Met dit recept maak je zelf in een handomdraai knapperige broodstengels. Lekker om te dippen bij de borrel of gewoon als snack tussendoor.
Recept voor knapperige broodstengels
Bladerend door het boek Samen brood bakken kwam ik dit recept voor knapperige broodstengels tegen. Wat een leuk idee! Ik dacht eerst dat het een soort soepstengels zouden zijn, maar daar zijn ze niet mee te vergelijken. Het zijn gewoon echt dunne broodstengels, maar dan super knapperig!
Ook heel fijn, ze zijn lekker makkelijk te maken. Binnen no-time heb jij een schaal vol broodstengels voor bij de borrel op tafel staan.
Hoi laura
gaat dat kopje heet water in de braadslee? Tussen de stengels of onder het bakpapier?
Groetjes joselien
De braadslede zet je op de bodem van de oven, daar gaat inderdaad het kopje water in. De bakplaat met stengels zet je in het midden van de oven.
Ik denk dat je het zo moet doen: Je trekt de braadslee een stukje uit de oven en giet dan het kopje heet water erin. LOL
De stengels gaan op de bakplaat in het midden van de oven en de braadslee zet je onderin met dat kopje water. Het staat volgens mij duidelijk beschreven.
Mmmm, dat ziet er lekker uit. En inderdaad best makkelijk. Ik heb geen sesamzaadjes in huis anders zou ik er gelijk aan beginnen.
Oh dat ziet er lekker uit! Lijkt me ook lekker met kaas erdoor.
Hai Laura
Heb je een recept zonder de zaadjes er in? Ik vind ze heerlijk, maar de kinderen lusten dat niet. Dan zal ik minder water nodig hebben waarschijnlijk?
Daar heb ik geen recept voor. Je kunt proberen om in dit recept de zaadjes gewoon weg te laten.
Goede tip als voor een feestje of gewoon voor als men televisie kijkt!
Werkt het ook met speltmeel?
Heb ik niet geprobeerd, maar je kunt het zeker proberen.
Dat ziet er goed uit! Zeker met die kruidenboter? erbij!
Is kruidenboter inderdaad 😉 Smaakt er prima bij 🙂
Lekker! Hier kan ik me echt helemaal aan vol eten.
Met de kinderen gemaakt, met z’n allen van gesmuld. Snel, simpel en lekker!
Is inderdaad heel makkelijk te maken. Vond het resultaat erg zout. Volgende keer zal ik minder zout toevoegen. Uit de hoeveelheid deeg heb ik trouwens 16 stengels kunnen spuiten. Voor Sandra: ik heb speltmeel gebruikt en dat gaat prima.
Lekker, gaan we nog eens maken – dank voor het recept!
Heel makkelijk te maken maar inderdaad erg zout.
Ook heerlijk met kaas erover.
Ik ga dit zéker nog een keer maken! 🙂
Inderdaad vond ik ze ook heel erg lekker, maar zoals meerdere zeiden vrij zout.
Ik ga er ook mee experimenteren, b.v. met kaas en/of kruiden. lijkt me leuk om ook eens iets ui te vinden.
Groetjes Ruud.
P.S. : ik vindt de site echt heel geweldig hoor, overal `n prima uitleg over.
Kunnen deze broodstengels ook worden gemaakt in een combi-magnetron? En hoe doe je dat dan met de braadslee?
Daar heb ik geen ervaring mee. Durf niet met zekerheid te zeggen of dat lukt, maar je kunt het proberen! Eventueel zonder braadslede als dat niet gaat.
Heb ze net gemaakt met i.p.v. Sesamzaad, kruiden de Provence. Het deeg was erg dun, plat en hol van binnen. Hoort dit zo? De smaak is wel lekker hoor. Ik heb maar 2 gr zout gebruikt de volgende keer doe ik er nog iets minder zout door.
Misschien komt dat door je aanpassing in het recept, ik had hier namelijk geen last van.
Hmmm, heb ze laatst gemaakt… Zijn echt heerlijk!!!
Mooie blog!
De broodstengels zijn erg lekker! Nav de reacties over het zout heb ik ongeveer 1 gram zout toegevoegd, wat naar mijn mening meer dan voldoende is…
Voor de rest heb ik exact dezelfde hoeveelheden aangehouden, maar mijn substantie wordt erg vloeibaar nadat ik het ei erdoorheen verwerkt heb. Hierdoor loopt het bijna als vanzelf de spuitzak uit…echte stengels worden het dus niet, meer platte koeken 😉
hartelijke groeten van,
Ramona
Heb je misschien een heel groot ei gebruikt? Het hoort namelijk wel een wat dikker deegje te zijn.
Ik heb inderdaad een L gebruikt 🙂 Omdat ik alleen formaat L in huis heb 😉 Dan compenseer ik dit door er een volgende keer meer bloem/meel bij te mengen…
However, ze zijn beslist lekker!
Hoi Laura, mijn stengeldeeg was ook een stuk dunner. Terwijl ik een dubbel recept had gedaan met 2 medium eieren. Maar goed. Kan dat dan liggen aan de zelfrijzend bakmeel. Of kies jij echt voor bloem. Verder waren ze echt heerlijk en ga ik ze zeker nog een keer maken want had er nu maar heel weinig. ( waren wel wat langer maar vrij dun)
Ik gebruik echt bloem. Als je zelfrijzend bakmeel nodig hebt staat dat er echt bij in de ingrediënten lijst.
Horen ze nog een beetje zacht te zijn? Is het knapperige aan de buitenkant of alleen van de sesamzaadjes? Ik heb ze net een kwartier in de oven gehad. Zijn heerlijk hoor, maar ik had ze harder verwacht, zoals een soepstengel 🙂
Italiaanse kruiden erdoor gedaan.
Het is niet te vergelijken met een soepstengel, een betere vergelijking zou zijn met knapperige soesjes (daar lijkt het deeg meer op).
Oke, bedankt voor je antwoord. Dan zijn ze dus wel goed gelukt haha! Jongste zoon heeft ze vandaag als 10-uurtje mee naar school 🙂 Want de smaak vinden we lekker!
Dag Laura,
Wat denk je, zouden ze ook lekker zijn met kummel? (komijnzaad)
Hartelijks, Francisca
Denk dat dat heel goed zou kunnen ja!
50 gr water??? of 50 ml water???
Gram, zoals in het recept staat. Gewoon afwegen dus 🙂
Beste Laura,
Vandaag je recept gebruikt en gevold zoals beschreven. Alleen waren ze bij mij zo plat als een dubbeltje, en was het bijna niet te spuiten zo dun. Mis ik bakpoeder of gist om het te laten rijzen?
Jammer dat ik hier geen foto kan toevoegen, dan had je het kunnen zien..
Wat jammer om te horen! Zoals je wel kunt zien op de bereidingsfoto’s was het bij mij helemaal niet dun. Durf even niet te zeggen waar het dan bij jou is misgegaan.