Ik hou best wel van een uitdaging als het op bakken aankomt, maar ik ben stiekem nog meer fan van de snelle en makkelijke recepten. Als die recepten dan ook nog eens weinig ingrediënten bevatten, vind ik het helemaal leuk! Deze Nutella mousse maak je met slechts twee ingrediënten. Ongelooflijk hè. Oké, het is misschien niet de hele stevige en superluchtige mousse die je kent van de winkel, maar na wat uurtjes in de koelkast lijkt deze mousse er wel behoorlijk op. Ik laat je in een video zien hoe je zelf de mousse maakt, zo kun je met eigen ogen zien dat het echt niet moeilijk is.
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Nutella mousse
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 170 gram Nutella
Instructies
-
Klop de slagroom lobbig tot stevig, maar niet helemaal stijf. Voeg dan de Nutella toe en roer dit er met een spatel een beetje doorheen. Klop met de mixer verder. Je krijgt het niet helemaal stijf geklopt, ook nu is lobbig tot stevig voldoende. In de koelkast stijft het straks verder op.
-
Na twee uur in de koelkast kun je het al serveren, het is al een stuk steviger geworden. Hoe langer je ze in de koelkast laat staan, hoe steviger ze worden. Je kunt de Nutella mousse dus prima ’s ochtends maken om als dessert te serveren.
Dit ziet er echt heerlijk uit en het kan ook niet anders dan superlekker zijn, als ik zo naar die ingrediënten kijk 😉
Laura,
Ik gebruik een eetlepel instant chocolade pudding in de slagroom om het te stabileseren op deze manier stijft het geheel wat beter op.
Slimme tip, dankjewel! 🙂
Dat ziet er lekker uit!!
Hoi,
Lekker hoor, m’n kids zijn gek op Nutella?
Kun je de mousse ook als taartvulling gebruiken? Of moet het dan eerst steviger maken met iets?
Gr, Jolanda
Kan, maar dan zou ik het steviger maken voordat je hem vult, door bijvoorbeeld al klopfix te gebruiken. Of eerst laten opstijven, dat kan natuurlijk ook 😉
hmm net mijn nutella verslaafde zoon van 3 gemaakt. De mix kom is al schoon gelikt hij vond het zo lekker. Nu wachten tot vanavond
Moet de hele pot nutella erin?
Dat is niet nodig, in het recept staat hoeveel gram je nodig hebt.
Ik heb je recept gebruikt om cupjes, gemaakt van zanddeeg, te vullen. Erg lekker en zooo simpel!
Hey Laura,
zou je dit ook kunnen gebruiken,
voor om de buitenkant van de basis biscuit te smeren inplaats die marsepein?
Nee daar is dit niet geschikt voor (niet stevig genoeg)
Hallo Laura!
Grote fan hier!
De nutella mouse, hoelang kan je die van te voren maken?
En klinkt misschien raar, ma zou ik vanille kloppudding erbij kunnen doen om het steviger te krijgen?
Keep up The good work!
Xx amal
Je zou het prima een dag van tevoren kunnen maken hoor! Deze mousse met klopfix of kloppudding maken heb ik nooit geprobeerd, durf niet te zeggen of dat werkt. Zou het gewoon eens proberen, klopfix moet lukken denk ik.
Of klopfix?
Heel lekker, dat vond mijn moeder, 86 jaar, ook. Hij was ondanks ik hem gisteren gemaakt heb, niet heel stijf geworden. Maar dat kwam de smaak ten goede. Dankjewel voor dit lekkere recept.
Mijn chocomousse ging tot 3x toe in de schift?. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?
Dat ligt waarschijnlijk aan een verschil in temperatuur van de ingrediënten
Kan ik de crème ook verstevigen door wat mascarpone toe te voegen?
Op zich is na opstijven de mousse stevig hoor. Mascarpone kan, maar heb ik zelf niet geprobeerd.
Ik ga het zeker maken
Super simpel en heel lekker voor een Nutella verslaafden ?bedankt!
Ik ben bang dat de Nutella met deze temperaturen te hard blijft en niet goed mengt. Kan ik hem eerst wat zachter maken in de magnetron en dan als deze is afgekoeld toevoegen aan de slagroom?
Als je het idee hebt dat de Nutella te stevig is kun je hem altijd even opwarmen alleen is het niet al te handig om warme Nutella bij de slagroom te gooien. Misschien kun je de pot onder wat warm water houden? Zo wordt de Nutella wat vloeibaarder maar niet al te warm.
Mooi recept voor een (biscuit)taartvulling!
Vraagje: zal ik eerst een laagje aardbeienjam op de biscuit doen en dan de mousse, of is dat een rare combinatie. Of kan de mousse rechtstreeks op de biscuit?
Dat kan allebei, net wat je wil 🙂
Bizar genoeg smaakt dit dan naar nesquick…