Hier op Laura’s Bakery kom je niet heel veel recepten tegen met kokos, om de hele simpele reden dat ik kokos niet lekker vind. Tegenwoordig probeer ik er wel vaker mee te bakken. Maar het beoordelen van de baksels laat ik aan anderen over, want dat is voor mijzelf best lastig. Ik heb gelukkig genoeg mensen om mij heen die wel dol zijn op kokos en daarmee mijn perfecte proefpanel vormen. In dit geval ging het grootste deel van de kokosbollen met witte chocolade naar mijn buurvrouw die ervan heeft zitten smullen. Dat zegt wel genoeg toch? Hopelijk smullen jullie er ook van!
Kokosbollen met witte chocolade
Ingrediënten
- 4 eiwitten (M)
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram kokosrasp
- 200 gram witte chocolate chips
- 50 gram witte chocolade ter decoratie
Instructies
-
Klop de eiwitten met suiker stijf. Als je stevige pieken kunt trekken van het mengsel is het goed.
-
Voeg kokosrasp toe en mix op een lage snelheid door de meringue.
-
Voeg de chocolate chips toe en spatel deze rustig door het mengsel tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
-
Gebruik een ijslepel om de kokosbollen op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Zorg voor voldoende tussenruimte, ze zakken in de oven nog een beetje in.
-
Bak de kokosbollen in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat daarna volledig afkoelen.
-
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Drizzle de chocolade over de kokosbollen heen. Laat de chocolade uitharden.
Wat handig dat je recepten kunt omrekenen. Viel me net pas op toen ik het recept ging afdrukken.
Erg handig voor als ik maar 1 of 2 eiwitten over heb.
Deze kokosbollen zijn zo lekker! Ik maak ze regelmatig en drizzle er altijd een ander kleurtje chocolade overheen, bijvoorbeeld roze. Ik vraag me alleen af, kun je ze ook invriezen?
Wat leuk! Ik heb ze zelf niet eerder geprobeerd in te vriezen. Maar zou het vooral eens proberen met eentje.