Panini bladerdeeghapjes

Gepost: 23 juni 2014 Laatst bewerkt: 10 maart 2023

panini bladerdeeghapjes 1a

Jaja, ik hoor je denken: ‘maar een panini is toch helemaal niet van bladerdeeg?’. Nee, dat klopt! De reden dat deze lekkere panini bladerdeeghapjes wel naar deze naam luisteren is heel eenvoudig. Met deze ingrediënten beleg ik mijn panini namelijk altijd als ik ze zelf maak. Je neemt gewoon een afbak pistoletje, belegt deze en doet hem tussen de gril. Heerlijk!

Daar kon ik natuurlijk meer lekkers mee verzinnen en dus belandden de ingrediënten van mijn panini tussen bladerdeeg. Dat was een goed idee. Op de momenten dat je geen panini’s serveert zet je nu gewoon een schaal met de panini bladerdeeghapjes op tafel!

panini bladerdeeghapjes 2a

panini bladerdeeghapjes 3a

panini bladerdeeghapjes 4a

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Panini bladerdeeghapjes

Dol op panini's? Dan zul je deze panini bladerdeeghapjes ook heerlijk vinden. Beleg de plakjes bladerdeeg met panini ingrediënten en bak de hapjes af.
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • groene pesto
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1 ei, geklutst
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Halveer de plakjes bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Zo voorkom je dat ze straks te veel rijzen en de hapjes maar half gevuld lijken.
  • Smeer dan de plakjes bladerdeeg in met een beetje pesto en beleg deze met stukjes parmaham. Leg hier bovenop stukjes mozzarella en zongedroogde tomaat.
  • Vouw de hapjes dubbel. Als het niet goed blijft plakken kun je de randjes met water een beetje vochtig maken.
  • Na het dubbelvouwen van de hapjes, druk je de randen aan met een vork zodat ze echt goed dicht zitten. Smeer de borrelhapjes in met het geklutste eitje en strooi wat Italiaanse kruiden over de hapjes.
  • Bak de panini bladerdeeghapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Hapjes van bladerdeeg kun je goed van te voren maken. Je kunt ze al bakken en vlak voor het serveren nog even opwarmen in de oven, maar je kunt ze ook pas vlak voor serveren bakken. Maak de hapjes dan al eerder en bewaar deze in een bak tussen velletjes bakpapier zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra je ze wilt serveren schuif je ze op een bakplaat de oven in. Hier lees je uitgebreid hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

panini bladerdeeghapjes 5a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

26 reacties

  1. MySimplySpecial schreef:

    Dat ziet er erg lekker uit! Goed idee!

  2. Antoinette schreef:

    Moet je die afbakpistoletjes eerst afbakken voordat je ze vult en tussen de grill legt???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, dat doet de grill voor je 😉 zijn echt heel erg lekker 😀

  3. mieneke schreef:

    wat een heerlijke snacks, volgende keer ga ik ze met een andere vulling proberen, met champignons, ui, kaas, ham, paprika. variaties genoeg denk ik.

  4. Maxime schreef:

    Deze en de chorizostengels heb ik afgelopen week gemaakt voor een verjaardag, en ze vielen heel goed in de smaak! Ik hoop dat er vaker hartige borrelhapjes en taarten voorbij gaan komen, die zijn echt super 🙂

  5. Marge DiFilippo schreef:

    I pinned a recipe on this website but it is in the German or Swedish language not sure which one sorry. How do I get it in the English language?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Marge, it’s Dutch 😉 use google translate or the translate button on the top in the sidebar to translate it to English 🙂

  6. Marge DiFilippo schreef:

    I need the recipe in the English language. How do I get it?

    1. Laura's Bakery schreef:

      You can use google translate, or use the translate button in the right sidebar (almost on the top of the page).

  7. agnes schreef:

    Wat een heerlijke recepten ik zal ze zeker gaan maken.

  8. FRANFALUCA schreef:

    Gemaakt en superlekker! Bedankt!

  9. Mariska schreef:

    Vorig weekend met een verjaardag voor het eerst gemaakt, ze vielen zeer zeker in de smaak!!! Ze waren super lekker, voor herhaling vatbaar.

  10. Cindy schreef:

    Wat een TOP recept!!! Heb vrienden gemaakt met deze hapjes en de worst broodjes 🙂
    De eerste versie smaakte voortreffelijk maar helaas was het bladerdeeg door de olie in de groene pesto wat zompig dus dit werd niet echt hard en knapperig.
    De volgende dag direct opnieuw aan de slag, want ze vonden het heerlijk thuis. Toen heb ik de groene pesto even de een zeefje gedaan. Ze waren perfect!
    Kleine vraag : moet je het bladerdeeg eerst helemaal ontdooien voordat je ermee aan de slag gaat? Het was nogal plakkerig…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik laat het bladerdeeg wel helemaal ontdooien, maar het is nog wel koel als ik ermee aan de slag ga. Je heb inderdaad pesto’s die heel veel olie bevatten, verschilt per merk. Slim om het even te zeven 🙂

      1. Cindy schreef:

        Misschien was het gisteren iets te warm…. Bedankt voor je reactie!
        Ik ga ze zeker binnenkort weer maken.

  11. Fran schreef:

    Eenvoudig te maken en SUPER lekker!

  12. Cheryl schreef:

    Hallo Laura,

    wat een heerlijke hapjes! Ik heb ze gemaakt voor vanavond.
    Een hele fijne jaarwisseling!

    Groetjes, Cheryl Richter

    1. Cheryl schreef:

      Hallo Laura,

      wat een heerlijke hapjes! Ik heb ze gemaakt voor vanavond.
      Een hele fijne jaarwisseling!

      Groetjes, Cheryl Richter

  13. Jen schreef:

    Hoi,

    Lijkt me een heerlijk recept! Weer eens wat anders dan bladerdeeg met gehakt/kip.. 🙂

    Kies je bewust voor groene pesto? Heb namelijk een rode geopend staan..

    1. Laura schreef:

      Rood kan ook hoor, maar ik vind zelf groene pesto gewoon erg lekker 😉

      1. Karin schreef:

        Oh Laura! Deze hapjes zijn werkelijk verrukkelijk! Ik kon mij bijna niet inhouden. Bedankt voor het delen van het recept. Gaat zeker niet de laatste keer zijn dat ik ze maak.

  14. Lida schreef:

    Hallo Laura,

    We hebben heerlijk genoten van jouw borrelhapjes. Ik heb niet alleen de panini bladerdeeg hapjes gemaakt maar ook die met chorio-chedder croissants hapjes.
    Binnenkort ga ik ze ook met een verjaardag maken. Echt een groot succes. Dankjewel!!!

  15. Willemieke schreef:

    Ik ga dit maken met de kerst.
    Heb je toevallig nog een alternatief voor zongedroogde tomaatjes?
    Daar is niemand dol op hier

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het vervangen door verse of gewoon weglaten.

  16. Alien schreef:

    Heerlijke hapjes, mijn dochter vroeg gisteren al of ik ze voor Pasen weer wil maken. Heb je ook een vegetarisch idee voor een vulling?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je de ham weglaat zijn ze nog steeds erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept