Sesam amandelen

11

sesam amandelen 1a

Afgelopen zomer ging ik met Lian en Mariette uit eten bij tapas restaurant Tia Rosa. Één van de gerechtjes die we daar bestelden was parmaham en dat werd geserveerd met een schaaltje amandelen. Deze amandelen waren een beetje plakkerig, zoutig en er zaten wat sesamzaadjes omheen. Ik had ze nog nooit eerder gegeten, maar wat was dat lekker zeg! Sindsdien zit in mijn hoofd dat ik zelf ook een keer sesam amandelen wilde maken. Na mijn granola avontuur, besloot ik gelijk door te gaan met de sesam amandelen. De bereiding is nagenoeg gelijk, alleen doe je deze amandelen natuurlijk niet door je yoghurt, deze zijn heerlijk als snack!

sesam amandelen 2a

Sesam amandelen

Toen ik deze sesam amandelen voor eerst at was ik verkocht. Ze zijn ontzettend lekker voor bij de borrel of gewoon een handje vol als tussendoortje.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 175 gram ongezouten amandelen
  • 15 gram sesamzaad
  • 1 el honing
  • flinke snuf zeezout

Instructies

  • Ook weer zo heerlijk simpel: doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door tot de sesamzaadjes gelijkmatig over de amandelen zijn verdeeld.
  • Schep het notenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid ze gelijkmatig over de plaat. Schuif de bakplaat in de oven voor zo’n 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de sesam amandelen afkoelen. Ze zullen nu een beetje aan elkaar plakken, maar je kunt ze eenvoudig van elkaar losbreken.
Bewaren

Bewaar de amandelen in een luchtdicht afgesloten bakje.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Margot schreef:

    Zo simpel, maar het ziet er zo lekker uit!

  2. Eleen schreef:

    Ziet er lekker uit, maar waarom moeten de amandelen in de oven, of zou je ze ook kunnen eten zonder dat ze in de oven zijn geweest?

    1. Laura schreef:

      In de oven rooster je ze. Zo worden ze nog lekkerder en smaakvoller, ook plakken ze wat minder dan wanneer je ze niet in de oven doet.

  3. Megan schreef:

    Amandelen zijn echt mijn favoriete nootjes! Gewoon ‘rauw’ vind ik ze al super lekker. Met dit simpele receptje worden ze volgens mij overheerlijk! Misschien dit weekend maar eens uitproberen 🙂

  4. Mariette schreef:

    Ooooooh wat een goed idee om die na te maken Laura! Ze zien er heerlijk uit!

  5. Kim schreef:

    Lekker en simpel, ik ga ze meteen uitproberen volgende week.

  6. Monique schreef:

    Laura, gebruik je hiervoor amandelen met of zonder vlies? Wij hebben vaak verse amandelen (woon in Spanje), lijkt me heerlijk!

    1. Laura Kieft schreef:

      Met zoals je kunt zien op de foto 😉

  7. Monique schreef:

    OK, bedankt 🙂 Wist niet of de kleur van de honing in de oven kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *