Peer-blauwe bessen clafoutis

Gepost: 11 maart 2017 Laatst bewerkt: 4 juli 2024
Peer-blauwe bessen clafoutis

Ik krijg steeds meer zin om weer lekker met fruit te bakken. Rood fruit is mijn favoriet, maar nog wel erg prijzig momenteel. Dat heeft mij er niet van weerhouden om al een paar dingen te maken met onder andere aardbeien, maar voor de rest van mijn bak ideetjes wacht ik toch maar even tot het meer in het seizoen is.

Blauwe bessen zijn vrijwel altijd volop te verkrijgen en ik kocht dan ook een flinke bak toen ik zag dat ze in de aanbieding waren. Heerlijk vind ik deze bessen. Er gingen ook wat peren in mijn winkelmandje, want ik wilde al een tijdje deze twee met elkaar combineren.

Na even brainstormen staan er nu zo’n 10 baksels met de combinatie van peren en blauwe bessen op mijn lijstje. Ik koos voor de peer-blauwe bessen clafoutis om als eerst te maken. Een heerlijk dessert (waar ik mee lunchte, waarom ook niet) om te serveren, zeker met een bolletje ijs erbij. Al moet ik zeggen dat ik deze clafoutis zonder ijs ook zalig vond.

BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

peer-blauwe bessen clafoutis 2a
peer-blauwe bessen clafoutis 3a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Peer-blauwe bessen clafoutis

Blauwe bessen en peer is wat mij betreft een hele lekker combi. Deze peer-blauwe bessen clafoutis is ook érg lekker, zeker met een bolletje ijs erbij.
Porties: 2 schaaltjes van 12 cm

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 eieren (M)
  • 100 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 30 gram bloem

Instructies

  • Schil de peer en verwijder het klokhuis, snijd hem dan in blokjes. Meng de blokjes peer door de blauwe bessen.
  • Vet de ovenschaaltjes in en ‘bestuif’ deze met een laagje suiker. Verdeel het fruitmengsel over de schaaltjes.
  • In een kom voeg je de eieren, melk, vanille extract, zout en bloem samen. Gebruik een garde om dit goed door te kloppen. Giet het mengsel over de schaaltjes met peer en blauwe bessen.
  • Bak de clafoutis in 25-30 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de clafoutis terwijl deze nog warm is, eventueel met een lekker bolletje ijs erbij.
Bewaren

Het lekkerste is om de clafoutis gelijk te serveren, anders maximaal 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Lekker receptje. Ik heb nog van die mini-pannentjes. Die kan ik hier perfect voor gebruiken. Leuk idee ook tijdens de brunch met Pasen 🙂

  2. Daniëlle schreef:

    Leuk recept! Je kan het ook heerlijk op verschillende momenten serveren. Net waar je zin in hebt.

  3. Michelle schreef:

    Geen suiker?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept