Yoghurt dessert met speculaas en mandarijn

23 oktober 2020
Yoghurt dessert met speculaas en mandarijn
28

Vroeger stond er thuis na het eten altijd een toetje op tafel. Zelf doe ik dat eigenlijk helemaal niet meer zo veel, maar als ik dan een toetje op tafel zet maak ik er ook een echte traktatie van. Dit yoghurt dessert met speculaas en mandarijn is er een voorbeeld van.

Ik gebruikte een heerlijke dikke en romige yoghurt voor dit dessert: FAGE Total 5%. Een ware traktatie als je het mij en mijn buren vraagt die ook mochten genieten van dit dessert. Deze yoghurt is rijk aan proteïne, bevat geen toegevoegde suikers en is zo dik en romig omdat hij wordt geperst.

Ik heb de yoghurt ook al als ontbijtje gegeten met wat zelfgemaakte granola en hij vult goed. Na een klein schaaltje zat ik vol en had ik pas na een flinke wandeling door de bossen rond het middaguur weer trek. Ik maak ook geregeld dips bij de borrel op yoghurtbasis, ik weet nu al dat FAGE Total 5% daar ook perfect bij past.

Maar nu eerst: het ontzettend eenvoudige recept voor dit overheerlijke dessert!

Yoghurt dessert met speculaas en mandarijn

Frisse en romige yoghurt in combinatie met speculaas, mandarijnen en pecannoten. Resultaat is een overheerlijk dessert.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 10-12 speculaasjes
  • 1 blikje mandarijnpartjes 300 gram, 175 gram uitlekgewicht
  • FAGE Total 5% bak 500 gram
  • Hand pecannoten fijngehakt

Instructies

  • Zet 4 glazen klaar en verkruimel de speculaasjes. Houd ongeveer 2 eetlepels kruimels achter, de rest verdeel je over de glazen.
  • Houd ook van de mandarijntjes een aantal achter, de rest verdeel je over de bodem speculaaskruimels.
  • Bovenop de mandarijntjes schep je 2-3 volle eetlepels FAGE Total 5%, verspreid een beetje over de bodem.
  • Maak het dessert af met de achtergehouden mandarijntjes en stukjes speculaas. Strooi er ook de fijngehakte pecannoten over.
  • Eet smakelijk!

Tips

Je kunt dit dessert aan tafel maken, maar je kunt het ook prima al enkele uren of zelfs een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Dit is een samenwerking met FAGE, zie ook mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Lisa schreef:

    Deze is wel tof, lekker zo met speculaasjes. En mooi in een glas. Ik hou van kwark dus ga deze dikke yoghurt zeker proberen.

  2. Yvonne schreef:

    Lekker Laura, ik zou wel verse mandarijntjes gebruiken en andere dikke yoghurt, deze is behoorlijk duur. Alhoewel hij volgende week bij onze grootgrutter 1 + 1 gratis is 😃
    Fijn weekend alvast!

  3. Trudy schreef:

    Fraaie glazen, met een heerlijk dessert.
    Ik kende Fage helemaal niet, is dat nieuw?
    Het lijkt een beetje op die lekkere dikke yoghurt die ze in Noorwegen ook hebben….
    Kan je de mandarijntjes ook vervangen door perzik? Of loopt dat fout met de smaak?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ken Fage al wel een tijdje! Echt heerlijk. Die mandarijntjes kun je prima vervangen door perzik!

  4. Simone schreef:

    Lekker hoor! In je intro schrijf je dat dit recept geen toegevoegde suikers bevat. Maar hoe zie jij dat dan? Want als je speculaasjes er in doet weet je toch dat daar suiker in zit! Dus dan kun je het wel hebben over geen suiker toevoegen, maar ik heb daar echt wel moeite mee als je dit zo schrijft.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lees je verkeerd, want dat gaat over de Fage yoghurt. Deze yoghurt bevat geen toegevoegde suikers, het dessert zelf i.v.m. de speculaasjes inderdaad wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *