Kaneelkoekjes met witte chocolade vind ik zóó lekker! De kanelly’s van Bolletje (bestaan die eigenlijk nog?) vind ik zo lekker dat ik besloot om zelf eens zo’n lekker koekje te maken met kaneel en witte chocola. Wel op een iets andere manier, want ik kon het natuurlijk weer niet laten om de koekjes ook weer een beetje te decoreren. Met witte chocolaatjes in de vorm van een ster.
Naast dat het heel erg lekker is ziet het er ook nog eens super feestelijk uit waardoor deze koekjes perfect zijn voor Kerst (en voor elke andere dag eigenlijk ook wel 🙂 ). Trek gekregen? Scroll gauw verder om aan de slag te gaan met het recept.
BAKTIP: De chocoladesterren in dit koekje maakte ik zelf met een sterren chocolademal en witte chocolade, bijvoorbeeld van het merk Callebaut.
Ze zien er heerlijk uit Laura!
Heb ik nog wel een vraagje… De kaneelsuiker waar je de balletjes doorrolt als laatste, is dat kristalsuiker vermengt met kaneel? Of kun je in de winkel kaneelsuiker kopen? Ik ken eigenlijk alleen maar de hele grove kaneelsuiker.
Groetjes Gerda
Ik heb voor de fijne inderdaad kristalsuiker met kaneel vermengd. Maar je kunt ook van het merk Van Gilse kaneelsuiker in een potje kopen.
Minitaartjes!
Deze lijken me echt heel lekker!
ze zien er echt te lekker uit! ik denk dat ik ze morgen ga maken
Hoi Laura,
Ik heb ze zojuist gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Alle kaneelliefhebbers zouden deze koekjes eens moeten proberen hihi.
In plaats van chocoladesterren heb ik de gesmolten chocolade in sliertjes overheen gedaan, ook lekker.
Dit zijn dus echt feestelijke kerstkoekjes.
Zo mooi gemaakt, zelfs met eigen chocolade sterren erop!!!
Liefs, mam ♥
Hoi laura,
Het lijkt me een erg lekker recept maar kan ik de grove kaneelsuiker ook weglaten. Wil ze graag nu maken 🙂
Natuurlijk, dat is geen probleem 🙂 Veel bakplezier!
Hoi Laura,
Waar heb jij die sterren vorm gekocht? Ik kan ze namelijk nergens vinden.
Alvast bedankt 😉
Hanny
Die is van Wilton, heb hem zelf bij deleukstetaartenshop.nl gekocht maar veel taartdecoratie winkels verkopen deze mallen.
Hoihoi,
Ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Lekker simpel om te maken ook. Kijken wat oma ervan vindt….
Groetjes!
hi Laura, wat een leuke koekjes! In de winkel kocht ik afgelopen jaren rond deze tijd wel eens overheerlijke grote kaneelsterren. Op internet kan ik ze niet vinden. zo kwam ik op jouw website. Zin om ermee aan de slag te gaan als ik in huis heb wat ik nodig heb. Liefst met een volkorenvariant. Ik vroeg me af: zou dit recept ook lekker worden met volkorenmeel? Op wikihow leer ik dat je bloem in de volgende verhouding kunt vervangen doro volkorenmeel: 3/4 kopje (175 gram) in plaats van 1 kop (250 gram) Dat lijkt me dan een verhouding van 3 (volkorenmeel) staat tot 4 (bloem). Dat komt in jouw recept dan op 210 gram volkorenmeel. Verder wordt aangeraden iets vocht toe te voegen, ‘bijvoorbeeld 10 ml per 250 gram meel”. Dat komt dan volgens mij op ongeveer 12 ml per 280 gram meel. SInaasappelsap heeft de voorkeur omdat dit de sterke volkorensmaak kan neutraliseren.
Als ik ze ga maken en erom denk zal ik laten weten of het wat is geworden.
Goede laatste weken van 2020 gewenst!