De herfst is begonnen en ik geniet daar volop van. De herfst en lente zijn mijn favoriete seizoenen en dat heeft meerdere redenen: de natuur die zo mooi veranderd, een fris begin (en einde) van de dag terwijl het overdag nog heerlijk warm kan zijn met het zonnetje en natuurlijk de smaken die bij de seizoenen horen. Nu het weer herfst is liggen er bijvoorbeeld altijd mandarijnen in de fruitschaal. En appels natuurlijk. Die ik maar wat graag combineer met kaneel in talloze recepten. Zoals deze appel-pecan wentelteefjes. Hier ga ik deze periode nog vaak mee ontbijten en lunchen!
BAKTIP: Om eenvoudig het klokhuis van appels te verwijderen gebruik ik een appelboor. Deze appelboor is erg stevig en vaatwasserbestendig.
Appel-pecan wentelteefjes
Ingrediënten
- 6 sneetjes brood
- 2 eieren (M)
- 250 ml (halfvolle) melk
- 1 tl kaneel
- 2 appels
- 1 tl kaneel
- 2 el fijne kristalsuiker
- 70 gram pecannoten fijngehakt
Instructies
-
Leg de sneetjes brood in een ovenschaal.
-
In een kom klop je de eieren, melk en een tl kaneel door elkaar. Giet dit mengsel over de plakken brood. Draai ze af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
-
Bak de wentelteefjes in een koekenpan met een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
-
In een kleinere koekenpan doe je de stukjes appel, een tl kaneel, fijne kristalsuiker en pecannoten. Roer regelmatig door tot de appeltjes warm en gekaramelliseerd zijn.
-
Serveer de wentelteefjes met het appelmengsel.
ja dat begrijp ik wel, dat dit lekker is! Hahahaha, ik ga dit zeker maken 🙂