Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Compacte chocoladecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 september 2012
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vorige week was het feest hier thuis, ik ben namelijk afgestudeerd! Dat is ook gelijk de reden waarom het hier even iets stiller is geweest, ik was namelijk druk bezig met de laatste loodjes van mijn studie Commerciële Economie. Dit houdt overigens niet in dat ik helemaal niet gebakken heb. Sterker nog, deze compacte chocoladecake heb ik voor school gebakken. Die moest er voor zorgen dat ik mijn laatste presentatie met een voldoende zou afsluiten. Nee, ik heb geen docenten met cake omgekocht. Deze cake representeerde mijn studieloopbaan. Om een lang verhaal kort te maken: op school werkten wij met 9 competenties, deze cake met 9 ingrediënten vertegenwoordigen de competenties. Met het idee dat de competenties/ingrediënten allemaal apart heel belangrijk zijn , maar dat het pas iets wordt als het samen een geheel vormt heb ik mijn presentatie gehouden. Met een goed resultaat, want ik ben afgestudeerd!

Deze cake is echt overheerlijk, de smeuige structuur (haast brownie achtig) maakt deze cake zoals een chocoladecake daadwerkelijk bedoeld is. Het recept (origineel van Nigella Lawson) wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Recept afdrukken

Compacte chocoladecake

Met deze smeuïge compacte chocoladecake kun je een heleboel mensen blij maken. Een guilty pleasure!
Porties: 1 cakeblik van 25 cm

Ingrediënten

  • 225 gram zachtgeroerde boter
  • 375 gram donkere basterdsuiker
  • 2 grote eieren (losgeklopt)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 pure chocola (gesmolten)
  • 200 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 2,5 deciliter kokend water
  • 200 gram chocolade chunks (Funcakes)

Instructies

  • Verwarm de oven alvast op 190 °C (boven- en onderwarmte) en zet een plaat op de bodem van de oven (voor eventuele overstroming van de vorm). Vet ook je bakblik vast in en bekleed deze met bakpapier. Zo kun je je cake straks veel gemakkelijker uit de vorm tillen omdat het een zeer vochtige cake is. Roer dan de boter en suiker romig met een mixer (of eventueel met een spatel). Let op: romig, dus niet luchtig. Je mixer kun je nu aan de kant zetten, de rest wordt er allemaal met de hand doorheen gespateld. Nu kun je je geklopte eitjes en vanille-extract toevoegen.
  • Wanneer dit goed is vermengd voeg je de iets afgekoelde, gesmolten chocolade toe. Meng goed, maar niet meer dan nodig is.
  • Voeg in een kommetje de bloem samen met de baking soda en kook je water. Als dit gekookt is doe je dit in een apart schaaltje. De bloem en het water voeg je stap voor stap toe. Ik zette op het aanrecht het schaaltje water met een juslepel naast het schaaltje bloem met een gewone lepel. Zo kon ik van beide steeds een lepel aan het beslag toevoegen en dit goed met elkaar vermengen. Wanneer bloem en water goed zijn opgenomen voeg je weer opnieuw van beide een lepel toe. Ga zo door tot je alles hebt toegevoegd.
  • Nu is in principe je beslag klaar, ikzelf heb nog chocolade chunks toegevoegd voor een knapperig stukje chocolade hier en daar. Erg lekker dus, maar niet per se nodig. Wat ik overigens vergeten ben, maar wel had moeten doen is de chunks door de bloem halen. Dan zakken de chunks niet naar de bodem van de cake, dat deden ze bij mij nu wel. Ook lekker hoor, zo’n knapperig laagje chocola onderop.
  • Giet je beslag in de vorm (mocht je nu wel chunks hebben toegevoegd, neem dan een grotere vorm of hou wat beslag voor een paar cupcakes achterwege. De vorm zal anders overstromen). De vorm zet je op het rooster voor 30 minuten in de oven. Na deze 30 minuten zet je de temperatuur naar 170 graden en bak je de cake nog eens 15 minuten. Controleer hierna met een prikker of je cake gaar is, de prikker zal er nooit helemaal schoon uitkomen omdat de cake erg vochtig is. Zolang het maar niet vloeibaar is. Bij mij heeft de cake wat langer in de oven moeten staan dan volgens het recept, dus kijk niet vreemd op als dit jou ook gebeurd. Nadat je de vorm uit de oven haalt laat je deze volledig afkoelen in de vorm, daar wordt hij nog lekkerder van!
  • Resultaat: een heerlijke compacte chocoladecake die enorm goed vult!
Bewaren

Alles over het bewaren van cake lees je hier!

Vorige post

Volgende post

Somewhere over the rainbow
Review: Babycakes Cakepop maker

Related Posts

Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft
17 april 2021
4

Chocolade fudge...

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
4

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
9

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 29

  1. Joke says:
    9 jaar geleden

    Geweldig meid dat je nu helemaal klaar bent met je studie. Eerst lekker genieten van je vakantie!!! Gelukkig mochten wij thuis voorproeven van deze zalige cake 😛

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  2. Maddy says:
    9 jaar geleden

    Wat goed zeg, van harte gefeliciteerd en wat een supersuperlekkere cake heb je daar…het water loopt me zowiezo al in de mond als ik op je blog rondkijk (en geloof me dat doe ik regelmatig:-), maar dit lijkt me écht heerlijk!! *is stiekum jaloers op familie..LOL..* Geniet lekker van je zege!! Grtzz..Maddy

    Beantwoorden
  3. Leandra says:
    9 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Wat bedoel je met 30 minuten op het rooster? 30 minuten laten rusten? Of staat je oven aan? En laat je hem in de oven wanneer je de temperatuur naar 170 brengt, of laat je de oven eerst opwarmen? Sorry voor al de vragen, maar hij ziet er gewoon zo lekker uit!!! 😀

    Beantwoorden
  4. Het Thuisproject says:
    9 jaar geleden

    Proficiat met het afstuderen. Heel origineel om die cake als metafoor te gebruiken. Hij ziet er ook nog eens heel lekker uit.

    Beantwoorden
  5. Karin says:
    9 jaar geleden

    proficiat laura met je afstuderen!

    ik zie toevallig de reactie van leandra hierboven en ken zelf ook het recept dus ik geef ff antwoord alvast. hope you don’t mind.

    30 min op rooster betekent op rooster in de oven zetten ipv op de bakplaat. Heeft met de warmteverdeling te maken.
    30 min bakken dus op 190 in een voorverwarmde oven, na 30 minuten draai je de temperatuur naar beneden en doet verder niets. Dus niet de ovendeur open om af te laten koelen ofzo. gewoon terugdraaien en weer 15 tot 30 minuten bakken.
    In totaal dus 45 tot 60 minuten baktijd.
    Bij recepten van nigella klopt heel vaak de baktijd niet, dus beter iets te lang dan te kort. Deze cake kan je heel moeilijk overbakken dat hij niet meer smeuig is. Moet je hem wel echt veeeeel te lang erin doen.

    Beantwoorden
    • Leandra says:
      9 jaar geleden

      Ooh ok! Heel erg bedankt voor de uitleg!! 😀

      Beantwoorden
  6. Laura says:
    9 jaar geleden

    Bedankt allemaal!
    @ Leandra, zie bovenstaande reactie van Karin. Ze heeft het perfect uitgelegd!
    @ Karin, geen probleem dat je het hebt uitgelegd hoor. Fijn om te horen dat de baktijden van Nigella vaak niet kloppen, ik begon al aan mijzelf en mijn oven te twijfelen. Ik heb het al vaker gehad namelijk.

    Beantwoorden
  7. Shirley says:
    9 jaar geleden

    Vraagje waar koop je baking soda??? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Laura ik bekijk regelmatig je blog jij bent zo’n lekkere taartenbakster!!!! Met ovenheerlijke recepten. Ik ben momenteel druk met de marsepeinen taarten zie me blog!!!
    Ga zo door en gefelicteerd met je afstuderen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Dankjewel Shirley! Leuk om te horen. De baking soda heb ik in een potje van Funcakes, gekocht bij de leukste taarten shop.

      Beantwoorden
  8. Lian says:
    9 jaar geleden

    Gefeliciteerd! Afstuderen voelt altijd erg goed 😉 Die chocolade cake ziet er ook erg lekker uit hoor, poeh daar heb ik wel zin in.

    Beantwoorden
  9. Kayleigh says:
    9 jaar geleden

    Wat een leuk idee voor je presentatie! Die ga ik proberen te onthouden ^^
    Ik ben dol op brownies dus deze wil ik ook zeker proberen.

    Beantwoorden
  10. Marlyssa says:
    9 jaar geleden

    Gefeliciteerd! En chocolade cake gaat er altijd wel in, ziet er goed uit. Super creatief met de negen ingredienten etc bij je presentatie, heel leuk

    Beantwoorden
  11. Karin says:
    9 jaar geleden

    die baktijd van Nigella klopt idd bij mij eigenlijk nooit! De brownies bv moeten er bij mij ook wel een kwartier langer in dan er in staat. Anders komen ze er vloeibaar uit. Als je niet een beetje feeling voor het bakken hebt dan kan dat wel echt heel irritant zijn. Dus ik let altijd erg op bij nigella….

    Beantwoorden
  12. Amber says:
    7 jaar geleden

    Heyhoi!

    Ik had een vraagje 😉 Jou chocolade vake lijkt me heerlijk ! Maar kan ik ipv de baking soda ook iets anders gebruiken? Winkels waar je dit kunt krijgen zitten niet echt in de buurt bij mij namelijk 😉

    Alvast bedankt !
    Liefs Amber (:

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt ook bakpoeder gebruiken, maar deze werking is toch wel iets anders. Het best kun je toch even op zoek gaan naar baking soda.

      Beantwoorden
  13. Amber says:
    7 jaar geleden

    Oke bedankt ! Ik zal eens gaan kijken bij de AH, wantik las dat ze het tegenwoordig daar ook vaak verkopen 😉

    Beantwoorden
  14. Danielle says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, is vanille extract hetzelfde als vanille aroma van Dr. Oetker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, dat is niet hetzelfde. In dit artikel lees je de verschillen: http://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-vanille/

      Beantwoorden
  15. Jo says:
    6 jaar geleden

    Ze verkopen bij ons in de Jumbo gewoon pakjes baking soda. Wel een beetje weggestopt, dus even vragen wellicht. Misschien bij iedere Jumbo dus wel? En anders kunnen ze het daar bestellen voor je.

    Beantwoorden
  16. Marrit says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Het is echt een heerlijke cake, maar hij stroomt bij mij elke keer na 30 minuten enorm over. Ook niet een beetje, maar het blijft maar stromen. Uiteindelijk zit ik met een cake die in het midden enorm is doorgezakt. Ik volg je recept precies, baktijden en temperaturen etc ook. Waar kan het nou aan liggen dat hij blijft overstromen? Het is me nu al vier keer overkomen.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Wellicht is dit het probleem, zoals genoemd in het recept: “Giet je beslag in de vorm (mocht je nu wel chunks hebben toegevoegd, neem dan een grotere vorm of hou wat beslag voor een paar cupcakes achterwege. De vorm zal anders overstromen).”

      Beantwoorden
  17. Marrit says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura! Echt een heerlijke cake, heb hem nu al een paar keer gemaakt, net zoals vele recepten van je blog! Maar hij stroomt telkens over. Daarom zou ik nu wel graag wat muffins er bij maken om wat minder beslag in de cake vorm te hebben; dit staat ook bij het recept. Hoe lang moeten de muffins? Dat kan ik verder niet vinden.
    Alvast super bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De muffins zullen 18-20 minuten nodig hebben.

      Beantwoorden
  18. Sabrina van Bakel says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura ik heb 2 vraagjes
    Gebruik je gewone of roomboter?
    En gewone of patent bloem?
    Alvast bedankt
    Groetjes Sabrina

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Altijd roomboter, bloem kan beide.

      Beantwoorden
  19. Carola says:
    1 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt voor traktatie op mijn werk. Hij is zalig! Nu dag 2 ook nog steeds geweldig van smaak.
    Heb wel een vraagje, hoe mix je de boter en b-suiker romig? Ik heb heel even met de handmixer gedaan en daarna met de hand. Durfde niet langer met de handmixer aan de slag. Ik had wel 2 klontjes opgeklopte boter erin zitten. Kan ik dit voorkomen? Vond het wel bizar dat de boter niet gesmolten is in de cake.

    Ik had de boter ruim van tevoren uit de koelkast gehaald en in blokjes gesneden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Waarschijnlijk was de boter wel gesmolten, maar ook weer opgesteven op dezelfde plek in de cake omdat het een compact klontje was. Het is belangrijk dat de boter van tevoren minstens op kamertemperatuur is en gemakkelijk smeuïg geroerd kan worden (klontloos), daarna ga je het pas met de basterdsuiker mengen. Zo voorkom je klontjes. Mixen met de mixer mag ook maar niet te lang en op de laagste stand.

      Beantwoorden
  20. Carola says:
    1 jaar geleden

    Dank!! Ga hem vanavond weer maken, dus ben benieuwd

    Beantwoorden
  21. Free says:
    2 maanden geleden

    Ik vindt het een leuke en betrouwbo site en de lekkerste baksels

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade
  • BAKTIP! Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag! Is een complete tulband te groot? Maak dan gewoon minder beslag en bak er cupcakes van.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tulband #koningsdag #oranjeboven #stroopwafel
  • BORRELHAPJE! Als je op Koningsdag een lekker hartig hapje in oranje kleuren op de borreltafel wilt serveren, dan zit je helemaal goed met deze pompoen-feta bruschetta. Heerlijk zijn ze!⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk op het blog te vinden, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#pompoen #feta #bruschetta #borrelhapje
  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=UkVsInqPusYAX_I-YVf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f592ec44ded5caec5cd8acfa0721c5e7&oe=609F0365' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=0u1pZzSiTaYAX_PAL_3&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=6b6b2e383c750b48d43946413287790c&oe=60A1AF2F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review: Babycakes Cakepop maker

Review: Babycakes Cakepop maker

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft-17 april 2021-4

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer...

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-4

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-9

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-4

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan