Mini quiches met groene asperge en geitenkaas

Gepost: 3 september 2018 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
68

Deze mini quiches met groene asperges en geitenkaas at ik tijdens een afternoon tea in Newcastle. Oké, niet exact deze, maar wel dezelfde smaakcombinatie waar ik mijn recept op heb gebaseerd. Wij vonden de combi hartstikke lekker en wisten direct dat dit er een zou worden voor op het blog. Ik kan je in ieder geval alvast vertellen dat het ontzettend makkelijke quiches zijn om te maken. Ik gebruikte het basisdeeg voor quiche dat je vindt op het blog. Een makkelijk recept en ook prima een avond van tevoren te maken. De vulling was  vervolgens vliegensvlug klaar en voordat ik het wist kwamen ze al uit de oven. Tijd dat jij ze nu ook gaat bakken.

Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Mini quiches met groene asperges en geitenkaas

Deze mini quiches met groene asperges en geitenkaas smaken net zo heerlijk als ze eruit zien. Ze zijn ook hartstikke makkelijk te maken.
VOOR 6 QUICHES VAN 10 CM

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 2-3 el ijskoud water

Vulling

  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren (M)
  • peper en zout
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram groene aspergetips

Instructies

  • Doe de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde eetlepel water toe. Je moet een stevig deeg hebben, maar het mag niet té droog zijn. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je vast beginnen aan de vulling voor je quiche.
  • Rol het deeg uit tot een rol en verdeel in 6 gelijke stukken. Op een met bloem bestoven oppervlak rol je nu ieder stukje uit tot het iets groter is dan het vormpje dat je wilt bekleden. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg, prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de quichebodempjes terug in de koelkast voor minstens een half uur.
  • Maak de vulling door de crème fraîche met de eieren tot een glad geheel te mixen. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Breek of snijd de onderkant van de aspergetips af en verkruimel ook alvast de geitenkaas.
  • Haal de bodempjes uit de koelkast en verdeel hierover de asperges en de geitenkaas. Giet hier de vulling overheen en plaats eventueel nog een aspergetip of twee in iedere quiche zodat je deze blijft zien.
  • Bak de quiches in 25 minuten gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte). Haal ze uit de oven en serveer warm.
Tips
Heb je jouw deeg een dag eerder gemaakt? Haal je deeg zeker een half uur van tevoren uit en kneed kort door met de hand voordat je verder gaat met de volgende stap.
Bewaren
Het lekkerst is om de quiches direct te serveren. Anders zijn ze 3-4 dagen in de koelkast te bewaren. In de vriezer goed ingepakt tot wel 3 maanden te bewaren. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Mieke schreef:

    Hoi laura lijkt mij een lekker recept maar kan je de geitenkaas door gewone gerspte kaas vervangen

  2. Lieke schreef:

    Hoi Laura

    Kun je hier ook stukjes kabeljauw in doen

    Groetjes Lieke

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet zeker lukken.

  3. Almira schreef:

    Hoi Laura,
    Lijkt me een heel lekker recept! Gebruik je hiervoor de zachte geitenkaas of de harde? Zou ik ook en grote quiche kunnen maken ipv kleintjes (deze heb ik… nog… niet;)..).
    Bedankt alvast een ga door met het goede werk!
    Groetjes Almira

    1. Laura Kieft schreef:

      Zachte vind ik het lekkerst (harde is niet onmogelijk hoor). En een grote kan natuurlijk ook prima.

  4. Saskia de Laat schreef:

    Hey Laura, ook eens een reactie van mij :). Ik wil deze quiches graag maken. Kan ik ze een dag van tevoren maken en dan de dag erna even opwarmen? En zoja: beter bewaren in de koelkast of erbuiten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan prima hoor! In de koelkast bewaren inderdaad en dan voor serveren even opwarmen.

  5. Jet schreef:

    Lekkere combinatie!
    Ik wil graag dit recept maken alleen heb ik geen quiche vormpjes.
    Ik zie in andere recepten dat er wel eens gebruik wordt gemaakt van een muffin vorm.
    Ik neem aan dat de oventijd dan korter is?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan goed inderdaad! Ik gok dat ze dan 20 minuten in de oven moeten, maar hou ze vooral zelf even goed in de gaten.

  6. Inge van der Donk schreef:

    Ziet er héél lekker uit. Kan ik ook uitgebakken spekblokjes/reepjes toevoegen? En gaan de aspergetips rauw in de quiche?
    Dank je, Inge

      1. Inge van der Donk schreef:

        Dank je wel Laura, ik ga deze quiche zeker snel maken ;-)..
        Super!!

  7. Dineke schreef:

    Hi Laura,

    Is dit recept voor 6 mini’s genoeg voor 1 grote?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me dat dit wel voldoende moet zijn.

  8. Alice Willemsen schreef:

    Hoi Laura heb voor het eerst jou recept gebruikt voor quiche deeg wat een heerlijk recept ik pakte voor het gemak altijd een pak voor quiche, eitje water en boter dan vulling erbij en klaar is kees. Maar dit recept is een blijvertje veel lekkerder zoals je al zei.

    Een dikke duim voor je ;-}

    Gr Alice Willemsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *