Appel-pecan wentelteefjes

6 oktober 2021
Appel-pecan wentelteefjes
6

De herfst is begonnen en ik geniet daar volop van. De herfst en lente zijn mijn favoriete seizoenen en dat heeft meerdere redenen: de natuur die zo mooi veranderd, een fris begin (en einde) van de dag terwijl het overdag nog heerlijk warm kan zijn met het zonnetje en natuurlijk de smaken die bij de seizoenen horen. Nu het weer herfst is liggen er bijvoorbeeld altijd mandarijnen in de fruitschaal. En appels natuurlijk. Die ik maar wat graag combineer met kaneel in talloze recepten. Zoals deze appel-pecan wentelteefjes. Hier ga ik deze periode nog vaak mee ontbijten en lunchen!

Appel-pecan wentelteefjes

Deze wentelteefjes met appel en pecannoten zijn perfect als ontbijt of lunch in de herfst, zorg dat je er genoeg maakt.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 sneetjes brood
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml (halfvolle) melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 70 gram pecannoten fijngehakt

Instructies

  • Leg de sneetjes brood in een ovenschaal.
  • In een kom klop je de eieren, melk en een tl kaneel door elkaar. Giet dit mengsel over de plakken brood. Draai ze af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Bak de wentelteefjes in een koekenpan met een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
  • In een kleinere koekenpan doe je de stukjes appel, een tl kaneel, fijne kristalsuiker en pecannoten. Roer regelmatig door tot de appeltjes warm en gekaramelliseerd zijn.
  • Serveer de wentelteefjes met het appelmengsel.
Tips

Ik gebruikte Elstar appels voor dit recept.

Bewaren

Gelijk opeten en van genieten.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Francis schreef:

    ja dat begrijp ik wel, dat dit lekker is! Hahahaha, ik ga dit zeker maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *