Met lava cakejes maak je mij op ieder moment van de dag gelukkig. Een warm cakeje met een nog vloeibare binnenkant. Beter kan haast niet. Van de chocoladeversie heb ik er al heel wat gegeten de afgelopen jaren. Mocht je die nou nog niet eerder gemaakt hebben, hier vind je het recept. Nu heb ik een heerlijke frisse en zomerse versie voor jullie: de lemon curd lava cakejes! De combinatie van witte chocolade en citroen doet het altijd goed vind ik, dat blijkt ook maar weer in deze moelleux. Lava cakejes zijn nooit moeilijk, het enige dat nauw luistert is de baktijd. En lekker flauw: dat verschilt weer per vormpje en per oven. Best kans dus dat ze in jouw oven net even wat korter of langer nodig hebben. Gelukkig hebben we wel uitgebreid getest waardoor we je een goede richtlijn kunnen geven. In het recept staat ook het formaat en materiaal van het gebruikte ovenschaaltje erbij, want ook dit heeft invloed op de baktijd namelijk. Laat je vooral niet tegenhouden door mijn verhaal over de baktijd, want echt: het is niet moeilijk. Deze frisse citroen lava cakejes zijn te lekker om niet te maken.
Volgens mij mis ik in de beschrijving hoe je de lemoncurd in de bakjes doet, want zo heb je alleen beslag in het bakje
Is nu toegevoegd 🙂
Wat voor vormpjes kun je hier het beste voor gebruiken?
Veel is mogelijk, bij de ingrediënten staat wat wij gebruikten.
Ehm… ik mis idd het gedeelte van dec lemon curd geloof ik?? Of lees ik het niet goed?? ?
Je hebt echt heerlijke recepten!! Maak regelmatig iets via jouw recepten!! Top site is dit!!
Staat er nu wel bij 😉
Ja ik mis ook de lemon curd in de bereiding
Nu niet meer 🙂
Niet flauw bedoeld maar lees nog niet hoe de lemon curd aan de cakejes wordt toegevoegd.
Er staat nu dat het door het beslag wordt gespateld na de chocolade 🙂
Dat was al aangepast in het artikel, bij verversen van de pagina zie je het vast.
Ik ben dol op citroenrasp maar waar mag ik deze laten?
Het beslag ligt nu in de koelkast.
Gaat ook door het beslag, heb het toegevoegd.
hopelijk de verwarring oplossend : er is maar één type beslag… en dit bakt van buiten naar binnen waardoor de buitenzijde hard wordt en de binnenzijde vloeibaar blijft. ..
of heb ik het nu helemaal fout? 🙂
Dat klopt, maar dat maakt nog niet ieder beslag geschikt voor lava cakejes. Met alle mogelijkheden in verhoudingen zijn er vele verschillende soorten beslag 😉
Leuk recept, zou het graag maken maar is het veilig om te eten voor zwangeren/jonge kinderen als het binnenste (met ei) nog vloeibaar is?
Het is gewoon verhit, dus ik neem aan dat dat geen probleem is (ik geef echter geen garanties)