Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Milka chocolade muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 april 2016
in Muffins, Samenwerking, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Milka chocolade muffins 1a

Wat is er nu leuker dan bakken? Juist, samen de keuken in om te bakken! En als dat samen bakken dan écht niet lukt, dan moeten die zelfgemaakte baksels in ieder geval samen opgegeten worden toch? Je kent het tafereel vast: gezellig op de bank, kopje thee erbij en wat lekkers mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een fijn moment om bij te kletsen, van de serieuze gesprekken tot luchtige en leuke verhalen. Dat is precies wat ik deed met deze Milka chocolade muffins. ’s Middags had ik lekker in de keuken gestaan om te bakken. ’s Avonds kwam een vriendinnetje langs en we ploften samen lekker op de bank, hete kop thee erbij en uiteraard zo’n verrukkelijke muffin met stukjes Milka chocolade die ik die middag had gebakken. Toen de muffins op waren, gingen we verder met de chocolade die nog over was. Onder het genot van de Milka muffins kletsten we honderduit over van alles en nog wat. Ik ben dol op dit soort momenten!

Milka chocolade muffins 2a

Advertisement

Eigenlijk was ik van plan om de muffins met mijn favoriete reep Milka chocolade te maken, maar in de winkel kon ik niet kiezen. Ik ging daarom met mijn drie favoriete repen naar huis: Chocoswing, Oreo en de gewone reep met alpenmelkchocolade. Die laatste omdat ik ook wel eens een stukje chocola wil zonder vullingen of andere toevoegingen. Gewoon een lekker stukje chocola dat wegsmelt op je tong, heb je al trek gekregen? Nu maakte het niet uit of de repen toevoegingen hadden of niet. De repen zelf waren namelijk een toevoeging, ik spatelde ze door het beslag van mijn muffins. Niet één soort chocola per muffin, ik gebruikte ze gewoon alle drie tegelijk. Tsja, ik zei toch dat ik niet kon kiezen ;).

Milka chocolade muffins 3a

Recept afdrukken

Milka chocolade muffins

Muffins met chocolade zijn natuurlijk hartstikke lekker en zéker met de verschillende Milka repen. Je hebt deze Milka chocolade muffins in een mum van tijd op tafel staan.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram Milka chocolade (reep/repen naar keuze)

Instructies

  • Voeg de droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout- samen in een kom en roer even door. In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een mooi beslag, het mag nog iets klonterig zijn.
  • Hak de chocolade in stukjes met een scherp mes en voeg toe aan het beslag, spatel het er gelijkmatig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes met een (ijs)lepel. Ze mogen lekker vol zitten. Strooi eventueel wat extra (of achtergehouden) chocolade over de muffins voordat je ze in de oven schuift.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Alles over het bewaren van de muffins lees je hier.

Milka chocolade muffins 4a

Resultaat? Een zachte smeuïge muffin met knapperige stukjes koek uit de Chocoswing en Oreo reep en stukken chocola die smelten op je tong. Of zoals Milka zo mooi zegt; tedere alpenmelkchocolade die smelt in je mond. Hier kun je zien welke repen ze nog meer hebben. Dan rest je nu nog maar één ding: duik gezellig samen de keuken in, snoep tijdens het bakken vast een beetje van de Milka chocolade, klets er op los en geniet met elkaar van een kopje thee en warme Milka chocolade muffin.

Ik ben benieuwd! Wat is jouw favoriete Milka momentje? Deel ze op social media via #milkamomentje

Dit artikel is een samenwerking met Milka, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Oreo taart
The making of: Het basisbakboek #1

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 46

  1. Vivian | stayaliveandcooking says:
    5 jaar geleden

    Hmm, had dit misschien niet moeten lezen met mijn kommetje groene smoothie als ontbijt voor m’n neus. Nu wil ik chocola die wegsmelt op m’n tong! Ken de momenten helemaal hoor, dat is zo fijn!
    Dit receptje ga ik dan ook maar onthouden, voor als ik eens lekker zoete trek heb.

    Beantwoorden
    • Vanessa says:
      5 jaar geleden

      Haha. Moest wel grinniken toen ik dit las. Ik herken het gevoel….

      Beantwoorden
  2. Sylvia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan de baking soda vervangen worden door bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar ze zullen dan minder rijzen.

      Beantwoorden
  3. Manon says:
    5 jaar geleden

    Hee Laura,

    Altijd als ik naar je muffins en cupcakes kijk, zien die er zo mooi uit! Bij mij laten de papieren bakjes altijd los van de cakejes waardoor het er niet netjes uit ziet. Heb je hier een oplossing voor? Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan aan de kwaliteit van de papiertjes liggen, goedkope papiertjes laten vaak snel los.

      Beantwoorden
  4. Kim says:
    5 jaar geleden

    Oh, wauw, dit ziet er zo lekker uit. 😀

    Beantwoorden
  5. Lutgart Forceville says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura
    baking soda is dat bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee dat is echt verschillend.

      Beantwoorden
  6. Marushi says:
    5 jaar geleden

    Ik heb wel eens dit soort muffin’s gegeten met milka en ze waren echt heerlijk!! -x-

    Beantwoorden
  7. Anita says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura

    Lijkt me heerlijk. Een vraagje: kan er ook iets anders ipv zonnebloemolie? (olijolie oid?)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar let wel op dat er geen smaaktoevoegingen bij zitten.

      Beantwoorden
  8. Jamilla says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heerlijk, ik ga ze vanavond maken!
    Alleen heb ik wel vanille aroma in huis. Kan dat in plaats van vanille extract? Dit hebben ze namelijk niet bij de AH. Zo ja, is dit dan ook met 2 theelepels of een andere hoeveelheid! Ik heb er zin in! Ik heb al zoveel recepten van jouw website gemaakt en het is altijd weer lekker

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het extract 1:1 vervangen met aroma 🙂

      Beantwoorden
  9. Femke says:
    5 jaar geleden

    Oeh, die zien er erg goed uit. Dit recept komt op mijn to-bake list! 🙂

    Beantwoorden
  10. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Ohhhh wat lekker! Deze komen op mijn wishlist, MOET ik gewoon een keertje gaan maken!

    Beantwoorden
  11. Anita says:
    5 jaar geleden

    Ben net aan de slag gegaan, ben benieuwd!!!!

    Beantwoorden
  12. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Ooh, milka chocolade is echt de lekkerste om zo te eten! Het water komt me in de mond bij de gedachte…

    Beantwoorden
  13. Ferial Pul says:
    5 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt maar kan ze allemaal weg gooien!!!
    Donkerbruin en de chocolade verbrand ….
    Heb nog wat beslag over rooster van de oven maar een standje naar beneden en de temperatuur op 180 graden…. kijken of het dan wel lukt…..

    Beantwoorden
  14. Ferial Pul says:
    5 jaar geleden

    Ja! Nu zijn ze wel gelukt!

    Beantwoorden
  15. Nelly Rauws says:
    5 jaar geleden

    Heb zuiveringszout staan, maar ook een nieuw potje van funcakes met bicarbonaat erop
    Ik heb dit snel gepakt en gebruikt
    Toen ik de oven echter opendeed werd ik onpasselijk van een ammoniaklucht
    Bleek het niet natriumbicarbonaat te zijn maar ammoniumbicarbonaat
    Kan ook in baksels gebruikt worden maar de lucht die aan de muffins zit is echt vies
    Lijkt me niet echt gezond om te eten ??
    Wat een tegenvaller want de muffins zagen er heerlijk uit
    Het schijnt ook in eierkoeken gebruikt te worden

    Beantwoorden
  16. janmbrandt says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt met iets minder olijfolie en zonder de bakingsoda (waar ik een hekel aan heb).
    Zijn goed gelukt.
    Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  17. Anneloes says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,

    Dit recept wil ik zeker nog eens proberen.
    Mag ik vragen waar je deze vormpjes hebt gekocht? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Weet ik eigenlijk niet meer, als ik ze ergens tegenkom neem ik ze altijd mee. Vind ze meestal bij kookwinkels of de groothandel.

      Beantwoorden
  18. Pat says:
    5 jaar geleden

    21:47 uur: Ze staan in de oven. Ik ben benieuwd of ze net zo lekker zijn als dat het recept en de foto’s doen vermoeden. Nu wachten tot morgenochtend, wat bijna onmenselijk is 😉

    Beantwoorden
  19. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze gisteren gemaakt, ook op 180 graden en dan 20 min. Ik vind de versie met boter toch lekkerder al is dit een goede tweede ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt in dit recept ook gesmolten boter gebruiken als je wilt, maar ik vind zelf olie dan weer prettiger werken 😉

      Beantwoorden
  20. Marieke says:
    3 jaar geleden

    Ik kwam een link tegen naar dit recept op pinterest, maar kan het recept niet meer vinden… klopt dat?? Of zie ik iets over het hoofd 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je het recept niet ziet heb je een adblocker ingeschakeld, als je die voor Laura’s Bakery uitzet kun je de recepten gewoon goed zien.

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        3 jaar geleden

        Gelukt! Dank je 🙂

        Beantwoorden
  21. Frederique says:
    3 jaar geleden

    Kan ik sojamelk gebruiken ipv gewone melk?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou moeten lukken.

      Beantwoorden
  22. Ingrid says:
    2 jaar geleden

    Hey,
    Ik heb ze net gemaakt. Ze waren héérlijk. Alleen zakte ze in elkaar en waren ze plakkerig . Wat kan ik hier aan doen ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      waren ze wel al helemaal gaar?

      Beantwoorden
      • Ingrid says:
        2 jaar geleden

        Naar mijn idee wel. Maar ik kan ze de volgende keer wel wat langer in de oven doen…misschien was dat het wel.

        Beantwoorden
  23. Jo says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik lees altijd zulke heerlijke recepten hier! genieten!! Nu wil ik deze graag maken maar kan dit ook in van die dieren muffinvormen? of is dit beter om dit is “traditionele” vormen te doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik weet niet welke vormen je bedoeld, maar dat moet vast lukken. Baktijd veranderd hooguit.

      Beantwoorden
      • Jo says:
        2 jaar geleden

        https://bentofabriek.nl/product/bento-dieren-muffin-vorm/
        deze bijv. 🙂

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Oh ja hoor, dat kan prima. Ze lijken iets kleiner, dus misschien met een kortere baktijd starten.

          Beantwoorden
  24. Hanneke says:
    1 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk! Hooguit had er nóg meer chocolade in gemogen 😋😂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hahaha, nóóit genoeg chocolade, helemaal mee eens.

      Beantwoorden
  25. Jodie says:
    1 jaar geleden

    Kan ik dit ook met boter maken in plaats van zonnebloem olie ? En hoeveel dan juist?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja dat kan, maar dan wordt de structuur wel vaster. Ik zou ongeveer 140 gram boter gebruiken.

      Beantwoorden
  26. Melissa says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura, wat maakt het dat dit een muffin is en geen cupcake?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      De verhoudingen van de ingrediënten(en daardoor ook de vorm). Cupcakes kennen een gelijke hoeveelheid aan eieren/suiker/boter/bloem.

      Beantwoorden
      • Melissa says:
        8 maanden geleden

        Dankjewel 🙂

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
The making of: Het basisbakboek #1

The making of: Het basisbakboek #1

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan