Platbroodpizza’s met champignons en mozzarella

11 september 2021
Platbroodpizza’s met champignons en mozzarella
12

Een paar weken geleden mochten jullie kiezen wat ik zou koken die avond en als kers op de taart zou ik het recept ook op Laura’s Bakery delen. De keuze was tussen steak frites met dragon mayonaise en platbroodpizza’s met champignons en mozzarella. Je ziet inmiddels al welke daarvan de winnaar was volgens jullie en daar geef ik jullie groot gelijk in! Het waren heerlijke pizza’s. En hoewel ik al op veel verschillende manieren pizza heb gebakken, met Libanees platbrood had ik het nog nooit geprobeerd. En het werkte perfect!

DIT VOND IK VAN DE HELLOFRESH BOX

Ik heb de laatste weken weer zitten smullen van de HelloFresh recepten en het gemak dat de box mij elke week bracht kon ik goed gebruiken in alle drukte rondom Het Feestdagen Bakboek. Elk recept, zoals deze platbroodpizza’s, vond ik  verrassend omdat ik de  combinatie zelf niet zo snel zou hebben bedacht. En naast dit recept zaten er twee compleet andere recepten in de box, dus heb ik die week echt heel gevarieerd gegeten. Daar hou ik van!

Inmiddels is dit dan ook al het derde recept uit een HelloFresh box dat ik met jullie deel en ik ga zeker vaker een box bestellen. De producten zijn kwalitatief goed en wat ik heel handig vind, is dat je zelf kunt beslissen in welke week je juist wel of juist niet een box wilt ontvangen. ik geniet ook echt van de variatie in de recepten (zonder dat ik ze zelf hoef te bedenken ?) en neus altijd uitgebreid tussen alle categorieën. Soms is het leuk om een luxer en meer uitgebreid recept aan de box toe te voegen, maar over het algemeen hou ik het meest van de snelle en makkelijke recepten.

Wat was jouw favoriete recept uit alle recepten die ik gedeeld heb?

BESTEL JOUW BOX MET KORTING

Bestel jouw box via deze link en gebruik de code LAURA2X20 voor €20,- korting op jouw eerste twee boxen + gratis verzending (alleen geldig voor nieuwe klanten).

 

PLATBROODPIZZA’S MET CHAMPIGNONS EN MOZZARELLA

Met Libanees platbrood draai je gemakkelijk een heerlijke (Midden-oosterse) pizza in elkaar!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 knoflookteen
  • 250 gram passata
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el Midden-oosterse kruidenmix bijvoorbeeld ras el hanout
  • 340 gram champignons
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 mozzarella
  • 4 Libanese platbroden
  • 75 gram geraspte kaas belegen
  • 1 el gedroogde oregano
  • verse basilicum

Instructies

  • Snijd de knoflook fijn en meng met de passata, paprikapoeder en Midden-oosterse kruidenmix. Zet even opzij.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan (met een beetje olijfolie erin) op hoog vuur voor 3-4 minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika en de ui in smalle repen en scheur de mozzarella in stukjes.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg hier je platbroden op. Smeer elk platbrood in met de tomatensaus en verdeel daarna de champignons, paprika en ui erover heen. Bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte kaas en de mozzarella.
  • Bak de platbroden in 7-10 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) totdat de kaas goed gesmolten is en de randen wat bruiner kleuren. Snijd ondertussen de basilicum in reepjes en strooi deze over de platbroodpizza’s voor het serveren.
Tips

Passen de platbroodpizza’s niet tegelijk in de oven? Wacht dan ook nog even met het beleggen ervan, anders trekt het vocht in de bodem.

Dit is een samenwerking met HelloFresh.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Alice schreef:

    Hoe hoog zet je de oven ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Op 220 graden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *