Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?

Gepost: 15 maart 2015 Laatst bewerkt: 21 juni 2023
0

hoe word ik een goddelijke huisvrouw

Dit boek is mijn eerste bakboek dat hier op de plank kwam te staan. Nouja, als klein kind was ik ook al in het bezit van het boek ‘Bak ze bruin’. Een gigantisch groot boek, gericht op bakken met kinderen. Die staat ook nog steeds op mijn plank. Maar het boek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson was dan mijn eerste echte grote mensen bakboek. Ik kreeg het van mijn moeder toen ik op de middelbare school overging naar een nieuw jaar. Het is nog steeds een van mijn favoriete bakboeken en ik heb er dan ook al veel uit gemaakt.

hoe word ik een goddelijke huisvrouw

Je ziet dat ik het boek al even in mijn bezit heb, de randjes zijn een klein beetje verkleurd. Ik vind dat altijd wel wat hebben, zo’n boek waarvan je ziet dat het regelmatig gebruikt is.

Maar goed, de inhoudsopgave dus. Er zijn 8 hoofdstukken met recepten en hier zijn de volgende soorten gebak over verdeeld; cakes, koeken, taarten, koekjes, kleine gebakjes, pasteien, puddingen, desserts, chocola, kinderen, kerstmis en brood.

hoe word ik een goddelijke huisvrouw

Naast dat dit boek boordevol staat met recepten, valt er ook genoeg te lezen. Bijna alle recepten zijn voorzien van leuke anekdotes en ook de hoofdstukken worden allemaal ingeleid met een persoonlijk verhaal. Naast de anekdotes zijn er ook vaak handige tips in verwerkt voor het recept. Altijd fijn om te weten hoe Nigella het aanpakt in de keuken.

In de afgelopen jaren heb ik al heel wat recepten uit dit boek gemaakt, waarvan sommigen zelfs op het blog staan. De brownies zijn absoluut goddelijk, en ook de compacte chocoladecake en de fudge zijn heel erg lekker. Al ging die laatste niet helemaal goed wegens een foutje in het boek (je hebt 250 gram suiker nodig, niet 500). Ook een aanrader is de chocolademoussetaart en de Noorse kaneelbroodjes.

Die chocolademoussetaart is trouwens heel erg machtig. Toen ik hem maakte was hij vlak voor etenstijd klaar. We besloten vast een paar mini hapjes te proeven. Dat vulde al onwijs, het diner hebben we die avond niet helemaal opgekregen en we hebben nog lang van de taart kunnen genieten.

hoe word ik een goddelijke huisvrouw

Het leuke van dit boek is dat er echt allerlei soorten gebak in staan. Van koekjes en een puntje taart voor bij de thee tot een mooi dessert, een brood of leuke traktatie in het hoofdstuk voor kinderen. Het maakt het boek heel divers en zorgt er bijna voor dat je aan één bakboek genoeg hebt. Bijna dan, want een bakliefhebber wil er natuurlijk altijd meer hebben 😉 .

Voor de foto’s heb ik ze er even uitgehaald, maar dit boek zit vol met post-its en papiertjes om zo recepten te markeren die ik graag wil maken. Zo staan de muffins met snickers en pindakaas hoog op het lijstje maar ook de Nutella taart, bramenvlaai, kwarkblintzes en chocolade frambozen gebakjes zijn gemarkeerd met een post-it.

hoe word ik een goddelijke huisvrouw

Wat vind ik van het boek?

Ik denk wel dat dit mijn favoriete bakboek is. Het staat al heel wat jaren op de plank, vergezeld door heel veel andere bakboeken, maar dit is degene die ik het meest pak om inspiratie op te doen of iets te controleren. De recepten zijn overzichtelijk en worden goed uitgelegd. Je hebt ook niet al te vreemde ingrediënten nodig, alles is goed verkrijgbaar. Dat maakt het bakken uit dit boek direct een stuk toegankelijker.

Minpuntje is de fotografie. Lang niet alle recepten zijn voorzien van een foto. Dat vind ik wel jammer, al maken de omschrijvingen van Nigella het nog een beetje goed.

Dit boek telt 374 pagina’s en is hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. karin schreef:

  De baktijden kloppen soms niet zo in het boek. Maar ach ik heb niet zoveel met tijden. Het is klaar als het klaar is.
  de snickerdoodles zijn hier erg in trek. Mega simpel en zo klaar. Gaan altijd op.
  25 gr per bol dan heb je er 22 en klopt de baktijd precies. Heerlijk!!!!

 2. Margot schreef:

  Mooi boek! Mar wel jammer dat er niet overal foto’s bij staan, dat vind ik zelf toch altijd het fijnst.

 3. Ellen schreef:

  Ik snap wat je bedoelt met de foto. Ik kies meestal op basis daarvan welke recepten ik test 🙂

 4. Henriette schreef:

  Ik heb het boek ook al heel lang in de kast staan. Gebruik het veel, bij mij zitten er ook overal briefjes is, van wat ik nog wil maken, maar ook tips bij de recepten. De baktijden is afhankelijk van je over. Het Noorse kaneelbrood wat er in staat, wordt bij mij altijd anders, maar wordt hier thuis met heel veel plezier gegeten. Dus een foto maakt eigenlijk niet uit. Ik heb alle boeken van Nigella in de kast staan en gebruik ze allemaal regelmatig om er iets uit te maken of ideeën op te doen. Goed omschreven recepten, producten makkelijk verkrijgbaar, en dat scheelt een hoop en maakt het bakken leuk, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *