Een poosje geleden besloot ik op het allerlaatste moment nog wat hapjes te maken voor een gezellige avond. Ik had geen idee wat ik in huis had dus ik moest creatief zijn met wat we op dat moment hadden. Bladerdeeg ligt hier bijna altijd wel in de vriezer dus daar kon ik prima mee aan de slag gaan voor hartige gevulde bladerdeeg bakjes. Ik hoefde in de (koel)kast alleen nog maar op zoek te gaan naar ingrediënten voor de vulling! Ik liet jullie al eens zien hoe je zelf pizza bonbons kunt maken op deze manier, maar volgens dit principe kun je dus talloze versies maken. Gebruik je favoriete ingrediënten of kijk wat je nog hebt liggen. Vouw de bakjes dicht of laat ze juist open. De keus is aan jou!
Hartige gevulde bladerdeeg bakjes
Hartige gevulde bladerdeeg bakjes
Met bladerdeeg kun je talloze hartige gevulde bladerdeeg bakjes maken. Vul ze met jouw favoriete ingrediënten of kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen.
Porties: 12 bladerdeeg bakjes
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- groene pesto
- chorizo
- cherry tomaatjes
- geraspte kaas
- mini cupcakevorm
Instructies
-
Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Plaats deze in de vakjes van je cupcakevorm, druk goed naar beneden zodat je straks genoeg ruimte hebt om de bakjes te vullen.
-
Op de bodem schep je een klein beetje groene pesto gevolgd door chorizo. Ik gebruikte plakjes dungesneden chorizo, maar je kunt ook een chorizo worst in blokjes snijden.
-
Leg bovenop de chorizo een half tomaatje en strooi als laatst wat geraspte kaas over de hapjes.
-
Je kunt nu de randjes nog insmeren met een geklopt eitje (ik was dat zelf nu vergeten maar ze kleurden gelukkig mooi).
-
Bak de hapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Erg leuk dit! Lijkt me leuk om dit met de eerstvolgende verjaardag bij ons thuis te maken. Kun je dit ook bijvoorbeeld een paar uur van tevoren klaarmaken en daarna op het moment supreme afbakken?
Ja dat kan heel goed. Je maakt ze dan gewoon al in de cupcakevorm en dekt ze af met folie. Bewaar in de koelkast tot je ze nodig hebt en bak ze dan in de oven.
Leuk voor een verjaardag!
Dat ziet er leuk en lekker uit!
Ook lekker; de tomaat combineren met honing, kaas en oregano! Nomnomnom!
Klinkt goed! Dat ga ik onthouden 🙂
Fantastisch blog. Zo’n vriendin wil ik ook. Kun je ook frikandelbroodjes maken? Want dan doe ik nu een huwelijksaanzoek.
Haha, ook die zijn prima te maken 😉
Thijs ik zou zeggen ga evens hobbyen in de keuken voor je het weet maak je de lekkerste curry frikandelbroodjes het Is echt heel simpel.
ze zien er lekker uit! alleen heb ik niet zo mini cupcake vorm. zijn er nog andere mogelijkheden om zo kleine vorm te maken? enne anders waar kan ik zo vorm halen? ga ze van weekend misschien proberen 🙂
een vorm van mini cupcakes kun je bij Xenos kopen. Als je het zonder doet zou ik ze helemaal dichtvouwen en op de bakplaat leggen.
Binnenkort verjaardagsfeest en ik wil eens iets maken. Doe ik nooit dus wil het makkelijk houden. Deze mini vormpjes vind ik eenleuke ‘ uitdaging’ Nu wil ik alleen alles al van te voren maken en die avond alleen nog opwarmen. Kan dit met tomaatje en al in de vriezer (max. 2 weken) Bedankt voor de reactie.
Ja hoor, bladerdeeghapjes kun je heel goed invriezen.
Peer gorgonzola
Heb je nog een ander lekker idee om ze mee te vullen?
Dan zou ik twee soorten kunnen maken.
Ik heb vrijdag een gezellige avond en ik zou iets met bladerdeeg maken.
Hoi Nora,
Je kunt even tussen de reacties lezen, daar zijn al meerdere ideeën besproken. Of even tussen de borrelhapjes voor meer ideeën: http://www.laurasbakery.nl/category/hartige-borrelhapjes/
Hoi Laura,
Echt een heerlijk idee ik ga ze op de volgende verjaardag maken en natuurlijk even kijken waar we nog meer op komen voor de vulling 😉
Deze hapjes heb ik gisteren gemaakt en ze vielen zeer in de smaak! Vandaag heb ik een variatie hierop gemaakt met bladerdeeg, geraspte appel, rozijnen en wat kaneelsuiker. En ook die waren heel snel op!
Heerlijk idee ook zeg!
kan je de vulling ook met ham/kaas doen? en Eventueel met een beetje gehakt?
Hoelang moet dit in de oven dan?
Dat kan zeker, zou dezelfde tijd aanhouden
Voor oud & nieuw gisteren gemaakt. Niet veel ingrediënten nodig en erg makkelijk te maken. En erg lekker!
Als je ze gebakken hebt kan je het dan ook koud eten zijn ze dan ook lekker.
Zeker weten, dat is ook erg lekker.
Ik heb een vraagje. Wat voor geraspte kaas kan ik het beste gebruiken voor op de ‘hartig gevulde bladerdeeg bakjes’. Jong, jong belegen? Ik zie dat je ook kleine stukjes kaas gebruikt hebt.
ik gebruik meestal pittig of jong-belegen kaas, dat geeft wat meer smaak.