Behind the scenes – mei 2016

2 juni 2016
0

BTS mei 1

Mei was retedruk. Ik denk dat ik best vast kan zeggen dat dit voor mij de drukste maand van het jaar was. Dat kwam voornamelijk door mijn boek, het was namelijk zo dat ik 60 recepten moest maken de afgelopen maand. En dat is dan alleen voor het boek, daar kwamen ook nog wat recepten voor het blog bij. Ik lag ’s avonds dus regelmatig uitgeteld op de bank terwijl de keuken en eettafel nog vol stonden met baksels, bordjes, foto ondergronden en meer. Totale chaos dus. Wel een leuke chaos, want wat is het toch gaaf om een eigen boek te maken. Hoewel mei vooral draaide om mijn boek, deed ik ook nog genoeg andere dingen. Kijk je mee?

BTS mei 6

Op 1 mei begon ik met het maken van een bakplanning. Ik schreef alle recepten die ik de komende dagen wilde maken deels uit en schreef alles op wat ik nodig had. Maandag kwam mijn moeder ’s ochtends op visite. Ze zag dat mijn bloempotten en aarde nog steeds stonden te wachten tot ik met de AH moestuintjes mijn eigen kruidentuintje zou maken, dus dat hebben we samen gedaan.

BTS mei 5

Dinsdag haalde ik de boodschappen voor mijn baksessies en ik bakte een maïsbrood, dat recept staat inmiddels al online. Ook ging ik met Lotje naar de dierenarts voor de laatste injectie uit haar kuur. Ze hoefde later alleen nog terug voor haar jaarlijkse prikken. Ze heeft gelukkig geen problemen met de dierenarts en hopt zelf haar reismandje in en uit.

BTS mei 4

Woensdag stond ik vroeg op! Er stonden 6 recepten op de planning die ik eind van de middag allemaal gebakken en gefotografeerd had. ’s Avonds ging ik naar mijn ouders want mijn paps was jarig! Ik bleef eten en ’s avonds kwam de rest van de familie, een erg gezellige avond! Hoewel ik laat in bed lag ging mijn wekker alweer vroeg af, er stonden weer allerlei baksels op de planning en ik moest ook nog wat verse ingrediënten halen. Gelukkig was de supermarkt open, ik was namelijk even helemaal vergeten dat het 5 mei was.

BTS mei 8

Het wordt saai, want ook vrijdag stond ik weer volop in de keuken. De temperaturen liepen inmiddels flink op en het was 28,5 graden in huis, pfoe! Zaterdag ging ik met mijn zusje op pad, we namen de trein naar Amsterdam en stapten op de pont naar het NDSM eiland om naar de IJ-hallen te gaan. Ik kocht een oud Monopoly spel, leuke oorbellen en een stapel boeken. Zondag stond ik wederom een dag in de keuken, alles wat ik de afgelopen dagen had gebakken nam ik ’s avonds mee naar mijn ouders zodat zij alles mee konden nemen naar hun werk.

Doordat het zo ongelooflijk lekker weer was, heb ik een paar dagen de oven niet aan gezet. De temperaturen kwamen in mijn huis ruim een week niet onder de 24 graden en liepen overdag op tot wel 30 graden. Ik word altijd heel erg sloom van die warmte en het leek mij niet verstandig om ook nog eens de oven de hele dag aan te hebben. Ik laste dus een paar computerdagen in om recepten voor het boek en blog uit te werken.

BTS mei 3

Donderdag vluchtte ik naar de kapper waar het heerlijk koel was. Als het warm is en ik naar de kapper ga ben ik altijd heel rigoureus en roep dat er weer een lekker flink stuk af mag. Vroeger had ik daar na afloop wel eens spijt van, maar met mijn huidige kapster is dat nooit meer voorgekomen. Er is nu zo’n 15 centimeter afgeknipt en mijn haar komt nu tot aan mijn schouders, heerlijk!

Vanuit de kapper ging ik nog even lunchen bij mijn moeder en ’s avonds ging ik uit eten met een vriendin bij In ’t Goede Uur, hier kun je heerlijk kaasfonduen. Ik had er al vaak goede verhalen over gehoord en wilde het zelf ook wel eens proberen. We zaten heerlijk op het terras en hebben genoten van de lekkere kaasfondue. De service vond ik overigens wat minder, maar ik denk dat dat vooral kwam door de bekenden van de eigenaresse aan de tafel naast ons waar veel mee werd gekletst. We hebben ons toetje dan ook ergens anders gegeten. We liepen de straat uit en haalden bij Garrone een fantastisch lekker ijsje.

BTS mei 2

Het weekend ging ik met mijn zusje de stad in om te shoppen. Met de fotoshoot voor mijn boek in het vooruitzicht vond ik dat ik wel wat nieuwe kleding kon gebruiken. Mijn zusje benoemde zichzelf tot stylist en we zijn goed geslaagd! Uiteraard hebben we ook nog lekker gegeten en gedronken. We begonnen met een kop koffie bij Brinkmann en lunchten bij de Roemer met een broodje carpaccio. Die overigens wat tegenviel, de helft van de carpaccio smaakte waterig en had weinig smaak.

BTS mei 7

Pinksteren had ik niets gepland en heb wat gewerkt en in huis gerommeld. Ik nam een video op voor een campagne en dook de keuken in voor wat snelle recepten. Ook heb ik alle snoeren in huis weggewerkt zodat Lotje nu los door het huis kan lopen. Dat vindt ze prachtig, eerst was ze even wat onwennig aan het verkennen maar inmiddels holt ze door het hele huis heen (en ik achter haar aan als ze weer aan mijn meubels begint te knagen).

petitgateau-herojamstudio-59

Dinsdag had ik een leuke workshop voor een campagne van Hero, we leerden bij Petit Gateau hoe je die verrukkelijke kleine taartjes maakt. Thuis maakte ik ze nog eens en het recept staat al voor jullie online. Echt maken hoor, ze zijn ontzettend lekker! Woensdag was een computerdag, ik was echt mega productief bezig. ’s Avonds moest ik even met Lotje naar de dierenarts voor haar jaarlijkse vaccinatie en ging ik ook nog zwemmen met mijn zusje.

BTS mei 11

Donderdag had ik de opruim kriebels en heb ik flink opgeruimd. Ik maakte ook mijn kruidenplankjes in de keuken af, zó blij hiermee. Na het opruimen maakte ik er vervolgens op vrijdag weer een bende van te maken. Ik maakte 9 recepten waarvan 8 voor het boek en zoals ik al zei wordt het dan een lichtelijke chaos in huis. Ik schoot trouwens wel onwijs op, ik zat echt in zo’n fijne bakflow.

Ook het weekend heb ik weer flink gebakken, meer zelfs dan ik eigenlijk had gepland. Zaterdagavond stond ik bijvoorbeeld tot half 12 ’s avonds in de keuken om taartbodems te bakken. Ha, wild leven nietwaar 😛 . Zondag kon ik ook weer 5 recepten van mijn lijst afstrepen en deed ik vast het werk dat ik normaal op maandag doe. Alle mails, reacties, vragen, etc. van het weekend beantwoorden. Ik maakte ook gelijk een paar artikelen af die ik al gedeeltelijk geschreven had.

BTS mei 9

De laatste week van mei heb ik echt alleen maar gebakken. ’s Ochtends ging om 6 uur mijn wekker al en ik ging door tot ’s avonds laat om alle recepten voor mijn basisbakboek af te hebben. Alleen dinsdag ben ik er even tussenuit geweest, er was een evenement in Rotterdam. Bij kookwinkel Kookpunt kregen we de nieuwste producten en trends te zien en daar kreeg ik een gave limonade tap mee. Later kreeg ik nog een fijne fles sangria van het PR bureau omdat we het daarover hadden gehad voor in de tap. Verder waren mijn uitstapjes deze week beperkt tot de supermarkt waar ik bergen boter, suiker, bloem en eieren kocht. Ze zullen wel gedacht hebben daar 😉 .

BTS mei 10

De allerlaatste dag van mei heb ik overigens niet gebakken, nou ja, een beetje dan. Dinsdag was namelijk de boekshoot! Ik word daar altijd een beetje nerveus van. Hoe graag ik ook achter de camera staan, om er met je snufferd voor te staan is toch wel weer heel anders. Maar ja, in het boek moeten natuurlijk ook foto’s van mijzelf komen. Sterker nog, ik kom op de omslag! Gelukkig heb ik nog een paar maandjes om aan dat idee te wennen.

BTS mei 1

De boekshoot was ontzettend leuk en ik zal je er binnenkort nog wat meer over vertellen in The making of: Het basisbakboek. Simone was de fotograaf en dat was super! Voor het eerst dat ik mij tijdens een fotoshoot compleet op mijn gemak voelde en blij ben met zo’n beetje elke foto (zelfs de foto’s waarop ik raar kijk haha).

Dat was mijn drukke maand mei, dat merk je wel aan de lengte van het artikel! Juni heb ik wel al wat afspraken en evenementen op de planning staan. Deze week ga ik de laatste dingen voor het boek schrijven en dan kan ik weer lekker aan de slag met mijn blog, dat heeft een beetje stilgelegen de laatste tijd. Ik heb zin om daar weer volop mee aan de slag te gaan!

Ik heb gelijk een vraagje aan jullie, of nouja, misschien meer een mededeling. Mijn behind the scenes artikelen worden steeds langer en ik merk dat ik dingen weg ga laten om het artikel niet nóg langer te maken. Nu zat ik eraan te denken om twee keer per maand een behind the scenes te doen zodat het geen mega lange artikelen worden zoals nu. Worden de artikelen ook gelijk iets actueler, want jeetje wat gebeurt er veel in een maand zeg. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Tussendoor kun je natuurlijk ook gewoon op de hoogte blijven, daarvoor volg je mij op Instagram!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

22 reacties

  1. Jee drukke maand heb je zeker gehad! Ik vond het ook geweldig om de foto’s te maken voor je boek en ben reuze benieuwd naar het eindresultaat! (o en je hebt mail…)

  2. Margot schreef:

    Wow wat een drukke maand, maar lekker dat je wel zoveel af hebt kunnen krijgen. En ik ben voor twee keer per maand behind the scenes.

  3. C. schreef:

    Je bent lekker bezig geweest afgelopen maand, wat een drukte zeg!
    Een extra behind the scenes lijkt me erg leuk. Voor jezelf misschien ook wat beter te doen? Ik vind het in ieder geval altijd leuk om te lezen.
    En ik ben zo benieuwd naar je boek!!!!

  4. Fran schreef:

    Twee keer per maand is prima, leuk.

    Ben benieuwd naar je boek. Je zal wel blij zijn als je alles klaar hebt, als ik het zo lees is het megaveel werk allemaal.

  5. Puck Christine schreef:

    Vraagje: waar zijn de potjes en labels van je kruidenrek van? Ziet er heel handig en overzichtelijk uit!

    1. Laura schreef:

      Die zijn van Ikea! Teksten heb ik er met krijtstift opgezet 🙂

  6. Nicole schreef:

    Wat ontzettend leuk zeg! Spannend hoor je eigen boek.

  7. Bertine schreef:

    Ja, twee keer is prima!! Leuk! Ik ben zo benieuwd naar je bakboek, weet je toevallig of je boek ook in de ‘gewone’ Bruna winkels komt te liggen??

    Groetjes.

    1. Laura schreef:

      Het komt in de boekhandel, dus als Bruna ze inkoopt dan liggen ze daar ook in de winkel 🙂

  8. Rianne schreef:

    Oh wat ziet dat er allemaal geweldig uit zeg, ik ben zo benieuwd naar je boek!

    En ik ben zeker voor 2x behind the scenes,vindt dat altijd zo leuk om te zien!

  9. TJ wortelboer schreef:

    Ziet er altijd zo gezellig uit ,vindt het altijd heel leuk als er weer een recept van je komt .
    Je doet het heel goed hoor !

  10. Chris de Bruijn schreef:

    Laura,

    Waar heb jij die leuke kruiden potjes met naam gekocht. Zij lijken mij erg handig en duidelijk.
    Verder zijn je recepten erg duidelijk en heb er al verschillende uitgeprobeerd.
    groetjes
    Chris

    1. Laura schreef:

      Die zijn van Ikea, heb met een krijtstift de kruiden erop geschreven 🙂

  11. Sanne schreef:

    Het is altijd leuk om behind the scenes te lezen, hoe meer hoe beter! Die kruidenpotjes zijn echt leuk, een stuk overzichtelijker dan bij mij thuis. 😉

  12. Diana schreef:

    He Laura, je had een bericht gedeeld dacht ik waar de zijaanzicht van de tafel met de taarten op staan met de mixer en rechts het overvolle aanrecht. Kan alleen dat bericht niet meer vinden. Zou die foto graag nog eens zien. Ik zou hem willen gebruiken om deze scene 1 op 12 te maken. Zou dat van je mogen? En waar kan ik die foto vinden?
    PS, ik heb toen dat recept van de kruidnotenmuffins geschiderdl.

    1. Laura schreef:

      Die foto staat op mijn Facebook pagina. Natuurlijk mag je die gebruiken, ben benieuwd naar het resultaat 🙂 (die muffins waren ook zo mooi!)

  13. Lonneke schreef:

    Hoi,
    Ik ben voor wat jij fijn vind om te doen ….. vind het leuk om te lezen. 1 of 2 keer per maand. En kan echt niet wachten op je boek 🙂

  14. Als ik dit soort artikelen lees, krijg ik steeds meer zin in je bakboek! Kan niet wachten!

  15. Maaike schreef:

    De behind the scenes zijn leuk, dus hoe meer hoe beter! Wat een drukte zeg, maar wel supergaaf dat je straks je eigen boek in handen hebt. Wat is Lotje een schatje trouwens. Wij hebben ook ooit een konijn in huis gehad en die ging gewoon op de kattenbak 🙂 Superlief beestje. Ik droom van zo`n kruidenrekje, echt leuk! Waar ik woon hebben we regelmatig tropische temperaturen, koken met de oven is dan echt vreselijk (en ik heb een gasoven, zo`n ouderwetse met een gasfles).

    1. Laura schreef:

      Lotje is ook zindelijk inderdaad en gaat gewoon op haar toiletje, ideaal 🙂

  16. Mary schreef:

    Nou nou je bent een druk baasje maar zoals ik lees denk je goed aan je zelf om tussendoor lekker te ontspannen met leuke uitstapjes en 2 keer per maand een verslag is prima hoor gr mary en veel succes

  17. Marion schreef:

    Leuk als je 2x per maand een “Behind the scenes” schrijft. The more the better 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *