Keukentour: kijkje in de nieuwe keuken

12 maart 2019
0

Jaja, het duurt even, maar dan heb je ook wel wat!  Ik en video’s zijn niet bepaald een hele goede combinatie te noemen. Het is niet dat ik het niet leuk vind, maar ik ben er gewoon niet zo goed in. En vooral niet snel, er gaat echt ontzettend veel tijd in zitten voordat er bij mij eens een video online staat. Ideeën heb ik genoeg, die wil ik ook echt nog eens uitvoeren, maar dat is voor een andere keer. Nu eerst even het feit dat er sinds hele lange tijd weer een video online staat. En niet zomaar eentje: ik heb eindelijk een keukentour voor jullie, ik laat mijn nieuwe keuken zien! Ik ga er lekker vlot doorheen, trek alle kastjes en lades open en behandel nog wat dingen waar veel vragen over werden gesteld. Onder de video deel ik nog wat meer foto’s met jullie en zet ik in het kort nog een paar dingen op een rij. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe keuken en sta er regelmatig met trots naar te kijken. Hopelijk zijn jullie ook enthousiast!Mocht je benieuwd zijn naar mijn oude keuken en waarom ik graag een andere wilde, lees dan deze artikelen:

Samen met Elisah van Interior Junkie en Bruynzeel Keukens ging ik op zoek naar mijn ideale keuken. Ze kwamen eerst bij mij thuis zodat ik kon vertellen over mijn keuken en wat wel/niet werkte en we gingen in de showroom kijken naar alle mogelijkheden. Ontzettend leerzaam, want er was dus veel meer mogelijk dan ik dacht. 

Ik heb van jullie de afgelopen weken ook heel veel berichtjes gekregen waarin om advies werd gevraagd. Ik weet misschien nu beter wat mogelijk is, maar ik ben natuurlijk geen keukenadviseur. Mijn beste advies is daarom: ga naar een showroom van Bruynzeel Keukens en laat je adviseren. Iedere keuken is anders en de oplossingen zullen ook per keuken verschillen. Ik vond het in ieder geval ontzettend verhelderend om advies op maat te krijgen. Oh, en dan gelijk voor iedereen die zich afvraagt of dit artikel ook gesponsord is: ja en nee. Ik krijg hier niet voor betaald, maar ik heb de keuken wel voor een groot deel gekregen naar aanleiding van onze samenwerking. Verder ben ik gewoon oprecht enthousiast over het hele proces van bestellen tot plaatsen. Is dat ook weer duidelijk 😉 .

Goed, over de nieuwe keuken dan. De meeste vragen gaan over de ovens, tegels en planken met verlichting. Dus daar gelijk maar even antwoord op:

 • De ovens zijn van Bosch uit de serie 8. Het is een combi oven en een oven, een ideale combinatie als je het mij vraagt.
 • De tegels heb ik gekocht bij Hornbach
 • De planken met verlichting heb ik zelf gemaakt (oke, ik heb ze zo laten maken). Ik vertel er meer over in de video!

Ik ben echt onwijs blij met mijn nieuwe keuken. Door de indeling op kleine punten te veranderen is hij voor mij zo ontzettend veel praktischer geworden, echt heerlijk. Het is geen probleem om samen met Lian een volle dag in de keuken te staan en 14 recepten op een dag te maken. We lopen elkaar niet in de weg en gaan als een speer. 

Vooral qua werkruimte ben ik er op vooruit gegaan. Ik heb geen loze ruimte meer in de hoek, er zit misschien geen kastje in, maar wel een werkblad op. Door het fornuis iets naar links te plaatsen heb ik nu rechts echt heel erg veel ruimte gekregen. En doordat ik er nu ook goede verlichting boven heb sta ik daar altijd te koken. Best grappig eigenlijk, koken doe ik rechts van het fornuis en bakken doe ik altijd aan het keukeneiland.

In de oude keuken stond een Amerikaanse koelkast. Mooi ding hoor, mij voor mij eigenlijk veel te groot. Nu heb ik gewoon een standaard combinatie van een koelkast en vriezer, daardoor heb ik ernaast extra ruimte gekregen waar een hoge ladekast paste. Ideaal dat dat is! Ik heb inmiddels al meerdere mensen in de keuken gehad die enthousiast zijn over dit systeem en willen kijken of het ook in hun eigen keuken past. Snap ik helemaal, want ik ben er echt heel erg blij mee. Er past ontzettend veel in en het wordt geen chaos om dat je de lades naar voren trekt en heel makkelijk het product achterin eruit kunt pakken.

Oh en mijn brede lades onder elkaar zijn ook een verademing. Meer dan genoeg ruimte voor bestek, kruiden, pannen en mijn bakspullen. 

Tot zover mijn keuken! Ik heb nog geen dag spijt gehad over welke keuze dan ook. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het hele proces van een keukenverbouwing een beetje heb onderschat. Vooral omdat ik vanuit huis werk en hier de keuken veel voor nodig heb. Verder liep het eigenlijk heel soepel allemaal en na een tijdje in de rommel geleefd te hebben had ik al vlot mijn huis weer terug. Mét prachtige keuken!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

21 reacties

 1. Monica schreef:

  Wat een prachtige nieuwe keuken, Laura!

 2. Catherine schreef:

  C´est super joli et pratique Laura!
  Bonne chance dans cette nouvelle cuisine!

 3. Noor schreef:

  Prachtige keuken en de ladenkast vind ik geweldig!
  Veel kookplezier!!!

 4. Michelle schreef:

  Wauw heel mooi! Je bewaart de eieren in de kast, hoor overal dat t in de koelkast toch het beste is ivm ontwikkeling van bacteriën. Ben benieuwd of je je naar bewust van bent 😄
  Ik bak momenteel heel veel, steeds nieuwe dingen. Echt een hobby en eindelijk komen de meeste recepten van jouw site af want die lukken altijd!

  1. Laura Kieft schreef:

   Eieren worden hier zoveel gebruikt dat dat geen probleem is buiten de koelkast, zijn ze ook gelijk op kamertemperatuur 😉

 5. Laura schreef:

  Wat een droomkeuken, mooi hoor! Hoop dat je er veel jaren kook en bakplezier mag beleven (en wij ook). Groetjes!

 6. Elke schreef:

  Wat een gave keuken. Veel opbergruimte!
  Vraagje, wat is de afstand tussen je aanrecht aan de muur en je spoelgedeelte? Is dat een meter of is dat 90 cm?
  Veel kook en bakplezier!

  1. Laura Kieft schreef:

   Iets minder dan 90

   1. Elke schreef:

    Dankjewel, het ziet er ruim uit 😉
    Helpt ons bij het indelen van onze nieuwe keuken.

 7. Hermie schreef:

  Prachtig je nieuwe keuken, mooie tegeltjes, hexagonnen, daar maak ik ook quilts van.

 8. Yvon schreef:

  Succes met uw mooie keuken.

 9. Francis van den Hout schreef:

  Wat een prachtige keuken Laura
  Dat is heerlijk werken met zoveel praktische opbergruimte
  Daar zullen weer lekkere recepten geboren worden
  Veel bakplezier en we zien je heerlijke recepten tegemoet

 10. Jenske schreef:

  Super mooi! Heel veel bakplezier in die prachtige keuken, maar dat komt vast helemaal goed!

 11. Lutgarde schreef:

  Heel veel bakplezier in jou nieuwe keuken.

 12. Tessa schreef:

  Prachtige keuken! En ideaal met zoveel lades in plaats van kastjes. Je zegt dat je niet zo goed bent in video’s, maar daar merk ik hier niets van. Juist hartstikke leuk spontaan en oprecht. Maar dat er veel tijd in gaat zitten geloof ik direct!

  1. Laura Kieft schreef:

   Thanks, leuk om te horen!

 13. Cees de Bruin schreef:

  Een prachtige keuken, daar mag je oprecht gelukkig mee zijn. Geniet ervan.

 14. Daniëlle schreef:

  Wauw! Prachtige keuken! Daar zal je vast veel plezier in beleven.

 15. Emmie schreef:

  Mooi zeg. Hoe bevallen de ovens tot nu toe? Welk typenummers hebben de ovens? Als ze goed bevallen wil ik ze ook voor mijn nieuwe keuken 🙂 Dankjewel alvast.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Die bevallen top! Ze zijn van Bosch en voor de typenummers ben ik even in de ovens gekropen haha:
   Oven: HT6B60F0
   Combi oven: HT6B3MF0

   1. Emmie schreef:

    Super, dankjewel! Ik ga gelijk zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *