Een paar weken geleden mochten jullie kiezen wat ik zou koken die avond en als kers op de taart zou ik het recept ook op Laura’s Bakery delen. De keuze was tussen steak frites met dragon mayonaise en platbroodpizza’s met champignons en mozzarella. Je ziet inmiddels al welke daarvan de winnaar was volgens jullie en daar geef ik jullie groot gelijk in! Het waren heerlijke pizza’s. En hoewel ik al op veel verschillende manieren pizza heb gebakken, met Libanees platbrood had ik het nog nooit geprobeerd. En het werkte perfect!
Platbroodpizza’s met champignons en mozzarella

DIT VOND IK VAN DE HELLOFRESH BOX
Ik heb de laatste weken weer zitten smullen van de HelloFresh recepten en het gemak dat de box mij elke week bracht kon ik goed gebruiken in alle drukte rondom Het Feestdagen Bakboek. Elk recept, zoals deze platbroodpizza’s, vond ik verrassend omdat ik de combinatie zelf niet zo snel zou hebben bedacht. En naast dit recept zaten er twee compleet andere recepten in de box, dus heb ik die week echt heel gevarieerd gegeten. Daar hou ik van!
Inmiddels is dit dan ook al het derde recept uit een HelloFresh box dat ik met jullie deel en ik ga zeker vaker een box bestellen. De producten zijn kwalitatief goed en wat ik heel handig vind, is dat je zelf kunt beslissen in welke week je juist wel of juist niet een box wilt ontvangen. ik geniet ook echt van de variatie in de recepten (zonder dat ik ze zelf hoef te bedenken ?) en neus altijd uitgebreid tussen alle categorieën. Soms is het leuk om een luxer en meer uitgebreid recept aan de box toe te voegen, maar over het algemeen hou ik het meest van de snelle en makkelijke recepten.
Wat was jouw favoriete recept uit alle recepten die ik gedeeld heb?
- Turkse pide
- Kipnuggets met ovenfriet
- Deze platbroodpizza’s
BESTEL JOUW BOX MET KORTING
Bestel jouw box via deze link en gebruik de code HELLO80AFF voor €20,- korting op jouw eerste twee boxen + gratis verzending (alleen geldig voor nieuwe klanten).
PLATBROODPIZZA’S MET CHAMPIGNONS EN MOZZARELLA
Ingrediënten
- 1 knoflookteen
- 250 gram passata
- 1 el paprikapoeder
- 1 el Midden-oosterse kruidenmix bijvoorbeeld ras el hanout
- 340 gram champignons
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1 mozzarella
- 4 Libanese platbroden
- 75 gram geraspte kaas belegen
- 1 el gedroogde oregano
- verse basilicum
Instructies
-
Snijd de knoflook fijn en meng met de passata, paprikapoeder en Midden-oosterse kruidenmix. Zet even opzij.
-
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan (met een beetje olijfolie erin) op hoog vuur voor 3-4 minuten.
-
Snijd ondertussen de paprika en de ui in smalle repen en scheur de mozzarella in stukjes.
-
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg hier je platbroden op. Smeer elk platbrood in met de tomatensaus en verdeel daarna de champignons, paprika en ui erover heen. Bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte kaas en de mozzarella.
-
Bak de platbroden in 7-10 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) totdat de kaas goed gesmolten is en de randen wat bruiner kleuren. Snijd ondertussen de basilicum in reepjes en strooi deze over de platbroodpizza’s voor het serveren.
Dit is een samenwerking met HelloFresh.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoe hoog zet je de oven ?
Op 220 graden