Heb je wel eens zelf Mexicaanse tortilla's gemaakt? Is dus helemaal niet moeilijk, ik deel het recept met je!
Porties: 16stuks
Ingrediënten
450grambloem
1tlzout
1tlbakpoeder
50mlolijfolie
250mllauwwarm water
Instructies
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met een mixer in een paar minuten tot een mooie bal. Verdeel het deeg in 16 stukken, maak er mooie balletjes en leg ze op een bebloemd oppervlak. Druk ze met de hand wat platter en dek ze af met een schone theedoek.
Laat minimaal 15 minuten rusten (en maximaal 60) voordat je verdergaat.
Pak steeds een bolletje deeg. Bestuif je werkblad goed met bloem en rol het deeg zeer dun uit. Mijn tortilla’s zijn ongeveer 20 centimeter in doorsnede.
Verhit een pan op hoog vuur (er is geen olie nodig). Bak de tortilla’s ongeveer 1 minuut, draai dan om en haal na zo’n 20 seconden uit de pan. Het kan per pan iets verschillen, de kenmerkende bruine plekjes zijn een goede indicatie om te zien of je tortilla gaar is.
Bewaren
In een afgesloten bak in de koelkast ongeveer 2 dagen houdbaar. Invriezen is niet aan te raden.