Kokosbollen met witte chocolade

1 oktober 2021
Kokosbollen met witte chocolade
19

Hier op Laura’s Bakery kom je niet heel veel recepten tegen met kokos, om de hele simpele reden dat ik kokos niet lekker vind. Tegenwoordig probeer ik er wel vaker mee te bakken. Maar het beoordelen van de baksels laat ik aan anderen over, want dat is voor mijzelf best lastig. Ik heb gelukkig genoeg mensen om mij heen die wel dol zijn op kokos en daarmee mijn perfecte proefpanel vormen. In dit geval ging het grootste deel van de kokosbollen met witte chocolade naar mijn buurvrouw die ervan heeft zitten smullen. Dat zegt wel genoeg toch? Hopelijk smullen jullie er ook van!

Kokosbollen met witte chocolade

Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (M)
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram witte chocolate chips
  • 50 gram witte chocolade ter decoratie

Instructies

  • Klop de eiwitten met suiker stijf. Als je stevige pieken kunt trekken van het mengsel is het goed.
  • Voeg kokosrasp toe en mix op een lage snelheid door de meringue.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze rustig door het mengsel tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
  • Gebruik een ijslepel om de kokosbollen op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Zorg voor voldoende tussenruimte, ze zakken in de oven nog een beetje in.
  • Bak de kokosbollen in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat daarna volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Drizzle de chocolade over de kokosbollen heen. Laat de chocolade uitharden.
Tips

Je kunt in dit recept ook melk- of pure chocolade gebruiken.

Bewaren

In een afgesloten trommel buiten de koelkast een week houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *