Konijnenkoekjes met een paaseitje

9 april 2019
82

Ik ben misschien veel te enthousiast over deze koekjes, maar kijk nou hoe leuk en lief ze zijn! Ieder (groot) kind wordt blij van deze konijnenkoekjes met een paaseitje. De paaseitjes zijn trouwens M&M’s, hun paasversie heeft niet alleen leuke pastelkleuren, maar zijn ook gevormd als paaseitjes. Perfect voor deze kleine konijnenkoekjes dacht ik zo. De basis is een simpel suikerkoekje. Die behouden hun vorm goed dus dat is ideaal bij deze uitvoering. De vormpjes maakten we zelf. Hoewel ik een gigantische collectie met koekuitstekers heb, zat er niets bij dat ik voor deze koekjes kon gebruiken. We tekenden dus een vormpje en maakten deze uiteindelijk van stevig karton zodat we de konijntjes konden uitsnijden. Klinkt ingewikkeld, is het zeker niet. Ten eerste omdat we van het figuurtje een download hebben gemaakt voor jullie en ten tweede omdat het een simpel konijntje is om uit te snijden. Verder luistert het niet supernauw. Je kunt best nog even met je vingers de randjes een beetje vormen, dat deed ik zelf ook. Ga jij deze konijnenkoekjes maken voor de paasdagen?

Konijnenkoekjes met een paaseitje

Deze schattige konijnenkoekjes met een paaseitje zijn het ideale paaskoekje. Supersimpel om te maken en erg lekker.
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem
  • 30 M&M’s paaseitjes of kleine dragee eitjes

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 0,5 centimeter dikte. Gebruik niet teveel bloem, aangezien de koekjes er niet lekkerder van gaan smaken.
  • Het vergt enige vorm van geduld, maar snijd met een mesje langs het op stevig karton uitgeknipte sjabloon om de koekjes uit te snijden. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Met een prikker prik je de oogjes en met het mesje vorm je het snoetje. Leg een eitje in het midden van het vormpje en vouw de armpjes eromheen.
  • Bak de konijnenkoekjes ongeveer 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). De randjes van de oortjes zullen iets goudbruin kleuren, omdat het koekje daar dunner is. Zodra dit gebeurt kun je ze uit de oven halen.
  • Laat de koekjes kort afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt, want ze zijn direct uit de oven nog iets zacht.

Tips

  • Bewaren: In een luchtdichte trommel blijven de koekjes 3-4 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

61 reacties

  1. Marja schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een leuke en gezellige paaskoekjes met die pastelkleurtjes. Ik ga ook eens rondneuzen of ze die paas M&M’s hebben. Heb je ze bij de AH gekocht? Ik zal je sjabloontje downloaden, maar het ligt me bij dat ik zo’n uitsteker heb. Ook ik heb ze in vormen en maten…een la vol! Een lekker zandkoekjes gaat er zeker wel in. Ik denk dat ze zo op zijn. Bedankt voor het recept/idee en tot de volgende keer.
    Hartelijke groetjes.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik kocht ze bij AH inderdaad, maar volgens mij hebben meer winkels ze.

  2. Sylma schreef:

    Laura, ik wil graag je basis boek bestellen hoe kan ik dat het beste doen.
    Dank voor al je heerlijke recepten.

    Sylma den Engelsman

    1. Laura Kieft schreef:

      dit kan gewoon via de (online) boekhandel, leuk dat je het boek wilt kopen! :d

  3. Maaike schreef:

    Klopt het dat je ze bakt terwijl ze de eitjes vasthouden? Of stop je die er later pas tussen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die doe je er gelijk al tussen zoals in het recept staat 🙂

  4. Ani schreef:

    Smelt het eitje niet met de warmte?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, kijk maar naar de foto’s 😉

  5. Hanne schreef:

    Bedankt voor je leuke en originele recept! Mijn plusdochter is dol op suikereitjes & verjaart op paasmaandag. Nu weet ik welke koekjes ze zal meenemen naar school om haar klasgenootjes te trakteren.

  6. Carolien van Koll schreef:

    wat een leuk idee om met de kleinkinderen te maken,ik zag dat de vraag al gesteld was maar smelten die eitjes tijdens het bakken niet
    groetjes Carolien , bedankt voor dit leuke recept

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor die smelten niet, kijk maar naar de foto 😉

  7. Heidy schreef:

    je kunt zien dat ze meegebakken zijn omdat sommige eitjes zijn gebarsten of heb ik het mis?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ze zijn inderdaad meegebakken, staat ook zo in het recept 🙂

  8. Sylvana schreef:

    Ik heb ze gemaakt, maar ze zijn helemaal uitgelopen. Wat heb ik dan verkeerd gedaan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zonder verdere info is dat lastig te zeggen. Heb je alles wel goed afgewogen en geen ingrediënten vervangen? Goede ongezouten roomboter gebruikt ook?

    2. Sylvana schreef:

      Hoi,

      Ik heb je recept gevolgd en alles netjes afgewogen. Ze smaken wel heerlijk, maar van de vorm is niets overgebleven. Het enige wat ik kan bedenken is miss te lang gemixt na toevoeging van de meel? Ook na meer dan een uur in de koelkast te hebben gelegen, was het nog best plakkerig. Ik heb een k-mix en gebruik de k-mix klopper. Of moet ik hiervoor de deeghaken gebruiken?

      1. Heidy schreef:

        Dan wacht ik toch maar even met bakken, als het deeg uitloopt tijdens het bakken is de moeite voor niets geweest

        1. Sylvana schreef:

          Ik ben erachter (dankzij een collega). Ik heb het recept wel gevolgd, maar niet goed naar het gewicht van de bloem gekeken. Dus te weinig bloem gebruikt. heel stom 😔. Helaas word je door een lief klein meisjes wel eens afgeleid.

          1. Laura Kieft schreef:

            Door te weinig bloem lopen de koekjes inderdaad uit.

  9. Naomi schreef:

    Hey Laura, zou dit ook lukken met jouw recept voor shortbread koekjes? Of lukt dit enkel met suikerkoekjes?

    1. Laura Kieft schreef:

      Shortbread zal wat meer uitlopen.

  10. Henny schreef:

    Hallo Laura,

    ik zag op internet een leuke tip voorbij komen…. als je ipv een haasje wel een gingerbreadman uitsteekvormpje in je collectie hebt, kun je die ook gebruiken … op z’n kop!

    1. Laura Kieft schreef:

      Zag ik later ook inderdaad. Nog gekeken tussen mijn vormpjes, maar mijn gingerbread mannetjes werden wel hele rare konijnen haha 😛

  11. Elise schreef:

    Ik heb vrienden gemaakt deze Pasen! Wat een leuke (én lekkere) koekjes! Bij sommige eitjes een barstje na het bakken, maar dat waren gewoon ‘hele sterke konijntjes’! Koekjes liepen helemaal niet uit en waren zo op.
    Dank je wel voor het recept.

  12. astrid schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil de koekjes maken, maar kan het sjabloon niet downloaden.
    Ik krijg de melding page not found.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ohjee, daar ga ik achteraan! Ik laat het je weten zodra het er weer opstaat.

      1. Astrid schreef:

        Hoi Laura,
        Omdat ik ze nodig had heb ik ginger bread uitsteek mannetjes besteld bij bakgoed.nl De oren hebben we iets bijgevormd.
        Ze zijn goed gelukt.

  13. . schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gemaakt met de vorm van een gingerbread man op zijn kop. Nu wil het zon zijn dat ze erg droog zijn en ik krijg er maar 20 stuks uit. De koekjes waren nog geen halve centimeter.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je verder niks veranderd aan het recept?

      1. . schreef:

        Nee heb niets extra toegevoegd. Misschien was de vorm te groot, maar verklaart nog niet waarom ze droog waren

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat vervelend zeg! Misschien stond de oven heter dan de temperatuurmeter aangaf? Dan zijn ze iets te hard gegaan.

  14. Ida schreef:

    Ik heb dit recept vorig jaar opgeslagen en zou dit jaar graag bakken, alleen kan ik het sjabloontje niet downloaden. Zou je deze misschien opnieuw kunnen oploaden, zodat de link weer werkt? Dank alvast!

    1. Laura's Bakery schreef:

      We zijn er druk naar op zoek, maar dit sjabloon is ‘kwijtgeraakt’ bij de overgang naar de nieuwe website helaas. We komen er op terug!

  15. Gerlinde schreef:

    Hoi Laura, in wilde deze koekjes gaan bakken maar het sjabloon is niet (meer) te downloaden. Kun je helpen?

  16. Marlies schreef:

    Hoi Laura,

    Het sjabloon van je konijnenkoekjes is niet (meer) te downloaden. Bij mij althans?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt helaas, het staat op onze lijst. Sorry!

  17. Erik schreef:

    Hallo Laura.. Ik zag dat je op je lijst het konijnsjabloon had staan. Waarschijnlijk om het door oa mij te kunnen doen downloaden … Maar wanneer is dat sjabloon dan te downloaden?

    Mvrg
    Erik

    1. Jolanda schreef:

      Ik zou ook graag het sjabloon willen gebruiken 🙂 Of misschien kun je zeggen hoe groot ze gemiddeld zijn? Dan teken ik zelf een sjabloon.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Het komt aankomende week online.

  18. Erik schreef:

    Hallo Laura,

    Bedankt voor het uploaden van het konijnensjabloon. Heb het meteen als pdf opgeslagen. 😉

    Mvrgr
    Erik

  19. Gerlinde schreef:

    Hoi Laura, bedankt voor het opnieuw downloaden van het sjabloon. Ik ga er mee aan de slag.

    Gerlinde

  20. Jolanda schreef:

    De koekjes gemaakt, heerlijk en super leuk!! Bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn! Geniet ervan 🙂

  21. Marja schreef:

    Kun je ipv M&M eitjes ook andere eitjes gebruiken? Bijv. van die sugar eggs (met zachte vulling)? Mijn kleindochter lust nl geen chocola (heeft ze niet van mij 😉 )

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet even niet wat sugar eggs zijn, maar zolang het niet smelt in de oven kan het!

      1. Marja schreef:

        Het zijn van die gekleurde “harde” eitjes en van binnen chewy. Ik ga ervan uit dat deze niet smelten. Bedankt voor je reactie.

      2. Marja schreef:

        Voor de zekerheid zo’n eitje in de oven getest…..helaas smelten ze.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Oh wat jammer 🙁 Goed dat je het nog getest hebt dan! Misschien dat een nootje wel kan?

  22. Lienke schreef:

    Hey, Laura!

    Als ik de helft chocoladekoekjes wil maken en de helft vanille, kan ik dan het recept gewoon halveren voor elk deeg? En wat met het ei? 1 ei per deeg?

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je 1x het deeg maakt dan moet er ook 1 ei in, zoals in het recept staat. Je kunt ook beide degen één keer maken (https://www.laurasbakery.nl/chocolade-suikerkoekjes/) en de helft van beide soorten deeg invriezen voor een volgende keer!

      1. Lienke schreef:

        Oooh ja, invriezen! Wat een goed idee, daar had ik nog niet aan gedacht! Bedankt! En voor de chocoladekoekjes vervang ik dan een deel van de bloem door cacao, maar moet er daar dan ook evenveel vanillesuiker in?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Je kunt het beste het chocolade koekjes recept bekijken dat ik in mijn vorige recept mee stuurde! Geniet van het bakken 🙂

          1. Lienke schreef:

            Oeps, daar had ik helemaal over gekeken! Bedankt voor de hulp, ik ga ze dit weekend maken 🙂

  23. Jiva schreef:

    Hoi Laura, aankomend weekend ga ik deze koekjes bakken. Ik heb alleen niet de zelf gemaakte vanillesuiker in huis. Kan ik dit het beste vervangen door extra witte basterdsuiker + vanillestokje toe te voegen of is het beter om dan kant-en-klare zakjes vanillesuiker toe te voegen, en hoeveel dan? Ik hoop dat je me kan helpen! Alvast een fijne Pasen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan prima met kant-en-klare vanillesuiker!

  24. Bas schreef:

    Hoi Laura!
    Ik ben tien jaar en bak nu al bijna iedere week van deze website de lekkerste baksels.
    Ik ga nu ook deze konijntjes bakken, zijn die eitjes soort kievietseitjes ofzo. Die heb ik wel thuis namelijk.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat leuk Bas! De paaseitjes zijn trouwens M&M’s, hun paasversie heeft niet alleen leuke pastelkleuren, maar zijn ook gevormd als paaseitjes.

  25. Evy schreef:

    Kan ik het deeg ook een dag op voorhand maken en in de koelkast laten liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *