Kerst chocolate chip cookies

Gepost: 8 december 2015 Laatst bewerkt: 7 juni 2024
Kerst chocolate chip cookies

Ik probeer voor de advent (en de rest van het jaar) altijd een mooie afwisseling te hebben tussen eenvoudige recepten en een paar knallers waar je iets meer tijd en moeite in moet steken. Zo zat ook de planning voor deze advent in elkaar, alleen schopte mijn verhuizing de planning een beetje in de war. Ik moest en zou de advent door laten gaan dit jaar, minderen in artikelen was geen optie. Dan is het immers geen advent meer.

Er waren dus wat aanpassingen nodig in mijn planning. Een paar recepten werden een beetje vereenvoudigd. Zoals ik tot nu toe merk, is dat iets wat jullie helemaal niet erg vinden. De eenvoudige recepten waarmee je snel iets leuks en lekkers op tafel zet, zijn favoriet bij jullie!

Goed, lang verhaal kort. Ik had dus een heel tof idee voor koekjes met een vulling, sprinkles en alles erop en eraan. Op en top Kerst in ieder geval. Dat idee heb ik maar even doorgeschoven naar volgend jaar, want ik besloot eenvoudigere koekjes te maken. Maar jeetje zeg, wat zijn deze eenvoudige Kerst chocolate chip cookies lekker! Het bewijs dat een eenvoudig recept helemaal niet verkeerd hoeft te zijn.

BAKTIP: Voor dit recept heb je alleen een eidooier nodig. In dit artikel geef ik meerdere tips voor het scheiden van je eiwit en eidooier, maar je kan ook voor kiezen om een eierscheider kopen.

kerst chocolate chip cookies 2a
kerst chocolate chip cookies 3
kerst chocolate chip cookies 4
kerst chocolate chip cookies 5a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Kerst chocolate chip cookies

Een simpel recept kan nog steeds hartstikke lekker zijn. Kijk maar naar deze super lekkere kerst chocolate chip cookies. En ze zien er ook nog eens gezellig uit.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 100 gram Kerst M&M’s

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en mix er doorheen.
  • Voeg bloem, baking soda en zout toe en kneed dit tot een stevig deeg. Meng als laatste de Kerst M&M’s door het deeg. Wikkel het deeg in folie en laat het in de koelkast tenminste een uur rusten.
  • Draai balletjes van het deeg en druk deze een heel klein beetje platter. Je kunt nu ook nog wat extra Kerst M&M’s over de koekjes verdelen als je wilt. Het hoeft niet, maar ik vind het zelf wel leuk staan.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar (of totdat de randen goudbruin kleuren).
Tips

Ik heb de standaard M&M’s gebruikt, maar je kunt ook heel goed de M&M’s met een pinda erin gebruiken, dat past ook erg goed bij de koekjes.
Bewaren

De koekjes blijven ongeveer twee weken goed wanneer je ze bewaart in een koektrommel.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Lianne schreef:

    O, wat een heerlijkheid! 🙂 Die wil ik eten voordat mn toets begint! Dat is vast een goede oppepper.

  2. Amy schreef:

    Wat een tof idee, heel simpel en toch meteen super Kerstachtig 🙂 Denk dat dit ook leuk is om uit te delen als familie en vrienden op bezoek zijn!

  3. Margot schreef:

    Ik hou juist wel van simpele recepten die er toch leuk uitzien!

  4. Nicole schreef:

    Wat een leuk recept weer! Heel kerstachtig.

  5. Sarah schreef:

    Aaah, zo simpel maar zo leuk. Ga ik zeker ook eens maken!

  6. Rachel Kromdijk schreef:

    Ik vind alleen al het deeg er verrukkelijk uit zien.. ik ben altijd nog meer van het deeg.. oops.

    1. Laura schreef:

      Haha, ik maak soms koekjes omdat ik zo’n zin heb in een stukje deeg… 😉 herkenbaar dus!

  7. Emma schreef:

    Super leuk! Die rode en groene smarties maken het wel echt af! Heel leuk!

  8. Annemieke schreef:

    Kunnen m&ms ook op deze manier door cupcake beslag?

  9. Belinda schreef:

    Ik heb de koekjes net in de oven gedaan.. Wachten tot ze klaar zijn! Ik ben benieuwd!

  10. Sheila schreef:

    Hoi,
    Ik wil straks deze koekjes gaan bakken maar kan ik de banking soda vervangen door bakpoeder? Normaal moet er voor baking soda ook iets zuurs in het recept zitten om het te actieveren of klopt dit niet.
    Groetjes en bedankt voor al je lekkere recepten.

    1. Laura schreef:

      Kun je doen hoor, maar de rijzende werking is dan wel kleiner als je bakpoeder gebruikt.

  11. Caroline schreef:

    Zondag voor het eerst gemaakt en straks gaat de tweede lading in de oven voor morgen. Ze zijn zoo lekker!!

  12. saskia schreef:

    Deze zijn top favoriet geworden hier. Kan ook met gewone mms als feestkoekjes en nog een leuke variatie ze net iets groter maken en dan als ze net uit de oven komen in hartjes vorm maken… Gaat super goed. Laatst voor een bruidspaar gedaan en viel erg goed in de smaak…

  13. josé schreef:

    mijn koekjes zitten er nu in! alleen ze zijn wel heel erg dik… teniminste nog in een bolletje. ze moeten nog 5 minuten

  14. Lisanne schreef:

    Ik heb ze in de oven zitten hoor! Wel met gewone m&m’s, nog een beetje vroeg voor kerst?
    Ik zie alleen dat ik het deeg had moeten laten rusten… helaas. Ik wilde eigenlijk ook de andere met chocolade maken, maar hier vinden ze vanille koekjes lekkerder. En die hoefde niet te rusten. Nou, ja we zien wel. Ze zullen er niet minder lekker van worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept