Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Advent 23: Fudge recept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 december 2012
in Allergenen, Feestdagen, Glutenvrij, Kerst, Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mijn moeder is verzot op fudge, daar doe je haar een groot plezier mee. Zelf vind ik het wel lekker maar aan één blokje heb ik dan ook wel genoeg. Toch wilde ik het graag eens maken. Ik ben gaan zoeken in mijn bakboeken en kwam uit op een recept van Nigella Lawson uit het boek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?. Speciaal een suiker thermometer aangeschaft en ik kon aan de slag. Ik vond de hoeveelheid suiker wel erg groot, maar hè, Nigella zou wel weten hoe het moet. Toch?

Misschien toch ook niet. Na lichtelijke paniek in de keuken mijn moeder erbij geroepen, waarom wilde het niet lukken?! De structuur bleef veel te korrelig. Mijn moeder aan het roeren gezet onder toeziend oog van mijn vader terwijl ik een sprintje trok naar de computer om het internet maar eens te raadplegen. Waarom lukte dit nou toch niet, zo moeilijk klonk het niet. Google verwees mij al snel naar een website met hetzelfde fudge recept van Nigella, toch bleek dat heel anders te zijn. De helft van de hoeveelheid suiker die ik gebruikte, logisch dat het bij mij dan niet werkte. Gelukkig had ik genoeg ingrediënten over om te zorgen dat ik alsnog de juiste verhoudingen kreeg. Helaas loste de suiker niet meer volledig op, de smaak was er echter niet minder op.

Handig zo’n kookboek met fouten.. toch heb ik Nigella maar niet gelijk de deur uit gezet. Wel heb ik een groot kruis door de grote hoeveelheid suiker gezet en de juiste erbij gezet. Volgende keer moet dit lukken! Ik geef niet op :). Voor jullie heb ik het juiste recept zodat er geen paniek in jullie keukens ontstaat 😉

Recept afdrukken

Fudge

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om zelf de lekkerste fudge op tafel te toveren. Probeer zeker eens uit!
Porties: 25 blokjes

Ingrediënten

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten boter
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 1 el vanille extract

Instructies

  • Gebruik een ingevet en met bakpapier bekleed bakblik van 20x20cm om de fudge in te gieten.
  • Breng in een pan de suiker, boter en gecondenseerde melk aan de kook. Laat het mengsel op laag vuur koken terwijl je af en toe even roert. Laat het koken totdat je suiker thermometer 115 graden aangeeft. Geen thermometer? Laat dan een beetje vallen in ijswater, als het vorm houdt is het goed. Dit duurt tussen de 5 en 10 minuten.
  • Zet de pan van het vuur, klop de vanille erdoor en blijf kloppen tot de fudge zichtbaar dikker wordt. Giet het mengsel in je bakblik en laat het afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld kun je de fudge in blokjes snijden. Jullie zullen nog wel eens een fudge recept tegenkomen op mijn blog, het zal mij namelijk gaan lukken! Wie weet zijn jullie wel in het bezit van een goed recept en vind je het leuk als dat hier online komt? Stuur dan zeker even een mailtje, een goed en lekker fudge recept is meer dan welkom!
Bewaren

In een afgesloten trommel kun je de blokjes fudge zo’n 2-3 weken bewaren, als je dat redt tenminste. Of je kunt ze leuk verpakken en cadeau geven aan vrienden en familie. Puur uit zelfbescherming uiteraard 

Vorige post

Volgende post

Advent 22: Oreo kerstbal pops
Advent 24: Koekjes kerstboom

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 48

  1. Marieke Kastelein says:
    8 jaar geleden

    Zo zie je maar, ook Nigella maakt fouten 😉
    Ik heb vorig jaar via een Amerikaanse website een rocky Road Fudge recept gevonden en uitgeprobeerd en iedereen die het proeft wil het recept hebben.

    http://gewoonmarieke.com/2011/12/20/its-a-rocky-road/

    Deze fudge lukt eigenlijk altijd.

    Groetjes en alvast een hele fijne Kerst Laura!

    Marieke

    Beantwoorden
  2. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Het is meestal niet de schrijver die fouten maakt, maar de vertaler!

    Beantwoorden
  3. Maycke says:
    8 jaar geleden

    Verhip, dat kookboek heb ik ook, alleen de engelse versie. Straks eens even kijken of het nou de schrijfster of de vertaler is geweest…. 😉 Wordt vervolgd!

    Beantwoorden
  4. de Bakmadam! says:
    8 jaar geleden

    ziet er lekker uit, had geen idee (of waarschijnlijk niet genoeg nagedacht) dat je dit ook zelf kon maken. Ook een keertje proberen, want ik heb ook zo’n moeder die-daar-maar-niet-genoeg-van-kan-krijgen!

    Beantwoorden
  5. Ellen says:
    8 jaar geleden

    Oh, ik begin spontaan te kwijlen! Ben er dus ook verzot op!!!

    Beantwoorden
  6. Jessica says:
    8 jaar geleden

    Even een vraagje… kan je deze ook maken met rietsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen maar ik denk het niet. Je gaat de suiker namelijk kristalliseren, rietsuiker is al gekristalliseerd. De smaak wordt dan heel anders

      Beantwoorden
      • Maria says:
        5 maanden geleden

        Ik heb het twee keer geprobeerd, maar het is echt veel te zacht gebleven… Had ik het dan nog verder moeten laten inkoken of waar ga ik de mist in?

        Smaak is goed, maar echt niet het resultaat dat ik voor ogen had…

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 maanden geleden

          Wat balen! Heb je het met een suikerthermometer gedaan? Ik gok dat je suiker niet heet genoeg is geweest nl.

          Beantwoorden
  7. Nayra says:
    8 jaar geleden

    Inderdaad een beetje korrelig maar heeeeeeeeeerlijk. Lang leve Wikipedia, dit is een recept voor Schotse fudge, en geen Engelse fudge, ook wel scottish tablet genoemd en ja, die hoort juist zo heerlijk ‘grainy’ te zijn.
    Groetjes, Nayra

    Beantwoorden
  8. Lotte says:
    7 jaar geleden

    net gemaakt. alleen zag het er vreemd uit werd heel dik en amper uit te smeren was ook erg weinig voor mn bakblik al was die ongeveer gelijk aan de 20×20. nu maar hopen dat de smaak niet tegen valt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Als het te dik is heb je het waarschijnlijk te lang laten doorkoken, het wordt namelijk steeds dikker. Wat de hoeveelheid betreft, het is geen hele dikke laag maar genoeg voor een 20×20 vorm. Hoe groter de vorm, hoe dunner de laag fudge. Maar dat maakt natuurlijk niets uit voor de smaak!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  9. Caitlyn says:
    7 jaar geleden

    hallo,
    ik heb dit recept al een paar keer gemaakt met een eigen twist..
    ik gebruik poedersuiker , dan heb je die korreligheid niet en smaakt heerlijk!
    ook doe ik er soms ipv vanille, caramel in. ik ben verslaafd aan caramel :$

    groetjes, Caitlyn

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Goede tip om het eens met poedersuiker te proberen!

      Beantwoorden
  10. Ilona says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    vandaag eindelijk de fudge gemaakt. Maarrr…de suiker wilde niet geheel oplossen. Ik heb gezoete gecondenseerde melk van Nestle gebruikt en 25 gram suiker minder erin gedaan. En bij het kloppen naderhand werd het eigenlijk direct een hele dikke klont. Heb je tips?

    Groeten, Ilona

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Laat je wel eerst de suiker op een laag vuur helemaal oplossen. Daarna kun je het vuur ietsjes hoger zetten, maar eerder nog niet.

      Beantwoorden
  11. Marie-lou says:
    7 jaar geleden

    Ik heb het recept van Nigella ook gemaakt en inderdaad werd de fudge maar niet dikker, uiteindelijk gestopt met constant roeren en dat hielp, ik heb er ook nog 2 theelepels ‘fleur de sel’ ingedaan en de fudge is echt heerlijk. Voor mij is het recept van Nigella echt wel goed. Ik heb jouw recept bekeken om te kijken hoe je het deed en daarna ben ik dus gestopt met dat constant roeren.

    Beantwoorden
  12. Nathalie says:
    6 jaar geleden

    Hoi,
    vandaag geprobeerd, maar mislukt heb ik het idee.
    de 100 ml gecondenseerde melk, is dat met bijvoeging water 9wat op de verpakking staat) of gewoon puure gecondenseerde melk uit blik?

    Nathalie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      gewoon puur. In dit recept hoef je niet ook nog te kijken naar aanwijzingen op de verpakking 😉

      Beantwoorden
  13. anoniempje says:
    6 jaar geleden

    het ligt aan het roeren denk ik.
    de suiker in de vloeistof oplossen op heel laag vuur, als het begint te koken niet meer roeren en de fudge op de juiste temp laten komen, af en toe kristalvorming wegvegen met een kwastje met water.overgieten in een kom en laten staan tot de temp 40 graden is. dan pas begin je met roeren tot het dikker en dof wordt. als je eerder begint met roeren maak je juist die grove kristallen die je niet wilt in een gladde fudge .Roeren op 40 graden maakt juist die belachelijk kleine kristalletjes waardoor je die “smelt op de tong” gladde fudge krijgt

    Kheb net een fudge gemaakt met deze roer methode, een recept met een blikje gecondenseerde melk, boter melk en suiker. was ietwat korrelig toen ik het van het vuur afhaalde , en mijn moed zakte alweer in mijn schoenen, maar toen ik begon met roeren werd het helemaal glad.

    google eens op fudge science. dat verteld meer over het kristaliseren van suiker zodat je een mooie gladde fudge krijgt die dus niet korrelig is.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ga ik zeker eens op zoeken, bedankt voor de tips! 🙂

      Beantwoorden
    • Deloryan says:
      6 jaar geleden

      Ik heb dus dit geprobeerd, maar heel mijn pan is aangekoekt aan de bodem hierdoor. En hij kwam niet hoger dan 108 graden (waarschijnlijk omdat de onderkant aangekoekt is). Ik heb wel alles in de kom gegoten (zonder te krabben, dus ik heb geen aangekoekt spul mee), maar nu is het dus afwachten of het nog lekker smaakt en dat er niet een aangebrande smaak is achtergebleven 🙁

      Ik wacht geduldig af tot hij 40 graden is geworden.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Wat gek dat het is aangekoekt, dat zou niet moeten gebeuren. Het laatste stukje verwarmen wil nog wel eens wat trager gaan, maar het zou zeker wel heter moeten worden. Hopelijk smaakt hij goed!

        Beantwoorden
  14. sandra says:
    6 jaar geleden

    Deze heb ik gemaakt maar echt niet lekker 1 grote suikerbonk.
    Enig idee hoe de verhoudingen zijn??
    http://thecafesucrefarine.com/2014/02/winter-white-red-velvet-fudge/
    ^600 gram suiker was erg veel.
    gr san

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Fudge is natuurlijk vooral suiker, daar moet je wel van houden. Met het genoemde recept heb ik geen ervaring, dus ik durf je niet te zeggen hoe dat precies moet smaken. Hier kun je kijken hoe je moet omrekenen: http://www.laurasbakery.nl/omrekentabellen-voor-gewichten-en-temperaturen/

      Beantwoorden
  15. babe says:
    6 jaar geleden

    Nou er is paniek in onze keuken ontstaan hoor, verwacht een klachtenbrief in je brievenbus laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      oh jee, waar ging het mis?

      Beantwoorden
  16. Sabine says:
    6 jaar geleden

    Waardeloos boek van Nigella Lawson inderdaad. Ik heb er drie dingen uit gemaakt, alledrie mislukt dus het staat nu alleen nog in de kast vanwege de mooie kaft, ik heb het opgegeven.
    Bedankt voor dit recept! Ik heb het gemaakt met poedersuiker en de smaak is erg lekker maar wat er bij mij gebeurde was dat het onderin in de pan een beetje aanbakte waardoor er steeds meer donkerbruine stukjes in het mengsel kwamen. Misschien is het beter om eerst de boter te smelten en daarna de rest van de ingrediënten maar dat heb ik dus niet uitgeprobeerd.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Vervelend dat het mis gaat het. Zoals ik heb begrepen ligt het vooral aan de Nederlandse vertaling, dat is gewoon niet goed gedaan.
      Inderdaad een idee om eerst de boter te smelten, zeker iets om volgende keer te proberen.

      Beantwoorden
  17. aisha says:
    5 jaar geleden

    Hey,
    Ik las in een recept dat je het met slagroom moest maken kan dat ook?
    Ik heb namelijk geen speciale melk

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar zullen misschien ook recepten mee zijn, maar voor deze heb je echt gecondenseerde melk nodig. Dat kun je gewoon kopen in de supermarkt (bij koffie/thee of schap met Aziatische producten)

      Beantwoorden
  18. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Recept gemaakt zoals hierboven beschreven. Zag er op zich allemaal prima uit maar toch niet echt goed gelukt. Veeeel te korrelig, gewoon puur suiker smaak en geen caramel. Leek meer op borstplaat. Wilde het al opgeven maar toch alles maar weer gesmolten. Suiker loste nog steeds niet op. Toen een klein beetje water toegevoegd! Suiker smolt direct en mengsel werd mooi bruin en rook heerlijk naar caramel. Het staat nu af te koelen 🙂

    Beantwoorden
  19. Jolien says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou je de fudge ook in de mixer kunnen doen? En gebruik je dan de garde of de platte klopper?

    Groetjes jolien

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee dat kan niet, want je wilt het juist in een pan op het vuur verwarmen. Daarna gaat het gelijk in de vorm om af te koelen

      Beantwoorden
  20. Miranda says:
    4 jaar geleden

    Ik heb het net gemaakt en bij was het in het begin alles bij elkaar een grote klomp, gelukkig door het verwarmen werd hij wat minder dik en kon je het goed door elkaar roeren. Alleen kwamen er net als bij bovenstaande reactie kleine bruine stukjes in de fudge. Maar hij ruikt heerlijk en heb hem net overgegoten, ben benieuwd of hij goed stolt! Met een andere recept wilde het niet stollen… dus afwachten maar 🙂

    Beantwoorden
    • Miranda says:
      4 jaar geleden

      Helaas is hij weer niet hard geworden laatste keer.. hij was ook erg suikerig. Heb je tips? Heb er een termometer bij gehouden en de 115c aangehouden.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        Misschien op een lager vuur beginnen zodat de suiker eerst goed kan oplossen. De fudge wordt overigens niet keihard, beetje zacht is prima.

        Beantwoorden
  21. Jessica says:
    3 jaar geleden

    Hoi. Ik heb al een stuk of 6 keer caramelfudge proberen te maken, met een paar recepten. Maar het mislukt telkens. Ook met youtube filmpje. Moet haast niet mislukken dan. Maar telkens weer is het zo zacht dat ik het na een halve dag koelkast nog met een lepel kan opeten.
    Nu is het mij de laatste 2x met thermometer opgevallen dat ik het niet warmer krijg dan 107 graden. Al kookt het 10 á 15 minuten. Enig idee hoe dit kan? Rocky road fudge is mij wel gelukt. En vanillefudge ook (laatste geen idee meer wat het recept was). Maar het allerlekkerst, caramelfudge mislukt telkens. Ben ten einde raad…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat gek dat het niet warmer wordt zeg. Het zou misschien aan je pan kunnen liggen, maar durf dat niet met zekerheid te zeggen helaas.

      Beantwoorden
  22. Fiona says:
    2 jaar geleden

    Om het korrelige tegen te gaan, kun je een deel van de suiker vervangen door glucosestroop en blijven roeren tijdens het afkoelen. Net als wanneer je chocolade tempereert.

    Beantwoorden
    • kim says:
      10 maanden geleden

      Hoi, kan het kloppen dat je de structuur van de suiker blijft proeven?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        10 maanden geleden

        Dan is het niet goed gekaramelliseerd.

        Beantwoorden
    • kim says:
      10 maanden geleden

      Hoeveel glucose stroop gebruik je ipv suiker?
      groetjes Kim

      Beantwoorden
  23. Pingback: Recipe: Delicious Soft English Fudge - WithCaitlyn
  24. Eva van Asten says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura!

    Hoe zit je qua vorm fudgeblokjes wanneer je het mengsel in een cakeblik giet? Ik heb geen vierkant bakblik en vroeg me af of dit een alternatief zou zijn. Maar ik weet niet of je dan hele hoge/lage blokjes krijgt? Nog andere opties voor een alternatief?

    Liefs Eva!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Dat hangt van de afmetingen af, die kun je even met elkaar vergelijken!

      Beantwoorden
      • Eva van Asten says:
        3 weken geleden

        Allereerst bedankt voor je reactie: )
        Als ik een gemiddelde maat cakeblik zou gebruiken, kan ik er met dit recept dan mooie blokjes van snijden denk je? Ik weet namelijk niet zo goed hoeveel dit is..
        Groetjes Eva!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 weken geleden

          Dat kun je het beste even opmeten, dan kun je de maten vergelijken. Dat kan ik op afstand zo ook niet inschatten 🙂

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Advent 24: Koekjes kerstboom

Advent 24: Koekjes kerstboom

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan