal begint te kneden wordt het een hartstikke mooi deeg.
  • Als het deeg soepel en zacht aanvoelt leg je het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg rijzen tot het minstens twee keer zo groot is. Dit duurt zeker een uur, maar je kunt het ook goed 2 of 3 uur laten rijzen.
  • Als het deeg voldoende gerezen is leg je het op een met bloem bestoven werkblad. Druk alle lucht eruit door er op te drukken en het herhaaldelijk naar binnen te vouwen. Doe dit tot je weer een glad deeg hebt.
  • Rol het deeg dan tot een lange streng en maak hier een knoop van. Leg de knoop op een met bakpapier beklede bakplaat en doe hier een schone plastic zak omheen. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in ieder geval in volume verdubbeld is. Als je er met je vinger op drukt moet het deeg snel terugveren.
  • Terwijl het deeg rijst verwarm je de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Zet ook een braadslede op de bodem van de oven.
  • Zet het brood in de oven en vul de braadslede met heet water (echt alleen heet water, anders breekt de braadslede). De braadslede zorgt voor een knapperig laagje. Geen braadslede? Je kunt ook met een plantenspuit wat water op de bodem van de oven spuiten op het moment dat je het brood in de oven schuift, of een klein bekertje water leeggieten in de oven. Dat doen we hier thuis regelmatig en dat werkt ook prima. Het gaat om de stoomvorming.
  • Bak het brood in 30 minuten af.
  • Controleer of het gaar is door op de onderkant van het brood te kloppen, dit moet hol klinken.
Bewaren

In een zak 3-4 dagen houdbaar, houd er rekening mee dat de korst na verpakken niet meer knapperig is. Invriezen kan ook, dan kun je het tot 3 maanden bewaren.

volkoren brood 6a

Nog een beetje warm vind ik zelfgebakken brood het allerlekkerst. Lekker met een beetje boter of een plakje kaas. Genieten! Maar ook afgekoeld is het natuurlijk smullen van dit zelfgebakken volkorenbrood!

Vorige post

Volgende post

Zelf aardbeienjam maken
Bastogne truffels

Related Posts

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
1

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft
30 januari 2021
24

Vandaag...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 51

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er goed uit! Ik wil ook weer eens brood maken.

    Beantwoorden
  2. Uit de pan van San says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit Laura!
    Ik vind het alleen altijd zo jammer dat een brood recept zoveel rijs tijd heeft want versgebakken brood bij het ontbijt zou zo lekker zijn. Kun je het deeg ook een nacht laten rijzen en dan ’s ochtends in de oven doen?
    Groetjes, Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Nee dan rijst het te lang. Wat je wel kan doen is het brood vormen en dan in de koelkast zetten. De koelte stopt het rijsproces, dan zou je hem de volgende ochtend eruit kunnen halen en dan pas beginnen aan de tweede rijs voordat je hem afbakt. Ik heb dit nog nooit geprobeerd hoor, maar in theorie zou het moeten lukken 😉 Laat je het weten als je het test?? 🙂

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        6 jaar geleden

        Het heeft even geduurd maar heb inmiddels een paar keer brood gebakken en dit weekend voor het eerst tussendoor deeg in de koelkast gezet.
        Ik had een rozijnenbrood en heb dit ’s avonds laat in de bakvorm afgedekt weggezet, dus voor de 2de rijs. ’s Ochtends was het deeg al in volume verdubbeld en kon ik het brood meteen afbakken. Het was super lekker, dus dit werkt goed 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Goed om te weten dat het werkt! Ik ga het ook eens proberen, lijkt mij erg handig 😉

          Beantwoorden
  3. Sanne says:
    7 jaar geleden

    Bedankt voor de tip! Ik ga het zeker proberen al wordt dat waarschijnlijk pas na de vakantie. Maar ik laat je weten of het gelukt is 🙂

    Beantwoorden
  4. Rebecca says:
    6 jaar geleden

    Ik maak wel eens een brood van te voren klaar, als ik wel tijd heb en vries het dan in. Dan in de ochtend 10 minuutjes op 200 graden (na ontdooien) en je hebt weer een heerlijk vers brood.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      goede tip! dan hoef je ook niet zo vroeg je bed uit voor een vers broodje 😉

      Beantwoorden
  5. noah says:
    6 jaar geleden

    in de winkel kan ik geen tarwemeel vinden,
    is tarwebloem ook mogelijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  6. Anita says:
    6 jaar geleden

    Ik was laatst brood aan het bakken maar dat wou niet zo snel rijzen,
    Het heeft 2 dagen geduurd en toen was het eindelijk gerezen.
    Oorzaak het was een oud pak broodmix maar met veel geduld toch een
    lekker brood geworden.

    Beantwoorden
  7. neeltje says:
    6 jaar geleden

    Het brood is gelukt en ik ben trots. Ik vind wel dat er ivm andere recepten van brood veel gist in moet. Hoe komt dat? Groeten uit Zeeland!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien komt het omdat dit een Engels (van origine) recept is, maar dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen. Super dat het brood goed gelukt is!

      Beantwoorden
  8. Ina says:
    6 jaar geleden

    Ik heb vandaag voor het eerst een brood gebakken. Het recept van Laura’s bakery voor volkorenbrood en het is heerlijk. Zou ik hetzelfde recept kunnen gebruiken maar dan met wit meel voor een wit brood?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee, maar ik denk dat het ook moet lukken hoor.

      Beantwoorden
    • Leon says:
      5 jaar geleden

      Ik zou dan wel beginnen met minder water, volkorenmeel heeft meer vocht nodig dan gewoon patentmeel 405

      Beantwoorden
  9. Leon says:
    5 jaar geleden

    Momenteel broodjes aan het maken van dit recept. Vind alleen 4 gram gist wel erg weinig, ik heb 40 gram verse gist aan toegevoegd. We jullen het zien, broodjes gaan zo de oven in.

    Beantwoorden
    • Leon says:
      5 jaar geleden

      Sorry 10 gram staat in jouw recept en geen 4

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb dit recept uit het boek van Paul Hollywood overgenomen en hier is het supergoed gelukt met deze hoeveelheid gist.

      Beantwoorden
  10. Lien says:
    5 jaar geleden

    hoi Laura,

    Leuke site heb je! ik had zin in brood te bakken dus kwam ik bij jouw terecht 😉
    heb het alleen iets anders gedaan.. de gist alvast opgelost in het water, goed roeren en dan 5min laten staan. en dan in 1x het bij de bloem gedaan. goed mixen en nog een x met de hand kneden.
    het is nu voor de 2e x aan het rijzen, maar ik zie nu al dat het top word! :-))

    Beantwoorden
    • Lien says:
      5 jaar geleden

      oh ja, ik heb het trouwens met 1 zakje gist gedaan gaat ook super!

      Beantwoorden
  11. Lenie says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, dit recept gebruik ik ondertussen heel vaak en het brood is heerlijk. Wel een opmerking over het water. Ik had de 1e keer een braadslede (van glas) in de oven gezet en pas bij het brood in de oven doen, gekookt water, direct uit de waterkoker erin gedaan. Het temperatuurverschil was toen toch te groot en het glas brak. Je kunt beter direct een ovenvaste schaal of braadslede met koud water in de oven zetten zodat het gelijktijdig verwarmd.

    Beantwoorden
  12. Martine says:
    5 jaar geleden

    Dag Laura,
    is er verschil tussen volkorenmeel en volkorenbloem ?
    en “spijs” , maak je dit zelf ?
    Een heel mooie blog, je bent een fantastische dame, om dit met iedereen te delen !

    Dank en veel bakgenot

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hoi Martine,
      Wat leuk om te horen, dank je wel 🙂
      Er is inderdaad een verschil, daar kun je hier meer over lezen: http://www.handigebaktips.nl/wat-is-het-verschil-tussen-meel-en-bloem/
      Ik gebruik meestal kant-en-klare spijs, maar wil het nog wel eens zelf maken.

      Beantwoorden
  13. Pingback: Brood: vezels en meer – forhealhtyfoodies
  14. Scar says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura en alle anderen die dit recept uitgeprobeerd hebben,

    Ik heb nog nooit brood gebakken en wil deze straks uit gaan proberen! In de meeste recepten voor het bakken van brood vind ik alleen iets terug aan suiker/honing of andere zoeter. Wordt dit niet gemist in de smaak/rijzen van het brood?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee ik mis dit totaal niet.

      Beantwoorden
  15. Annelies says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bak jij altijd met hetelucht of alleen boven- en onderwarmte?

    Ik heb namelijk alleen heteluchtoven en dan moet ik de temperatuur met 15% verlagen.

    Groetjes Annelies

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Alle temperaturen die in mijn recepten staan, zijn voor een oven met boven- en onderwarmte

      Beantwoorden
  16. Linda reynheere says:
    5 jaar geleden

    ?ik heb al heel vaak je spelt brood gebakken,heerlijk,nu zou ik graag eens een rozijnenbroodje bakken,zou da lukken als ik rozijntjes bij de speltdeeg/of volkorenbrooddeeg doe? Of is rozijnenbrood een volledig ander recept???vriendelijke groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Echt rozijnenbrood is een ander recept, maar je kunt prima rozijnen door dit deeg doen hoor.

      Beantwoorden
  17. Yvan arleij says:
    4 jaar geleden

    Great recipes to discover here,thanks for sharing 🙂
    Greetings from the cold north ( Sweden )

    Beantwoorden
  18. Sandra van Houten says:
    3 jaar geleden

    Hoi laura,

    kun je inplaats van instantgist ook gedroogde gist gebruiken? Of is dat echt wat anders?

    Gr. Sandra

    Beantwoorden
    • Sandra van Houten says:
      3 jaar geleden

      Laat maar, ik zag het al staan dat het ook gewoon instant gist is. = )

      Beantwoorden
  19. Pingback: Volkoren breekbrood met champignon en rode ui – Geendierenindekeuken
  20. E says:
    2 jaar geleden

    Als ik het recept halveer welke baktijd kan ik dan aanhouden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou beginnen met 2/3 van de originele tijd.

      Beantwoorden
  21. Laurie says:
    2 jaar geleden

    Kan ik het zout ook weglaten, heb het gebakken zoals in het recept staat maar vind het erg zout, voor de rest wel erg lekker

    Beantwoorden
    • Bernou says:
      2 jaar geleden

      Zout niet weglaten. Wel verminderen eventueel. Heeft het deeg nodig voor elasticiteit.

      Beantwoorden
  22. Wietske says:
    2 jaar geleden

    Super lekker! Heb er zelf na de eerste rijs wat pompoen pitten aan toegevoegd en de vorm rond gemaakt (zonder knoop). Persoonlijk denk ik dat er iets meer zout in mag, maar dat is voor iedereen verschillend. Dankjewel voor dit heerlijke recept! Het was mijn eerste zelfgemaakte brood.

    Beantwoorden
  23. Bernou says:
    2 jaar geleden

    Zout Kun je niet weglaten. Wel verminderen naar smaak. Zorgt ook voor elasticiteit van het deeg namelijk.

    Beantwoorden
  24. Chiel says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dit ziet eruit als een leuk en haalbaar recept, zelfs in mijn studentenkamer. Maar ik heb een paar vraagjes.

    Waarvoor zit de boter erin? Is dat gewoon voor de smaak? Want ik heb nog nooit een recept voor brood gezien waar echt een flinke hoeveelheid boter in moest.

    En moet de gist niet eerst aangemaakt worden met lauw water? Ik heb altijd begrepen (hoewel eigenlijk maar van één persoon) dat ook droge gist eerst even “wakker” moet worden.

    Groetjes,
    Chiel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boter is altijd roomboter en is nodig voor het recept. En als de gist ‘aangemaakt’ moest worden stond dat erin, is bij droge niet per se nodig namelijk.

      Beantwoorden
  25. Irma says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, had al meerdere recepten geprobeerd tot ik deze tegenkwam op jouw site. Deze is echt de lekkerste van alle recepten die ik geprobeerd heb. Heb dit brood nu al een keer of 4 geprobeerd, en gaat altijd goed. Dankjewel voor het delen. Groetjes Irma

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen, dankjewel!

      Beantwoorden
  26. Jessica Nielsen says:
    12 maanden geleden

    Bij welke temperatuur kan je het deeg het best laten rijzen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Bakkers streven vaak naar een temperatuur rond de 30 graden, maar kouder kan ook, dan duurt het alleen wat langer.

      Beantwoorden
  27. Kim says:
    11 maanden geleden

    Beste Laura

    Zou ik de bloem ook kunnen vervangen voor volledig tarwemeel?

    Mvg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Waarschijnlijk heb je dan meer vocht nodig.

      Beantwoorden
  28. Anouk says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik kwam al verschillende keren leuke recepten tegen op je website! Maar waar ik deze keer vooral nieuwsgierig naar was, is het merk van je mengkom! Het lijkt me een elektrische mengkom die alleen op een voet staat? Aangezien ik zelf weer vaker wil beginnen bakken, lijkt me een elektrische mixer interessant, maar helaas heb ik niet de plaats voor een volledige keukenrobot.. Misschien mag je hier geen reclame maken, laat het maar weten. Dan stuur ik je wel een mailtje 🙂
    Alvast bedankt!!

    Anouk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dit brood heb ik in de magimix patissier gemaakt. Maar een standmixer neem minder ruimte in (zeker qua accessoires).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Bosvruchten cheesecake brownie

Zelf aardbeienjam maken

Mini kerstboom pizza’s

Volgende Post
Bastogne truffels

Bastogne truffels

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan