Kokosbollen met witte chocolade

Gepost: 1 oktober 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Kokosbollen met witte chocolade

Hier op Laura’s Bakery kom je niet heel veel recepten tegen met kokos, om de hele simpele reden dat ik kokos niet lekker vind. Tegenwoordig probeer ik er wel vaker mee te bakken. Maar het beoordelen van de baksels laat ik aan anderen over, want dat is voor mijzelf best lastig. Ik heb gelukkig genoeg mensen om mij heen die wel dol zijn op kokos en daarmee mijn perfecte proefpanel vormen. In dit geval ging het grootste deel van de kokosbollen met witte chocolade naar mijn buurvrouw die ervan heeft zitten smullen. Dat zegt wel genoeg toch? Hopelijk smullen jullie er ook van!

Opslaan
Recept afdrukken

4.86 van 7 stemmen

Kokosbollen met witte chocolade

Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (M)
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram witte chocolate chips
  • 50 gram witte chocolade ter decoratie

Instructies

  • Klop de eiwitten met suiker stijf. Als je stevige pieken kunt trekken van het mengsel is het goed.
  • Voeg kokosrasp toe en mix op een lage snelheid door de meringue.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze rustig door het mengsel tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
  • Gebruik een ijslepel om de kokosbollen op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Zorg voor voldoende tussenruimte, ze zakken in de oven nog een beetje in.
  • Bak de kokosbollen in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat daarna volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Drizzle de chocolade over de kokosbollen heen. Laat de chocolade uitharden.
Tips

Je kunt in dit recept ook melk- of pure chocolade gebruiken.
Bewaren

In een afgesloten trommel buiten de koelkast een week houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Josine schreef:

    Wat handig dat je recepten kunt omrekenen. Viel me net pas op toen ik het recept ging afdrukken.
    Erg handig voor als ik maar 1 of 2 eiwitten over heb.

  2. Sarah de Winter schreef:

    Deze kokosbollen zijn zo lekker! Ik maak ze regelmatig en drizzle er altijd een ander kleurtje chocolade overheen, bijvoorbeeld roze. Ik vraag me alleen af, kun je ze ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Ik heb ze zelf niet eerder geprobeerd in te vriezen. Maar zou het vooral eens proberen met eentje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept