Ik krijg steeds meer zin om weer lekker met fruit te bakken. Rood fruit is mijn favoriet, maar nog wel erg prijzig momenteel. Dat heeft mij er niet van weerhouden om al een paar dingen te maken met onder andere aardbeien, maar voor de rest van mijn bak ideetjes wacht ik toch maar even tot het meer in het seizoen is. Blauwe bessen zijn vrijwel altijd volop te verkrijgen en ik kocht dan ook een flinke bak toen ik zag dat ze in de aanbieding waren. Heerlijk vind ik deze bessen. Er gingen ook wat peren in mijn winkelmandje, want ik wilde al een tijdje deze twee met elkaar combineren. Na even brainstormen staan er nu zo’n 10 baksels met de combinatie van peren en blauwe bessen op mijn lijstje. Ik koos voor de peer-blauwe bessen clafoutis om als eerst te maken. Een heerlijk dessert (waar ik mee lunchte, waarom ook niet) om te serveren, zeker met een bolletje ijs erbij. Al moet ik zeggen dat ik deze clafoutis zonder ijs ook zalig vond.
Peer-blauwe bessen clafoutis
Ingrediënten
- 1 peer
- 150 gram blauwe bessen
- 2 eieren (M)
- 100 ml melk
- 2 tl vanille extract
- snufje zout
- 30 gram bloem
Instructies
-
Schil de peer en verwijder het klokhuis, snijd hem dan in blokjes. Meng de blokjes peer door de blauwe bessen.
-
Vet de ovenschaaltjes in en ‘bestuif’ deze met een laagje suiker. Verdeel het fruitmengsel over de schaaltjes.
-
In een kom voeg je de eieren, melk, vanille extract, zout en bloem samen. Gebruik een garde om dit goed door te kloppen. Giet het mengsel over de schaaltjes met peer en blauwe bessen.
-
Bak de clafoutis in 25-30 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
-
Serveer de clafoutis terwijl deze nog warm is, eventueel met een lekker bolletje ijs erbij.
Het lekkerste is om de clafoutis gelijk te serveren, anders maximaal 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Lekker receptje. Ik heb nog van die mini-pannentjes. Die kan ik hier perfect voor gebruiken. Leuk idee ook tijdens de brunch met Pasen 🙂
Leuk recept! Je kan het ook heerlijk op verschillende momenten serveren. Net waar je zin in hebt.
Geen suiker?
goed gezien 😉