
Deze koekjes maakte ik al een paar maanden geleden toen we midden in de winter zaten en het hartstikke koud was buiten. Ik twijfelde daarom even of ik ze nu al online wilde zetten, of dat ik ze zou bewaren tot het najaar. Zoals je ziet staan de kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten gewoon online, want koekjes kunnen immers altijd. Ik ben gek op koekjes en zou wel weer eens een dag de keuken in willen duiken om alleen maar verschillende soorten koekjes te maken. De laatste keer dat ik dit deed was drie jaar geleden voor mijn eerste boek en ik denk dat dit ook gelijk de leukste bakdag was voor mijn boek. Ik houd nu eenmaal van koekjes bakken, dat zal nooit veranderen. Ja, ik ga weer eens zo’n dag inplannen, nu al zin in.
Kaneelkoekjes met witte chocolade en hazelnoten
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 eidooier (M)
- 280 gram bloem
- snufje zout
- 2 tl kaneel
- 130 gram witte chocoladestukjes
- 100 gram hazelnoten (grofgehakt)
Instructies
- Mix boter en suiker tot een romige massa, voeg het vanille-extract en het eidooier toe en mix tot deze zijn opgenomen.
- Bloem, zout en kaneel kun je tegelijkertijd toevoegen, kneed tot een stevig deeg. Kneed als laatst de chocolade en noten gelijkmatig door het deeg.
- Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Verdeel daarna in gelijke stukjes en draai er balletjes van. Leg de balletjes deeg op de bakplaat en druk ze een beetje platter.
- Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
- Bewaren: In een koektrommel minstens 2 weken houdbaar.

Hoi Laura
Ik heb het recept geprobeerd maar kwam erachter dat mijn koekjes wel erg boterig zijn. Heb je hier tips voor? Voor de volgende keer.
Ze waren nog wel lekker!!
Je hebt niks aan het recept veranderd? Misschien waren ze nog niet helemaal gaar?
Waarom moet het ongezouten roomboter zijn. Er gaat toch ook zout door het deeg als je dat weg laat kun je dan gezouten boter gebruiken?
Ik hoor het graag.
Het gaat over de kaneelkoekjes
Op deze manier heb ik de hoeveelheid zout zelf in de hand.
hoii, heb je misschien een tip om ze wat chewyder te maken??
Dat horen ze wel echt te zijn, misschien heb je ze net iets te lang of te heet gebakken. Een of twee minuten kunnen dat verschil al maken.