Ik krijg steeds meer zin om weer lekker met fruit te bakken. Rood fruit is mijn favoriet, maar nog wel erg prijzig momenteel. Dat heeft mij er niet van weerhouden om al een paar dingen te maken met onder andere aardbeien, maar voor de rest van mijn bak ideetjes wacht ik toch maar even tot het meer in het seizoen is.
Blauwe bessen zijn vrijwel altijd volop te verkrijgen en ik kocht dan ook een flinke bak toen ik zag dat ze in de aanbieding waren. Heerlijk vind ik deze bessen. Er gingen ook wat peren in mijn winkelmandje, want ik wilde al een tijdje deze twee met elkaar combineren.
Na even brainstormen staan er nu zo’n 10 baksels met de combinatie van peren en blauwe bessen op mijn lijstje. Ik koos voor de peer-blauwe bessen clafoutis om als eerst te maken. Een heerlijk dessert (waar ik mee lunchte, waarom ook niet) om te serveren, zeker met een bolletje ijs erbij. Al moet ik zeggen dat ik deze clafoutis zonder ijs ook zalig vond.
BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
Lekker receptje. Ik heb nog van die mini-pannentjes. Die kan ik hier perfect voor gebruiken. Leuk idee ook tijdens de brunch met Pasen 🙂
Leuk recept! Je kan het ook heerlijk op verschillende momenten serveren. Net waar je zin in hebt.
Geen suiker?
goed gezien 😉