
Ik zal niet zeggen dat ik tegenwoordig altijd zelf mijn tortilla’s bak, maar sinds ik ze maakte voor Het Borrelhapjes Bakboek doe ik dat wel steeds vaker. Het is ook echt niet moeilijk om zelf Mexicaanse tortilla’s te bakken. Als het deeg eenmaal klaar is verdeel je het in stukken en rol je het superdun uit. Het is altijd mijn doel om de tortilla’s zo dun mogelijk te maken. Als ik tevreden ben leg ik ze in een hete pan, bak ze even kort aan beide zijdes en daarna is je zelfgemaakte tortilla klaar. Ga jij ze eens proberen?
Ha Laura, bedankt voor het recept het ziet er inderdaad eenvoudig uit. Heb je ook tips voor het verminderen van het recept? Ik ben namelijk single en 16 wraps in 3 dagen op eten is een beetje spontaan vrees ik.
Ik zou dan gewoon een kwart nemen van de aangegeven hoeveelheden (dus alles delen door 4) en dan heb je 4 tortilla’s.
Hoe doe je dat dan met het zout en de bakpoeder?
Ik heb een setje met maatschepjes, een theelepel is 5ml en er zit er ook 1 bij van 1ml. Ik zou dan die van 1 ml met een kopje erop doen (maar waarschijnlijk gewoon een snuf voor het zout).
Gewoon allebei een snufje.
Of 1/4 tl.
je kunt ze ook makkelijk invriezen in een plastic zak.
Super lekker recept, bedankt voor het delen! Heb er echt van genoten! Ga het vaker maken.
Hoi Laura, wat voor bloem gebruik je? Tarwebloem of patentbloem?
Allebei kan prima!
Wauw,deze zijn zo lekker. Gebakken in een gietijzeren pan. De hoeveelheid voor 1 persoon is meer dan genoeg voor 2.
Jammie.
Jammer genoeg, als je dit deeg in een tortilla press doet krimpt het na drukken binnen een seconde terug tot de helft van de afmeting.
Hoi Laura, ik heb ze net gemaakt. Erg lekker, maar zo krokant dat ik er alleen stukken van kan afbreken en dus niet kan dubbelvouwen.
Waar kan dit aan liggen?
– meer water toevoegen?
– minder dun uitrollen?
– korter bakken?
Dat kunnen inderdaad alle 3 oorzaken zijn. Het is lastig van een afstand precies te bepalen.
Ik heb ze nu al een paar keer geprobeerd te maken,maar telkens als ik ze bak dan blazen ze op als een ballon, wat doe ik nu toch fout?
Dat is op zich niet erg, je kunt ze wat platdrukken. Of blijven ze echt zo groot?
Ze zakken wel weer in, zeker als ik er even op druk, maar ik dacht dat ze dan mislukt waren.
Nu lees ik dat het niet zo erg is….
Ik moet nog een hoop leren
@marjan wat ik doe is de plantenspuit erop bij bakken en na iedere keer omdraaien. Na afloop op een bord stapelen in de bordenwarmer met een natte theedoek. Werkt perfect. Ook met roti platen.
Dank je wel @hans voor de tip!
Als je ze in een vochtige doek in de koelkast bewaart, worden ze ook niet hard 🙂 Benieuwd naar het recept!
Wow wat een makkelijk en goed recept!!! Vanavond gemaakt en ze smaakte heerlijk.
Die gaan we zeker vaker maken.
Beste Laura,
Ik heb zojuist de wraps (geprobeerd) te maken. Onder een tortilla pers worden ze helaas niet groot, maar ook bij het uitrollen lijken de tortilla’s direct weer te krimpen.
Ik heb trouwens wel extra vierge olijfolie gebruikt, ik dacht: ‘ dat moet vast geen probleem zijn’, of maakt dit juist heel erg veel uit voor het maken van de tortilla’s ?
De smaak is trouwens wel erg goed!
Het deeg is wel een beetje flexibel dus als je het uitrolt zal het weer een beetje terug ‘krimpen’ Dat is normaal. Iets verder uitrollen kan dan de oplossing zijn. Het zijn ook geen mega grote wraps. Extra virgin olijfolie maakt op zich niet zoveel uit maar kan wel een effect hebben op de smaak. Maar aangezien die goed was, zal dat het verschil niet uitmaken.